סקר לפסח

../images/Emo41.gif סקר לפסח ../images/Emo41.gif

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא
קוראים את כל ההגדה
קונים בגדים חדשים במיוחד לחג
קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג
שומרים על כשרות
עובדים או בחופש
מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות
חושבים שהוא ארוך/קצר מידי
מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח
ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח
איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים
שותים 4 כוסיות או יותר או פחות
איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג
יאללהההההההההה לעבודה!

DREAM111

New member
שאלון פסח

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא
לפעמים.
קוראים את כל ההגדה
עד האוכל.
קונים בגדים חדשים במיוחד לחג
השנה לא חזרתי עם מספיק צידה מאילת.
קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג
בדר"כ עושה לא קונה.
שומרים על כשרות
בפסח כן.
עובדים או בחופש
חלומות חלומות עובדת כמו גדולה.
מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות
אם יש אפשרות אז בכייף מוצאת את המקומות עבורי להנות.
חושבים שהוא ארוך/קצר מידי
שעובדת נראה ארוך שבחופש נראה קצר.
מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח
שסבא שלי ז"ל היה בחיים וחגגנו יחד שהמשפחה עוד היתה גדולה ורחבה.
ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח
הפסח הראשון שהיה שונה עבורי זה בלי כל המשפחה ושזה עבר לביתינו במקום בית סבתי.
איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים
אוהבת לשמוע את הילדים במה נשתנה.
שותים 4 כוסיות או יותר או פחות
לרוב יותר.
איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג
אהבתי אצל סבתי אבל עכשיו זה נעשה אצלנו וגם כאן יש אווירה של חג ושמחה אבל משהו חסר בנשמה האישית. חג פסח שמח וכשר לכולם.

אשאל ולא אענה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא ? אצלנו הדלת מעולם לא נעולה...רק שיבוא כבר
קוראים את כל ההגדה ? חחחחחחחחחח אף פעם....שרים שירים עם כל הילדים ובכייף ומיד אוכלים. קונים בגדים חדשים במיוחד לחג ? לדידוש יש משהו.....לי אני לא קונה....חבל על הכסף. קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג ? משתדלת גם לעשות משהו בעצמי.....השנה אני מארחת והודעתי לכולם שלא יביאו כלום...קונה לאחייניות ולאחיין. שומרים על כשרות ? בפסח כן. עובדים או בחופש ? וואלה לא יודעת עדיין.....מקווה שנשלב בין השניים. מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות ? הבטחתי ללכת לספארי וטיול ברכבת....נראה מתי נמצא את הזמן. חושבים שהוא ארוך/קצר מידי ? אילו הייתי תלמידה הייתי חושבת שקצר מידי....היום כשדידוש בחופש חושבת שהוא ארוךךךךךךךךך מידי. מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח ? כשהייתי קטנה וסבא וסבתא שלי היוו בחיים היינו עושים סדר ענק אצלהם.....הם חסרים. ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח ? לא חושבת שיש כזה מלבד חיסרון באנשים אהובים שזה העולם. איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים ? אחד מי יודע.... שותים 4 כוסיות או יותר או פחות ? לא שותה בכלל...... איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג ? אצל אמא ואבא! השנה עושים אצלי...18 איש!!!

