סג"א - 2X7 - Instinct

neboris

New member
שייני

ידעתי שבקול של הרפאית הקטנה היה משהו מוכר. ועכשיו כשבדקתי ב-IMDB, היא מופיע בעוד פרקים של אטלנטיס אבל כדמות אחרת לגמרי.

neboris

New member
יש שיפור

הפרק הזה היה יותר טוב משבוע שעבר ואין לי דברים רעים להגיד עליו - סיפור טוב, משחק טוב, צילום טוב וכו'. ברור לגמרי שעכשיו שאפרד נדבק בוירוס הזה (אם לא אז פספוס אדיר של התסריטאים). עדיין לא ברור לי תפקידו של רונון בסדרה. מקווה שבהמשך הדמות שלו תהיה יותר מגובשת.

subatoi

New member
רונן הוא כרגע על תקן

החייזר-החדש-שבא-להחליף-את-החייזר(ית)-הישן(ה)-שכבר-נראית-יותר-מדי-אנושית, למרות שלפעמים זה שהוא כ"כ ישיר ולא עושה חשבון זה מגניב. נראה.

kinspirit

New member
האמת

אחרי שחשבתי על זה הגעתי למסקנה שהם הביאו אותו פשוט כי טיילה לא הייתה מעניינת מספיק על תקן החייזר. שזה בערך מה שאתה אמרת, אבל קצת יותר מחודד - אם תסתכלו על תקן החייזר בSG1, טיאלק ביצע אותו היטב במשך כמעט כל העונות (עד איזה עונה 7 נראה לי). תמיד תרם נקודת ראייה מבחוץ על האנושיות והמעשים שלה, בעיקר בהתחלה. הוא בא על תקן פרא האדם שלא דופק חשבון כמו שאמרת (רק שאצלו בגלל הקטע של הכבוד זה הי המתון יותר מאשר אצל רונאן). אבל טיילה יותר מדי מבוייתת (וסליחה על הביטוי). היא עדינה מדי. בהתחלה הלכו על הקטע הזה של אומנויות לחימה והכל מצידה, אבל זה הפך להיות בעיקר קטע ויזואלי שמעביר את הזמן בחלק מהפרקים ונותן תירוץ לראות אותה מזיעה בגופייה צמודה (באימונים שלה). כך שהם די איבדו את היחודיות שלה בתור החייזרית

subatoi

New member
בדיוק. היא חייזרית אנושית מדי.

לכל חייזר שנצמד לבני אדם זה קורה, הם נהיים אנושיים. אבל בעוד טיאלק (וגם לחייזרים במב"כ לדוג', כמו וורף, ספוק או קוורק) בא מתרבות מספיק עשירה ושונה כדי שנוכל לשמוע עליה מדי פעם וללמוד עליה, מה שגורם לנו כצופים באמת להרגיש את החייזריות שלהם, לטיילה כמעט לא היה כלום. היא והחבר'ה שלה חיים בתרבות קצת פרימיטיבית, וזהו. אין להם שומדבר מעניין. אין להם איזה מנהגים מעניינים או מיתולוגיות או דברים מסעירים. הם יושבים ומעבדים את האדמה שלהם כל היום, ומסתפקים בזה. כמובן שתמיד יכול להסתבר לנו פתאום שטיילה חייבת להסתפר כל 5 שנים אחרת היא מתה, ואז יהיו על זה כמה פרקים מותחים נורא, אבל בינתיים הכל שקט מבחינתם. וחבל, כי הם בזבזו דמות קבועה. כמו שהם עשו לפורד. רק שטיילה היא בחורה, אז לא העיפו אותה בקלות כמו שעשו לפורד. וכשחושבים על זה, זה נכון להרבה תרבויות שראינו באטלנטיס, לדעתי. אני זוכר שהתפלאתי קצת שבחרו דווקא בג'ניי בתור התרבות שחזרו אליה במהלך עונה 1 כמה פעמים, ולא ממש הבנתי למה, כי הם די משעממים. אין להם שומדבר ממש ייחודי ומעניין. מצד שני, לכל שאר התרבויות שראינו גם אין הרבה דברים מעניינים. מצד שלישי, גם בס"ג לא ראינו תרבות ממש מעניינת כל יום. מצד רביעי (ואחרון, מבטיח), הכל תלוי בכותבים. אם הם יסבכו את החבר'ה שלנו בתרבויות האלה, או יגרמו להם לאיזה שיתופי פעולה מעניינים, אז יכול לצאת מזה משהו טוב. בינתיים התרבויות די משעממות, אם להכליל (ולהסתמך על הזכרון המקרטע שלי בס"ג).

ayan2

New member
קוליה היה שייך לג'ניי?

