פסטיבל שואוריל

M r s S m i t h

New member
../images/Emo41.gifפסטיבל שואוריל../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

במהלך השבוע יוקרנו סרטי הסטודנטים במהלך מספר ימים באוניברסיטת ת"א באולם פאסטליכט בבניין מקסיקו. ביום שני 28.05.07 יופיעו סרטים עם תוכן שקשור ללקויי שמיעה וגולת הכותרת היא כמובן הסרט של אנה שניידמן שהיא כבדת השמיעה שעשתה בימוי ותסריט מוכשר וחזק. שם הסרט הוא I die alone. הכתוביות הם באנגלית. (לא בטוח ברוב הסרטים) בואו בהמוניכם!
הפסטיבל שואוריל showreel2007

M r s S m i t h

New member
והפוסטר לI die alone

התקציר לסרט הוא: כשינון חש שהוא הולך למות, הוא חש צורך עז לסגור מעגל עם מושא האהבה הכי ראשית בחייו: אמו. כשהיא באה, היא מוכיחה שאפילו אפילו אצל אימא אין אהבה ללא תנאי. וכאן הראיון עם אנה מתחיל!!!, אני אתחיל לשאול את אנה שאלות ולאחר מכן אתם מוזמנים לשאול אותה שאלות בנוגע לבימוי בצל ליקוי שמיעה שלה. אנה, סיימה תואר ראשון בקולנוע באוני' ת"א. ביימה וכתבה תסריט לסרט שיוקרן בפסטיבל שואוריל. שלום רב לך,
באיזה גיל הבנת שמתאים לך ללכת לכיוון הקולנוע?
לא חששת שתחום קולנוע ,שמצריך שמיעה ותקשורת גבוהה, יכול להיות מאד קשה עבור לקויי שמיעה?
אילו קשיים הכי בולטים שנתקלת בהם בתפקידים שונים החל מבימוי ועד לתסריט ואיך התמודדת איתם?
תתארי את עולם הקולנוע? האם לדעתך חירשים ולא רק כבדי שמיעה, יכולים להשתלב בו היטב?
בעבר היו מתקיימים תחרויות סרטים לחירשים בשמע(כיום לא..), מה את חושבת על תחרויות האלה? את חושבת שזה טוב שהן מתקיימות במסגרת סגורה של חירשים? או שעדיף שיגלו את הכשרונות שלהם כלפי חוץ בתחרויות חיצוניות?
מהן העצות שלך ללקויי שמיעה שיתחילו צעדים ראשונים בתחום קולנוע?
ולסיכום, תגידי בשורה אחת מדוע כדאי לראות את הסרט שלך
. (משו קטן שלקחתי מערוץ E!)

Deosette

New member
אהלן!!