3Dטפט

New member
תשובות

בשנים האחרונות כשעושים בבית הסבתא של בעלי, היא דתיה-הדלת כמובן שפתוחה. השנה כנראה שנהיה אצל ההורים שלי, עולים ישנים מרוסיה, שזה קצת רחוק מהם..ומבחינת בעלי זה עדיף בקטן, בשקט ובקצר - וישר לאוכל.
על קריאת האגדה, בעקרון, מופקד אחד מהדודים. לפעמים קוראים הכל ולפעמים מחפפים קצת בשירים, אבל בעקרון קוראים הכל. (זה אצל סבתא של גיא, אצל ההורים שלי אומרים לחיים ואוכלים:)
לא. אולי בשנה הבאה..
לא. אולי בשנה הבאה רק לילדים שמכירים במשפחה, משהו סימלי בלבד.
כן.
אני לא עובדת. לבעלי יש גשרים בין השבתות לחגים הראשון והשני. בחול המועד עובד. אני עוד לא יודעת מה עם הבת שלי (מעון-בת 1.7)
בעלי לא סובל המוניות. אבל מקווה להוציא אותו למקום אחד או שניים. שניים עם הילדה. אחד רק אני והוא:)
בתור מובטלת אין לי דיעה בנושא:(
זכרון אחד ישן כשאני ואחי היינו קטנים ואמא שלי עבדה (אז אחות בורה סלומון בכפס) אז עשינו את הסדר אצלה בעבודה זה לא טוב או רע-פשוט זכרון.
אחד מי יודע...בגלל הסיפור..מתה שהקטנה שלי תתחיל לדבר ולשיר את השירים..
בערבי שבת אצל החמה לוגמת יין. בפסח לוגמת/שותה תירוש.
עוד לא נמצא המקום.. איפה?

יאללה גמאני עונה:

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא לא קוראים את כל ההגדה כן קונים בגדים חדשים במיוחד לחג כן קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג כן שומרים על כשרות כן עובדים או בחופש לא מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות מטיילים חושבים שהוא ארוך/קצר מידי קצר מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח כאבא שלי ז"ל היה בחיים ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח כשחודשיים לפני פסח אבא שלי נפטר ומאז שום דבר לא אותו דבר איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא! שותים 4 כוסיות או יותר או פחות 4 בקושי איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג עם המשפחה

nony4

New member
גם אני עונה..

* משאירים את הדלת פתוחה? בוודאי איך יגיע אליהו הנביא? * קוראים את כל ההגדה?? בוודאי ובוודאי. * קונים בגדים חדשים?? כן קונים בגדים ונעלים גם לנו וגם לילדים * קונים מתנה למארחים ? בהחלט כן * שומרים על כשרות ? כן * עובדים או בחופש? כל השנים הייתי בחופש.. השנה עובדת אבל רק רביעי חמישי * מטיילים בחג ? בדרך כלל לא.. מבלים עם המשפחה את החג * חושבים שהוא ארוך או קצר?? ארוך רק בגלל חופשות של הילדים. * זיכרון טוב מפסח? כל שנה אנחנו חוגגים עד אור הבוקר * זכרון לא טוב? הפיגוע בבית מלון בנתניה * שיר אהוב? אחד מי יודע (אנחנו שרים אותו גם במרוקאית) * שותים 4 כוסיות? ממש לא.. אנחנו שותים בממוצע של 10 בקבוקים.. הר חרמון אדום / לבן. * אנחנו חוגגים את החג אצל חמתי, עם כל המשפחה, 35 במספר ושם אוהבים לחגוג אותו חג שמח

יפעת*

New member
../images/Emo41.gifתשובות../images/Emo41.gif

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - דווקא רעיון יפה, אבל לא קוראים את כל ההגדה - עד האוכל ואחר כך בדילוגים קונים בגדים חדשים במיוחד לחג - מסורת במשפחה, אישתו של אבא קונה לכולם תחתונים או גרביים קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג - רק למארחים שומרים על כשרות - לא עובדים או בחופש - חלק וחלק מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות- תלוי... חושבים שהוא ארוך/קצר מידי - לא ממש משנה לי מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח - הריח של הפריחה, החום הנעים הימים שמתחילים להתארך ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח - מצות ועצירות איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים - אחד מי יודע1 בליל הסדר כל אחד לוקח שורה וכולם שרים - כייף אדיר שותים 4 כוסיות או יותר או פחות - הרבה פחות איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג - עם אבא אצל הדודים שכבר שנתיים לא ממש חוגגים עקב מקרה עצוב עצוב מתפללת שבשנה הבאה נחזור לחגוג

עונה.. עונה...