כי אם כן חשבתי שהוא היה דמות מעניינת, או יותר נכון - העימות שלו עם שפארד היה חזק ומעניין מאוד. כמובן שזו לא סיבה לחזור אליהם. זה לא עונה לבעייה שהעלתם שהתרבויות כתרבויות אינן מעניינות מפני שהכותבים לא בחרו לפתח אותן ולהביא בפנינו את הסיפור שלהם. נדמה לי (גם זיכרוני איננו מהמבריקים...) שהעונות הראשונות-ראשונות של סטארגייט SG1 הצטיינו בזה. עד היום אני נזכרת בנוקס המקסימים ו...מוקסמת...והיו עוד ובאמת חבל שלא עוסקים בזה יותר, כי חלק מהקסם של הסדרה הזאת הוא/היה שהיא גילתה לנו עולמות חדשים, נופים אחרים (חוץ מהפעמים שחזרו ליער ההוא...), שפות חדשות-ישנות, מדע חדש או מתקדם וגם - תרבויות חדשות. הציפייה שגם אטלאנטיס תעשה את זה קיימת ומתבקשת וחבל שזה לא קורה. אולי בהמשך?

subatoi

New member
לגבי קוליה - כן.

לגבי אטלנטיס בכלל - אני מאלה שמאמינים בה ואין להם (הרבה) בעיות איתה. פשוט כשאני מנסה לחשוב על תרבות שבאמת שווה שיחזרו אליה, קשה לי. היו כל מיני כאלה ששווה לחזור אליהם ולפתח איתם מערכת יחסים, אבל לא נראה לי שזה יקרה, כי הסיפור די סגור ברוב המקומות.

subatoi

New member
פראפרזה על ה"פון-פאר" הוולקני.

חיפשתי משהו מטופש כזה שיבהיר את הכוונה, וזה הצליח

Y. Welis

New member
ייחום שחייב לקבל את סיפוקו

אחרת הנקבה הוולקנית תגווע. הודגם בעיקר בפרק הראשון של 'אנטרפרייז'.

subatoi

New member
לא רק לנקבות,

זה גם לזכרים, וזה קורה כל 7 שנים. זה התחיל כבר ב-TOS, בפרק האלמותי (שקיבל מחוות גם בסטארגייט) Amok Time, שבו "חייבים להגיע מהר לעולם הבית של ספוק ולחתן אותו אחרת הוא ימות". אני מניח שזה היה גם בוויאג'ר בשלב מסוים (לא ראיתי מספיק, אבל 7 שנים זה מספיק זמן בשביל לגרור גם את הוולקני שלהם למצב כזה). ולט'פול באנטרפרייז זה לא קרה בפרק הראשון, אלא סתם באיזשהו פרק שאיזה וירוס גרם למצב הזה להגיע טרם זמנו. כמו שאמרתי, רעיון מטופש להפליא שהיה צפוי שדווקא בטלויזיה של ימינו היו ממציאים אותו. אבל כנראה שגם הסיקסטיז התאימו.

Y. Welis

New member
וצריך גם ליצור קבוצה חדשה, אחרי

שהלוטננט עם העין הסתלק. הם אמנם לא רביעיה מושלמת כמו בסידרת האם, אבל שואפים.

nzkiwi

New member
לא אוהב את האימפולסיביות של רונן...

לא יודע למה, אבל הוא דיי מעצבן אותי (לא כמו וויר, אבל מעצבן). יש תחושה שעדין לא סגורים על האופי שלו עד הסוף. היה נחמד לראות רפאית לשם שינוי, נראה לי שלא נראתה אחת מאז הפרק הראשון או השני של העונה הראשונה(?). לא יודע למה היא הזכירה לי את דרדסית ואת הסיפור שלה מהפרקים הראשונים של הדרדסים... ההרגשה הכללית היתה שהפרק נמתח לי מידי (כמו מסטיק) בערך מהאמצע ועד הסוף, ואלמנט הטלנובלה ("רציתי שתדע שאתה אבא שלי") לא פיצה על כך בכלל, להפך.
לגבי השם של הפרק אולי היה יותר מתאים לקרוא לו "The animal instinct" או משהו בסגנון.

ZAKONEIL

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo153.gifהשחקנית JEWEL STAITE

איזה איפור עשו לה פרק מרגש!!!ממממממ רודני והילד בכפר חחחחחחחחח

למעלה