סקר

נון5

New member
קול המלצרים

לא נראה לי שכתבתי פה בעבר...אז ראשית, שלום! אהבתי את השרשור..בתור מלצרית מנוסה אני יכולה לומר שאנשים שעורמים לי על המגש כלים בהחלט מצטיירים כנחמדים אך בהחלט מוציאים אותי מאיזון. נא לא לעשות כך! מה שכן אפשר לעשות בשביל להקל עלינו זה לקרב לנו דברים שנמצאים בקצה השולחן או לזוז מעט שאנו מנקות את השולחן(נורא לא נעים לנקות מעל אדם אחר). עוד תופעה מענינת שאשתף אותכם בא זה הנטיה הבדוקה והמוכחת של לקוחות להתיישב בשולחן המלוכלך והלא מפונה במסעדה..למה? לא לי התשובות אך הרגל זה נוראי..המלצר צריך לרוץ לעברם, לפנות..לנקות..ואז עליו לטפס מעל היושבים כדי להגיע לרוטב בקצה השולחן. (לרוב במצב כזה זה השולחן לא יצא נקי) אז עצה שלי אל תשבו במקום לא מפונה, המתינו רגע, זה יוערך מאוד. דבר אחרון..מילה טובה! "רק מילה טובה או שתיים לא יותר מזה-מיד עושה לי טוב" לא אדבר פה על הטיפים (למרות שיש לי הרבה מה לומר) רק אכתוב שאם נהניתם זה יהיה נחמד אם תפרגנו, בטיפ ובמילה טובה למלצר עצמו או לאחראי עליו. גם המלצרים הם בני אדם שצמאים לחיזוקים. מקווה שמצאתם את זה כמעניין. אה ואיך אני כלקוחה? נוראית:) סתאאאם..משתדלת מאוד ומבינה את המלצר.

פ ו ל ק ע

New member
למה יושבים בשולחן הכי מלוכלך במסעדה

- כי בדרך כלל זה השולחן הכי טוב.

d a p h n a

New member
אני לקוחה די נחמדה לרוב

לא שואלת הרבה שאלות, אלא רק לפעמים כאשר אני מודאגת ממרכיב מסויים באוכל שלי (למשל לפעמים שואלת אם משהו הוכן עם ציר בשרי, או אם משהו מכיל ג'ינג'ר שעושה לי לא טוב). בדרך כלל אני אומרת תודה ומאוד מנומסת, ואם יש את האווירה הנכונה אז לפעמים אפילו קצת מתבדחים עם המלצר. ומשאירים טיפים נדיבים כמעט תמיד.

לולא

לא הייתי מתעסק במזון, לבטח הייתי בר התנהגות ישראלית שמאלצית. מזמין בקב' יין הבית, מריח את הפקק בשביל השופאני יא נאס, ואומר למלצר :"זה מצוין" ולא מבין בכלל מה הזמנתי. אבל.. (תמיד יש אבל) מכיוון שגדלתי תחת ניחוחות המטבח, ועסקתי לא מעט בתחום בעבר האפל שלי. למדתי להיות אנין עד פלצן בביקורי במסעדות כי יש לי אמונה שאוכל הוא חוויה ולא סבל ובשביל לחוות משהו מיוחד בפעילות הפה והחיך, צריך לעבוד קשה ליד השולחן שלי. לרוב, יש לי אהבה רבה למקומות שהחיוכים על פני מגישי השרות הם משהו אמיתי ולא מאולץ הכולל שליטה בתפריט ומיומנויות מכירה. תדמיתנות באה עם הופעה נעימה וניחוחות הכוללים מדים/הבגדים, נקיים. ושאיכות, היא לא מילה גסה בבקשותיי. מלצר שיגרום לי לרייר כשהוא מתאר את התפריט, שלא ידבר איתי על כסף כגון: באם אבקש מנת לחם, שידוע כי היא עולה כסף, שלא יפלוט:"אבל זה לא מגיע לך וזה עולה כסף". מלצר כזה יתבקש לעזוב את שולחני, עד יעבור זעם והוא סיכן את הטיפ שלו ב5%. אני משאיר טיפים כאות שביעות רצון, אני מחלק מחמאות, ואפילו מספר לח'ברה. כשהשרות גרוע, המלצר יקבל בדיוק את ה 10% ולא מעבר. אני לא חושב שראוי לתגמל מישהו שהרס לי את חווית הבילוי.

anatc

New member
אני נחמדה אך עניינית ../images/Emo9.gif

אם אכלתי מנה מעולה במיוחד - אני נהנית להחמיא, ולהעביר מסרים לשף/ית דרך המלצר/ית (תלוי במצברוח ובכמות השתיה - לפעמים מדובר במסרים מביכים למדי
) אם נהניתי מאד - אני נהנית לדווח למלצר/ית אם התאכזבתי - אני משתפת את המלצר/ית לגבי השירות - תמיד אשאיר יותר מ 10% (בדר"כ 15%), אם השירות היה מצטיין במיוחד גם יותר מ 15%. אם התבאסתי קשות מהשירות - מה שבדר"כ לא קורה - אני עלולה גם לא להשאיר בכלל וכמובן - להתלונן אצל מ.משמרת/בעל מסעדה וכו'. (ד"א, אני יודעת להבדיל בין שירות חרא לבעיות במטבח וכאלה) אני בעיקרון לא מציקה, שואלת רק מה שמעניין אותי אבל לא מתקרצצת, ואם נוצרת כימיה מיוחדת עם מלצר או מלצרית אני בהחלט זורמת (שוב - תלוי במצברוח וברמת האלכוהול בדם)

nalathe1

New member
I hear what you're saying

and to me it sounds like "oyoyoy".... Asking a million questions, demanding my rights... seems strange that in a demanding forum like this there are no "metzikim" but Sigur (that is surprising, you, "ben zona katan"?) Yes, I am "metzika", asking, demanding yet rewarding (in compliments and tips). Quite forgiving in lacking service, but only if it comes from no knowledge (don't expect all waiters to know what I know about food or wine) and with a smile. Not forgiving when someone messes up with my food (again, depends where) or unpleasant service that puts me off food. Forgiving when service is a bit slow but furious when rushed. Tips – from nothing to real extreme sour faces through 12%-15% when reasonable to good service and up to 25% (happened more than once, mainly at Idi’s).​

anatc

New member
../images/Emo6.gif אין עליך אחותי../images/Emo70.gif מתי חוזרת../images/Emo35.gif

anatc

New member
וואלה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif יש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בטח נלה לא יודעת מה לעשות עם עצמה מרוב שמחה

למעלה