עת למחאה

../images/Emo41.gifעת למחאה../images/Emo70.gif

שלום לכולם, גם אתמול, כמו לפני שבועיים, כמו בפעמים רבות כל כך בעבר, הוחושך הערוץ הראשון לכבוד משחק כדורגל. בכל הכבוד הראוי למשחקי כדורגל ומעריציהם, אין זו אמתלה לדחות כל תוכנית אחרת בכל הזדמנות. לערוץ הראשון מחוייבות גם לצופיו שאינם אוהדים משחק זה, ותוך סיכון חיי אני מוכן לצאת בהצהרה שהיא ממש... כפירה: אתם יודעים מה - גם אם ממש חייבים לשדר משחק כדורגל - במטוטא - אפשר גם לעשות את זה לא בשידור ישיר. ככה לפחות תתחלק הדורסנות של משחקי כדורגל בין מספר תוכניות. התוכנית סטארגייט שובצה, מה לעשות, בחלון זמן שבו מתקיימים לא מעט משחקי כדורגל. איני צופה הרבה בטלויזיה, אבל סטארגייט היא... סטארגייט. אני מנחש שגם לחלקכם, ביטול שידור התוכנית מהווה אכזבה. אין שום סיבה בעולם שנתאכזב באופן סדרתי כזה, כשבכל שבת שניה או שלישית נגלה שחבורת גברים מיוזעים מתרוצצת על חלקת דשא וחוסמת לנו את חיוכה של סמנתה קרטר
אנא, כתבו מכתבי מחאה בנושא לממונה על קבילות הציבור ברשות השידור. להלן קישור לכתובת, פקס, ודואר אלקטרוני לפניות. (אני נמנע מלפרסמם כאן ישירות עקב מדיניות תפוז שלא לפרסם מספרי טלפון ופרטים בפורום). מחאה ציבורית היא הכלי שלנו להשפיע. אנא טלו לכם כמה דקות לכתיבת מכתב מחאה בנושא. מי ששולח ומעוניין בכך, מוזמן לפרסם עותק של מה שכתב בשרשור הזה!

ועוד דבר:

כדאי להעביר מסר זה הלאה, לפורומים אחרים / חברים וכדומה. תודה, ובהצלחה לנו.

subatoi

New member
תרשה לי רגע להרגיע אותך

מי שמכיר אותי יודע שגם אני מתעצבן בקלות בכל פעם שתכנית מתבטלת, וגם אני שונא שמשחקים בצופים. א-ב-ל: יש הבדל בין להתחיל את העונה השישית ביום שישי בערב, לומר שהם ממשיכים ולהפסיק אחרי שבועיים (כמו שהם עשו לא מזמן, בגלל שינויים מטופשים בלו"ז התכניות, וזאת ללמרות שהם הודיעו וענו באי-מיילים, שהיא ממשיכה), לבין לבטל תכנית אחת מסיבה מוצדקת. אין מה לעשות-כדורגל זה חייב להיות בלייב. אתה לא באמת התכוונת שערוץ עם זכויות שידור יקליט הכל וישדר את זה בשעה אחרת (כשכל המשחקים כבר *הסתיימו* וכולם כבר *יודעים* את כל התוצאות) נכון? כי בוא נוריד אותך לקרקע המציאות כבר עכשיו- זה לא יקרה. אף פעם. אני לא מבין גדול בכדורגל, ולא זוכר מה שודר בשבועות הקודמים (לפני תחילת העונה השישית), אבל: העונה הנוכחית הסתיימה, למיטב ידיעתי. אז בטווח הקרוב לא יהיו לך הפרעות. חוצמזה, נראה לי שהיה שידור כי זה היה מחזור אחרון, ונקבע אילו קבוצות יעלו ליגה ואילו ירדו (הסיבה היחידה שאני יודע את זה כי אחי נאבק בתור קהל למען קבוצתו במגרש). כי אני לא זוכר משחקים בשבועות הקודמים. אתה רוצה להאבק? תאבק על עונה שביעית. תאבק על שינוי שעה לשעה שלא מפריע בה כדורגל (אם וכאשר יהיה). אל תאבק על כך שלא ישדרו כדורגל, כשיש משחק ויש להם זכויות שידור ובטח גם חוזים שמחייבים אותם), כי זה פשוט לא יקרה. אף פעם. שוב, יש הבדל בין להאבק למען סיבה מוצדקת, לבין משהו לגיטימי. מזכיר לי שפעם מישהו בפורום אחר שאני חבר בו ממש התרעם על כך שערוץ 10 ביטל את "אנטרפרייז" בשבת בצהריים כי היו חדשות בגלל הפיגוע הגדול בטורקיה. ממש חוצפה מצידם... ושלא אובן לא נכון- אני בעד הפגזת אי-מיילים ומכתבים, במיוחד בתור אחד שלא מוריד מהאינטרנט. אבל למען המטרות המתאימות, ולא סתם לירות לכל כיוון. בסוף נהיה כמו הילד שצעק זאב. נמחה על כל דבר קטן, וכשנגיע לדברים הגדולים לא ישימו לב אלינו (או לא ישימו עלינו, לחילופין).

