סטארגייט SG1 פרק 1X17 Solitudes

יפעת777

New member
זה לא תמיד ככה.

אני זוכרת שהייתה פעם אפשרות לחייג לאותו קו בטלפון

Gilliana

New member
מהה??? ../images/Emo2.gif

אף פעם לא היתה אפשרות לחייג לעצמך - אם את מחייגת לעצמך, זה תפוס, נקודה.

יפעת777

New member
הייתה...

אני לא זוכרת אם זה היה תפוס בהתחלה, אבל ברגע שהיו מחייגים וסוגרים את הטלפון היה צלצול.

Gilliana

New member
אה, זה משהו אחר

זה היה לצורך בדיקת הקו או משהו דומה - בכל אופן, לא יודעת עד כמה הדיון הזה רלוונטי כשממילא יש כאן את בעיית ה-"שלוחות" הבלתי פתורה ולי לפחות נראה (כרגע) שלא חשבו שם בהפקה של הסדרה, על העניין הזה עד הסוף.

gandal

New member
אבל... + שאלה

כמו שהוסבר כבר בסרט, החיוג הוא 6 סימנים + נקודת מוצא, כלומר השער המחייג. לכן, אין דרך להבדיל בין השערים אם הם נמצאים שניהם על כדה"א (שכן 6 הסימנים, קואורדינטות, זהים עבורם). ניתן לדמות זאת יותר למספר טלפונים על קו אחד - אין פה עניין של שלוחות. השאלה נמצאת בהמשך, ומכילה
AXN ... מה שמעלה אצלי את השאלה - למה למעשה קיימת נקודת המוצא כסימן בפני עצמו? זה למעשה בזבוז של סימן, שכן אם ניתן להחליף שערים, כמו בפרק 1-2, בו דניאל משתמש בשער שבספינה של אפופיס לחיוג מארץ, כאשר סימן נקודת המקור בטח שונה מהסימן של ארץ. דוגמה נוספת היא פרק 16-9, אך ייתכן כי שם השער איתו מחייגים הוא שער הפלנטה כך שמקרה זה פחות קיצוני, על-אף שלקיחת השערים מעידה על האפשרות שלהם לתפקד במקומות אחרים. אם כן, מה תורמת נקודת המוצא אם במילא מחושבת נקודת המוצא של השער באופן כלשהו על-ידי השער עצמו בעת החיוג? אני מבין שככה זה יותר "מרשים", אבל אני לא מוצא לזה הגיון פנים-סיפורי. מה-גם, שאם לסימן המוצא היה משמעות, ניתן היה לחייג סימן אחד במקום שבעה, ולהגיע לשער ספציפי. אמנם כך דרושים יותר מדי סימנים על השער, אבל ניתן לתת כך הסבר אחר ל"6 הקואורדינטות" - זהו למעשה מספר סידורי, ולא קואורדינטות בחלל (כמו שעם 10 ספרות אפשריות ו-6 מקומות ניתן לכתוב מליון מספרים...) למי שלא עקב כל-כך עד פה כי ייתכן שהייתי לא ברור, השורה התחתונה היא - מה חשיבות סימן המוצא אם אינו משפיע על החיוג החוצה? יניב

Gilliana

New member
לכן כתבתי שלוחה במרכאות

משום שברור שזו לא שלוחה אלא מכשיר נוסף על אותו קו - מה שמחזיר אותנו לשאלה, מה קובע איזה מכשיר יקבל את ה-"שיחה".

shaysn

New member
בגדול

זה כן קואורדינטות בחלל, זה נושא של קבוצות כוכבים (מערך כוכבים). כל אחד מהסמלים מסמל קבוצת כוכבים, כמו אוריון, וכך כאשר חותכים 3 קווים מוצאים את היעד. היעד הוא פלנטה/כוכב ולא שער ספציפי. אני מניח שמאחר כל סמל מסמל איזור של מערך כוכבים, אז הסמל השביעי שהוא נקודת המוצא מסמל מאיזה מערך כוכבים אתה בא. מאיפה לפתוח את החור תולעת. במקרה שלנו אולי בגלל שהDHD היה קפוא אז הוא לא פעיל,ולכן השער הרגיל מקבל שיחות. אל תתפסו אותי במילה.

