סוזוקי XF1000L

../images/Emo41.gif סוזוקי XF1000L ../images/Emo41.gif

נחשף פאנדורו גדול לבית סוזוקי.. האופנוע יעשה שימוש במנוע של ה- Vטווין של אהובנו משכבר הימים ה-TL1000. כמובן שהמנוע כוון מחדש לעמוד בתפקידו החדש, מכת הכח בקצה קוזזה עבור יותר כח-אמצע. האופנוע אומר להיות החזק בקטיגוריה, אף יותר מזה של הקאג´יבה נוויגטור, העושה שימוש באותו מנוע ומספק 96 כ"ס. בסוסוקי מדובר על בין 108 ל-112 כ"ס. המשקל יעמוד על 205 ק"ג ( הקאגיבה שוקל 210 ק"ג). גורמים רשמיים מהמפעל מסרבים לאשר את קיומו של הענק, אך מקורות פנמיים אכן מאשרים כי הכלי בדרך.. מהירות סופית אמורה להיות באיזור ה-209 קמ"ש. הגלגל הקדמי היה בן 17 אינטש, האחרי בן 18 אינטש, הבולמים יהיו מכוונים לשימוש בכביש, וגובה המושב יהיה בין זה של הוואראדרו ( 838 מ"מ) לבין זה של הנוויגטור ( 800 מ"מ). השילדה צפויה להיות שילדת "סורגים" מסגסוגת ואגזוזים יהיו גבוהים, כפי שניתן לראות באיור... לא שאני ממסה להשוות , אך גם קטיגוריית הפאנדורו הגדולים חמה ותחרותית כמו ההיפרספורט. אפריליה הציגו בקפונורד לא מעט חידושים ועם מתחרים כמו ב.מ.וו, הטייגר של טריומף, הקאגיבה והוואראדרו שהוזכרו בכתבה, מלאכתו של ה-XF הגדול לא תיהיה קלה.. נו-אולי גם יגיע אלינו???

כולם ראו מה מגיע ארצה??

פתחתי את המוטו החדש מהניילון, רפרפתי לי בנחת בדפים ומה אני רואה?? ימהה מתכננים להביא ארצה את ה-BT1100 "בולדוג"!! ועוד עם תג מחיר אטרקטיבי של 60,000 ש"ח. אז עכשיו אני נכנס לאתר שלהם ומה אני רואה שם?? שגם הF650CS וה-R1150RS מגיעים ארצה.. מה אני יגיד?? יופי טופי!! נו כרוב- יש מחליף לנבלה?? אהההה- בטח 65 כ"ס לא לרמה שלך...

Easy_Rider

New member
באמת נהיה חם בפאןדו"שים ...

פאפ, בא לסבר את העין - יש אח גדול לפריווינד שלך, עם מנוע של TL ! ובכלל, אפריליה, הונדה, עכשיו סוזוקי, שלא לדבר על הבימר, ורק קאוואסקי יושבים בצד וממתינים. מישהו יודע מה קורה עם ה- KLE9 ? 900 סמ"ק , 90 כ"ס , 200 קמ"ש , 200 ק"ג ? (או אולי אני רק חולם ? ...) דווקא נשמע לי רעיון לא רע עם מותו בטרם עת של ה- XTZ .

TheFinalCut

New member
ת´אמת, לא נראה שזה הולך לקרות בקרוב

קווסאקי בד"כ ממתינים הרבה זמן להתייצות שוק מסוים לפני שהם נכנסים אליו חזק ומשקיעים כסף בכלי תחרותי, ככה זה היה תמיד ולא נראה שזה הולך להשתנות במיוחד. זו מדיניות ההנהלה. לכן אני בספק אם בשנה הקרובה נראה מקווסאקי כלי דו"ש-תיור גדול לפני שהם ייראו איך הולך ווראדרו ולקאפונורד (ה-BMW נמכרים בלי קשר לאיזה סוג של אופנוע זה, אז ה-R1150GS יכול להשאר מחוץ לרשימה) וגם לקאג´יבה גרנד-קניון אולי ולטריומף טייגר. ימאהה לא סתם אוהבים להכנס לשוק מסוים, הם אוהבים להכנס בגדול עם חידושים שיבטיחו שהכלי שלהם יעמוד באור הזרקורים ויעשה כותרות. לכן לא אתפלא אם הפאנדו"ש שלהם יהיה עם מנוע ה-R1 או משהו... אבל גם לא נראה שהם הולכים להשקיע על זה כסף של פיתוח בשלב הזה, יש להם דברים חשובים יותר לעשות. אולי בשנה הבאה.

תמיר- מה אתה אומר על העולים

החדשים?? בייחוד הבולדוג.. ב.מ.וו באמת לא מפתיעים,שכן הם בד"כ לא חוסכים מאיתנו, גם את דגמיהם החדשים ביותר...אני עדיין מחכה להיפרספורט שהם הבטיחו ואשמח שבעתיים אם הוא אכן יהיה מודגש טורבו כמו הציפיות.. אבל ימהה די מפתיעים ( לטובה כמובן..) עם הבאת הבולדוג ואני שמח שמשתפים אותנו בדגמים "אירופאים". מה גרם להם להחליט להביא אותו- שוק העירומים/קרוזרים כ"כ חזק בארץ ומוכיח את עצמו??

