ס"ג-1 - 9X16 - Off the Grid

Nogmor

New member
בטח יש להם אילו שהם חיישנים

שיכולים לגלות בערך כל דבר שהם רוצים איפה שהם רוצים.... זה יותר קל כשאתה גזע שכמעט נכחד ואין לך ממש גבולות מנטליות..

subatoi

New member
הנקודות שלי:

1. החצי הראשון של הפרק שוב נראה כמו פיירפליי. לבושים על אזרחי, באים לסחור במשהו, סביבם יש שדות (של תירס...). מגניב לחובבי פיירפליי. כמו פרק 6 (אני חושב), זה היה פרק 16. חבל שאין 26 פרקים בעונה
2. לא הבנתי את האמירה על מרי פופינס. מישהו? 3. קרטר עם מחשוף, אכן משעשע. 4. ה"מריבה" המטופשת של מי יכול להתחזות לסוחר סמים יותר טוב, גם משעשע. 5. טגלוס - זה היה העולם של הפרק הקודם? 6. אודיסיאה - א. אני מניח שלא שמענו עליה קודם, נכון? ב. גם אחת מהספינות-אחות של האנטרפרייז D נקראה האודיסיאה. מגניב
(רק ששם הן היו תאומות זהות, פה הן סתם אחיות). 7. אני לא מבין את הקטע של כריסטופר ג'אדג'. רוב העונה, וגם בפרק הזה זה בלט, הוא מופיע די הרבה בפרק, אבל בקושי פותח את הפה (אלא אם כן הפרק הוא עליו). מה הקטע? לא יכולים לתת לו כמה שורות? כשהם היו קשורים זה הכי בלט. דניאל ומיטשל דיברו המון, קרטר איזה משפט אחד וטיאלק שומדבר. לא ברור... 8. לנדרי ונרוס מסתדרים מצוין ביחד, טוב שהחזירו אותם זה לזרועות זה. פשוט מגניבים. 9. כן, זה היה פוגם קצת במתח המעושה שהרגשנו בסוף, אבל החבר'ה לא יכלו להרגיע את הקולונל באודיסיאה שהם עוברים בשער לפני שהם גרמו לו להתקף לב? כולה ללחוץ על המכשיר קשר למשך 2 שניות. 10. על השאלה של למה השער שהם השתמשו בו לא שוגר כבר דובר פה. 11. הם לא היו אמורים לעדכן את המיקום של השער לפני השימוש? איך זה הולך בדיוק? 12. ולסיום - לא אמרו שומדבר על מטרת המזימה של בעל, מה הוא תכנן. אני מניח שהוא פשוט רצה ליצור רשת שערים משלו, על כמה כוכבי לכת (שהוא ביקש מנרוס למצוא לו), ככה שהוא יוכל לבנות לעצמו אימפריה קטנה בלי שאורחים לא קרואים יקפצו לבקר. לא?

