- ס"ג-1 - 9X15 - Ethon

subatoi

New member
צודקת, ככה זה נכון תחבירית,

ונדמה לי שככה זה גם בפועל.

Oradea

New member
מלבד העובדה שהפרומיתיאוס הושמדה

הכי קשה היה לי זה שפנדגראסט מת. בתור מפקד הוא כל כך התאים לספינה.

Enderew

New member
מישהו יכול להזכיר לי איזה עולם זה?

כי עד שלב מתקדם בהעלילה חשבתי שזה העולם של ג'ונס קווין. אבל כשלא הזכירו אותו כל הפרק הבנתי שזה כנראה לא נכון. אז מה היה הסיפור עם העולם הזה בכלל?

Chelnak

New member
בפרק Icon, מהעונה השמינית

דניאל נתקע שם, אחרי שהם עברו בשער, שהיה מוצג מוזאוני, ובכך הפריכו את אמונותיהם של אנשי ראנד, אם אני זוכרת נכון.

סלמאק

New member
את זוכרת נכון

ואם טיפה להרחיב: (רק בשבילך, אנדרוו) המעבר של הצוות בשער הכוכב ההוא הוביל למלחמה כוללת שבה הוא נפצע והקשר בינו לבין הארץ ניתק, ולא היתה לו גישה אל השער. בסוף הוא הצליח לתקשר עם כדה"א במקרה כשהשער נפתח, ולתאם מתקפה משני הכיוונים כדי להשתלט על מוצב הסטארגייט.

subatoi

New member
כולה עונה 8?

הייתי בטוח שזה איזה עולם מעונות יותר מרוחקות

Nogmor

New member
כן, גם אני..

הייתי בטוח זה איזה עולם מעונה 6 לפחות.. או אפילו רחוק עד 4...

סלמאק

New member
מתי לאחרונה הוזכר עולם מעונה 4?

זה היה עוד בשלב שבו ניסו להשיג טכנולוגיה שהיום כבר השיגו, אין כל עניין בעולמות מעונה 4...

neboris

New member
פרק טוב

לא מדהים, אבל עדיין מספיק טוב. 1. קודם כל, אני אוהב כשמביאים לנו דמויות/תרבויות מהעבר. 2. זו, בעצם הייתה הפעם הראשונה אנו עדים לכך שאוריי נתנו למישהו מהגלקסיה שלנו את הטכנולוגיה שלהם (עד עכשיו הם היו יותר בקטע של אותות ומופתים). כמו כן, כיוון שהם ידעו על הקשר בין ראנד לכדה"א, יתכן כי חלק מהתוכנית שלהם היה לגרום לספינה של כדה"א להגיע לשם ולהמיד אותה. 3. אז נכון שמבחינת הגיון צבאי המהלכים של SGC לא תמיד מבריקים (או הגיוניים) וזה הכל נועד לתרום לעלילה ונתון לזמן הפרק והמדיה הטלוויזיונית, אבל הפעם הייתה לי הרגשה שהיו להם החלטות ממש מפגרות (למשל, לצאת לקרב כשבעצם יש להם מודיעין חלקי ולא מעודכן). 4. שם הפרק מצויין. זה מין ספויילר מוסתר. 5. תמיד נחמד לראות שחקנים מסדרות אחרות (והיו פה הרבה כאלה) ואם מצליחים לזהות אותם בלי לבדוק ב-imdb אז זה נחמד כפליים - הנשיא נאדל שיחק ב-ER, ג'ארוד קיין ששיחק בבאטלסטאר גלקטיקה (אם כבר מדברים על גלקטיקה, היו כמה סצינות בפרק שממש הזכירו לי פרקים בגלקטיקה), המפקד הכושי בראנד שיחק ב-Oz ועוד.

Chelnak

New member
די הציק לי שקרטר היתה יותר מדי

בטוחה בעצמה, בקשר לנחיתות הלויין לעומתם. לא היה מזיק להזהר קצת, כמו שראינו.

