סקר חדש

Wolverchenus

New member
../images/Emo41.gif סקר חדש

היי כולם, יש סקר חדש באיזור הסקרים פה למעלה. השאלה היא 'מה הכי מעניין אתכם באבולוציה?' אני חושב שבשביל רבים זו שאלה לא פשוטה (הכל כל כך כיפי !) אבל הייתי נורא סקרן וגם חשבתי שזה יהיה טוב לדעת מי קורא בפורום

SilentMike

New member
אדפטציות ../images/Emo45.gif.

ההסתגלות המורכבת, זה הדבר האמיתי. בגלל זה זה נושא מעניין. הצבעתי והשפעתי.

Wolverchenus

New member
מעניין כי

חשבתי שתבחר ביישומים אבולוציונים כמו אלגוריתמים גנטיים. זו היתה בחירה נורא נורא קשה בשבילי בגלל שאני אוהב ממש ממש הרבה תחומים (יהיה יותר קל להגיד מה פחות מעניין אותי [מאובנים]). בסוף בחרתי בפסיכולוגיה אבולוציונית אבל זה היה ממש קשה והסיבה שזה קיבל פור בסוף זה כי זה התחום שהכניס אותי לאבולוציה וכי אני בתכלס הולך יותר בכיוון הלימודים של זה (הצדקה שלאחר מעשה?
)

פ"א שולטת!!111

ברצינות – ברגע שאנשים יבינו מספיק והתחום הזה יהפוך לסוג של חוכמה מקובלת גם אצל אנשים שלא שמעו על פינקר או ווילסון מעולם, לדעתי זה ישנה את העולם. כמעט כל הוויכוחים הפילוסופים העתיקים על האדם מוכרעים על ידי פסיכולוגיה אבולוציונית של המוח.

SilentMike

New member
תשמע. זה מה שלדעתי באמת מענין.

זה מה שריתק אותי לגן האנוכי ולשען העיוור (ובמידה פחותה גם להר הבלתי סביר). העובדה שהאבולוציה נותנת הסבר אלגנטי להסתגלות המורכבת, שיטת החשיבה החדשה. זה The real deal. גם אלגוריתמים אבולוציוניים מבוססים למעשה על התובנה הזו של דרווין. פ"א זה עוד צעיר. אני אומר שניתן לזה עוד מאה להבשיל ונראה מה יצא מזה.

טוק טוק -אפשר להצטרף?:)

סליחה על שהפרעתי לדיון משובב הנפש הזה , אך הייתי מוכרחה לתרום את חלקי ולתת את דעתי על מהו תחום העניין המרכזי שלי באבולוציה.בדומה למגיבים מעליי, גם אני מתחברת עמוקות לפסיכולוגיה אבולציונית ובייחוד לחקר ה-Mating Intelligence,ומה שנקרא בעברית מתוקנת -אינטיליגנציה זיווגית. לאלו שעוד לא הספיקו לבחון את הנושא , מדובר באותה ברירה מינית שהיא ללא כול ספק חלק מהותי מעיצוב יחסינו ודרך התנהלותנו עם המין השני.אני רואה בזה אוסף של תאוריות שאמורות לגרום לנו ,בני האדם, להאמין כי האבולוציה היא שמעצבת את הלך מחשבותינו והופכת את תהליך בחירת בן הזוג לעוד תהליך שיטתי שמעמיד בראש ובראשונה את המטרה הנשגבת של "פיזור זרע" מצידם של הגברים והעמדת צאצאי "אלפא" מעברם של הנשים. כאחת שלא פעם נאבקה עם עצמה על אותן פעולות אינטואיטיביות שבמבט של זמן נראו כחסרות הגיון לחלוטין,מצאתי מענה לרוב שאלותיי באותו אספקט אבולוציוני על המערכה בין המינים. עכשיו אני חלק מסטטיסטיקת הסקר,יאיי, מאיה.:)

Wolverchenus

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את מוזמנת גם להיות חלק מסטטיסטיקת הפורום P: (או שמא את קוראת שקטה ותיקה?)

אמלא את החלל ביציע:)

עד שאוכל להתאקלם ולהפוך לחלק אינטגרלי מהדיונים שלכם.. אני אצפה ואחכים בשקט מעמדת הקהל:). אל תשימו לב אליי..המשיכו בשלכם:) מאיה:).

פסיכולוגיה אבולוציונית

כי זה באמת הכי מעניין אותי, למרות שחסר שם "אבולוציה של השפה" שזה אמנם נושא קרוב אבל לא זהה.בכלל אבולוציה של המוח זה דבר מופלא, מופלא לפחות כמו המוח עצמו

Wolverchenus

New member
את The Language Instinct קראת?

בכל מקרה, התפתחות השפה היא לדעתי תת-נושא של פסיכו'-אבולו'

של Pinker?עוד לא

הוא ברשימה שלי אחרי שאגמור את "גלגולי לשון" של דויטשר ואולי את תקופת המבחנים.

שקר וכזב!

אני דווקא אהבתי את הדברים האלה! טוב, האמת היא שהיו קטעים קצת מתישים ב"אינסטינקט השפה" - אבל היו קטעים (שקשורים בשפה) שהיו באמת מרתקים - כמו המעקב האבולוציוני של השפה האנגלית מהמאה ה11 ועד לימינו (אני מזכיר לך את 5-4 הגרסאות בורסיות שונות של אנגלית ל"lord's prayer" שמופיעות שם) - סה"כ ספר מעולה (אם כי לא מחדש הרבה אם כבר קראת ספרים של פינקר בעבר)

22ק ו ס ם

New member
יש עשרות קבוצות דיון של פסיכולוגיה

אבולוציונית ברשת. במקרה נתקלת באחד שסגור. אפילו ביאהו אם תערוך חיפוש, תמצא כמה קבוצות פעילות.

אל תצטנע!

הקומונה שאתה מנהל דנה בנושא באופן חם למדי (זכור לי כמה דיונים מרתקים בקומונה, וגם דיונים לוהטים שבסופו של דבר עברו לפסים אישיים (עם פמיניסטיות בעלי דעות קדומות, להזכירך) ) אני חושב שהקומונה שלך היא מקום טוב להיכרות עם הנושא.

למעלה