עזרה

דניאל 23

New member
../images/Emo41.gifעזרה../images/Emo41.gif

אנחנו זוג צעיר בני 25 בערך עם ילדה. ראינו בית ואנחנו מעונינים לקנות אותו הוא עולה 110000$ . שאת כל הכסף אנחנו לוקחים במשכנתא ומשלימה. לא יודעת בכלל על איזה סכומים מדובר... והכי חשוב איפה מתחילים לאן צריך ללכת... כשרוצים לקנות בית, אישור זכאות כל מיני כאלה מאיפה!?!? אנחנו לחוצים בזמן ולא יודעים איך מתחילים כשרוצים לקנות דירה!!!! בתודה מראש על כל עזרה:)

Alon P

New member
קודם כל צריך לבדוק את הבית...

בעלות,אישורי בניה וכד'(נדמה לי שאם תבדקו אחורה בפורום תמצאו תשובות בנושא)מאחר ואינכם מבינים בנושא רצוי להתיעץ עם עו"ד או שמאי. את אישור הזכאות למשכנתא (לזכאים?)יסדר לכם הבנק בו תקחו את המשכנתא

SupermanZW

Well-known member
למה

לקחת את כל הסכום במשכנתא? זה בזבוז אדיר, הרבה יותר זול לשכור דירה במחיר דומה עד שיש את רוב הסכום, חוץ מזה שבמימון של 100% מערך הדירה הריבית גבוהה מאוד.

דניאל 23

New member
אפשר יותר לפרט???

כי אני יודעת שבעיקרון לשכור דירה זה לזרוק כסף סתם, ומה גם שהיום הדירות והריביות טובות לקניה.... אפשר יותר הסבר

aug294

New member
לענות על שאלתך דניאל 23...

אני לוקחת בחשבון: א) שאת הנכס הספציפי הזה בחרת לקנות, מזל טוב, ב) ועשית את חשבונך בנוגע למימון הנכס 50%, 75% או 100% זה הביזנס שלך כי אתה הוא זה שתתחייב להחזיר חודשי סכום מסויים שתדע עליו למפרע. ג) תבטיח לעצמך עו"ד שייצג רק אותך בתהליך הקנייה (מ"א" עד "ת") הוא גם יצטרך ליעץ לך מה דרוש לבדוק. ד) מוסדות פיננסים למשכון הנכס: טוב ללכת לבנק שיש לך יחסים טובים עמם. וכן לך למוסדות אחרים ותבדוק עם כל מוסד מה הריבית שיקחו ממך, ובחר את "ה-deal הטוב ביותר בשבילך. שבת שלום ובהצלחה, דליה

SupermanZW

Well-known member
כן

אם הריבית על המשכנתא גבוהה מדמי השכירות עדיף לגור בשכירות, מצורפת דוגמה (עם סכומים אמיתיים) הממחישה מקרה בו כדאי יותר לגור בשכירות מאשר לקחת משכנתא. היכנסו לקישור.

פשוט לא נכון

גובה המשכנתא יהיה שונה אם תיקח ל10-20-25-30-50-100 שנה וזכור בסוף תשלומי המשכנתא הבית נשאר שלך אם הכסף הלך לשכירות - אזי הבית לא שלך... התשובה תלויה בגודל ההפרש שקל אחד נוסף לחודש - וברור שכדאי 10,000דולר יותר לחודש - וברור שלא כדאי

SupermanZW

Well-known member
שוב

לא כתבתי שעדיף לגור בשכירות לתמיד אלא עד השלב שבו עלות הריבית על המשכנתא נמוכה מעלות השכירות, בפעם הבאה אני ממליץ לקרוא לפני שמגיבים. אגב קראת את הקישור בכלל?

סופרמן

נא אמצ בבקשה את המלצך הטענה שלך איננה נכונה כאשר המכנתא גבוהה בשקל - עדיף לקחת משכנתא מאשר לשכור

SupermanZW

Well-known member
טעות

המשכנתאות צמודות למדד, ולטווח הארוך (5+ שנים) המדד תמיד מתייקר יותר מהדולר, לכן טענתך שגויה בריבוע. ואני ממליץ לך לשים לב טוב טוב לחישובים ולשנות את הערכות היסוד ככל שתרצה, כל הריביות הנקובות בקישור הן צמודות למדד, ומשום שהמדד בטווחים של משכנתאות (עד 32 שנה זה טווח ארוך מאוד) מתייקר יותר מהדולר ההפרשים יצאו לך הרבה יותר משמעותיים מאלו שהצגתי. אם אתה רוצה להווכח בצדקת טענתי היכנס בבקשה לאתר של בנק ישראל ובדוק בעצמך את עליית המדד לעומד התייקרות הדולר בטווח הארוך והיווכח בעצמך.

