פינת השאלה הקיומית.

הלכתי ושאלתי...

את דודו...מהום סנטר והוא יעץ לי נפלאות בנוגע לשאלה שלך. דבר ראשון, הוא היה גאה על זאת שאת לא מיד מחליטה להסיר את מרצפות, למרות שהן לא יפות. כל עוד אפשר להמשיך לחיות עם מרצפות שלא ניתן לראות עליהן לכלוך והחותנת לא כועסת אז אין בעיה. דבר שני, הוא אמר שהמרצפות שראית, אלו עם הקשקושים היו פשוט מרצפות רגילות אחרי שקייטנת נעמי עברה שם, כמה ילדים שובבים החליטו לקחת טושים ממחלקת חוזרים ללימודים ולעשות שם בלאגן. דבר אחד הוא לא הבין, קרם? צבע כהה? כמו עננים? עננים הם לבנים, קרם הוא חום בהיר, צבע כהה הוא אפור...איזה מין שילוב ביזארי את מנסה לעשות שם? לסיום, טיפ קטן מדודו..מהום סנטר... "אם את מוטרדת מהאפשרות שיהיו על מרצפות הקרמיקה על טיםת לכלוך...תנקי אותן..." ואז הוא חייך והלך לעזור למישהי אחרת שמחפשת צבע אדום כמו מלפפון שטבל במים חמים. תהני!

scudnick

New member
הסוף מצחיק

ההתחלה די צולעת, ואני עייף מדי בשביל לכתוב ביקורת בונה מלאה 3 וחצי מתוך 5.

תראי... זאת סוגיה קשה מאוד...

לא פעם התעוררתי בבהלה בלילה, כולי מזיע ועיניי פעורות מפחד - לאחר שחלמתי סיוט מזוויע על מרצפות קרמיקה בצבע קרם שמבליטות כל טיפת לכלוך... הייתי צריך לרדת מהמיטה ולבחון טוב טוב טוב את המרצפות הרגילות והנקיות שלי בשביל שאוכל להירגע ולחזור לישון. על כן אני מבין לליבך, ויודע עד כמה קשה יכולה להיות ההחלטה... לכן חשבתי רבות על העניין, והגעתי למסקנה שמרצפות הן אוברייטד... מי צריך אותן בכלל?! סתם תופסות מקום בבית. אני במקומך הייתי מוריד את כל המרצפות וזורק אותן היישר לפח. כן כן, אני יודע מה את חושבת.. שכל האדמה שמתחת היא מלוכלכת וטרשית, אבל חשבי על כך טוב טוב - הרי בני האדם הקדמונים חיו במערות, שמה הייתה האדמה הרבה יותר מעופשת ממה שיש לך מתחת למרצפות
ובכלל, אם כבר את עושה את השינוי הראשון ומעיפה את מהרצפות לטובת קצת אדמה ובוץ, אז למה שלא לקחת את העניין שלב אחד הלאה? הרי עד כמה הקירות והתקרה *באמת* עוזרים לך לשמור על איכות חיים? בסך הכל מדובר בעוד חפצים לנקות... אני במקומך הייתי מזמין בולדוזר להיפטר מהקירות ומהתקרה. בעצם, אפילו לא צריך להשתמש בבולדוזר! פשוט תעברי למדבר הקרוב לביתך ותפתחי ככה איזה אוהל נאה. הרי אצל הבדואים זה עבד... לא? המ.. עכשיו כשאני חושב על זה... אם כבר התקדמנו כל כך הרבה אולי כדאי שנצעד הלאה! הרי בשלב זה את כבר מוכנה לעשות מעבר לאחת המנהרות, ולחיות סוף סוף כמו שתמיד חלמת... חשבי על כך: מערות מטונפות, תנאים מינמליים למחיה, חיות פרא מסוכנות לצוד, התנתקות מוחלטת מכל חפצי הנוחיות הארורים אשר היוו את מרכז חייך בעבר, קנט איט גט אני בטר דן דיס...?! טוב, אז הכל סוכם. את הולכת לגור במערות. עכשיו אם תסלחי לי יש לי איזה עניין עם מרצפות שצריך לסדר בדירה הישנה שלך לפני שאני עובר לגור שם.

scudnick

New member
../images/Emo6.gif

ההתחלה היתה טובה, אבל היית צריך לפתח את הרעיון עם להוריד את הכל, כל פעם חלק, במקום לנטוש את הרעיון הזה ולעבור למדבר.

scudnick

New member
../images/Emo6.gif

ההתחלה היתה טובה, אבל היית צריך לפתח את הרעיון עם להוריד את הכל, כל פעם חלק, במקום לנטוש את הרעיון הזה ולעבור למדבר.

scudnick

New member
פיתרון פשוט מאוד.

