ס"ג-1 9X17 - The Scourge

Chelnak

New member
../images/Emo41.gifס"ג-1 9X17 - The Scourge

שרשרו! (כן, אני יודעת שיש עוד קצת יותר משלֹש שעות, אבל בכל זאת...
)

18zoot

New member
מאכזב לגמרי

היה לפני כמה עונות פרק עם אותו הרעיון (טיאלק נעקץ ע"י חרק והוא דגר בתוכו) ,נראה שלכותבים נגמרו הרעיונות, מה גם שפרקים שמתעסקים בכל הפוליטיקה מסביב לתוכנית הסטארגייט משעממים לחלוטין.

בועז 126

New member
זה נראה אולי אותו דבר אבל זה

קל מאוד להגיד זה אותו דבר זה לא אותו דבר בפרק הזה זה אולי החרקים של הכוהנים של אורי... זה עדיין לא ברור אבל פרק לפני כמה עונות הם היגיעו לעולם אחר מתקדם טכנולוגית ומבנים יפים בהתאם להם אבל שם החרקים תקפו אותו אחרי כמה דקות בקיצור רוב הפרק עסק בלהחפש את טיאלק ולמנוע מגפת חרקים על פני כדור הארץ שתמחוק את כל האנשים על פני כדור ארץ

18zoot

New member
אותה גברת בשינוי אדרת

ברור שהם שינו את המקום וחלק מהעלילה אבל הרעיון הבסיסי היה זהה.

סלמאק

New member
זו לא אותה הגברת בכלל.

כולה בגלל שגם פה יש חרקים שמתרבים ע"י הדגרה טפילית? מה הקשר? כל הפרק עצמו מאופיין ממש אחרת. בפרק ההוא היתה סכנה ממשית לא רק לחייו של טיאלק, אלא גם של התרבות החרק ההוא על כדה"א, כאשר כל הפרק היה סביב החיפושים אחר טיאלק. בפרק הזה, לעומת זאת, הסכנה היתה לאנשי הצוות ואנשי המשלחת המבקרים, שנתקעו על הכוכב ההוא, וכל הפרק היה סביבם.

igreenwald

New member
מה המקור לפחד להאכל ע"י חרקים?

הפרק הזה אם התרבות החיפושיות תיקנים R75 הזכיר לי את החרפושיות של המומייה,את העכבישים המכניים שאכלו איזו חללית לפני כמה עונות, ובדומה קצת לכך את הננו בוטים שזווגו והתרבו ואיימו לחסל את החללית במסע בין כוכבים הדור הבא. והוזכרו כאן עוד מגוון סרטים וסדרות שבהן יצור קטן מתחיל להתרבות בהיקפים עצומים ומאיים לאכול אותך או את הכלי אתה נוסע בו מה שימית אותך בעקיפין האם מישהו יודע על מיתוסים קדומים או השערות פסיכולוגיות לבי מקור הפחד הזה?

Nogmor

New member
ארכנופוביה,

היא סתם פחד מעכבישים, יש המון פוביות הקשורות לחרקים...

igreenwald

New member
זה אומנם מזכיר פרק אחר אבל...

זו לא הנקודה העיקרית הראשונה שמן הסתם פסיכולוגים דוברי לטינית מסטמא מחזיקים בשם לפחד מתיקנים או חיפושיות, אך זו פשוט תגובה מוגזמת לחרקים אפילו אם הם בודדים, מה שמעלה את החשש של מדענים שמה הם יעשו צעד שנראה להם מעניין אך לא משמעותי, שיתברר כצעד הרה אסון שיגרום למותם או להרס המעבדה ואולי אף יסכן את האנושות, (פחד שהרס מדעי פותח למדי לאחר הפצצת הירושימה ונגסאקי - ואפילו לאלו שתיכננו אותה והפילו אותה היה רק מושג מעורפל ביחס להשלכות ההפצצה. בהקשר הזה נזכרתי גם בגרמלינס הבחור בעצם קיבל הנחייה לא להרטיב אותם אך לא היה לו מושג שכתוצאה מכך הם יפתחו בהתרבות המונית

kinspirit

New member
../images/Emo5.gif

פרק פשוט דוחה בגלל כל הג'וקים האלה. ממש החזקתי את עצמי בכוח כדי לסיים לראות אותו. וזה הרושם היחיד שנשאר לי, לצערי הרב, מהפרק הנ"ל. לא נראה לי שאני אראה את הפרק הזה אי פעם שוב.