תודה רבה על הבמה שנתת לי כאן ואני מקווה שאראה את רובכם בסרט שלי. ביום שני סביר להניח שהוא יוקרן לקראת השעה 11 בערב. 1. אני מזמן גילתי נטיות שקשורות למדיום הזה של הקולנוע וכנראה מלידה אולם לקח לי זמן לגלות שבעצם מדובר בבימוי וכתיבה. בהתחלה רציתי משהו בימתי אך גם כן רציתי לספר סיפור. היה לי קטע שהייתי חייבת שכל העולם ישמע את הרעיונות שלי ויש לי נטייה לאקסיביוניזם נפשי: יענו אני מכורה לחשיפה נפשית כמו דוגמני עירום שמכורים לחשיפה פיזית. פעם הייתי כותבת סיפורת אך מדביקה תמונות מגזרי עיתונים כדי שיהיה "וויזואליה" לסיפורים. המטרה בשורה אחת היא לברוא עולם - לשלוט בכל אספקט שבו לפי דרכי שלי. אולי זה נרקיסיזם או שגעון גדלות אבל אלו היו החומרים שהובילו אותי בסופו של דבר להבין שבימוי זה בדיוק התחום שלי. אחר כך האתגר היה לעבור את מכשול האמונה העצמית. 2. קשה לי לענות על התשובה הזו מפני שאני מאמינה שלא רק כישרון צריך אלא גם אופי חזק. זה לא משנה אם אתה שומע או לא, אתה צריך אופי נורא חזק כדי להשתלב וגם להיות אפילו מאוד מיניפולטיבי. טרם השתלבתי במלואו בעול הקולנוע העיקרי אך אני בתהליך. כרגע הייתי רוצה להתמקד בכתיבה וליהוק לטלויזיה. עם זאת, בגלל שיש מגבלה כשמיעה, אתה צריך אופי חזק פי שניים מאדם שומע. לא רק שעלייך להתמודד עם דעות קדומות מהסביבה אלא להתגבר על חוסר הביטחון הפנימי שלך שזה האתגר הכי קשה. ברגע שאתה באמת ובתמים מאמין בעצמך, העולם יכול ללכת ל.... 3. הקשיים הכי גדולים היו קשורים לאופן שבו הסביבה ראתה אותי. בעיקר באוניברסיטה. הייתה רווחת תחושה פנימית נסתרת אך מוחשית מאוד מצד אנשים שלמדו עמי שבגלל שאני "מוגבלת" אני בטח לא אמורה לעשות סרטים טובים. כאילו קבלתי למסלול היוקרתי הזה היה מתוך רחמים או סוגיית "אפלייה מתקנת" שזה כמובן לא נכון. נלחמתי פי שניים מאחרים על מנת להתקבל למסלול. כשעשיתי סרט טוב למדי, היה קשה לכמה אנשים לקבל את זה. בעיה נוספת שרוב האנשים המוגבלים נלחמים להיות בין השווים אך אני מעולם לא ביקשתי להיות שווה או להיות כמו כולם: ביקשתי להיות הטובה מכולם:) זה לדעתי טעות נפוצה מצד אנשים שנלחמים על מקומם בחברה. למה? אם אתה שונה? תכיר בכך! תנצל זאת! תעשה חגיגה ומטעמים מהמוגבלות שלך! אני ללא ספק ניצלתי את היתרונות שבמגבלה לי. ידעתי גם לצחוק על עצמי כשצריך. בכל מקרה אני שונה והסרט שלי שונה ולא כולם מסוגלים לעכל אותו. לא נראה לי שזה קשור לשמיעה שלי אלא לעובדה שמעולם לא הייתי ומעולם לא אהיה כמו כולם. וזה היה הקושי הגדול - לא כולם בסביבה מסוגלים לעכל זאת. 4. לדעתי אם חירש רוצה להשתלב בעולם הזה או בכל עולם אחר שישכח שהחירשות שלו זאת מגבלה פוטנציאלית. שיתבונן בתוך עצמו וינסה לחזק את עצמו כי בתעשייה הזו רק החזק שורד - ובחיים בכלל, לא? הכל עניין של גישה: כיצד אתה חושב ובהתאם כיצד אתה מתנהג ואחר כך הסביבה מגיבה אלייך בהתאם. זה ממש לפי חוק המשיכה והוכחתי שזה עובד. ובכל זאת הבעיה הכי גדולה כולל של אנוכי - זה ביטחון עצמי.... 5. ברגע שמתקיימת תחרות במסגרת סגורה הסרט נשפט על פי הסטנדרטים הפנימיים שהם נמוכים מן הסתם מפסטיבל קאן למשל. לכן הייתי תמיד נגד מסגרות קטנות כי הסטנדרטים שם נורא נמוכים. אם אתה מאמין שהסרט חזק וטוב עלייך להוציא אותו החוצה. זה נכון לגבי כל דבר בחיים. כמו תחרות מלכת יופי החירשת.... אם את יפה? צאי לתחרות רגילה, למה להגביל את עצמך בתחרות לחירשים בלבד. יענו כמה חירשים יפים כבר יש בעולם? מה הקשר בין יופי לשמיעה? בקיצור לדעתי קיום תחרויות פנימיות זה קצת פאטתי. זה נחמד כאירוע חברתי ותו לא. אחרת יכולתי לומר שאני הבמאית הכבדת שמיעה היהודיה הכי טובה בעולם. אחחחחח השתן כבר עלה לי לראש:) 6. העצה שלי זה לבנות את הדימוי העצמי והחיצוני שאתה משדר במו ידייך. כמו שאתה רוצה לביים סרט - קודם כל תביים את חייך. 7. כדאי לראות את הסרט לי כדי לקבל חוויה אור קולית ורעיונית חדשה וייחודית שטרם נראה קודם על הקולנוע ואף לקבל נק' חשיבה חדשה. תודה רבה! אתם מוזמנים לשאול עוד שאלות למי שיש.... ונתראה ביום שני!

Deosette

New member
בבימוי שלו

בצילום, טקסטורה שלו, בעריכה ובעבודה עם שחקנים. במילים אחרות באופן שבו לקחתי סיפור אחד והבחרתי להציגו בצורה שונה ממה שאילו במאי אחר היה מביימו.

moran f

New member
את מוכנה להעמיק בבקשה?

להגיד "עשיתי אותו אחרת ממה שבמאי אחר היה עושה" זה קל. הרי כל במאי הוא שונה. האם את מרגישה שעשית סרט ששונה בצורה מהותית מסרטים אחרים? אם כן, במה? (ואני אשמח למשהו קצת יותר רחב מ"בבימוי").

Deosette

New member
את רוצה את המונחים המקצועיים?

מה דעתך פשוט לבוא לראות ותחליטי בעצמך האם הוא שונה או לא?

moran f

New member
כי אני רוצה לשמוע למה *את* חושבת שהוא שונה

אם אני אבוא או לא זה ממש לא משנה.

Deosette

New member
זאת שאלה טובה

ורק אגיד לך שהתאמצתי מאוד עם הצוות שלי לשבור סכמטיות מקובלת בקולנוע המיינסטרימי. אשמח לדון איתך יותר לעומק אחרי ההקרנה. כרגע קשה לספיק לך אחד לאחד לפני שראית את הסרט.

deathcaster

New member
תגובה

למורן כנראה שוב חזר חיידק השעמום ואת הקורבן התורני שלה. היא לא תבוא לסרט שלך כי היא סתם מעוניינת בויכוח וירטואלי חסר משמעות. בכל מקרה , ברכותיי על היוזמה, ואני מאחל לך בהצלחה.

M r s S m i t h

New member
תודה רבה אנה!../images/Emo9.gif

התשובות שלך היו נורא מעניינות וזה היה תענוג לקרוא אותן...ונתראה ביום שני!

נשמע מגניב, רציתי לבוא

אבל כשקראתי שהסרט יוקרן בשעה 11, התבאסתי אין לי איך לחזור הביתה באסה!

איזה באסה!

לא נורא... כל עכבה לטובה
תמשיכי לביים סרטים, יום אחד תזכי להכרה יותר גדולה מזה

למעלה