Nogmor

New member
אוקי,

1. עוד לא ראיתי פיירפלי.. אז עוד לא עונה על זה. 2. לא זוכר את הקונטקסט, אז לא יכול לעזור שם.. 3. "קרטר עם מחשוף" - ברור. כאילו, ואוו סוף סוף, לא?
4. כן דיי... 5. טגלוס - זה היה העולם של הפרק הקודם? כן שבו די מהר נהרסה הפרומיתיאוס.. 6. אודיסיאה - א. אני מניח שלא שמענו עליה קודם, נכון? - כן גם אני די הופתעתי, כאילו, מה? סתם פתאום ככה יש לנו *עוד* ספינה שבחיים לא שמענו עליה? (די דומה לדדלוס, לא? למרות שבעיקרון בחיים לא ראיתי את הדדלוס...... :-\ ) ב. וואלה? לא ידעתי אפילו. לא ראיתי מספיק סטאר טרק.. 7. כן, הוא די לא דיבר הרבה היום, אבל אהבתי את הקטע שמיצ'ל שואל " אז מה נעשה עכשיו?" והוא פשוט יוצא החוצה עם שני נשקים ויורה לכל כיוון בלי אפילו להתחבא או משהו.. איזה "ארנולד שוורצנגר - טרמינטורי" מצידו, לא?
8. לנדרי ונרוס מסתדרים מצוין ביחד, טוב שהחזירו אותם זה לזרועות זה. פשוט מגניבים. - שם דווקא הייתי *בטוח* באלף אחוז שאולי יש ללנדרי תוכנית אחרת - כי לי הייתה, פשוט לתת לנרוס לאכול קצת מהתירס המוזר ולגרום לו להתמכר אליו מספיק בשביל לגלות לו הכול... אבל זה די רע לנצל נרקומן ככה, לא? 9. דרך אגב, הם הצליחו להעלות את הסטארגייטים אל האודיסיאה לפני שהחללית של בעל התפוצצה, אז למה פשוט לא העלו גם את הצוות, למה הצוות בכלל ברח אם הם ידעו שהאודיסיאה תציל אותם? הא? איזה פיגור, לא? חוץ מזה ש עאם הצות הצליח לברוח דרךל אחד השארים, למה לא לחזור חזרה לאודיסיאה דרך אחד השערים שהם העבירו אליהם? סתם ניטפיקיות... 10. כן, נכון. 11. עזוב, מזמן וויתרתי על איך הסטארגייט והטכנולוגיה שלו אמורה להבין את עצמה.. 12. בעיקרון, התוכנית של בעל הייתה פשוט להעלים כמה סטארגייטים, לברוח לגלקסייה אחרת ולהתחיל אימפריה של גואולד מחדש בעולמות שבכלל לא מכירים בגואולד. די תוכנית טובה הייתי אומר. (if only those meddling kids" didnt stop me!" -- לכל מי שיבין את הבדיחה- !)

סלמאק

New member
9.:

הם לא יכלו להשתמש באף אחד מהשערים שעל האודיסאה, כי אף אחד מהם לא היה מאותחל. לאן הם היו מחייגים?

neboris

New member
תגובה ל-subatoi ו-Nogmor

1. לא ראית את פיירפלי?!?!?!? תתבייש לך. 2. מיטשל כינה ככה את סם, לא ברור אם יש מאחורי זה איזשהו כפל משמעות או שהאו סתם קרא לה בשם של אישה חסודה. 3. מחשופה של קרטר נחשף כבר בעבר, למשל בפרק "Chimera" ניתן לראות דוגמית. 4. 5. אכן כן, לקח לי קצת זמן להיזכר שזה אכן השם של העולם מהפרק הקודם כי תמיד דיברו רק על שמות המדינות - ראנד וקלדוניה ולא על שם של הכוכב לכת. 6. לא סתם, נראה כי התחילו לבנות אותה כבר מזמן. וזו הייתה משימתה הראשונה. 7. Indeed 8. זה לא משנה כבר, הוא מת. 9. 10. 11. הם דווקא הסבירו את זה בסוף הפרק ואני מצטט את טיאלק באחד המשפטים הבודדים שלו בפרק: Colonel Carter successfully reprogrammed one of the DHDs in Ba'al's cargo hold, so that we could, in fact, escape. 12. כמו שנוגי כתב קודם, אמרו כמעט במפורש שבעל רוצה ליצור רשת נפרדת של שערים ולשים אותם על כוכבים שיוכל לשלוט עליהם בלי שיפריעו לו.

סלמאק

New member
כמה הערות:

קודם כל, גם אני אהבתי את הקטע של הוויכוח מי יותר קרוב לסוחר סמים. אבל בתשובה של טיאלק היתה טעות הקלדה, היה רשום "שווימרחק", בלי רווח. אבל תשובה קורעת, בכל אופן. גם את הכימיה בין נרוס ללנדרי אהבתי, אין עליהם. 11. זה בדיוק מה שהם אמרו ללנדרי כשהם הגיעו חזרה: שקרטר הצליחה לאתחל את ה- DHD ברגע האחרון, מה שאפשר להם לחייג חזרה. כידוע מהפרק "הנוקם 2.0", DHD מאתחל את עצמו מדי פעם על מנת לעדכן את עצמו לפי תנועת הכוכבים. נשאלת השאלה באיזה סמל הם השתמשו כנקודת מוצא?