neboris

New member
הנקודות שלי

1. הפרק לא היה מעניין, אבל הוא כן היה עשוי היטב מבחינת זרימה ואיזון מרכיבים (אקשן, הומור, מתח, אנשים מתים, קשקושים טכנולוגיים וכו'). 2. אפשר להתייחס לפרק הזה כמחווה לסרטי "המומיה" וסרטי אימה עם חרקים, אבל ההערה של מיטשל בסוף מטה את הכף לכיוון "גברים בחלל" (Starship troopers). 3. השיחה בסוף מצטרפת לשורה של סצנות בעונה הזאת שנותנות מבט נדיר על הצד החברותי של דינמיקה קבוצתית בצוות. בעונה הזאת הם עשו (או לפחות ככה מראים לנו) יותר פעילויות ביחד שלא קשורות לעבודה מאשר בכל העונות הקודמות וזה נחמד. 4. ישר זיהיתי את זאת ששיחקה את הנציגה הסינית - היא שיחקה את החברה היפנית של הגיבור הראשי בקראטה קיד 2. 5. למי שמתעניין מה הם אמרו בסינית: SHEN (Chinese) Your Mandarin is very good. DANIEL (Chinese) Not as good as your English. SHEN (Chinese) As it should be. (referring to Mitchell) What do you think about him? DANIEL (Chinese) We're still observing him. [She laughs out loud. He smiles at her.] MITCHELL (English) Yeah, that's very funny. (to Daniel) (Chinese) Get lost. 6. הדיאלוגים של טיאלק ומיטשל וגם השיחה בסוף הפרק היו מצחיקים . אני רק מציין קטע אחד: TEAL'C That will be unnecessary. MITCHELL Dude, what are friends for? TEAL'C For listening when they are told that will be unnecessary.

סלמאק

New member
רגע, אני חשבתי שהיא נציגה יפנית,

יכול להיות שלא שמתי לב כמו שצריך?

neboris

New member
סינית

בנוסף לעובדה שהא דיברה סינית ולא יפנית הם גם דיברו מפורשות על ממשלת סין. חוץ מזה, הסכם סטארגייט המקורי כלל את ארה"ב, רוסיה, בריטניה, צרפת, וסין ואני לא בטוח אילו עוד מדינות (בין היתר יפן) כלולות בו.

subatoi

New member
וכמובן שכינויי גנאי בסינית מזכירים

מיד את פיירפליי

subatoi

New member
אני דווקא לא כ"כ שנאתי

בניגוד לפרקים מטופשים אחרים, הפעם דווקא היה בסדר. כן, אם היו אומרים לי בהתחלה שזה פרק על חיפושיות-פיראנה, הייתי חושב שזה מטופש נורא. אבל בסוף זה היה סביר (למרות שזה הזכיר לי את אחד הפרקים הבודדים של אקספיילז שראיתי, עם החיפושיות מתחת לעור...). ולמרות שהיה רושם מטופש משהו, היו בו גם דברים טובים: 1. זה הזכיר לנוקצת את הזירה הבינ"ל שקצת שוכחים ממנה. 2. זה הראה לנו מתקנים אחרים של בני האדם ברחבי הגלקסיה, משהו שלא ראינו עוד כמעט (משהו כמו ח"ע9
). וגם את הגאמא סייט (שאני לא זוכר שאפילו הוזכר). 3. והמדענים שתמיד היו הקרציות שעשו בעיות במשימות חוץ הוחלפו בדיפלומטים מעצבנים ובכיניים
ועד אמצע הפרק שוב לא הבנתי בשביל מה כריסטופר ג'אדג' בכלל מגיע לעבודה. בחצי הפרק הראשון הוא אמר משפט אחד בלבד. מוזר. מזל שבחצי השני זה איכשהו התאזן. והשאלות: 1. איך בדיוק ההשמדה העצמית הופעלה? החיפושיות עשו את זה בכוונה? לא הגיוני. הן כרסמו את כל הכבלים שם ואיכשהו גרמו להשמדה עצמית? לא יותר סביר שסתם יהיה קצר קטן? 2. למה בכלל שלחו את האודיסיאה להדביר את הכוכב? זה שווה את המאמץ? למה לא לתת לחרקים להשאר שם וזהו? ולסיום - "גברים בחלל" - מגניב ומתאים

ayan2

New member
אמממ...אני דווקא אהבתי../images/Emo9.gif

<לא כותבת כאן בדרך כלל...חיכיתי שיהיה לי משהו חיובי לכתוב על העונה החדשה...> לפנ הכל ומעל הכל יש לי מילה אחת לומר: מיטשל. הוא הפתעת הפרק שלי. ביג טיים. התנהג הפעם כמנהיג הצוות. בשיקול דעת. במחשבה מהירה עם רעיונות מועילים. בלי הילדותיות והפזיזות שאיפיינו אותו עד כה. ממש אהבתי והייתי מרוצה ממנו
אפילו בדברים קטנים כמו לעבור ליד החייל ששמר בכניסה למערה, לשאול אותו מה שלומו ולתת לו עידוד ותפיחה על הכתף. והפרק עצמו היה לי ממש מותח. חשבתי שזה פרק טוב, למרות שהחרקים האלו עוררו בי רגשות...לא טובים. ו...זהו. שיהיה שבוע טוב וחג שמח!

סלמאק

New member
גם אני...

אומנם לא לבעלי קיבה רגישה, אבל את זה ניתן לומר גם על (ואני מציין סרטים וסדרות שהוזכרו בשרשור) "גברים בחלל", "אקס-פיילז" בכמה פרקים, ואפילו ב"המומיה". סה"כ היה פרק סבבה. (תגובה לסקובי) 2. זה עוד אחד מהמקרים של מתקנים/ספינות/וכו' שמשתתפים לפרק אחד בלבד ואז מושמדים. -באיקס-פיילז אלה לא היו חרקים, זה היה מעין שמן שחור שברגע שהוא נחשף לבני אדם, הוא הופך לזוחל שחודר לך לעור, עולה למוח ומשתלט עליך. משהו חזק!

למעלה