gandal

New member
../images/Emo58.gif AXN

אני יודע שזה אמור להיות קואורדינטות, וכתבתי זאת, אבל אתה עדיין לא עונה על השאלה שנשאלה... לגבי קבוצת הכוכבים אוריון (כסיל שמה העברי) - זו דוגמה מאוד לא טובה לכך, מכיוון שזו קבוצה אופטית ולא קבוצה אמיתית, ככה שממקומות שונים בחלל זה נראה שונה. בכל אופן, מבחינה סטטיסטית, ייצוג של 6 קואורדינטות הוא מאוד בזבזני לייצוג מקומות, מכיוון שהצטלבות של קווים כאלה שונה כמעט בין כוכב לכוכב, מכיוון ששימוש חוזר בקו הוא כמעט אפסי (לעומת מה שאנו רואים בכתובות שונות החוזרות על סימנים רבים). מה שמעט מחזק את התיאוריה ה"אלטרנטיבית" של מספר סידורי הוא הסימן השמיני שמוכנס עבור גלקסיה אחרת (של האסגרד ב-fifth race או פגאסוס), ובעצם פותחת "איזור חיוג" שונה. אתה כתבת "היעד הוא פלנטה/כוכב ולא שער ספציפי.", אך אני דיברתי על המוען, ולא על הנמען, וטענתי שאין צורך בנקודת מוצא שונה לשערים שונים, ולכך לא התייחסת... רק חזרת על מה שאמרתי במשפט שאחרי, באמרך שככל הנראה מסמל סימן המוצא את המקום שלך, אבל הרי אין זה מושפע אם מיקום השער משתנה... ייתכן כי השער "שלנו" קיבל את החיוג (בד"כ) ולא השער באנטרקטיקה מכיוון שהיה חדש יותר. אף-על-פי שיש סתירה קלה מכיוון שבפרק בו נחשף השער של הרוסים, דובר על כך שיש קדימות לשער המחובר לחייגן, והשער באנטרקטיקה אכן מחובר לחייגן, ובחייגן עדיין יש אנרגיה... בכל אופן אשמח לשמוע דעות של אחרים בנוגע לשאלתי הראשונה (בהודעתי מעלה) ובנוגע לקדימויות השערים... יניב

lenin972

New member
../images/Emo58.gif טוב, אני אנסה

אני מסכים איתך שזה בעייתי, אני תמיד חשבתי על זה שאיך יכולים להיות להם כ"כ הרבה שערים במערכת ועדיין רק 36 סמלים על כל שער. איך בדיוק הם מכניסים את הסמלים של כל השערים בגלקסיה לתוך DHD של 36 סמלים? יש לי רעיון שעדיין לא בדקתי אם הוא נכון. יכול להיות שה-36 סמלים הם נקודות בגלקסיה שע"י הצלבה של 6 מהן ניתן להגיע לכל נקודה בגלקסיה. הסמל השביעי הוא בעצם סמל שחוזר על עצמו בכל מיני מקומות. לגבי 6 הסמלים, יש חשיבות גדולה מאוד לכך שהם מסמלים נקודות בגלקסיה ולא סתם מספרים (גם בקווי הטלפון של בזק יש משמעות לכל המספרים, שים לב שבאותה שכונה יהיו כמעט לכולם את אותם 3 ספרות בתחילת המספר). החשיבות של יכולת מיקום של כל שער ע"י המספר שלו היא שכודם כל הקדמונים הביאו את השערים בחלליות והם היו צריכים לדעת איפה למקם אותם, כך גם תמיד אפשר להחליף שער בלי לייצר אחד חדש (פשוט גונבים אחד) וכך הנוסע יוכל לחשב לאן בגלקסיה הוא נוסע לפני המעבר בשער ולא להתחיל לעשות תצפיות כוכבים אחרי שהוא הגיע. לגבי הסמל השביעי, אני מסכים לגמרי שזה מיותר, אם השער "יודע" מה הסמל השביעי שיגרום לו לחייג אז מה הצורך בלחייג אותו? זה כמו שאני אחייג למיהו מטלפון סלולרי ויהיה צריך להוסיף למספר גם איזה קוד של האנטנה שדרכה אני מדבר. אפשר להגיד שכדי שהשערים יהיו יותר ניידים אז השער לא יודע מאיפה הוא יוצא והמשתמש צריך להגדיר לו את זה. אבל, נניח שבאמת יש סמל לכל כוכב שיש בו שער, מה קורה כשמעבירים את השער לכוכב אחר? הסיכוי אפסי ששני סמלים מיני מיליון יופיעו בשני שערים שמונים 36 סמלים כל אחד. ואם באמת הסמלים של נקודת המוצא חוזרים על עצמם, איך השער יודע מאיזה מבין עשרות או מאות הכוכבים האפשריים לאותו סמל הוא באמת נקודת המוצא? בקיצור, ניסיתי לתת כמה תשובות, במקום זה יצאו לי המון שאלות. ממש ממש מצטער שגרמתי לנו לשקוע עמוק יותר... אבל לפחות יש עכשיו על מה לדבר.

