סקר חדש -

Ootch

New member
אכן, רוצח ופושע מלחמה

לא רק שהורה על תגבור צה"ל וכניסתו לעומק לבנון יומיים לפני הפסקת האש [שלא הביאה שום תוצאה מדינית של ממש, המטרות של ישראל לא הושגו] וביומיים האלו 50 חיילים נהרגו לשווא, אלא גם בגלל שלצה"ל הותרה רק לחימה רגלית (ולא הפצצות, כדי למנוע הריגת אזרחים (התאפקתי מאוד לא לשים את זה במרכאות)) ובכך חרץ את גורלם של עשרות חיילים חסרי-סיכוי. ממש כמו שקרה בג'נין, ש15 חיילים נהרגו בגלל הצורך לא לפגוע באזרחים [אבל זה נשכח בגלל הדיווחים על טבח שלא היה ולא נברא]. בעיני זו חרפה.

Continuum

New member
חבוב

ההחלטה להילחם ביתר-הומאניות לבטח לא הייתה של הרמטכ"ל, ואתה סתם מתמרמר. מה גם שאי אפשר להרשיע בן אדם בפשעי מלחמה על זה שהחליט לפגוע בכמה שפחות אזרחים... זה קצת מנוגד לקונספט. הכניסה לעומק לבנון יומיים לפני הפסקת האש הייתה החלטה טאקטית, שבדיעבד אולי הייתה שגויה (אין לי מושג, למען האמת) - אבל כאלה דברים קורים במלחמה וניתן לצפות שיקרו. בכל מקרה, לא כל אחד שעושה טעות (ובמלחמה אנשים מתים בגלל טעויות) הוא פושע מלחמה. מקסימום, רמטכ"ל גרוע.

Ootch

New member
חבובה*

הרמטכ"ל הוא חלק אינטגרלי מקבלת החלטות בצה"ל, או לפחות אמור להיות. הוא לא יכול להתנער מכל אחריות למה שהתחולל שם, וכן, שליחת חיל רגלי חסר-סיכוי ללבנון בידיעה שבעוד יומיים במילא ניסוג ללא תנאים זו חרפה ובושה, וזה גרם למותם של 50 חיילים, סתם. (השימוש ב"פושע מלחמה" היה אירוני, וכוון כלפי כותבת התגובה שהגבתי אליה) ועיוותת לגמרי את מה שאמרתי, ההחלטה לפגוע בכמה שפחות אזרחים בלבנון (שזו בעיני החלטה אירונית ומגוחכת, כי זה גרם לעוד פגיעות רבות מהצד שלנו, אבל כנראה להפקיר את החיילים זו כבר מדיניות צה"ל..) היא לא "פשע מלחמה" ולא טענתי ככה, אבל ההחלטה הזו גרמה למותם של מאה ומשהו חיילים ומנעה מצה"ל להשתמש בהפצצות אוויריות במקום לשלוח חיילים לשטח. טעויות קורות במלחמה, השאלה היא מה מפיקים מהן ובאיזו צורה הן נעשות.

Continuum

New member
נו.. אז מה אתה רוצה בדיוק להוכיח?

כל מה שניסיתי להגיד זה ש"רוצח ופושע מלחמה" אלו תיאורים מוגזמים לחלוטין ומופרכים. אולי הוא רמטכ"ל גרוע (ואני לא הולך להיכנס לוויכוח הזה), אבל הדברים שהוא עשה רחוקים מאוד מפשע נגד האנושות. ובהודעה האחרונה שלך די הסכמת איתי.. אז אני לא מבין על מה המשכת לכתוב כל כך הרבה.

Ootch

New member
בשביל ליצור רושם של אינטלקטואלית.

ועכשיו ברצינות - אני לא חושבת שההודעה שלי היתה כ"כ ארוכה.

Continuum

New member
היא הייתה ארוכה..

יחסית למה שהיא הייתה יכולה להיות. פשוט, היו שם חלקים שלמים שלא ממש היו תשובה להודעה שלי אלא יותר הצגה חסרת הקשר של הדיעות שלך. אבל ניחא. מצטער על הבלבול המיני, אגב. עכשיו קלטתי את זה.

Ootch

New member
האמת שלא כתבתי תשובה

ספציפית אליך, יותר כמו תגובה נוספת לדיון. אולי זה באמת לא כ"כ במקום.

iRoNBaLLz

New member
אז עכשיו הגנה של המדינה על עצמה

נחשבת כפשע מלחמה? קצת פרופורציות.

bnitribe

New member
לא רק,אלא גם בגלל זה.אנשים!!!1

שבועיים סתם ביזבזנו זמן בלבנון,וחלוץ חשב שאפשר להכריע את המערכה מהאויר. זה טרגדיה רצינית. גם גיבובי המילים שאמר בערוץ 10 בראיון העומק לא הוסיפו לכבודו

Vendetta

New member
הוא לא צריך לגבש החלטה

העניינים העסקיים הפרטיים של הרמטכ"ל הם בדיוק כאלה - פרטיים. זה לא צריך לעניין אותנו אלא אם כן זה בא על חשבון התפקיד שלו.

חמדונה

New member
אבל זה כן בא על חשבון התפקיד

הוא היה אמור לדאוג למלחמה, לא לעסקים שלו.

Vendetta

New member
אני באמת לא חושב

ששיחה אחת לברוקר שלו זה מה שהפריע לו לנהל את ענייני המלחמה.

חמדונה

New member
זה לא רק זה,

זה סדרי עדיפויות. ואני אוהבת לחשוב שביטחון המדינה נמצא בראש סדר העדיפויות של הרמטכ"ל.

Continuum

New member
את לא אוהבת לחשוב.

ביטחון המדינה נמצא בראש סדר העדיפויות של הרמטכ"ל, וזה לא בא בסתירה לזה שאכפת לו גם מהכסף שלו.

Continuum

New member
התחסדות גרידא.

ברור שהוא ידאג לעסקים שלו, הוא אנושי ולא ניתן לצפות מבן אדם שפוי בדעתו שום דבר אחר.

למעלה