TheFinalCut

New member
למען האמת, לא יודע....

אני בספק אם לבולדוג יהיה ביקוש בארץ, בעיקר ובעיקר בגלל שהוא כזה רך וחלש... מבחן מחו"ל הראה שגם היכולת הספורטיבית שלו מוטלת בספק עקב משקלו הגבוהה והמנוע המתון שלו. אולי הם מצפים שהמחיר האטרקטיבי ימשוך אנשים שהסטייל בראש מעיינם לבחור בו, כמו איזה קרוזר - אבל אני לא יודע. מה שכן יכולה להיות הסיבה, זה פשוט כדי להתחרות בהונדה - שמביאה את כל הליין לארץ... אז גם במטרו החליטו להביא את כל הליין ארצה! הב.מ.וו מעניין באמת, וכולי ציפייה לתערוכת מילאנו בחודש הבא שתשפוך אור עלינו הסקרנים... יש עוד לא מעט דגמים חדשים שמחכים לחשוף את קימורייהם החושניים בפנינו בתערוכה הבאה עלינו לטובה...

אחחח מילאנו מילאנו.....

כל כתבה שנייה שאני קורא מזכירים את התערוכה- כאילו כולם חיים רק שספטמבר כבר יגיע וכולם יוכלו סוף סוף לחשוף את יצירותיהם... גם אני לא כ"כ מבין מה הקטע עם הבולדוג בארץ- אין לו בכלל Rים!
אבל עדיין, ל- Vמקס אני חושב היו מכירות סבירות, הבנדיט גם לא נפל ( עובדה שהחדש גם נימכר גם..),הפייזר פה, אז אולי ימהה מצפים למכירות סבירות, לא יותר.. ולשחק בעיקר על תג המחיר... בכל אופן, לא מפסיקים להזכיר בכל מקום את ההספק המאכזב... ובלי קשר- לדעתי הוא נראה טוב! לא Xרפטור או ברוטלה, אבל טוב.

TheFinalCut

New member
אין מה להשוות בכלל ידידי...

את הבולדוג, יש להשוות לבנדיט.. כן, אבל 600! הם נמצאים בקטגוריית הספק\משקל דומה למדי וכמו גם בקטגוריית מחיר דומה. קשה למצוא באמת למה להשוות את הבולדוג, אבל הוא לא בליגה של הבנדיט 1200 (אפילו לא בתנהגות ספורטיבית.. שהמקורית של הבנדיט מפוקפקת - לפי כרובי), ובטח ובטח שלא של הפייזר 1000. אם היה פה מונסטר 600-900 (לא S4) או רפטור 650... אז אולי אליהם... אבל הם לא פה, ומשיקולים כלכליים-שיווקיים בלבד. Vmax? אולי יש לו ולבולדוג כמה מאפיינים טכניים, כמו גם תדמיתיים-שיווקיים דומים, אבל מבחינת קטגוריית מחיר וביצועים ה-Vmax בליגה אחרת לגמרי... עולם אחר לגמרי. לדעתי הבולדוג הולך להתחרות פה בקאסטומים בינוניים, ויקרוץ למתחילים עם בעיות תקציביות. לא הליגה המוצלחת ביותר בארצנו, אבל... נו, לך תדע - אולי הוא יהיה הצלחה.

Big Max

New member
מתאים כל זמן ש

הם יורידו את הצ´וק (משנק בשפת המקומיים) האינפנטילי הזה
Big Max

טובים השניים מהאחד??

איתן עם כל אהבתנו שנתונה לסינגל הענק- הרי עפ"י השם אנו כבר למדים כי מדובר יותר באח גדול לפריווינד ולא מחליף לביג... אולי אם יצא מנוע סינגל חדש מבית סוזוקי הוא יכנס גם לתצורת הפאנדורו- עד אז.... ה-XF הגדול חתיכי מספיק לגיוון הנוף הססגוני ממילא ( בעולם , בעולם..)

איתן כ.

New member
השאלה שלי

היא האם הביג עדיין מיוצר. בשוק יש משומשים עד 98 כמדומני. אם הוא עדיין מיוצר אז הביג מחזיק בשני שיאי עולם - הסינגל הגדול ביותר וגם האופנוע שמיוצר כמעט ללא שינוי מ 90 (עת עלה נפחו ל800 והוא הגיע לארץ ב91).

TheFinalCut

New member
המממ...

1. הביג כבר לא מיוצר. 2. ה-XF1000 נועד להתחרות באופנועי ה-1000 של המתחרים, שגם הם V2. סינגל לא היה יכול להיות תחרותי בקטגורייה הזו, או חלק כמו ה-V2-ים.

איתן כ.

New member
אני ממשיך ומקשה...