נרגעתי , ובכל זאת :)

אני לא חושב שיבטלו את כל משחקי הספורט. אני אפילו לא רוצה שיבטלו את כל משחקי הספורט. גם האינטרסים של חובבי ספורט צריכים להיות מיוצגים בערוץ הממלכתי, ואני ער לכך לחלוטין, ומן הראוי שאלחם על זכותם זו אם יום אחד אדרש לכך (למרות שזה לא סביר שהם יהפכו למיעוט מקופח) מה שאני בהחלט מוחה עליו הוא הסטת כל דבר ועניין הצידה ע"י כל משחק ספורט כאילו זה משהו קדוש, והלעטת הציבור במנת יתר של שידורי ספורט בערוץ. אני גם בהחלט חולק על האכסיומה כאילו משחקים חייבים בטיבם ובכל מחיר להיות משודרים שידור חי; האכסיומה הזו נכונה אולי עבור ערוץ מסחרי, אבל אינה יכולה להתקבל כהנחת בסיס לגיטימית עבור ערוץ ממלכתי. אז נכון, שהכי קל לאנשי הערוץ להיות פופולריים ולהכנע לתכתיבי הרייטינג. אך אין זה אומר שאין זו זכותנו להלחם בכך, ולהצביע על העיוות שבכך. יכול להיות שאני ואתה לא רואים דברים בדיוק עין בעין. נו אז מה? אני אנסח את מחאתי כראות עיני - אך בהיות כמה עקרונות בסיס משותפים במחאה של שנינו, האין זה אפשרי שגם אתה תצטרף? הרי תוכל לנסח את מחאתך כראות עיניך. אולי שום דבר לא יקרה מהמכתב שלי בלבד, או מהמכתב שלך בלבד - אבל מהמכתבים של שנינו - אולי יחליטו לבוא לקראתנו במשהו. וכמובן, שנזדקק ליותר משני מכתבים כדי באמת להזיז משהו... :) אני לא חושב שצריך לירות לכל כיוון, ובכך אני מסכים איתך. אני עם זאת לא סבור שאנחנו חייבים לכתוב ולמחות בדיוק אותו דבר כדי שמחאותינו לא תיבננה זו מזו. על יתר הדברים אני חושב שעניתי בהודעה השניה.

subatoi

New member
באחת ההודעות פה למטה בפתיל

(איבדתי כבר את היכולת לעקוב), אני הסכמת שצריך לשלוח בסופו של דבר. אני מסכים, ו*גם אני* שולח. וכמו שהבנת, לא התנגדתי לשליחה עצמה. להראות נוכחות זה תמיד טוב, ובטח להצביע על דברים שמפריעים לנו. בהצלחה לנו!

subatoi

New member
והנה, תוך בערך שעה כבר קבלתי מהם

תשובה. לא מה שרצינו לשמוע, לא על כל מה שהעלתי (שלא יחזור שוב, עונה 7, אטלנטיס), אבל יש סימנים להקשבה. זה הגיע מנציב התלונות: "אכן לא שודרה הסדרה ובמקומה שודר משחק כדורגל. עם זאת כבר ב- 18 במאי 2004 העברנו מראש הודעה לעיתונים על השינוי וכך גם באתר האינטרנט שלנו (תחת הכותרת "שינויים בלוח המישדרים"), רצ"ב לעיונך. תודה על הערותיך, בעזרת צופים נאמנים, עירניים ואיכפתיים כמוך נוכל להשתפר ולהתקדם בעתיד. בברכה, עמוס גורן ירושלים, 18.5.04" אמרתי לכם שהם מתיחסים (לפעמים). כמה זה מחלחל למטה/למעלה, זה כבר משהו אחר, וזה לא תמיד תלוי במי שעונה למייל. שלחו בהמוניכם! צ'או.

P e t e r P a n

New member
זה עדיין לא הולך

לשנות שום דבר וזה לא ימנע בעתיד שיעשו דבר כזה שוב, וזה שהם ענו לך יפה זה עדיין לא אומר שהם ישנו את דרכם.. גם לי הם ענו לא פעם ולא פעמיים בלשון יפה והכל נשאר כמו שהוא, כרגיל....

