פורומים חדשים בתפוז אנשים

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

נמנה על המגזר החרדי? אוהב מחשבים וזקוק לתמיכה טכנית? דנים, מסייעים ומסתייעים בפורום מחשבים- חרדים http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=2052
פורום המהווה בית חם ליתומי צה"ל ומקום לדיונים על האבות, על היתמות ועל השכול - יתומי צהל-תמיכה וזכויות http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=2053

tweeg

New member
מנצל"ש עוד שאלות

*הנעה חללית:אם אני מתמש בכור גרעיני בשביל דחיסה גבוה יותר יותר של הגז הנפלט ומקטין בהתאם את הפתח כלומר דוחס את אותה כמות גז באותה מהירות ע"י אנרגיה ומשתמש בפתח יותר קטן האם אני מגדיל משמעותית את ניצול האנרגית הנעה של הגז? *אם נגיד כל נחיתה על הירח דוחפת אותו קצת,האם נחיתות רבות יזיזו אותו? האם הוא "יתאזן" בחזרה למקום שלו בגלל הכוחות משיכה וכו' אם אני באמת מזיז את הירח 5 מטר,הוא ישאר שם או יחזור למקומו *נכון יש את הנקודה של הלווינים וכו'(22,500 אלף ק"מ) האם זה עדיין בתוך האטמוספרה? או שזה כבר בריק? *אם אני מרחף בחלל בחליפת חלל ואין לי איך לחזור לספינה,זה רעיון טוב להשתמש בגז של החליפת חלל בשביל תנועה? האם אני ימות מחוסר חמצן/היפותרמיה/לחץ?כמה אני יספיק להתקדם עד אז? *למי שרוצה לדעת ההתפלגות של הספקטרום סביב התדר המרכזי נובעת מכיוונים אקראיים של פליטת פוטונים ולכן אפקט דופלר גורם לסטיית ההתפלגות *עוד הסבר מקביל הוא עקרון האי וודאות,שלא כ"כ הבנתי למי שמתעניין ראו שרשור שלי במדע פופולרי השאלות מוגשות בחסות צוערי החלל של היינלין

Snir2121

New member
תשובות

* נחיתות על הירח יפעילו כוח שמתנגד לכוח הצנטריפיטלי, אבל הכוח הזה כל-כך זניח ביחס לצנטריפיטלי, שקשה לי להאמין שתגיע גם למספר סנטימטרים. בהנחה שכוח פתאומי היה דוחף את הירח 5 מטר, אני מניח שהוא היה חוזר למסלול, עם קצת אי דיוקים, אבל בסוף זה היה מתאזן. * הגובה שציינת הוא עדיין בתוך האטמוספירה. * הדבר הכי פחות חכם לעשות זה לפתוח את חליפת החלל שלך. לא רק שתהיה נתון לסכנות מכל עבר (חלקיקים שטסים במהירויות אדירות ויכולים לגרום לנזק משמעותי), אלא שבגלל עניינים של תת-לחץ הנוזלים בגוף יתחילו לבעבע ואותו אדם פשוט יפסיק לחיות תוך שניות ספורות. עקרון אי הודאות איננו ההסבר לשאלה שלך, אלא מרכיב עיקרי בו. המשוואה שכתבתי (מצורפת כתמונה) מתארת את אי הודאות בהקשר של מדידות אנרגיה-זמן של חלקיק. ככל שהאנרגיה של חלקיק נמדדת ביתר דיוק, כך תהיה אי ודאות גדולה יותר לגבי הזמן שבו תהיה לו האנרגיה הזו ולהיפך - ככל שמדידת הזמן תהיה מדויקת יותר כך תהיה אי ודאות גדולה יותר לגבי האנרגיה של החלקיק.

