סקרים בדרך

e-magine

New member
../images/Emo41.gif סקרים בדרך

חברים, אנחנו הולכים לקבל כלי נכמד מאד, סקרים. כלומר בקרוב מאד, נוכל להעלות כאן שאלות לדיון לקבל הצבעה ותוצאות. אני מקווה שתגלו בכלי הזה קצת יותר עניין מאשר גיליתם בעמוד קישורי הפורום. כמובן שיהיה צורך במספר משתתפים מינימאלי כדי שיהיה ערך לסקרים. אני כבר מבקש מכם לשרשר כאן הצעות לשאלות בנושאים המעסיקים את הפורום, כדי שנוכל להפעיל את הצעצוע החדש מייד כשנקבלו. בינתיים חג שמייח

מבעבעת

New member
נשמע אחלה דבר

לדעתי, זו ההזדמנות לשתף את הרוב הדומם
לפי הנסיון שלי עם סקרים... 1. צריך סקר קצר וממוקד 2. חשוב להתחיל מהסוף להתחלה. כלומר, לשאול שאלות שהתשובות עליהם יהיו בעלי משמעות/ניתוח. ברור שיהיו כמה סיבובי נסיון
. אני דווקא מעוניינת לדעת אם יש השפעה של גיל
או מצב משפחתי
, למשל, על התשובות הניתנות. בשפה ברורה יותר: הייתי רוצה לצרף לסקר שאלה של השתייכות לקבוצת גיל ו/או עיסוק ו/או מצב משפחתי. תחושת הבטן שלי? כולנו באותו סיר. לא יהיו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות. אחשוב על שאלות ממשיות בינתיים.

מבעבעת

New member
יש לי רעיונות... ../images/Emo62.gif

אבל זה ארוך. אימג´ין, אתה רוצה שאכתוב בפורום או אתה מעדיף אימייל? מה שתגיד. אתה הבוס.

e-magine

New member
מבעבעת, תודה

הסבר קטן: אני חושב שהכוונה לסקרים מאד פשוטים, כגון: האם את/ה בעד או נגד ...תופעה פלונית. הצעתי היא שתכתבי את הרעיונות בפורום, כי אולי זה יגרום לסעור מוחות אצל האחרים וגם הם יעלו רעיונות.

מגין יום טוב - האם הסקרים האלה

קשורים ישירות לנושא ההתמכרות לאינטרנט או לא? אם לא, בשביל מה להביא אותם לפה?

מבעבעת

New member
הסיפתאח עלי ../images/Emo57.gif

באו נתחיל עם נושאים אפשריים שניתן לדגדג אנשים בהקשר אליהם. (בהמשך אתן הצעות לשאלות בסקר של אחד הנושאים ויהיה אחלה עם יהיו תגובות, רעיונות והצעות נוספות !!)
זיהוי קבוצות המשתייכות לפורום ומה האינטרנט עושה להם
הפורום: מטרתו, השפעתו, הצעות...
נושא ההתמכרות: (1) לאיזה פעילות אינטרנטית מתמכרים, (2) סיבות התמכרות, (3) פתרונות נראים לעין.
השפעת הצעות להפחתת התמכרות: (1) רשימת הצעות קונקרטיות לבחירה, (2) באיזו מידה מוכנים לנסות, (3) כמה ניסו, (4) כמה הצלחות... אפילו חלקיות...
היחס שלנו להתמכרות/יחס הסובבים אותנו להתמכרות שלנו. מה זה עושה לנו? האם הסובבים אותנו מהווים קבוצת תמיכה בהפחתת ההתמכרות, או ההיפך?
מה האינטרנט עושה לנו? האם יש תחליפים? האם אנחנו מוכנים להמר את זמן האינטרנט שלנו בתחליפים? נראה לי שהסקרים יכולים לתרום לנו מידע. לא ברור מה מידת ההשפעה של המידע על קוראי/משתתפי הפורום. נו, מה אתם חושבים? זה סתם? או שזה כלי טוב?

מבעבעת

New member
שאלות אפשריות ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo35.gif