gandal

New member
../images/Emo58.gif AXN

לגבי מקומות בגלקסיה - זה עדיין משאיר אותנו עם הנקודה של קואורדינטות מרחביות, ולמרבה הצער הגלקסיה יותר ריקה מאשר מלאה, ככה שיש צורך ביותר מ-36 נקודות כדי לחתוך כל אחד מבין מליוני השערים הקיימים. בעניין ה"שכונה" - זה רק מחזק את הטענה כי ייתכן שלמעשה ניתנו מספרים טלפוניים, או סידוריים, לשערים, וכל קובץ קיבל כתובות דומות יחסית, שכן אם היה מדובר בקואורדינטות מרחביות, על-אף היות השערים באותה "שכונה", היה נוצר שוני בקלות בגלל זווית שונה ביחס לקואורדינטות וכו'. אני לא חושב שצריך את הסמל השביעי גם לא לשם "הגדרת המקום לשער", מכיוון שבעת החיוג השער יודע מאיפה הוא מחייג (לכן גם אין חשיבות לסימן עצמו). דוגמה מעניינת לכך היא החייגנים של הג'אמפרים - צריך לבדוק מהו סימן המוצא שלהם, שכן הוא עשוי להשתנות בין ג'אמפר לג'אמפר, ובכל מקרה לא אמור להתאים לאף פלנטה ספציפית (או אולי לעיר שייצרה אותם בפלנטת הבית? אבל גם עיר כמו אטלנטיס היא למעשה חללית ענק...). נראה לי פשוט שזה נראה לכותבי הסרט מגניב, ו-7 זה מספר טיפולוגי, ככה שרק אח"כ חלו ההסתבכויות... אבל מילא :p יניב

spirit73

New member
לדעתי הכותבים עצמם לא חשבו על זה עד הסוף.פשוט

רצו לעשות חייגן קטן ולא תחנת אוטובוס.

kinspirit

New member
אחד הפרקים האהובים עליי

בעיני, הפרק הזה הוא סוג של נקודת מפנה ביחסים של ג'ק וסם. הוא ממשיך את המוטיב של התקרבות חברי הצוות והפיכתם ל"צוות SG1" האגדי. אז יש לנו קצת זמן איכות של ג'ק וסם ביחד ואת דניאל וטיאלק מסרבים להרים ידיים על החברים שלהם. אבל מצד שני יש לנו גם את המונד ששוב הולך לפי החוקים ומוכן לוותר יותר מדי מהר על אנשי הצוות האבודים. ומשום מה יש לנו סם שמרימה ידיים יותר מדי בקלות וזקוקה לג'ק שיעודד אותה כל שניה שהכל יהיה בסדר וימצאו אותם (לאן בדיוק נעלמה סם החזקה של לפני כמה פרקים? זה ממש לא נכון לדמות שלה שהיא מוותרת כל כך בקלות וצריכה את הגבר שיחזיק לה את היד ויגיד לה שהכל יהיה בסדר).

subatoi

New member
מאחורי כל אישה מצליחה,

עומד גבר מצליח שמחזיק לה את היד ואומר לה שהכל יהיה בסדר

Gilliana

New member
לא חושבת שהיא הרימה ידיים

נדמה לי שאת קצת מקלה בה ראש. להיפך, היא ניסתה הכל עד הרגע האחרון והיתה מאד ריאלית. אחרי הכל - אלמלא החילוץ היה מגיע, באמת לא היה יותר מה לעשות והם היו מתים שם. אני דווקא חושבת שהאופן בו הדמות שלה הוצגה היתה מאד אנושית וריאליסטית - לא איזו נינג'ה קשוחה חסרת רגשות אלא אדם בשר ודם. אני גם לא חושבת שג'ק עודד אותה - הם חיזקו אחד את השניה, לא היה כאן שום עניין חד צדדי.

subatoi

New member
עוד פרק מגניב.

