פרק 07X15 Chimera - שרשרו!!!

kinspirit

New member
../images/Emo41.gif פרק 07X15 Chimera - שרשרו!!!

אז מה היה לנו? קרטר קיבלה חבר חדש (והוא אפילו לא מת
) ודניאל הצליח להציל חברה ישנה... שרשרו!

Chelnak

New member
ובכן...

בפעם הראשונה שצפיתי בפרק הזה הייתי די בהלם מהעניין עם פיט. בצפיה חוזרת בפרק ההלם שכך קצת. חוץ מזה, שני קטעים נחמדים מהפרק הם ההמהום במעלית והפרצוף של טיאלק עם הדונאטס...

kinspirit

New member
הוא נעלב, המסכן ../images/Emo13.gif

טוב, נראה מה רציתי להגיד על הפרק *סוקרת את המחברת שלה* נתחיל בשטויות הקלילות: המשפט של קרטר על החברים שלה - גדול! והוא עוד שואל אותה אחר כך אם היא התכוונה לזה ברצינות
מסכנה הבחורה, בטח יש לה טראומה כבר. הקטע עם ההמהום במעלית באמת היה גדול... עוד אחד מהרגעים בהם הסדרה קורצת לצופים - מתה על הקטעים האלה! טיאלק נעלב שלא לוקחים מהדונאטס - חבל"ז. ממש ריחמתי עליו באותו הרגע. נחמד לראות שדניאל החליף לבית פרטי באיזה פרוור אמריקאי ידידותי. להזכירכם, לפני שהוא התעלה הוא גר בבית משותף. אחרי שהוא איבד את הדירה שלו, הוא כנראה החליט לעשות שידרוג. ועכשיו לכמה נקודות יותר רציניות... *) לאן בדיוק נעלם הסיווג הבטחוני? ככה סתם אפשר להחליט לספר לכל אחד כל דבר? כן כן, אני יודעת, פיט כבר ראה יותר מדי, אבל עדיין. גם אישתו של ג'ק ראתה די הרבה (cold lazarus) אבל יש לי תחושה שלא בדיוק סיפרו לה את הכל. אי אפשר היה להסביר לו דברים בלי לחשוף הכל?! והנה כאן סם פשוט מספרת לו *הכל*. ולמה בכלל הביאו אותו לבית החולים בSGC? לא היה להם איזה בית חולים צבאי אחר באזור (אם נגיד הם התעקשו להביא אותו לבית חולים צבאי כדי שיוכלו להשגיח עליו)? לא יודעת, נראה לי תמוה. *) אני מצטערת, אבל אני לא מבינה את ההגיון בלהראות לנו כל כך הרבה מהחיים הפרטיים של סם. כבר קרה בעבר שראינו חלק מהחיים הפרטיים של הדמויות, אפילו של החיים על כדור הארץ, אבל תמיד היה לזה קישור רציני ורלוונטי ביותר לעלילה הגדולה יותר (קשר לדברים שלא מן העולם הזה). והנה כאן, אנחנו פשוט זוכים לחדור אל תוך עולמה האישי של סם. לא יודעת, אולי זה בגלל שאני לא בדיוק סובלת את פיט (הוא די... לא משנה, זה כבר נושא לדיון אחר), אבל אני לא רואה שום טעם במה שהם עשו. למה אנחנו צריכים לראות את כל זה? סטארגייט היא לא סדרה שתחדור לעולם האישי של הדמויות ברמה כזאת. זה נראה לא קשור ולא מתאים לרוח הסדרה. *) משהו במבט של שרה בסוף, כשדניאל חיבק אותה, גרם לי לצמרמורת. המחשבה/תהיה שחלפה בראשי הייתה - האם היא באמת שוחררה לחלוטין מהגאולד? לא יודעת, נראה לי קצת חשוד המבט שהיא נתנה, מן מבט כזה שאנשים שמסתירים משהו/שעובדים על מישהו אחר מראים מאחורי הגב שלהם (מי שראה את הפרקים האחרונים של "זהות בדויה" בערוץ 2 יבין יותר טוב על מה אני מדברת). אני יודעת שיש דרך להוציא את הגאולד לחלוטין, ראינו את זה עם סקארה, אבל משהו שם לא נראה לי תקין לחלוטין. כמובן שיכול להיות שזה פשוט משחק לא ממש משכנע של השחקנית... אבל בהתחשב ברמת המשחק שהיא הוכיחה עד עכשיו, ובהתחשב בעובדה שלא נראה לי שזה היה מצליח לחמוק מתחת עיניהם הבוחנת של כולם... לא יודעת, משהו נראה לי שם קצת חשוד. לסיכום - אהבתי את הפרק. לא בדיוק אהבתי את הקטע עם פיט וסם, אהבתי מאוד את הקטע של דניאל ושרה. העלילה של דניאל ושרה הייתה מחוברת מאוד גם לעבר, גם להווה, וגם לעתיד של הסדרה והייתה כתובה היטב. רק חבל שפיט היה שם להרוס את הרושם הכללי מהפרק

Echelon

New member
אגב ../images/Emo58.gif לעונה 8

למה לא ראינו את שרה מאז שהיא שוחררה (לפחות לא עד כמה זכור לי)? קצת חבל :-\.

