סקר

nightroll

New member
../images/Emo41.gifסקר../images/Emo41.gif

בעקבות שיחה עם בחור חמוד, רציתי לשאול אתכם: "זה לא את/ה, זה אני" זה השקר הכי בסיסי, או שמעצם זה שהאדם משתמש בתירוץ הזה להפרד, משהו בו באמת לא בסדר?

עדילוש

New member
זה משהו בי שלא מסתדר איתך

משהו בי שלא רוצה או לא צריך או לא מתחבר למה שאת/ה. אין כאן עניין של בסדר או לא, משהו בחיבור לא מסתדר. נגיד שאת אומרת את זה למישהו שרק פגשת.. את אוהבת גברים גבוהים ויצירתיים והוא נמוך וייבש. אם תגידי לו זה לא אתה זה אני..לא שיקרת מכיוון שאת זו שלא אוהבת גברים נמוכים וייבשים, מישהי אחרת יכולה להנות ממנו ולחשוב שהו הגבר המושלם. או שהחלטת לסיים מערכת יחסים כי-... לא חשובה הסיבה, מי ששינה את החוזה עליו נבנתה מערכת היחסים בתחילה זו את, את עברת שינוי ורוצה משהו אחר לכן...זה לא הוא זו את. טוב, התחילו מכות יצאתי...

מיכל31

New member
כן ובהמשך ,

אני נשואה וקשה לי למעול באמונו של בעלי בי, אבל אם לא הייתי נשואה... השמים הם הגבול... גם לנו יש את זה .

להן דוגמאות לשקרים חדשים

- את/ה נראה/ת נפלא... (=רבאק, מה התסרוקת הזאת ?) - את/ה הכי טוב/ה שהיה לי... (פאסיבי/ת!!!) והכי חם היום זה: - המצפון מציק לי, החלטתי לחזור להיות נאמן/ה (=עובר/ת לבא בתור). תנסי, זה עובד. (שמעתי ככה)

nightroll

New member
לא הסברתי את עצמי אולי

השאלה כאן היא לא על הלגיטימיות של השימוש בתירוץ. השאלה היא פילוסופית: האם התירוץ הזה הוא שקר, או שמעצם זה שאדם משתמש בו, משמע משהו לא בסדר, ולכן התירוץ הזה אמת לגביו?

"כשאת אומרת לא למה את מתכוונת"...

לדעתי, מי שמשתמש במשפט הזה בתירוץ לפרידה כאילו אומר: זה לא אני זו את שלא בסדר... ומכך משתמע שזה ממש לא מעצים אותו אלא להיפך(!)

למעלה