דניאל 23

New member
צר לי שלא קראתי אתכל השרשור כי הוא

ארוך.... אבל אתם מדברים על לגור בשכירות ולחסוך רגיל זה לא הגיוני שאפשר לחסוך סכום של שכירות בעוד גרים בשכירות. אז אפשר לשכוח מהחסכונות, נראה לי שהחלק שלגור בשכירות ולבזבז שם המון (מבלי לחסוך) כסף שלא יחזזור נעלם כאן... תקנו אותי אם אני טועה

SupermanZW

Well-known member
גם את ההודעה שבלינק לא קראת

המדובר הוא על חיסכון הפער שבין המשכנתא (היקרה) לשכירות (שזולה יותר מהמשכנתא, ובדרך כלל באופן משמעותי) כל הריביות המוזכרות בהודעה צמודות למדד כך שניתן לקזז את המדד. קודם תקרא ואז תגיב. אם אתה רוצה אתה מוזמן גם להיכנס לאתר בנק הפועלים ולהשתמש במחשבוני הלוואות וחיסכון, את הלינקים תמצא תחת הסעיף מחשבונים פיננסיים. אני מצפה לתגובה רק לאחר שתקרא את הלינק שצירפתי המוביל לשירשור ושתחשב את הפער (שע"פ המציאות הולך וגדל כי המדד מתייקר יותר מהדולר לטווח הארוך, אני מקווה שבדקת את טענתי בנושא) שניתן לחסוך בין המשכנתא לשכירות, אם תתחשב בשינויי שער הדולר ובאינפלציה תגיע לפערים גבוהים יותר מאלו שחישבתי.

SupermanZW

Well-known member
אם היית נכנס לקישור

היית רואה שלאחר שיגור בשכירות מספר שנים ויחסוך את ההפרש יוכל לקחת משכנתא קצרה יותר (והבית יהיה שלו בדיוק באותה שנה) וסך החזרי המשכנתא שלו+תשלומי השכירות יהיו נמוכים יותר מסך החזרי המשכנתא שלו אם יקח אותה היום. אך אתה כמובן טוען טענות מבלי לבדוק אותן ומגיע למסקנות שגויות.

קטונתי

אני רק יכול להמליצ לך לקרא את המלצותיך ולפעול לפיהן אין לי כונה ויכולת להראות לך את שהנך מתעקש לא לראות

nirdagan

New member
ההפך הוא הנכון

כיום הריבית שאת משלמת על משכנתא היא קרוב ל-6 אחוזים לשנה והתשואה בשכירות לדירה היא פחות מ-3 אחוז בשנה. כלומר לקנות דירה עולה לך כפול בערך מאשר לשכור אותה. אף אחד עוד לא הצליח להסביר לי מדוע כסף שהולךלבעל דירה זה לזרוק וכסף שהולך לבנק זה לא לזרוק.

דניאל 23

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבחזרה לשאלתי../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

צריך לעשות עוד משהו כשאני קונה בית מעבר לכדאיות... צריך לפתוח תיק במשרד השיכון או משהו כזה... סליחה שהשאלות נשמעות מפגרות פשוט אין לי שמץ של מושג בעניינים האלה... אז חוץ מלצוא בית וללכת לבנק יש עוד דברים שעליי לעשות!?!?!?!

השאלות באמת קצת מפגרות ...

צריך לעשות עוד משהו כשאני קונה בית מעבר לכדאיות ... לא. צריך לפתוח תיק במשרד השיכון או משהו כזה ... לא. אז חוץ מלצוא בית וללכת לבנק יש עוד דברים שעליי לעשות ... כן: להבין מה אתה עומד לעשות ולאיזה התחייבות אתה נכנס, לדעת כמה זה יעלה לך במצטבר במהלך 30-25 השנים הקרובות. מה שאתה עומד לעשות מתבסס על הרעיון האוילי שעדיף לשלם 1000 ש"ח ריבית לבנק מאשר 500 ש"ח דמי שכירות לבעל הדירה, ועל המחשבה שכאשר משלמים ריבית יוצא מזה משהוא ושכאשר משלמים שכירות זורקים כסף לפח.

למעלה