פנית ההמלצה השבועית

../images/Emo41.gifפנית ההמלצה השבועית../images/Emo41.gif

זוכרים? משרשרים מתוכנים שהכנו, אהבנו וחשוב שגם אנחנו נטעם....
 

שוקו בת

New member
חצילים

נראה לי שהכי מתאים שאשרשר כאן, ניסיתי, חצילים (לטגן) בלי שמן, בעלי אמר שהחצילים הרגילים שאני עושה יותר טעימים לו ואלו יצאו קצת יבשושים. טוב לונורא ...
 

ady18

Well-known member
עוגת מוס תותים אריאלה

חומרים: 10-12 תותי שדה{או לפי הצורך}, חצויים לאורכם 5 תותי שדה פרוסים לרוחבם בפרוסות בינוניות תות אחד שלם עם עלה לקישוט חבילת בישקוטים, לשונות חתול. למוס שוקולד לבן: 550 גר` שוקולד לבן 2 קופסאות שמנת מתוקה 20 גר` ג`לטין 3 קופסאות שמנת מתוקה {נוספת} 1 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה" אופן הכנת המוס: ראשית מרתיחים את השמנת המתוקה {2 קופסאות}. יוצקים אותה לקערה שבתוכה נמצא השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים את הליקר. מוסיפים את הג`לטין ומערבבים. מקררים עד לטמפ` החדר. מקציפים את השמנת המתוקה {3 קופסאות}, בהקצפה רכה עד בינונית ,ומקפלים בעזרת מרית ,את השוקולד הלבן {המבושל עם השמנת והג`לטין} פנימה. להרכבת העוגה: בקערת זכוכית יפה מסדרים את לשונות החתול לאורך דפנות הכלי. מוזגים מחצים מכמות המוס המקורר {לפני שנכנס לקירור סופי במקרר}. מניחים על המוס שכבת תותי שדה פרוסים לרוחב, ומוזגים מעליהם את מחצית המוס שנותרה. מעטרים יפה בחצאי תותים, ותות אחד שלם, עם העלה.עוטפים בניילון נצמד בזהירות, ומכניסים לקירור לילה במקרר, או 3-4 שעות במקפיא. {אני מעדיפה את הקירור המתון במקרר. {במקור אמי היתה מברישה את הפירות למעלה במעט ג`לי פירות, אני וויתרתי.} קל ומהיר, נכון?
 

ady18

Well-known member
לחם ממולא אלקנה

לחם אחיד קילו בשר טחון (שילוב של כבש, אנטרקוט, סינטה, פילה ושומן כבש)10 פטריות שמפניון5 פטריות פורטבלו5 שיני שום1 בצל גדולזר עלי נענעזר עלי כוסברהזר עלי שמירזר טרגון זר עירית7 בצלים ירוקים2 כפות תימיןפלפל חריףמלחפלפלכמוןשמן זית2 ביצים אופן ההכנה אופן ההכנה 1. קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר, הטרגון, העירית, הפלפל חריף, הפטריות ושבעת הגבעולים של הבצל הירוק ומניחים בקערה. אפשר להוסיף גם תערובת של פסטוקים וצנוברים קלויים (זהירות לא לשרוף...) ומעט ג'ינג'ר. 2. לקערה מוסיפים את כל הבשר והשומן ושתי ביצים, שמן זית, מלח, פלפל וכמון ונותנים לתערובת לנוח. 3. מחממים מחבת ומתחילים לטגן את כל התערובת טיגון חלקי. 4. מרוקנים את התוכן של הלחם וממלאים אותו בתערובת הבשר המטוגן. 5. משמנים את מעטפת הלחם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ-25 דקות. 6. מוצאים ואוכלים חם. אפשר להגיש לצד סלט עגבניות קלויות עם שום ופלפל
 

