פינת ההמלצה השבועית

../images/Emo41.gifפינת ההמלצה השבועית../images/Emo41.gif

קצת באיחור היום - הפכתי להיות אישה עסוקה פתאום אבל את הכללים זוכרים מחכה לקרוא המלצות.
 
טוב אז הפעם המליץ על חמין אפונה של יוכי

הכנו אותו בשבת האחרונה לפני פסח והיה לנו מאוד טעמים אין תמונה כי הכל חוסל באותה שבת ולא השאירו לי טיפה לצילום אפילו חמין של פסח- חמין אפונה/יוכי בצל קצוץ מעט שמן תפו"א שלמים כמס' הסועדים ביצים כמס' הסועדים בשר/חלקי עוף/פרווה - ללא עוף או בשר כשקית אפונה קפואה מעט כרפס קצוץ מלח, פלפל, א. מרק, מעט פפריקה מטגנים קלות את הבצל במעט שמן. מוסיפים את חלקי העוף/השר אם רוצים חמין בשרי ומטגנים קלות. מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, תבלינים ומים בכמות כמו למרק. מוסיפים את הביצים לאחר שטיפתן. מבשלים כשלושת רבעי השעה ושמים על הפלטה . אנחנו רגילים לאכול חמין זה כשאנחנו שוברים בפנים מצות - פשוט טעים טעים! תהנו, יוכי
 

1winnie

New member
טובלים חלה ../images/Emo13.gif

ולמי שמאד רוצה, ראיתי היום מצות
 

ady18

Well-known member
קובה דלעת של פוקסי

מתכוני קובות קובה ברוטב חמוץ מתוק/פוקסי99 הבצק 300 גרם סולת כפית מלח 1/4 1 כוסות מים ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות המילוי 250 גרם בשר טחון 2 בצלים חתוכים דק דק חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק מספר עלי נענע קצוצים דק כפית שטוחה מלח פלפל שחור לערבב טוב טוב הרוטב שמן לטיגון (1/4 כוס) בצל גדול חתוך דק 1/2 קילו דלעת 4 כפות רסק עגבניות פלפל שחור מלח 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון 10 גבעולי נענע מספר גבעולים של פטרוזיליה לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית. להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי. ניתן להחליף את הדלעת בבמיה. מילוי הבצק להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי. מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק, משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול. בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק. ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור. ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר. אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת ========================================================================================= 300 גרם בשר טחון בצל גדול קצוץ דק חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק 1/4 חבילה נענע קצוצה דק מלח פלפל שחור טחון דק 3 כוסות סולת כפית מלח מים להכין את בצק הסולת ולהשאיר לפחות חצי שעה לפני תחילת המילוי לרוטב בצל קצוץ חבילה במיה או דלעת חתוכה לקוביות 3 כפות רסק עגבניות שמן מספר עלי נענע 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון 3 כוסות מים רותחים לטגן את הבצל עד שיזהיב להוסיף את רסק העגבניות להוסיף מספר ענפים של נענע מלח ופלפך שחור להוסיף את הבמיה או הדלעת להמשיך לטגן כ2 דקות תוך בחישה להוסיף 3 כוסות מים רותחים לבחוש עד קבלת רוטב אחיד להוסיף 2 כפות סוכר חצי כפית מלח לימון לבחוש היטב ולטעום לתקן עד קבלת טעם חמוץ מתוק להכין את הקובות ולזרוק לרוטב לבשל על אש קטנה לפחות חצי שעה
 
למעלה