סלמאק

New member
לי כאבו שלושה דברים לאחר צפייה בפרק

(אני אנסה לשחזר את פרץ הרגשות שעבר בי לאחר הצפייה הראשונה) 1. אני לא מאמין שהפרומית'יאוס הלכה קאפוט!!! ספינת הדגל של כדה"א, הראשונה שנבנתה!!! זה פשוט כאב. 2. קולונל פאנדרגסט. יהי זכרו ברוך. לא יודע מה איתכם, אבל הוא כבר היה חלק מאוד ניכר בסדרה, לא סתם איזו דמות שולית שפוגשים בפרק שבו היא מתה. הוא היה איתנו מהעונה השמינית. זה מתחיל להפוך להרגל העניין הזה שלמיטשל מת חבר מדי פרק. 3. הכוכב שהשמיד את עצמו (ברח לי השם של הכוכב עצמו). למה לעזאזל התפוצץ המו"מ והחלו ההפצצות? זה לא היה אמור להיגמר אחרי שהפנאטי ההוא נהרג? -עכשיו ברור לכולם מאיפה שאבתי את הציטוט של דניאל בחתימה שלי, היו כאלה שלא ידעו... שורה באמת חזקה, ואפילו נדירה: כי היא מאוד הומוריסטית בתוך ים של דאגות וחרדה. במיוחד לאור העובדה שדניאל לא ידע שחבריו בחיים בזמן שהוא אמר את זה, הוא רק קיווה. -שאלה: למה צוות הספינה לא שיגרו את המנהיג הפנאטי ההוא אל סיפון הספינה כשהמצב ממש דחק? הם רק ניסו לשכנע אותם לשקול את הכניעה, בזמן שהם מאבדים אטמוספירה. אם הם היו משגרים אותו, הם היו בעמדת כוח, מי היה מפציץ אותם במצב כזה? נכון שזו לא הדרך שלהם, אבל "מצבים נואשים - קוראים לצעדים נואשים", לא?

ARIS BOCH

New member
תשובה לשאלה

הם צריכים לדעת מה המיקום המדויק שלו כדי שיוכלו לשגר אותו. גם את דניאל הם יכלו לשגר רק בעזרת המשדר שהוא לבש על היד וראית בפרק מה קרה כשהם ניסו לשגר אותו.

Nogmor

New member
מה שמעלה לי את השאלה,

אם הם ידעו שהם שולחים את דניאל לכוכב שיש בו קונפליקט פוליטי ענקי, ודי בגללם, אז למה בכלל לתת לו משדר-שיגור כלכך ענק? מה, לא יכלו לתת לו איזה שדר-תת-עורי קטן שלא היו יכולים לגלות? זה היה די דבילי לתת לו שדר בגודל של שעון ענקי ולקוות שזה עוד יהיה עליו אחרי שהם שולחים אותו...

ARIS BOCH

New member
נכון

זה באמת טיפשי אבל אחרת לא היה פרק... בפרקים הבאים הם למדו לקח.

סלמאק

New member
אבל אני עדיין לא מבין את זה

הרי יש להם חיישנים של האסגארד, אז למה לא לאתר אותו ולשגר אותו? המשדר אמור להוות פיתרון מיידי לשיגור, ככה הם לא יצטרכו לבזבז זמן בסריקה. והוא גם אמור לעזור במקרה שבו האובייקט נמצא באיזור שאינו חדיר לאותות החיישנים, לדוגמא: עמוק מאוד מתחת לאדמה. אבל המוצב ההוא לא היה כ"כ עמוק (האסגארד שיגרו את ג'ק מספר פעמים מתוך ההר, בתת-קומה 28), וע"י תשדורת הרדיו הם יכלו לאתר את מיקומו, הם פשוט לא ידעו שדניאל שם, עד אחרי שהספינה הושמדה.

Nogmor

New member
אולי יש להם את המשגרים של האסגרד..

אבל מי אמר שיש להם את החיישנים שיש לאסגרד?
לאסגרד בטח יש חיישנים שיכולים לגלות בדיוק מוחלט איפה נמצא כל בן אדם לפי הד.נ.א שלו על הכוכב, אבל מי אמר שלפרומיתיאוס התקינו כאלה חיישנים, הא? משגרים ידוע, אבל חיישנים.. לא ידוע.

subatoi

New member
עד היום חשבתי שאני סתם

לא זוכר את הציטוט שלך, היום גיליתי אחרת
מבחינות מסוימות, זה קצת חבל.

מ א ג ר ט

New member
פרק נחמד

היו בו אלמנטים של מתח, והפתעה אין ספק, אבל גם הרבה דברים שהציקו לי... שסם הייתה סופר בטוחה בעצמה שכל הסיפור עם הטיל המשתק יעבוד. וההפתעה- הכישלון שלהם לא היה טכנולוגי אלא "אנושי". שהפרומיתיאוס בכלל לא חשבו שיכול להיות שיש הגנות ללוין, והניחו שהם פשוט יגיעו והכל יסתדר. הכי עצוב- שפאנדרגסט נהרג. הכי לא הבנתי-אם הם יכולים (יכלו
) לטוס עם הפרומיתיאוס לכל כוכב בזמן לא ארוך, אז מה הקטע של הסטארגייט? הכי סטאר טרק- בערך כל הפרק חחחח... לא הכל, אבל בכל זאת כל הקטעים עם הפרומיתיאוס הזכירו את גשר האנטרפרייז קצת יותר מדי.

למעלה