אם את דואגת שיראו על הרצפה כל טיפת לכלוך, פשוט תחליפי מלכלוך נוזלי ללכלוך מוצק יותר. למרות שאם את רוצה, בקרוב יוצא לשום לכלוך במצב צבירה גז. הרבה יותר חסכוני - וגם רעיל כמו קוברה.

freak2100

New member
בדרך כלל אני לא נוהג לכתוב פה...

אבל מכיוון שהבעייה קשה וכואבת החלטתי שאני לא יכול רק לשבת בצד ולהסתכל. חייבים לעזור למסכנה! ובכן, לאחר מאמצים רבים מצאתי פתרון לבעייה. אז בלי הקדמות מיותרות, הנה הוא, הפתרון האולטימטיבי, המוצר המהפכני, היישר מ"וואלה שופס":
מקווה שעזרתי
(*אל תיכנסו לכתובת, תלחצו על הלינק...
)

gargamich

New member
שאלה בנושא... ../images/Emo3.gif ../images/Emo94.gif

גבר יכול להיות עקרת בית?
איך אומרים? עקר בית?

חובה - ניסוי לפני הקניה

אני מציע לך לפני שאת מבזבזת אלפי ש"ח לבצע ביקורת השוואתית מקצועית. במסגרת זו חובה עלייך ללכת אל החנויות הקיימות ולהציע להם לערוך בדיקת תקינות למרצפות לפי הכללים והשיקולים הבאים: 1) חשוב מאוד שתבהירי למוכרים כי השיקול העיקרי הוא הסתרת הלכלוכים. 2) הכיני שלט גדול "כאן נערך ניסוי לבדיקת עמידות בפני לכלוך וזוהמה" 3) שוחחי ותאמי עם כל המוכרים הפוטנציאליים כי את עומדת לערוך ניסוי שלפי תוצאותיו תבחרי את המרצפות. 4) בחרי אתר ניסוי ורוצי מזוהם ככל האפשר - (מזבלה עירונית, מוסך אבל מהסוג הישן בדרום תל אביב, או כל חנות מזוהמת אחרת) 5) תאמי את ניהול הניסוי והזמיני מצלמות ועיתונאים וקהל גדול ככל האפשר. 6) קחי מרצפות מסוגים שונים של המוכרים שיבואו במיוחד כאלו עם עננים. שימי 2 מרצפות אחת בשורת ה"לפני" ואחת בשורת ה"אחרי". 7) התחילי להעביר לכלוכים על המרצפות בשורת ה"אחרי". לאחר כל מעבר עימדי לפנים ותעדי בכתובים את התרשמותך. שלב זה הינו קריטי לניסוי וחשוב שיתבצע באחידות. למשל - אם אחד המדדים הוא צואת כלבים חשוב שיהיה כלב מאותו סוג ושהפרשותיו יהיו בגודל ובמרקם דומים ככל האפשר כדי לא לפגוע באמינות הניסוי. אם מדובר בכתמי הליכה חשוב שיהיו אנשים במשקל דומה ובסוג נעליים דומה ושהלכו מקודם על אותו שטח מלוכלך. 8) תוכלי לנצל את ההזדמנות ולבדוק גם את עמידות המרצפות בעומס. כך תוכלי להציב או אפילו להקפיץ אנשים שמנים במיוחד על המרצפות המיועדות ולראות אם יש תזוזות תת קרקעיות או תופעות בלתי צפויות (כגון עיקום המרצפות) שיכולים גם להשפיע על שיקולך לקנות את המרצפות. 9) בסוף הניסוי באם קיימת תוצאה חד משמעית ומוצלחת - תוכלי לשקול לשנות את הניק שלך ל"אוהבת המרצפות" וכך נוכל לדעת שהמלצתנו סייעה בידך. טיפים כלליים: * אם את רוצה לקבל התרשמות כללית - שימי ליד השורות את המרצפות הקודמות שיש לך בבית. * כדי לעודד את המוטיבציה של המוכרים אני מציע שתוציאי את המזומנים של הרכישה ותציבי אותם בהפגנתיות על השולחן במרכז מקום הניסוי. * את יכולה לשכלל את הניסוי ולערוך ניקיון מידי פעם כדי לבחון יעילות פעילות זו.

scudnick

New member
מה מצחיק פה?../images/Emo12.gif

ת'אמת זה אפילו פיתרון טוב, קצת מוגזם, אבל ממש לא מצחיק.

למעלה