ady18

Well-known member
גלילות חצילים פירגה

גלילות חצילים עם בשר ועוד… –אפוי מתכון נהדר בלי הרבה פיצ'יקראי ויש גם "טיפ" למטה למי שלא בא לו לאפות או לטגן את החצילים. מזהירה.. שהמתכון ללא ספק ותהיות….ממכר כמו כל מתכוני הנוסטלגיה שלי. מצרכים והכנה: חציל או שניים מקולפים "שתי וערב" – משמע לקלף לסירוגין ולהשאיר חלק מהקליפה לפרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ להבריש שמן ולקלות על ניר אפיה עד הזהבה חומית. מלית: 1/2 קילו בשר טחון 1/4 בטטה מקולפת מגוררת 2 כפות פירורי לחם או בפסח קמח מצה כפית רסק עגבניות כף דבש או סילאן בצל קצוץ מגורר שן שום קצוצה פטרוזיליה קצוצה ביצה מלח,פלפל,פפריקה,קינמון,ומעט כורכום וכמון מערבבים ומכינים כדורים ג ד ו ל י ם ומניחים בצד. רוטב בסיר: בצל גדול קצוץ מטוגן מוזהב מוסיפים שן שום וטבעות גזר כוס גרגרי חומוס מבושלים או פטריות ומטגנים ביחד מוסיפים: קופסה עגבניות מרוסקות כ-300 גרם כף רסק עגבניות כף אבקת מרק עוף כף סוכר או סילאן פלפל שחור,מעט קינמון ,פפריקה רצוי הונגרית שיש בה טיפונת חריפות ומלח אחרי טעימה פטרוזיליה קצוצה כ-4 כוסות מים רותחים לבשל עד רתיחה ולטעום כדי לשפר טעמים מניחים בקצה של כל פרוסת חצילים כדור בשר ומגלגלים לרולדה צפופה . מניחים אחד ליד השני בתבנית מתאימה -אין צורך בכיסוי יוצקים את כל הרוטב ואופים כ-30 דקות אני מכסה את החצילים עם הרבה רוטב. חשוב שיישאר רוטב ללחם או לחמניות,או בגט או הכל מתאים…. "טיפ" את החצילים הפרוסים להניח בצלחת אחד חופף לשני ולאפות במיקרו עד לריכוך (ללא שמן) כ-3 דקות או לפי הצורך. למלא לגלגל ולהניח בתבנית אפיה. להבריש או למרוח שמן על הממולאים. לאפות בחום 200 מעלות עד שישחימו ורק אז לצקת את הרוטב. להוריד חום תנור ל-175 ולהמשיך כמו במתכון.
 

chocolade1

New member
היי

אם מדברים על מה שמומלץ? אז אני הכנתי היום אורז עם צימוקים
 

רותי410

New member
דליה, נראה מגרה ביותר!!!

אפילו לי - שאני לא אוכלת שיפודים (טוב, את הבשר שעל השיפודים, לא את השפודים עצמם!!!)
 

רותי410

New member
../images/Emo41.gifעוגת ריבת חלב - קרין גורן

עוגת ריבת חלב – קרין גורן (השם הרשמי: עוגת שוקולד וריבת חלב עם פתי בר) המצרכים תבנית בקוטר 24 ס"מ לשכבת השוקולד, פתי בר וריבת חלב: - 250 גרם פתי בר שבורים גס [הכנתי בטעם שוקולד] - 200 גרם שוקולד מריר - 100 גרם חמאה - 1/2 כוס ריבת חלב - 1/2 מיכל שמנת מתוקה לשכבת מוס ריבת חלב: - שני מיכלים שמנת מתוקה [שמתי מיכל וכוס חלב] - 1 חבילת אינסטנט פודינג ריבת חלב ( או 1 חבילת פודינג וניל בתוספת 2 כפות ריבת חלב) לציפוי וקישוט: - 1/2 מיכל שמנת מתוקה - 120 גרם שוקולד מריר [שמתי רק 100 גרם] - 2 כפות ריבת חלב, לקישוט אופן ההכנה מכינים את שכבת השוקולד: ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה (בסיר על אש קטנה או במיקרוגל). מסירים מהאש ומצננים 5 דקות. מערבבים פנימה את שברי הפתי בר ומשטחים את התערובת בתבנית משומנת. מכינים מוס ריבת חלב: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ופודינג ריבת החלב לקרם יציב (אם משתמשים בפודינג+ריבת חלב מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב ומוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה). משטחים מעל תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה להתייצבות. מכינים את הציפוי: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה (מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח). שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש. לפני ההגשה פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים. ההערות בסוגריים מרובעים - שלי. זו לא עוגה שהכנתי לאחרונה - אבל הכנתי פעמיים והיא נטרפה. ורק השבוע נשאלתי: נו, מה עם עוגת ריבת החלב. אז נראה שאכין אותה בקרוב.
 

רותי410

New member
תודה, אושרת../images/Emo24.gif מקווה שהבן מרגיש

יותר טוב. מזג האוויר הזה לא עוזר להחלמה, אבל נקווה לטוב.
 
למעלה