תשובה לך:

זו לא היתה שגיאת הקלדה לכתוב "שווימרחק" - יש כזה מושג, ניתן לכתוב אותו עם רווח או בלי רווח מכיון שזה אינו מושג כזה מובן ומוכר בעברית והנו, בעצם, תרגומית (יחסית). *מתוך נסיון, נתקלתי במושג הזה באנגלית (במאמר שהייתי צריכה לתרגם לשיעורי בית). לי, לעומת עליזה, היה מקום לשחק עם המשמעות ולא הייתי מוגבלת למספר תווים מסויים, אז יכלתי לעשות פארפרזה. עליזה לא יכלה, אז היא נתנה את הביטוי בצורה הכי מוסמננת שיכלה וזה לכתוב בלי רווח באמצע (הפתרון השני היה לכתוב עם מרכאות, אבל זה גוזל תווים)

subatoi

New member
נ.ב. ממתי יש משגר אסגארד

ברשות בעל? פתאום לכולם יש משגר אסגארד?

הלדין

New member
בעל גנב את המפרט מהפיקוד

הרי בכל ספינות הפיקוד מותקנים משגרים של אסגארד. וראינו בפרק הראשון של בעל בעונה שהוא יכול לחדור למחשבי הפיקוד, אאל"ט. לגבי קוארדניטת המוצא, אני חושב שהס"ג השתמשו בקוארדניטת המוצא של כוכב הלכת לידם כמו שדניאל השתמש בקוארדניטת המוצא של כדור הארץ כדי לברוח מספינתו של אפופיס.

shelNom

New member
אולי מספיק לכתוב בנקודות?!

1. מאיפה צצה האודיסאה הזאת? ואחרי כשלון הנשק מול האוריי האם גם עכשיו הנשק שלנו לא פוגע במגנים? 2. אפשר להניח שמי שנחשף והחל להתמכר לקאסה החלים ללא בעיות אבל האם הם יכלו לדעת מה קורה למישהו שלא מקבל בזמן את הקאסה שלו(לאחר התמכרות ארוכה)? האם יש קריז? האם הוא מת? 3. אני לא שמעתי שהלוסיאנים נתנו פקודה להשמיד משגרי האסגרד אז אני מניח שבעל(או כמה מהם) פרשו לכוכב למטה. לפחות לא ניצלו את המשגרי האסגרד האלו עוד; לדעתי הכותבים הרגישו שאם סג1 יוצלו שוב בעזרת המשגרים זה ירגיש מעאפן מדי אז נתנו לסם להראות את נחישותה. באמת כל המשגרים האלה מסבכים קצת את עולם המלחמה... הרי בעל יכל לשלוח כמה גאפה לתוך החדר מכונות במקום ברגל ולגרום לבעיה חמורה לסג1.(מצד שני היו לו כנראה בעיות חמורות יותר כמו הוירוס והלוסיאנים) 4. כמה נקודות לטובת תובנת הטאורי שהודגשה יותר מתמיד(בדר"כ זה רק דניאל וסם): א. הגיעו לכוכב לבושים בבגדים מקומיים(טיאלק היה יכול לשים איזה כובע צמר לכסות את סימן האל) הגיון פשוט אבל בכל זאת בדר"כ לא מיושם ב. למדו לקחים והשתמשו בשתלים לשיגור מהיר ונוח. ג. השתלת השתל בנירוס ד. וירוס במיכשור של נירוס(אפילו חרוז איכותי) 5. שאלות פתוחות: א. מה עושים עם השערים עכשיו? ב. האם נושא התירס נסגר? אפשר לעבור הלאה מפחד עם התעסקות עם הברית הזאת? ג. על כמה עומד מניין הבעלים שנרצחו עד כה? האם הוא עלה? ד. התנהגות פוחזת של מיטשל, טיאלק הזהיר אותך, סם ודניאל הזהירו אותך, למה להסתכן? ואם כבר להסתכן למה לחייך תוך כדי זה? ולמה לא לשלוח את האודיסאה כגיבוי מבעוד מועד? 22 שעות והם שם.

למעלה