ס"ג-1 - 9X16 - Off the Grid

noobster

New member
איפה החיילים????

היום החיילים בחופשה??? כשראו את הר שיין יצא אוטובוס ממהר במקום שני החיילים? מה קרה, אפטר?

סלמאק

New member
הראו זום-אין על הכניסה למנהרה...

החיילים המפטרלים בד"כ נמצאים טיפה יותר רחוק.

kinspirit

New member
סתם שני ניטפקים

1. מסתבר שקרן השיגור של האסגארד גם מנקרה את הדם מהפנים ומרפאה את הפצעים. אין דרך אחרת להסביר כיצד הפנים של סם נראו בריאים לחלוטין שנייה אחרי שהיא שוגרה עם חתכים ודם על הפנים. 2. אוקיי, שאלה - אם משגרים מישהו במצב ישיבה, הוא לא אמור להגיע למקום השני באותה פוזיציה?

LEyahoo

New member
אבל בכול זאות...

פרק גדול! היה פרק ממש יפה, אומנם קצת לא בסגנון של סטארגייט אבל יפה. הקטע שהם פתעום נעמדו היה ממש בולט דווקא יכלו לתת להם להשתגר במצב ישיבה ואז הם היו נופלים זה היה יכול להיות קטע מצחיק :) ואז הם יכלו להסתלבט על האסגרד שהם לא המציאו מנגנון שמעמיד אותם אחרי השיגור ואז בפעם הבאה זה כבר לא היה מוזר :)

neboris

New member
זה ברור

המשגר של אסגארד הרבה יותר מתוחכם מהמשגרים במסע בין כוכבים - הוא מנקה, מרפא, תופר את הבגדים, שם איפור, עושה תספורת, מתקן את כלי הנשק, מעמיד על הרגליים ועושה קפה.

subatoi

New member
הלו, הלו, בשם ההגנה: כבר ב-TOS

יש פרק שמשגרים טייס קרב מכדה"א (מסע בזמן, נו) מהמטוס שלו, והוא מגיע עומד. כבר אז הם היו מתקדמים

טוב, אז ככה:

באופן כללי: פרק חמוד אבל... מהיר מדי, יותר מדי דברים הסתדרו ביחד, זה לא נראה טבעי... ממתי דברים הולכים (יחסית) חלק? מה זו לעזאזל הברית הלוסיאנית ומאיפה הם מכירים את ס"ג-1? ועוד בשמותיהם? מי זה נטאן? מאיפה הוא מרגיש כזה כח על בעל? כמה אנחנו צריכים לסמוך על העובדה שהספינה של בעל התפוצצה ואין יותר בעל? למה ב"תקציר הפרקים הקודמים" מראים את ואלה? חשבתי שזה הפרק שואלה חוזרת לסדרה... they got my hope up - לא יפה מצידם
אם האודיסאה הצליחה לשגר כמעט את כל השערים, א - איפה השער שהם עברו דרכו? ב - למה לא הצליחו לשגר את השער שהם עברו דרכו? מה הקשר בין המעבר בשער לאיבוד האות מאותו שער?

LEyahoo

New member
אז ככה...

הברית הלוסיאניט הוזכרה בפרק שואלה הופיע בו ולכן הראו אותה אני לא ממש זוכר מי הם ונראה לי שהם רק הוזכרו בקצרה בפרק ההוא ודי הביאו את עיקר התקציר מהפרק ההוא היום. בעל מת?! לא נראה לי רי יש לו ארסנל של כפילים לכול היותר יכול להיות שהבעל שראינו לא היה האמיתי (למרות שאז נשאלת השאלה למה לבעל הלא אמיתי היה את כל הסטארגייטים במחסן:) מצד שני יכול להיות שאחרי ס"ג-1 בעל עבר בסטארייט ואולי הוא שיגר את עצמו לאנשהוא וקרוב לוודאי שהשער שלא הצליחו להעלות לאודיסאה היה השער שדרכו הס"ג-1 או אלי בעל בגלל שהיה מופעל למה בדיוק תשעלי את סאם ולא אותנו :) (ואולי בכלל סם הורידה את מתקן האיתות מהשער כדי שיעברו בבתכה בשער) ד"א: אף אחד לא אמר כלום על הספינה החדשה מזל"ט :)

אז ככה:

לגבי ואלה - תודה.. בעצם סתם אני ציפיתי ובעצם פספסתי את הסיבה האמיתית שהביאו את התקציר הזה.. באסה לי הבעל הזה אולי מת, וגם היו שם עוד לפחות שלושה (אלה שעברו במסדרון). אני לא כתבתי שכולם מתו.. נראה מה יוליד יום (או שאר העונה
) לשתובה שלאלה שלך שלמה לבעל הלא אמיתי יהיו את כל הסטארגייטים במחסן: כדי שאם משו יקרה לבעל הזה, הוא dispensible.... הרי למה שיבטו אותו, גם כדי לעבוד על כולם וגם כדי שהבעל האמיתי לא יפגע בעודו מפעיל את התוכנית שלו להתשלטות מחדש. ככה שעד שכל חלקי התוכנית ייאספו ובאמת יהיה בידיו הכח והעוצמה שהוא מנסה לאסוף, הוא לא ייצא מהחור שלו וכולם כל הזמן יחשבו ש"הו, הנה הרגנו את בעל, בא נקווה שזה באמת הוא והוא מת" הבנתי שהשער שהם לא הצליחו להעלות לאודיסיאה היה כנראה השער שהם עברו דרכו, נשאלת השאלה, למה הם לא הצליחו להעביר אותו לאודיסיאה? למה הוא איבד את האות שלו? רק כי הוא עבד? מה הקשר? הרי אחרי שהם עברו דרכו, הוא נסגר, שנייה לפני הפיצוץ יכלו להעביר אותו. אנחנו יודעים שאין קורולציה מושלמת בין כניסה לשער אחד ויציאה משער שני. הם נכנסו לשער בספינה, הוא נסגר אחריהם, היה פיצוץ, מתישו בין לבין השער בכדו"הא נפתח והם יצאו. לא נראית שום סיבה למה השער שהם נכנסו אליו יאבד את האות.