Chelnak

New member
בנוגע לשרה קצת פחות, אבל עדין נראה

די מוזר העניין שכל-כך קל להפטר מהשיתופן, לא? ומה עם כל הזכרונות והידע של אוזיריס? חוץ מזה, מעניין למה פתאום הם החליטו לסיים את תפקיד אוזיריס בסדרה... אם כי יותר הכוונתי למה שאמרת בקשר לקרטר ופיט.

[TNT]

New member
גם אני חשבתי על זה

ולפני שאת נרגאת וחושבת שאת שפויה הרשי לי להגיד שאני די פרנואיד אז זה לא שם אותך בחברה טובה משהו במבט שלה לא היה בסדר אבל בסוף ניסיתי להסביר לעצמי שאחרי חוויה כזאת ברור שהיא לא לגמרי בסדר לכן אין לתת יותר מדי חשיבות למבטים תמוהים im not paranoid tha realy are trying to kill me

Sam Anand Nityo

New member
תשובה לפי נקודות

קודם כל אני אחווה את דעתי הכללית מהפרק. פרק טוב, במיוחד לאלו מאיתנו שקיוו שלפחות חברה אחת של דניאל לא תסיים את הקריירה שלה מתה או גו'אולדית. ועכשיו לסקירה שלך, קינסי. *הקריצה היתה מגניבה , אם כי יותר מדי "in your face " כזה? אהבתי את השיחה (תרגום חופשי) "-מי החבר? - למה אתה חושב... - המהום!!" *גם אני לפעמים מרחם על טיאלק ולא רק בקטע הזה, אתם לא חושבים לפעמים האם הוא מרגיש ל-ב-ד ??? אני חולה עליו, הוא כזה חמודדדד!! *אחרי שדניאל ניסה להתאבד פעם אחת בקפיצה מהמרפסת, הוא החליט שליתר בטחון כדאי לגור בקומת קרקע... *סיווג בטחוני הולך ישר לפח כשצריך לשחרר את העלילה קצת. צעד חכם, ולא במחיר כ"כ משמעותי לדעתי. *נראה לי שאולי את לא כ"כ אוהבת את קרטר, זה למה לא מעניין אותך הקטעים על החיים שלה. אני בטוח שאם היו נכנסים בפרק הזה לחיים האישיים של ג'ק , זה היה בסדר, נכון? אני קצת מאוכזב מההתפתחות הזאת ביחסים בין קרטר לג'ק , אבל זה היה מתבקש ממה שסאם מבינה בפרק הקודם . זה ממש קשור אחד לשני. וזה טוב שהוסיפו את זה. דבר שני לגבי זה - איך את מסוגלת לומר "לא מתאים לרוח הסדרה" ? אני דווקא מברך את הנכונות של היוצרים להכניס אספקטים בין-אישיים לסדרה, כדי שלא תשאר עם התווית "סדרת מד"ב לחולי מד"ב בלבד - אוהבי דרמות להעביר ל VIVA !" , פיט הוא בחור טוב, ואם סאם לא היתה מאוהבת בג'ק לא הייתי מתנגד כ"כ אליו. אבל הוא פשוט לא מתאים לה. הוא שוטר והיא גיבורת-על שביד אחת מקלידה למחשב קואורדינטות של חור-שחור וביד השניה מזאטטת 5 ג'אפות. זה פשוט לא יעבוד. גם לי הייתה אותה הרגשה לגבי שרה, אבל כנראה שאין שם כלום. העיקר סוף טוב מבחינת דניאל... (נ.ב זה מעלה לי שוב את הרצון לכתוב סקירה על דמויות הסדרה, צפו להודעה בנושא)