אצלנו לא משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא. קוראים את כל ההגדה (או עד שאמא שלי הפולניה מתחילה לטייל בעצבנות, ואז קוראים מהרררררררררררר!!) לא קונים בגדים חדשים במיוחד לחג. יש מספיק בארון. קונים מתנות לכולם, ומקבלים מתנות מעאפנות! לא אוכלים חמץ אבל גם לא מבערים. אני בחופש בחול המועד. בעלי עובד קשה יותר. השנה בטח לא נטייל ממש, יש לנו תינוק קטנצ'יק! החופש מהפיתות ארוך מדי, החופש מהעבודה קצר מדי. זכרונות הפסח לא משהו, תמיד יש איזה ריב משפחתי ובשנים האחרונות גם יוצא שעד יומיים לפני ליל הסדר לא יודעים איפה אנחנו. השנה אצלנו. שירי פסח - לא ממש כוס התה שלי. שותים טיפה, מוסקטו או יין מתוק. אני ישר נעשית אדומה וחם לי מהאלכוהול. אני אהבתי את החגים כשהסבים והסבתות שלי היו בחיים, היינו באים כל החמולה, הילדים מחפשים את האפיקומן יחד, עכשיו כשכולם עברו מן העולם, די משעמם. הדור הבא יגדל קצת ויהיה שוב נחמד.

matyc

New member
עונה

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא כן בהחלט קוראים את כל ההגדה כן קונים בגדים חדשים במיוחד לחג כן קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג כן שומרים על כשרות כן עובדים או בחופש עובדים מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות אם לא הינו עובדים אז הינו מטילים חושבים שהוא ארוך/קצר מידי בדיוק שבוע זה זמן מספיק להמאס מהמצות מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח הליל סדר האחרון שלי עם דוד שלי וסבא שלי ז"ל ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח לפני שלוש שנים איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים כולם בעיקר ששרים אותם שתויים שותים 4 כוסיות או יותר או פחות 4 כוסות איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג עם המשפחה שלי השנה זו השנה הראשונה שאני לא בליל הסדר עם ההורים שלי

../images/Emo155.gif סקר פסח ../images/Emo155.gif

כן. כשמגיעים לקטע "שפוך חמתך" פותחים את הדלת לאליהו הנביא. השנה נהיה אצל חמתי, ואני שוקלת לממש את ה"שפוך חמתך" כמו שכתוב
קוראים את כל ההגדה
קונה לילדים משהו חדש.
השנה לא קונה מתנה למארחים
שומרים מאודדדדדד על כשרות
לראשונה בהיסטוריה אני עובדת בחופש, אבל לא ממש אכפת לי
שונאת את הטיולים בגלל ההמוניות
חושבת שהוא ארוך מידי
אין לי שום זקרון מיוחד מפסח.
שותים 4 כוסות
הכי אני אוהבת לחגוג אצל אימי המקסימה
יאללה לעבודה. אני באמצע לנקות את ארונות המטבח.

../images/Emo41.gif גם אני

משאירים את הדלת פתוחה לאליהו הנביא? לא (הוא עלול באמת לבוא).
קוראים את כל ההגדה? כן אין בעיה היא עם ניקוד.
קונים בגדים חדשים במיוחד לחג? כככככככ נראה לך?
קונים מתנה למארחים/משפחה/בן/ת זוג? ראי תשובה קודמת.
שומרים על כשרות? משלמים לחברת שמירה שהם ישמרו.
עובדים או בחופש? באבוה אבוהה עובדים.
מטיילים בחג או שלא סובלים את הטיולים בגלל ההמוניות? מטיילים ברחוב ליד הבית.
חושבים שהוא ארוך/קצר מידי? קצר קצר.
מה הזיכרון הכי טוב שלכם מפסח? לפני כחמש שנים עדיין לא סבלתי מגזים בחג.
ומה הזיכרון הכי לא טוב שלכם מפסח? הגזים שהגיעו לפני כחמש שנים.
איזה שיר פסח אתם הכי אוהבים? NO WOMEN NO CRY (בוב מארלי)
שותים 4 כוסיות או יותר או פחות? משגלים 4 כוסיות.
איך ואיפה אתם הכי הכי אוהבים לחגוג את החג? במיטה עם ה-4 כוסיות מהשאלה הקודמת. פסח שמח וכשר לכל עם ישראל.

למעלה