ברור שסינגל לא יכול להתחרות בטווין מכיוון שהספקו תמיד יהיה נמוך יותר בנפח נתון. השאלה היא למה אין עוד סינגלים גדולים (הכי גדול שידוע לי היום זה 650 סמ"ק) . הרי הBIG הוכיח את עצמו באמינות , בניטרול ויברציות וכו´ ולמרות זאת אף יצרן אחר לא הרים את הכפפה (וכמו שאתם אומרים סוזוקי עצמם ירדו מהעניין).

TheFinalCut

New member
תראה...

מה היתרון של סינגל? איפה כדאי להשתמש בסינגל? ואיפה חסרונותיו? אוקיי, היתרון הברור של סינגל הוא מומנט כבר מסל"ד נמוך, החסרון שלו הוא שקשה לו הרבה יותר להגיע לסל"ד גבוה (בהשוואה למנועים עם יותר מציל´ אחד) ולפיכך להספק גבוה. איפה הכי יעילים סינגלים? אתה צריך לדעת - בשטח. בגלל הוויברציות ותכונות המנוע הם כבר פחות נחמדים בכביש, בהשוואה לשחיית-הדג-במיים שלהם בשטח. מהם ה´פאנדו"שים´ של היום? אופנועי כביש לכל דבר, ולכן מנוע סינגל פחות בא בחשבון, הם חייבים להיות חלקים, להיות מסוגלים לשייט במהירות גבוהה בלי לווברץ לרוכב ת´צורה. בנוסף הבחירה כיום היא דווקא במנוע V2 ב´פאנדו"שים´, או ´תיורדו"שים´ בגלל תכונותיו ויתרונותיו בכביש. צודק, לסינגל יש יתרונות - פשטות ומומנט שופע בעיקר, ועם מעמיסים עליו גל איזון שמנמן אפשר גם להשקיט את הוויברציות, אבל מן הסתם הרבה יותר קל לטפל בעניין החלקות במנוע עם יותר מציל´ אחד ולוותר על פחות, ומומנט שופע התיורדו"שים החדשים מקבלים בעזרת נפח גדול. הביג היה אופנוע נחמד, הוא כבר לא תחרותי - קהל היעד דורש יותר. יותר ביצועים, יותר חלקות, יותר יכולת כביש ותיור, ויותר יכולת בכבישים מפותלים. לפעמים הרבה יותר יעיל להתנער לגמרי מפרוייקט שזקוק החלפה ולבנות אופנוע חדש מאשר לשפר פלטפורמה קיימת. הביג מיצה את עצמו והצליח להמכר ללא שינוי בהצלחה תקופה ארוכה, זמנו חלף... ויורשיו הגיעו. מה שכן עשוי להיות עתיד של סינגלים בעתיד הלא כל כך רחוק- זה ספורט. סינגלים קלים להפליא, סופרספורטיביים הם חלום רטוב של לא מעט אנשים. תחשבו על סינגל עצבני בנפח 600 סמ"ק, שישקול איזה 120 ק"ג... עם גיאומטריית היגוי של GP, משקל של GP ומנוע ידידותי וגמיש... זה יכול להיות כלי פאן אולטימטיבי והקהל בעולם כבר דורש אחד כזה זמן רב. היצרנים, אני מאמין, שוקדים על המוצר - והראשון שייצא יהיה להיט.

איתן כ.

New member
תודה רבה!

ואני רק רוצה להוסיף בעניין התחרותיות שב.מ.וו. הוכיחו בדאקר הקודם שסינגל יכול לנצח (לראשונה בתולדות הדאקר למיטב ידיעתי).

TheFinalCut

New member
נכון.. ../images/Emo13.gif אבל רק להזכירך...

החוקים לא אפשרו לטווינים להשתתף, אלא רק לסינגלים. עד שחוקק החוק הזה טווינים שלטו בפריז דאקאר, ועכשיו כשהחוק חזר לקדמותו, לא אתפלא אם טווינים יחזרו לשלוט במירוץ הזה...

אופנוע סינגל לכביש??? למה לא? ../images/Emo13.gif

ואאלה איתן, תמירו´ש צודק במאה אחוז! אבל הראשון כבר יצא- לכו אחורה מעט באוסף המוטו שלכם והרי לפניכם הבורילה שבחן שווץ באיטליה- אופנוע כביש וסינגל ( בלי להיכנס למקור המנוע כרגע..). אז אמנם מדובר באדם שבונה את האופנוע במו ידיו- אבל יש כזה דבר כבר על הכביש ( לא, לא בנס הרים...מעט מערבה משם..). לגבי מאיפה יבוא כלי כזה לייצור סדרתי, אין לי מושג, לעולם גם לא שמעתי על כוונה כזאת של אף יצרן- אבל תמיר חותר לכיוון ועם המסטר לא מתווכחים!
ובעודי כותב שורות אילו נזכרתי כי כתבתו של יוסף שווץ הופיעה בנט.. הרי לכם- שלא תקומו מהכורסאות בטעות!

למעלה