סלמאק

New member
אם כבר, אז ככה:

-לגבי בעל: אף אחד לא אמר שיש "בעל" אמיתי או לא אמיתי. מה זה משנה? כל הבעלים אותו הדבר. (אני נשמע כזה פמניסט). -גם אני בהתחלה חשבתי שניתן לשגר שער בעודו פעיל, כי המיקום שלו הוא לא מה שמונע את המשך פעילותו. אח"כ נזכרתי שזה לא רק להעביר אותו מספינה לספינה, שיגור, אחרי הכל, כולל גם פירוק לאנרגיה. איך אפשר לפרק לאנרגיה שער פעיל? זה קצת לא מסתדר. הם גם לא היו צריכים לנסות לשגר את השער אחרי שהוא נסגר, בשביל מה? חסרים להם שערים? חוץ מזה, השער שנותר בטח לא נהרס בפיצוץ, אז החבר'ה מהברית הלוסיאנית יכלו לקחת אותו. אחרי הכל, האודיסאה בטוח לא היו טורחים להגיע למסלול סביב הכוכב ההוא כדי להחזיר אותו, ה"בוס" היה מתקיף אותם.

neboris

New member
עכשיו אני

פרק טוב מאוד, נהנתי לראות אותו, מרגישים את המגע של פיטר דה-לואיז אני לוקח דוגמה מתמי וכותב את הערותיי בנקודות: - היה לנו קיווי סגול ועכשיו יש לנו גם תירס אדום (אכן אנשי האביזרים עובדים קשה). - מלה טובה למעצבים - התלבושות השתפרו מאוד העונה. אמנם אחרי שמונה עונות של אותם תלבושות זה קצת מוזר לראות את סם עם מחשוף (אני לא מתלונן), אבל זה שינויי מאוד חיובי. - קטע הדיאלוג בין דניאל לוורל שמעביר סאטירה עצמית עדינה (וזאת אחת הסיבות לאהבתי הרבה לסדרה): WORREL: Bad timing? DANIEL: That-that's got to be the single stupidest thing I've ever heard! WORREL: Do things always go according to plan in your world, Doctor Jackson? [Daniel pauses and exchanges looks with Mitchell.] DANIEL: No. Not usually. No. WORREL: Then I would guess this is another one of those times. - האם יש עוד ספינות חוץ מדדלוס ואודיסאוס? (דרך אגב, נדמה לי שלעברית תרגמו את שם הספינה לא נכון כ-"אודיסיאה" ולא כ-"אודיסאוס") - זה פרק שני ברציפות שמשחק בו שחקן שהיה אורח קבוע ב-E.R. (כאן זה היה המפקד של אודיסאוס). - עוד מלה טובה למעצבים - הספינה, היא נראית הרבה יותר טוב מפרומיתאוס (אבל עדיין מספיק lowtech בשביל להתאים לאווירה). - כנראה שהכותבים קוראים את הפורום שלנו כי באחת התגובות על הפרק הקודם הציעו להם להשתיל צ'יפים קטנים לשיגור ואכן הם עשו את זה בכל חברי הצוות. - מעניין כמה כפילים של בעל מסתובבים ברחבי הגלקסיה (לפחות חמישה כבר נהרגו במהלך העונה, כמה עוד נשארו?) - אני בטוח שעשו את זה בכוונה (כדי להוסיף עוד הומור), אבל כל התנועות של טיאלק בפרק (במיוחד מהרגע שהם עלו לספינה של בעל) היו תנועות "רמבו" מובהקות. - לדעתי, מיטשל סוף סוף מפתח דמות משלו וכבר לא רק מנסה להיות חיקוי של ג'ק או'ניל. הדמות מתבטאת בעיקר בהיותו ילד קטן שמתלהב מכל דבר וזה משתלב באווירה הכללית הקלילה של העונה.

subatoi

New member
אני חושב שתמיד מתרגמים

"אודיסיי" לאודיסיאה. צריך לבדוק איך אומרים אודיסאוס באנגלית (וויקיפדיה?).

neboris

New member
צודק

אז אני לא מבין את הכותבים. הרי שתי הספינות הקודמות נקראו על שם דמויות מהמיתולוגיה היוונית (פרומיתאוס ודדלוס). מה הקטע בלקרוא לספינה השלישית על שם מאורע ולא על שם הדמות (שעל שמה נקרא המאורע הזה)?

סלמאק

New member
אם עוברים מהעמוד באנגלית לעמוד

בעברית, אז: Odyssey - אודיסיאה Odysseus - אודיסאוס הספינה נקראה "Odyssey", אז עליזה תרגמה מצויין.

Chelnak

New member
בקשר למשגרי האסגרד

איך האסגרד משגרים כל הזמן בלי "משואות"?

למעלה