לא זוכר מה היה הפרק הקודם שאמרתי שאני אוהב, אבל גם זה בתור. פרק עם הרבה פנינים: 1. כשג'ק מתעורר, מביט סביבו ואומר: "...Ice...Nice". 2. וולטר עם קסדה של שיפוצניקים! 3. וולטר קיבל כבוד. כשמראים את "תקופת ההמתנה", מראים את דניאל בוהה מהחלון, את המונד פוסע בחדר הישיבות דואג, ואת וולטר יושב במקום שלו, עובד. בלי קשר, בשלב מסוים הוא גם נתן איזו פקודה למישהו. התקדם הבחור
4. סיילר, השיפוצניק הראשי של ה-SGC, הפציע! מלבד זה, כמו שקינספיריט כתבה, זה היה באמת פרק טוב לראות את היחסים בין הדמויות, היה די עצוב, מן הסתם, בקטע של ג'ק, אבל היה גם נחמד לראות את ההתמודדות שלו עם מצבים כאלה. ההומור תמיד שם, כרגיל. ואני חייב לציין שהרעיון של החייגן בסדרה, לעומת השום כלום של הסרט (לא היה DHD בסרט, נכון?), פשוט גאוני. כל הרעיון להפוך שני שערים בודדים (בסרט) לרשת שערים, עם חייגן שניתן לחייג באמצעותו, וכל האפשרויות של קווי טלפון (קו תפוס וכד') פשוט מצוינות. וגם הסיפור בפרק הזה יצא מהשבלונה קצת והיה חריג ויפה. ולסיום, פילק שכתבתי בעבר על הפרק הזה. למי שרוצה יש גם יוטיוב בשביל המצברוח, ויש עוד פילק של "אנטרפרייז" עם אותו שיר
. צופי AXN לא יכירו שם מילה אחת, לא נורא, תתעלמו. ממש לא קריטי להבין מה זה. אגב יוטיוב, בפילק יש בית בונוס, ככה שצריך להריץ את השיר אחרוה כדי לשמוע עוד בית.
זהו.

נצלש ../images/Emo41.gifמחר זה קורה... מסיבאפי 2007../images/Emo70.gif

מסיבאפי 2007, בסימן "שבעה חטאים" – אז מה מחכה לכם שם? הקרנה חגיגית של הפקת מקור חדשה: -" Conversations With Dead People" הסיפור האמיתי שלל תחרויות נושאות פרסים (מומלץ בחום להגיע מחופשים...) הקרנת פרקים נבחרים וכמובן - ריקודים עד אור הבוקר!
תוכניה סופית ומפורטת – http://www.sunnydale-embassy.co.il/messibuffy2007/ יום חמישי ה- 2/8, החל מהשעה 21:00, במועדון ה"קולטורה", רח' הרצל 154, ת"א.
דרכי הגעה ומידע לגבי תחבורה ציבורית בשעות הלילה – http://www.sunnydale-embassy.co.il/messibuffy2007/ יש לכם שאלה, הערה או בקשה? כיתבו לנו למייל [email protected] או היכנסו לפורום השגרירות החדש - http://www.sunnydale-embassy.co.il/forum/forum.php מצפים לראותכם! שגרירות סאנידייל בישראל

subatoi

New member
ולמה לא לנצל"ש למקום נורמלי

מקום של הודעות, כמו שכולם עושים, למה? למה להתפרץ לתוך דיון רגיל?

lenin972

New member
פרק מצויין

כמובן שכמעט ואין לי מה לכתוב כי כולם כבר כתבו הכל, אבל בכל זאת מצאתי משהו שלא התיחסו אליו. זוכרים את הדיון שהיה לנו על למה הגאולד לא ניסו לבדוק מה קרה עם הטאורי מאז המרד? ליד השער סאם מצאה שני חיילי ג'אפה (של אפופיס אם אני לא טועה) שקפאו למותם מתישהו. אולי בגלל זה כדור הארץ נחשב לאבוד, הגאולד ניסו להתקשר (כי זאת הדרך הכי מהירה שלהם לבדוק מה קורה בכדור הארץ אחרי המרד), השער הראשי היה קבור ולכן חור התולעת קפץ לשער באנטארקטיקה. אולי הגאולד יכלו לתקשר עם החיילים ואולי לא, אבל בכל מקרה ברור לגמרי שמבחינתם לא היה למה ללכת לכדור הארץ כי או שהם יודעים שהוא קפוא או שהג'אפה שהם שלחו לא חזרו ממנו ולכן הוא מסוכן. מה שזה לא מסביר זה למה שלח לשם משלחת ועוד אפילו היה חלק ממנה אם הוא ידע שזה מסוכן. אולי השמועות ממתו של רע כללו גם את מי שהרג אותו.

למעלה