עיסת נייר

../images/Emo39.gifשאלה בעיסת נייר

לכל המומחיות בתחום, לאחרונה התחלתי לעבוד בעיסת נייר, הכנתי ג'ירפה שמחזיקה עפרונות בתוך קופסאת שימורים.(חבל שאין לי מצלמה) השאלה: האם מצפים גם בתוך הקופסא? או אפשרי רק לצבוע? באיזה צבעים? מה לגבי גואש? יש לי צבעי גואש בגוונים מדהימים והייתי רוצה להשתמש בהם לעיסת נייר מתאים ? תודה מראש,

טליונת1

New member
שאלה לגבי עיסת נייר

האם פיסול (בובות למשל) רק מרצועות עיתון בלי ערבובים של עיסת נייר אפשרי או שיותר קל לעבוד עם העיסה ולכן היא עדיפה? (מתוך עצלות להכין עיסה)

אורפזית

New member
אין חוקים אבל...

לא נראה לך שיהיה יותר יפה ומושלם אם הכל יהיה מצופה בעיסה??? לדעתי בהחלט כן!!! בנוגע לצבעים - את בהחלט יכולה להשתמש בצבעי גואש אבל חשוב לזכור - צבעי אקריל, הם למעשה צבעי גואש שלהם נוסף רכיב מאוד חשוב - דבק פלסטי!!! זה אומר שני דברים: א. צבעי אקריל הם בעלי עמידות גבוהה הרבה יותר!!! ב. את יכולה להוסיף דבק פלסטי לצבעי הגואש בעלי הגוונים המדהימים שלך, ולקבל את אותם גוונים מדהימים בצבעי אקריל!!! ורגע לפני שאת מתחילה בניסויים הכימיים - בואי נדבר כמויות: פשוט מאוד - אחד לאחד!!! הווה אומר כוס גואש על כוס דבק פלסטי. ודבר נוסף חשוב מאוד - הדבק הפלסטי צריך להיות באיכות טובה. בשום פנים ואופן לא דבק פלסטי שקוף!!! ממליצה בחום על הדבק הפלסטי של אומגה. אחרי יבוש הוא נעשה שקוף וכך לא משנה את צבע הגואש. יש לעומתו דבקים פלסטיים זולים שנשארים לבנבנים ומבהירים את הגואש. זהו, זאת כל התורה!!!

אורפזית

New member
אז ככה...

אחד היתרונות הבולטים של עיסת נייר לעומת רצועות היא שלא חייבים לבנות מבנה מושלם ומדוייק. למה? כי עם העיסה, את יכולה להוסיף ולשנות נפחים, עוביים וכו'. למשל, אם בא לך פתאום באמצע העבודה לעשות ציצים ענקיים, את פשוט מוסיפה עוד עיסה וזהו. כך לגבי כל חלק בגוף הבובה וכל עבודה בכלל. הדבר אינו כך עם רצועות אשר מצריכות מבנה ברור וסופי כדי לצפות אותו, שהרי אין כמעט הוספת נפח מפאת דקות הנייר. אני חסידה גדולה של העיסה לעומת הרצועות למרות שכפי שכבר הדגשתי בשרשור אחר, יש יצירות מדהימות גם עם רצועות ויוצרים רבים המעדיפים את השימוש בטכניקה זו.

תודות ועוד שאלה

ראשית המון תודות על התשובה המהירה, בכלל את מקסימה, ושאלתי הנוספת: האם אני יכולה ישר לצפות בעיסת נייר את תוך הקופסא או צריך למרוח משהו לפני כן? רוב הקופסא ויתר החלקים מצופים במסקינגטייפ האם צריך לצפות הכל..? לפני שאני מצפה בעיסת נייר? שוב תודה

אורפזית

New member
הרבה יותר קל לעבוד על מסקנטייפ

מאשר על הפח עצמו. העיסה נדבקת לנייר בקלות רבה יותר מאשר לפח של קופסת השימורים. אני מתכוונת למסקנטייפ נייר כמובן ולא לזה הניילוני!!!

orlyfu

New member
תודה אורפזית, למדתי משהו חדש בקשר

לצבע אקרילי.

מ ש כ י ת

New member
../images/Emo41.gif עיסת נייר ../images/Emo41.gif

נא לשרשר כאן את כל השאלות בנושא.

משכית איך עשית את הצמיד...

מעיסת נייר עם המלאך?איך מכינים עיסת נייר בכלל? ד"א אני פעם ראשונה בפורום ונורא אהבתי את המקום ואת היצירות שעשיתן!