kinspirit

New member
היי, לא יפה לדבר ככה ../images/Emo8.gif

למה להגיד שאני לא אוהבת כ"כ את סם... זה ממש לא נכון
. תיקח לדוגמה את הפרק "Ascension" מהעונה החמישית. גם שם זכינו לראות את החיים הפרטיים של סם, אבל שם זה היה מקושר באופן ישיר לפרק, ואהבתי את זה מאוד. גם הפרקים שבהם למדנו להכיר את אבא שלה היו אישיים מבחינתה, אבל שוב, זה היה מקושר לעלילה הרחבה יותר. אל תשכח שאתה מדבר פה עם מישהי שהסדרה בשבילה היא דבר ראשון הדמויות. דרמה בסדרה זה הדבר שעושה אותי הכי מאושרת. אבל, וזה אבל גדול, מרבית הדרמה שהייתה עד היום הייתה קשורה לעלילות הרחבות יותר. כל האירועים שעברו על הדמויות המרכזיות (וחלקם הגדול אירועים אישיים) והובילו לצמיחת הדמויות באופן אישי, היו תמיד קשורים לתמונה הגדולה יותר. עניין הבן של ג'ק, אישתו של דניאל, המשפחה של טיאלק, אבא של סם, המשפחה של המונד...ואלו רק הדוגמאות הקטנות שעולות כרגע בראשי. הכל היה קשור בדרך זו או אחרת לפרוייקט הסטארגייט. כל מה שראינו לא עמד בפני עצמו, תמיד הוא היה מקושר לעבודה שלהם עם הסטארגייט, השפיע או הושפע ע"י גורם זה. הבעיה שלי עם הסיפור של פיט, כפי שהוצג בפרק הזה, היה שהוא בכלל לא קשור. אני משערת שאם דמותו של פיט לא היתה גורמת לי להרים גבה, אולי אפילו לא הייתי מקטרת על זה. אבל עדיין, הייתי טוענת שזה לא נראה מתאים לרוח הסדרה. זה בדיוק כמו שתיקח את היפים והאמיצים ותכתוב שם פרק על מסע בזמן של אחת הדמויות, או שתיקח את תיקים באפילה ותעשה שם פרק על תצוגת אופנה... זה פשוט לא קשור לאופי הסדרה. כך גם העלילה של פיט וסם לא הייתה באופי הסדרה. אני לא בטוחה שאני מצליחה להעביר את העניין כפי שהוא מופיע בראשי

kanshoof

New member
יפה יפה,אחלה סקירה

מסכים עם רוב הדברים. את המבט של שרה בסוף אני לא זוכר כל כך, כנראה שלא השאיר עלי את הרושם שאת מדברת עליו. ועוד משהו חשוב ששכחת: כפי שכבר הכרזתי בשירשור העבר בנושא - שרה היא הדמות הכי יפה בסידרה

nzkiwi

New member
אפרופו שידרוגים של חברי צוות

עוד מישהו שם לב שקרטר שידרגה מטה את הרכב שלה? בעונות הקודמות היה לה רכב קלאסי (יגואר?) ואילו בעונה הזאת יש לה רכב משפחתי נראה לי שזה וולוו או אוודי(?).

kanshoof

New member
אח, הקיצוצים שהצבא עושה...

אבל יותר טוב מצה"ל - התקן לרב סרן זה איזו מגאן מקסימום...

Echelon

New member
פרק נחמד

די אהבתי את הפרק הזה, למרות שאני מעדיף את הקטעים של אוסיריס בו.

Chelnak

New member
גם אני מעדיפה את הקטעים עם אוזיריס

בקטעים עם סאם, היא לא דומה כל-כך לעצמה משום מה. זה לא כל-כך מתחבר לי עם הדמות שלה בסדרה. אגב, האם כל בני משפחת דה-לואיס מתכוונים להופיע בסטארגייט? היו לנו כבר שלושה אחים ואבא...

nzkiwi

New member
מעניין מה עשו עם הזחל של אוזיריס...

ובכלל מה הטוקרה עושים עם הזחלי גואול שנופלים בשבי... אולי הם מפיקים מהם את הנוזל הזה שמחליף את הגואולד (ששכחתי את שמו)...

Sam Anand Nityo

New member
טרטונין

ולגבי מה הם עושים עם השיתופן - כלום, הוא מת תוצאה מההוצאה כנראה. הם פשוט מצאו שיטה לעשות את זה בלי שהרעלן שהוא מפריש יהרוג את המארח.

tehiya

New member
הצילו...

מי יכול להציל אותי??? לא הצלחתי לראות אתמול (שבת 2.4.05) את הפרק שהיה בשעה 17:05 שקראו לו כימרה... הפסדתי... האם יש למישהו את הפרק הזה כדי שאוכל להקליט אותו???? יש לי את כל הפרקים שהיו עד עכשיו וזה ממש ממש חסר לי. הצילו... בבקשה אני נואשת, ניסית להשיג כבר בערוץ הראשון אבל נתקלתי בסירוב.

Sam Anand Nityo

New member
נא להירגע

יש פה כמה אנשים (כולל אני) שיש להם כל הפרקים, ולא רק זה שפספסת. רק שאין (לי) תרגום לעברית (זה הגיע מהדודות מאמריקה), אבל אם אין לך בעיה עם אנגלית ללא תרגום, אז הכל בסדר.

למעלה