אוקיי, לי אישית היה נראה שראוי להתחיל ממשהו פשוט יחסית. לכן בחרתי בנושא: זיהוי קבוצות המשתייכות לפורום ומה האינטרנט עושה להם. כולי תקוה שהרוב הדומם ישתתף בסקר, אחרת המדגם יהיה קטן מידי. הצעת טיוטא לשאלות:
אני משתייך לקבוצת גיל
עד 14 (טרום תיכון)
14-17 (תיכוניסטים)
18-21 (חיילים)
22-35 (בוגרים צעירים)
36-55 (אמצע החיים)
מעל 55 (בעלי חכמת חיים?) הרגלי שימוש באינטרנט
תדירות/ימים
כל יום או כמעט כל יום
די הרבה
מידי פעם
לעיתים רחוקות
מה העיסוק העיקרי שלך באינטרנט? (אם יש דירוג לפי עדיפות... עדיף)
פורומים ורשימות mail server
צ´אט מכל הסוגים והצבעים
גלישה (כולל אתרים למבוגרים + אתרי חדשות)
חיפוש מידע
הורדת קבצים/תוכנות/משחקים
דואל ושליחת מסרים כגון SMS הסביבה שלך
יש לך פרטיות כשאתה באינטרנט?
כן
לא ממש
עם מי אתה גר?
לבד
עם עד שלשה איש
מעל שלשה אנשים מה זה עושה לנו?
אני מרגיש שהאינטרנט (אפשר יהיה לסמן יותר מאחד???)
מעביר לי את הזמן (מפיג שיעמום)
מעשיר אותי (ידע) מעדכן אותי
מרחיב אופקים (חשיפה... לא הגדרתי למה!)
מחבר אותי לאנשים (חברה)
משעמם אותי
שודד זמן (מבזבז זמן שאין לי)
משפר את האנגלית שלי יחסך לפורום התמכרות לאינטרנט
במקרה הייתי בסביבה
קורא מידי פעם
משתתף פעיל
אני חושב שפורום התמכרות לאינטרנט
אחלה
בד"כ קולע למטרה
סתם
<אנחה> נראה לי שזה מספיק והותר.

וואלה מבעבעת דוקטורט עשית פה

כל הכבוד לך איזו השקעה של זמן ומחשבה כמעט לא השארת לי נושאים אחרי שני השרשורים האחרונים טוב, היו לי גם כמה רעיונות אנסה לנסח אותם ולהיכנס שוב ממתי את פה אגב? חדשה? כיף להכיר אותך, את נהדרת!

מבעבעת

New member
אויש ../images/Emo12.gif

יללה יללה. אני עוד עלולה להסמיק. אויש, נו, לא התכוונתי בכלל. ממתינה לתגובות ותוספות - הן פשוט חובה !! אני אוהבת אנשים שמדברים ,ישר מהבטן" בלי התנסחויות. אני מודה שאני די "כבדה". מודה באשמה. האם אני חדשה? כן ולא. אני מסתובבת כאן בחודשים האחרונים. פעם הייתי ב"רוב הדומם". אח"כ הייתה לי איזו השתפכות קצרה... כי אתם כולכם עוררתם אותי להבין שאני התמכרתי כהוגן. הרבה ממה שנאמר כאן ממש נוגע קרוב קרוב לתחושה שלי. ועכשיו אני חשה את עצמי כאחת ש: Been there Done it Liked it Loved it Controled it לאחרונה אני שוב חשה שאני רוצה להשתתף כאן, גם בגלל המשתתפים האמיתיים והנבונים שהם אנשים לא אדישים לא לעצמם ולא לסביבה (בפורום לפחות), גם בגלל מנהל הפורום שמנהל ברגישות גדולה מתובל עם הרבה הרבה אהבה, וגם בגלל המפגש המסקרן הזה של נושא רוחבי שאינו תלוי לא בגיל, צבע, אמונה. התחושה היא שכולנו שותפים.

MADAM BI

New member
מזל שהגעת שוב מבעבעת, כי באמת

הפורום הזה הוא היחידי ברשת שעומד על סתירה פנימית - הצלחה של הפורום עלולה להיות כשלון של היחיד להתנער מההתמכרות כמו איזו קבוצת גמילה אני מוצאת שהנושא קצת מגביל אותי מצד אחד אמגין אכן מיוחד במינו אדם נדיר ומצד שני כשיש הגבלת מסגרת כזאת ספציפית אפשר יותר להעמיק בנושא טוב שבאת כי נראה לי שהיה מינימליסטי פה מדי הרגשתי כבר חנק

שירז***

New member
ברוכה הבאה

מבעבעת,, מה אוכל להוסיף למה שכתבת והצעת,? כל הכבוד על ההשקעה,, אני באמת מקווה שנוכל להעזר בכל חומר שהוא על מנת לבנות איזו שהוא סקר לטובת כלל חברי הפורום, לא נותר לי מה להוסיף מקווה שאי יאמץ כמה מהארות ,ורעיונות שכתבת כאן, תמשיכי כך!! אל תשכחי להביא איתך כמה מכורים

e-magine

New member
מבעבעת ומדאם, הרגתן אותי ../images/Emo9.gif

עם המחמאות שלכן, אם הייתי מקבל במציאות 30% מהאהבה שאני מקבל כאן, אני חושב שהייתי אדם הרבה יותר מאושר (ואולי לא הייתי כאן...)

e-magine

New member
מבעבעת ../images/Emo42.gif ../images/Emo97.gif ../images/Emo45.gif

אני מלא התפעלות והערכהגם על המחשבה וההשקעה, וגם על התוכן, אני מקווה שאכן הכלי שנקבל לעריכת סקרים יהיה שמיש ושאנשים ישתפו פעולה ויענו לשאלות. המון

למעלה