אורפזית

New member
עיסת נייר אפשר להכין בכמה וכמה

דרכים!!! זה המתכון שלי: מבחינתי זהו מתכון המתכונים כי הוא התחיל כגרסה פרימיטיבית של עצמו ואני משפרת אותו כל הזמן. נכון לעכשיו, אני עובדת עם הגרסה הזו כבר הרבה זמן והיא גם קלה להכנה וגם מאוד ידידודית לשימוש. מה שהכי חשוב - התוצאות מדברות בעד עצמן. קודם כל, אני לא עובדת בכלל עם נייר גרוס אלא רק עם נייר טואלט. התוצאות הן הרבה יותר חלקות וקלילות וגם אין צורך להתעסק עם נייר גרוס על כל הנובע מכך. (בלנדרים והשריות ארוכות במיים הם מבחינתי מחוץ לתחום). לפני שמתחילים, הערה חשובה - זו אשליה שעיסת טואלט היא עיסה יקרה. אני קונה בחצי חינם 48 גלילים ב-38 ש"ח כך שכל גליל יוצא בערך 0.80 אג' וזה ממש אבל ממש בסדר. תחשבו על זה - בכמה גלילים כבר משתמשים לעבודה אחת? אני לוקחת קערה גדולה, מגלגלת לתוכה את נייר הטואלט לפי הכמות שאני מתכוונת לעבוד איתה (לעבודה בגודל בינוני זה יוצא בערך שני גלילים) ואז פשוט מטביעה את כל הנייר הזה במיים מהברז. אחרי שכל הנייר ספוג, אני סוחטת היטב היטב ומקבלת כמה "כדורי נייר טואלט" סחוטים. השלב הבא הוא שבעזרת הידיים אני מפרקת את הכדורים האלה לחתיכות קטנות - אין צורך לעבוד על זה שעות עד לקטן קטן. (כל הכייף הוא שלא צריך להתאמץ ולהשקיע יותר מידי בשלב של הכנת העיסה שהוא השלב הטכני בלבד). אחרי שיש לי קערה מלאה בחתיכות קטנות, אני מתחילה להוסיף דבק פלסטי וללוש, להוסיף וללוש, להוסיף וללוש. עד שאני מרגישה שיש לי עיסה כמעט משחתית שאפשר בקלות לעבוד איתה. צריך להיזהר לא לעבור את השלב הזה, כי יש מצב ששמים יותר מידי דבק פלסטי ואז קשה עד בלתי אפשרי לעבוד עם העיסה. זהו, זה כמעט הסוף חוץ מאשר דבק הטפטים שאני מוסיפה. הדבק הפלסטי נותן לעיסה את החוזק שלה. דבק הטפטים עושה אותה חלקה ולא דביקה וכך קל יותר לעבוד. על שני גלילים אני מוסיפה בערך שתי כפות גדושות של דבק טפטים ומרגישה לפי המרקם של העיסה שהתקבלה, אם צריך להוסיף עוד או שאפשר להתחיל לעבוד. דרך אגב - כף אבקת דבק טפטים על כוס מים קרים - כך דבק הטפטים לא יוצא סמיך מידי. ועוד טיפ - במהלך העבודה, אני משתמשת להחלקה של החומר בדבק פלסטי מדולל ורק אחר כך בדבק טפטים לאותה מטרה. בשביל צמיד, את צריכה רצועה של כל חומר ממנו את יכולה ליצור עיגול שיתלבש לך על היד. אפשר קרטון, פלסטיק לסוגיו ואפילו צמיד פלסטיק שנמכר בפרוטות בחנויות $. על המבנה את שמה את העיסה. דרך נוספת היא, כמובן, ליצור את אותו עיגול ולצפות אותו ברצועות עיתון.

תודה!

על ההסבר המפורט.אבל איך יוצרים את הדוגמא על הצמיד?עם מפיות או עם המדבקות המוכנות שמוכרים בחנויות יצירה?

אני די..

חדשה בעסק...תני לי רעיונות\אפשרויות.ובתמונה גם רואים שהיא ציפתה את הצמיד בחומר מבריק.מהו?

אורפזית

New member
הברק הוא תוצאה של מריחת העבודה

בלאכה. גם שומר על העבודה וגם מקנה ברק יפה. (כמובן לא רק לצמידים)

orlyfu

New member
בבקשה 2 שאלות בקשר לדבק טפטים.

1. קודם כל איפה קונים את זה? 2. אמרת שמערבבים דבק פלסטיק בעיסה עד לשלב שהיא משחתית ואח"כ מוסיפים דבק טפטים ביחס של כף + כוס מים קרים לגליל. האם המים בשלב הזה לא משבשים את כל המשחתיות שטרחנו להגיע אליה? ממה שאני מבינה כל ה"רצפט" הזה מבוסס על "טביעת עין" של יד מנוסה. אז איך יודעים מתי להפסיק להתעסק עם זה ושאפשר להתחיל לעבוד? תודה, אור-לי.

אורפזית

New member
דבק טפטים!!!

1. בכל טמבוריה. שימי לב - אני משלמת בטמבוריה 16.5 ש"ח. אבל תלמידות שלי כבר הביאו איתן דבק טפטים שקנו בהום סנטר ומקומות אחרים ושלמו עליו כמעט 30 ש"ח!!! 2. לאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!! - על כל גליל מוסיפים כף של דבק טפטים מוכן!!! כוס מיים קרים זה בשביל להכין את דבק הטפטים!!!!!!! בשום פנים ואופן לא מכניסים אפילו טיפה של מיים לעיסה!!!!!! רק נייר, דבק פלסטי ודבק טפטים (אחרי שהוא כבר ג'ל)!!!!!!!!

למעלה