Liam The Beast

New member
זאת שטות

כמו שכבר אמרו פה לפני - למה שערוץ 1 לא ישדר בשידור חי משחק כדורגל שיש לו זכות שידור עליו? ולא, אני לא רואה כדורגל. מה שכן, צריך להיאבק נגד דברים כמו שפעם בוטל שידור של פרק של סטארגייט בגלל איזה משחק כדור-נוצה, שלא אכפת לי אם לערוץ 1 היה זכויות שידור עליו - בואו נודה בעובדה שתחרות של כדור-נוצה לא מעניין אף אחד (וזאת הכללה).

אני לא מאמינה שלערוץ 1 אשכרה

איכפת ממה שחושבים. אבל זו באמת שערוריה. אם בשבת הבאה הם לא ישדרו סטארגייט יהיה צריך לשאול אותם למה זה בא דוקא על חשבון סטארגייט ולא מפזרים את זה באופן שווה על שידורים אחרים

subatoi

New member
חבר'ה, תתעוררו!

שידור חי נקבע ע"י שעת האירוע. אם יש מחשק בחמש, לא יהיה פרק. ואם האירוע מתחיל ב- 17:43, לא ישדרו סטארגייט, כי הפרק ייגמר ב- 17:44. זה כמובן אם אין חדשות לפני זה. אם יש להם התחייבויות קודמות, אין מה לעשות. הם לא יעשו כלום. כי זה ככה. בטח לא אם זו סדרה שבשידור חוזר כרגע. להאבק על שינוי שעת השידור זה משהו אחד. לומר להם לא לשדר שידור חי זה משהו אחר. ומה לעשות- בארצנו, היום, כדורגל קובע יותר ממד"ב. ככה זה. ואני יכול להעיד שלפעמים כן אכפת להם. רק תלוי מתי

מקבל את התיקון לנוסח, אבל...:

אני מניח שכבר מטון הודעתי הקודמת ניכר שמעבר למחאה על ביטול התוכנית סטארגייט שוב ושוב, יש לי בבטן כמה דברים לומר גם באופן כללי על מדיניות שידורי הספורט של ערוץ 1. אפשר, שלא הייתי צריך לערב את שני הנושאים כך זה בזה. בהחלט ניתן לדון על מה צריכה להיות רוח הפניה אל ערוץ 1. מה צריך לבקש, או לדרוש, ואיך להציג את המחאה. אני לא משלה את עצמי ששידורי הכדורגל יעברו בקרוב להיות משודרים בשלוש לפני בוקר, ואת מקומם תתפוס לדוגמא "אז צולבת". אך מכאן ועד לקבלת עיוות סדר העדיפויות בבסיסו כדבר נתון שאינו ראוי למחאה - עם או בלי קשר לסטארגייט - הדרך ארוכה, והעניין הזה הוא עניין עקרוני. נכון להיום, נדמה שרק אם במקרה אין איזה משחק ספורט אז אפשר לשדר איזו תוכנית אחרת. אין זה מקומו של הערוץ הממלכתי לנהוג כך. אין זה מקומו להיות ערוץ ממלכתי רק כשזה לא מתנגש לו עם להיות ערוץ הספורט. הגם שמדובר בתכני שידור בסה"כ, הכללים הדמוקרטיים חלים גם כאן. דמוקרטיה אמנם מוגדרת כשלטונו של הרוב, אך מעקרונותיה העיקריים הוא מניעת עריצותו של הרוב, ומוסדות ממלכתיים כרשות השידור מחוייבים לעקרון הזה, גם אם מדובר רק באספקת תכנים - ולא בנהלי שלטון. יש שני ערוצי טלויזיה אחרים הנשלטים בטיבם עפ"י עקרונות מסחריים (כמעט) גרידא של רייטינג וחסויות, וכבודם במקומם מונח. הערוץ הראשון לא אמור להיות כזה, ואינטרסים אחרים אמורים לבוא בו לידי ביטוי - דווקא מהיותו גוף ממלכתי. מן הראוי להשמיע קול מחאה המבהיר לראשי הערוץ שבערוץ הממלכתי יש לקדש עוד כמה דברים ואינטרסים אחרים, של צופים אחרים, חוץ מאשר ישירותו של משחק כדורגל או כדורסל. דרך אגב, אני לא בטוח שבימים הלא כל כך רחוקים של טרום קיום ערוץ שתיים, לא היו משחקי הספורט משודרים בשידורים לא ישירים. זה מה שנדמה לי, בזכרון מעורפל, אבל אולי אני טועה. אז נכון, יש לקחת בחשבון את נוכחותו של העידן הרב ערוצי, אך אין זה אומר לומר נואש לגמריי מהיותו של ערוץ 1 עדיין - ערוץ שהשיקולים השולטים בו לא אמורים להיות שיקולי רייטינג עדריים גרידא. אולי זה לא יעזור בכלום, שליחת מכתבים, יכול להיות. ואולי זה יעזור - ולו באופן עקיף, במשהו. אולי המקום בסדר העדיפויות יזוז במשהו, הן של התוכנית סטארגייט, והן של משחקי ספורט - במשהו... יכול להיות שהפתרון שיימצא הוא אכן הזזת סטארגייט לחלון שידור פחות צפוי לביטולים - ולו רק כפתרון סימפטומטי משום שקובעי לוח השידורים יראו שעדיף להם להזיז את התוכנית ולו רק כדי להמנע ממפל הפקסים שנופל עליהם בכל פעם שמתבטלת "סטארגייט". אבל, ייתכן גם שאם קול המחאה כנגד מנת היתר של משחקי הספורט המשודרים בערוץ יהיה מספיק חזק, יבינו גם ראשי הערוץ שהם לא ממש חייבים לקנות זכויות שידור של כל משחק כדורגל. - ואז - הרווחנו פעמיים. אז מה, תמשיכו להתווכח איתי ש"חבל על הזמן ולמה לטרוח", או שפשוט תפיצו את הקריאה, תשרבטו משהו, ותשלחו גם? עדיף שכל המכתבים יגיעו ביחד, לא?