Snir2121

New member
ותוספת

עיקרון אי הודאות רלוונטי גם לגבי מיקום ותנע.

tweeg

New member
תגובה

*כן חשבתי ככה *אוקי,זה היה סתם לידע כללי,בלי פואנטה *יש לך דרך טובה יותר לחזור?כי במילא אתה תמות במצב כזה וזאת הדרך היחידה לנוע *אממ אתה נכנס לפיזיקה די כבדה בשבילי לפי מה שהבנתי עקרון האי ודאות כשמו כן הוא אומר שאי אפשר לדעת/לחשב את הגורמים של זמן/אנרגיה//מיקום/תנע כי ברגע שיודעים אחד השני פחות ידוע זה אמנם מסביר שגיאות חישוביות של הספקטרום אבל לא מסביר את הסטיות עצמם

Snir2121

New member
כרגע אני נמנע מלנסות להסביר

את השאלה שלך לגבי טווח אורכי הגל, אבל לגבי עיקרון אי הודאות - הנקודה היא שכדי לקבל יותר דיוק לגבי נתון אחד, זה יבוא על חשבון נתון אחר. אף אחד מהם לא ניתן לגילוי ב- 100%. המשמעות של עיקרון אי הודאות היא שעצם הצפייה והמדידה משנה את אותו הגוף.

tweeg

New member
אממ

איך צפיה יכולה להשפיע על אורכי גל?זה נשמע לי הזוי בכל מקרה ההסבר השני מספק את הסקרנות שלי עוד שאלה,ממה עשוי החומר השחור בכפה של החתול? יש מצב שעד גיל מסוים זה עדיין נוזלי?

Snir2121

New member
נגיד שאנחנו רוצים, באמצעות אור,

לקבוע היכן נמצא אלקטרון. לשם כך נזדקק לאורך גל קצר מאוד. עכשיו: * אם נשתמש באורך גל קצר, נשלח אל האלקטרון פוטונים שישנו את מצב התנועה שלו במידה ניכרת. *אם נשתמש באורך גל ארוך, האלקטרונים לא ישנו בהרבה את תנועתם, אבל לא נוכל לראות בבירור את מיקומם. גם מעבר לעיקרון אי הודאות: אם תכניס תרמומטר (מד-טמפרטורה) לכוס מים חמים - לא תוכל לבדוק את הטמפרטורה המדויקת שלהם, משום שחום יעבור מהמים לתרמומטר וישנה את המים. כשמדברים על הרמה החלקיקית זה ניכר ורלוונטי - כל מדידה יוצרת אי-ודאות, אי-דיוק כלשהו.

tweeg

New member
אבל זה במדידה

איך זה משפיע על ספקטרום של אור,שם אין התערבות אנושית?

Snir2121

New member
אין כאן עניין של מדידה,

השעונים הם בסדר גמור, ולצורך הגיוון הוספתי עוד סוג של "שעון" - יצור ביולוגי. שתי הדוגמאות באו על מנת להסביר שזה לא שהשעונים השתגעו, יש כאן את העניין המהותי של התנהגות הזמן. תורת היחסות הכללית מתעסקת עם אור בשתי נקודות - * שדה כבידה גורם להתעקמות קרני האור. זה דומה למצב בו מסתכלים אל תוך מים (או מתוך מים החוצה) ורואים עצמים במקום שהם בכלל לא נמצאים בו - אבל זה עניין אופטי לחלוטין ולא יחסותי. * היסט כבידתי לאדום - אטום מסויים פולט אור בתדירות מסוימת. אם הוא יימצא בשדה כבידה, וכבר ראינו שהזמן מתארך, מאט, בשדות כבידה - יוצא שהתדירות גם היא יורדת! לכן תדירות האור תלך ותקטן כתלות בחוזק שדה הכבידה, ומכאן ההשפעה על הספקטרום.

tweeg

New member
אוף אבל

איפה נכנסת כבידה בפליטה של אטומים? למה שהיא תשפיע רק על חלק מהפוטונים? מה הקשר לשעונים?

Snir2121

New member
../images/Emo6.gif

חשבתי שזו הייתה תגובה לאשכול עם תורת היחסות הכללית, מצחיק שזה יצא מאוד רלוונטי.

Snir2121

New member
ועכשיו לעניין

אני לא מכיר את ההסבר לשאלה שלך שמתקשר לעקרון אי-הודאות, ולכן אין ביכולתי לענות.

yaakii

New member
את טס לחלל בקרוב?/tapuzforum/images/emo112.gif

/tapuzforum/images/emo13.gif אתה מאד מתעניין בנושא..

למעלה