עיסת נייר אפשר להכין בכמה וכמה
דרכים!!! זה המתכון שלי: מבחינתי זהו מתכון המתכונים כי הוא התחיל כגרסה פרימיטיבית של עצמו ואני משפרת אותו כל הזמן. נכון לעכשיו, אני עובדת עם הגרסה הזו כבר הרבה זמן והיא גם קלה להכנה וגם מאוד ידידודית לשימוש. מה שהכי חשוב - התוצאות מדברות בעד עצמן. קודם כל, אני לא עובדת בכלל עם נייר גרוס אלא רק עם נייר טואלט. התוצאות הן הרבה יותר חלקות וקלילות וגם אין צורך להתעסק עם נייר גרוס על כל הנובע מכך. (בלנדרים והשריות ארוכות במיים הם מבחינתי מחוץ לתחום). לפני שמתחילים, הערה חשובה - זו אשליה שעיסת טואלט היא עיסה יקרה. אני קונה בחצי חינם 48 גלילים ב-38 ש"ח כך שכל גליל יוצא בערך 0.80 אג' וזה ממש אבל ממש בסדר. תחשבו על זה - בכמה גלילים כבר משתמשים לעבודה אחת? אני לוקחת קערה גדולה, מגלגלת לתוכה את נייר הטואלט לפי הכמות שאני מתכוונת לעבוד איתה (לעבודה בגודל בינוני זה יוצא בערך שני גלילים) ואז פשוט מטביעה את כל הנייר הזה במיים מהברז. אחרי שכל הנייר ספוג, אני סוחטת היטב היטב ומקבלת כמה "כדורי נייר טואלט" סחוטים. השלב הבא הוא שבעזרת הידיים אני מפרקת את הכדורים האלה לחתיכות קטנות - אין צורך לעבוד על זה שעות עד לקטן קטן. (כל הכייף הוא שלא צריך להתאמץ ולהשקיע יותר מידי בשלב של הכנת העיסה שהוא השלב הטכני בלבד). אחרי שיש לי קערה מלאה בחתיכות קטנות, אני מתחילה להוסיף דבק פלסטי וללוש, להוסיף וללוש, להוסיף וללוש. עד שאני מרגישה שיש לי עיסה כמעט משחתית שאפשר בקלות לעבוד איתה. צריך להיזהר לא לעבור את השלב הזה, כי יש מצב ששמים יותר מידי דבק פלסטי ואז קשה עד בלתי אפשרי לעבוד עם העיסה. זהו, זה כמעט הסוף חוץ מאשר דבק הטפטים שאני מוסיפה. הדבק הפלסטי נותן לעיסה את החוזק שלה. דבק הטפטים עושה אותה חלקה ולא דביקה וכך קל יותר לעבוד. על שני גלילים אני מוסיפה בערך שתי כפות גדושות של דבק טפטים ומרגישה לפי המרקם של העיסה שהתקבלה, אם צריך להוסיף עוד או שאפשר להתחיל לעבוד. דרך אגב - כף אבקת דבק טפטים על כוס מים קרים - כך דבק הטפטים לא יוצא סמיך מידי. ועוד טיפ - במהלך העבודה, אני משתמשת להחלקה של החומר בדבק פלסטי מדולל ורק אחר כך בדבק טפטים לאותה מטרה. בשביל צמיד, את צריכה רצועה של כל חומר ממנו את יכולה ליצור עיגול שיתלבש לך על היד. אפשר קרטון, פלסטיק לסוגיו ואפילו צמיד פלסטיק שנמכר בפרוטות בחנויות $. על המבנה את שמה את העיסה. דרך נוספת היא, כמובן, ליצור את אותו עיגול ולצפות אותו ברצועות עיתון.