subatoi

New member
אני לא אמרתי "חבל על הזמן",רק שתלוי

מה כותבים. זה הכל.

Liam The Beast

New member
עובדה על ערוץ 1:

הם ערוץ ממשלתי - זה אומר שהגישה שלהם "זין על מה שהצופים רוצים!" וגם יש להם מנהג להרוג לעצמם את הרייטינג...

subatoi

New member
הם לא חייביםלעשות מה שהצופה רוצה

אבל הם בהחלט יכולים וכדאי להם להתחשב. ראו דוגמה שנתתי פה למטה. ולא משנה כמה מיילים שלי הגיעו אליהם, וקבלתי תשובות, זה לא ממש הזיז. (ולדעתי אפשר גם שפה קצת פחות חריפה פה...)

P e t e r P a n

New member
הדבר הכי מעצבן בכל העסק הזה

זה שהם אפילו לא עדכנו את זה בלוחות המשדרים, ולכן כולם היו בטוחים שיש סטארגייט. בכלל, ערוץ אחד נוהג לזלזל בצופים שלו ברמה די גבוהה, ודי חבל, כי ככה מפסידים רייטינג {אם בכלל יש להם}. וחוצמזה, יש צדק בדבריו של אותו אחד שאמר שיש למחות. עכשיו בשידורים החוזרים הם מזלזלים... מי אמר שזה לא יקרה כשהם ישדרו את העונה השביעית {אם בכלל הם ישדרו את הפרקים החדשים, כי בינתיים זה לא נראה ככה...}?

subatoi

New member
עוד:

1. קורה שמחליטים החלטות אחרי ששולחים את לוחות השידורים וכו' לעיתונים. זה זוועתי, זה דופק אותנו, אבל זה קורה. וכן, יש להם נטייה לזלזל. מי שעקב אחרי תכנית המופת "מהדורה מוקדמת" (מד"ב רך), בודאי זוכר שהם עשו הפסקה איומה ונוראה עד שהגיעו לעונה הארחונה, עשו עוד הפסקה איומה לפני עשרת הפרקים האחרונים, וכשכבר שידרו אותם, הם פשוט הפסיקו שניים לפני הסוף. כמובן שהם שידרו אותם בסוף בשעה נידחת, שמי שלא חיפש בנרות בעיתון, פספס ולא יודע מה קרה שם עד היום. הם מעאפנים לפעמים. לפעמים הם מקבלים החלטות תמוהות ביותר. נותר רק למחות. אני שב ואומר שלפעמים הם כן מתייחסים, וכן עונים בכובד ראש למה שכותבים להם. ואפשר בהחלט למחות, אבל לדעתי צריך לראות אם זה יחזור בקרוב. בכל מקרה, לגיטימי לחלוטין להתלונן על זה שהם לא הודיעו. זה לא ישנה להם הרבה, כי כאלה הם מקבלים כל הזמן, אבל זה לגיטימי, וזה יזכיר שיש קהל שצופה. אני בעד! לשלוח! (אהממ, אהממ, והמבין יבין. *משתעל* *שוב נחנק*)

P e t e r P a n

New member
been there, done that...../images/Emo122.gif

וזה לא עזר... כבר הייתי שותף לכמה מחאות שנשלחו בדוא"ל ובדואר רגיל לערוץ אחד על הזלזול בצופיהם... and let me tell you something... זה עזר קדחת!!! הם די אטומים שמה, המנהל ערוץ אחד, והם פשוט עובדים למי מה שהם רוצים ללא התחשבות... לפני כמה שנים, בתור דוגמא, שודרה סדרת המופת "תעתועים" {מותחן קונספירטיבי כזה, אבל ממש מצויין}, והם העבירו לא פעם ולא פעמיים את שעות וימי השידור, ולמרות כל המחאות שנשלחו לשם, הם המשיכן בהתעללות חסרת המוסר שלהם... אבל, אני אומר לא לוותר ולהמשיך לשלוח מחאות, ולהראות להם שכן איכפת... ובאותה נשימה, גם ללחוץ עליהם להביא את העונה השביעית והשמינית של הסדרה ואת סטארגייט-אטלאנטיס....

kinspirit

New member
תגובה

אוקיי, אני מקווה מאוד שאני אוכל לספק קול שקול פה. גם אני, כמו רבים מאיתנו, כועסת על ערוץ אחד על היחס אשר הוא מעניק לסטארגייט בזמן האחרון. בעיקר אני מאוכזבת מערוץ אשר שמר בדבקות במשך זמן כה רב על הסדרה. אני מרגישה נבגדת שדווקא עכשיו הוא החליט לנטוש את קהל המעריצים. אולם, בסופו של דבר, ערוץ אחד הוא בדיוק כמו ערוץ שתיים וערוץ עשר - ערוצים אשר משדרים "אקטואליה" ולוחות השידורים שלהם נראים בהתאם. כאשר משהו יוצא דופן קורה במדינתנו (וכן, אני בהחלט מכלילה משחק כדורגל בכך, גם אם לא בהבנה וקבלה מלאים), לוחות המשדרים משתנים בין רגע וכל השאר נדחק הצידה. לכן אני מעדיפה את ערוצי הכבלים בתור בית לסדרות אהובות עליי - עליהם אני לפחות יכולה לסמוך, שחוץ מבחגים, הסדרות שלי ישודרו שבוע לאחר שבוע. אז נכון, אין זה אומר שעלינו לקבל את הדין שערוץ אחד החליט לנטוש את סטארגייט - עלינו לכתוב, והרבה, להשמיע קול מחאה של קהילה בארץ. אולם, וזה החשוב פה, עלינו לשמור על פרופורציות נכונות - לתקוף את הערוץ הראשון על כך שהוא שידר משחק כדורגל במקום פרק של הסדרה, שום תועלת לא תבוא מכך. מה לעשות, אנחנו חיים במדינה שסוגדת לכדורגל, בדיוק כמו שארה"ב סוגדת לפוטבול. וכן, עד כמה שזה ביאס אותי, אין מה לעשות בנידון, באותה מידה ערוץ שתיים מתעלל באופן קבוע ב"בית הלבן" ומנצל כל אפשרות שיש לו לבטל שידור של פרק. אז מה אני מנסה להגיד בעצם? קחו את המוטיבציה שלכם ועשו איתה משהו - אבל תשארו בראש שקול ופרופורציות נכונות. עדיף להלחם באויב אמיתי ולא בתחנות רוח.

P e t e r P a n

New member
ומה הוא האויב האמיתי בעינייך?

למרות שהסכמתי איתך ועם מה שאמרת, הרי שעדיין צריך לפנות אליהם ולהתלונן על מנת למנוע היישנות המצב בעתיד. למרות שלדעתי זה לא יעזור בכלום {שוב, מניסיון}, צריך בכל זאת להראות להם שאנחנו זועמים על כך מאוד, על הזלזול בצופים, בסדרה ובכלל. זה שיש מצב והוא קורה, זה לא תמיד אומר שעלינו לשבת בשקט ולקבל אותו, אלא למחות, כי דווקא בגלל שיושבים בשקט, דווקא בגלל זה מנהלי הערוצים מחליטים תמיד להתעלל בצופים, כי אין מי שימחה. ובעניין ערוץ 10, אני מוכרח לומר שאצלהם זה קורה פחות העניין הזה, אבל זה עדיין מצער שזה קורה... כמו למשל הסדרה "הבלתי נראה", שמאוד אהבתי אותה ויש לה עוד עונה אחת, והערוץ, למרות ההבטחות, לא הביא את העונה השנייה....

למעלה