סג"א - 2X6 - Trinity

Nogmor

New member
וואלה, פרק סבבה.

נחמד, מעניין, ומראה שמה לעשות, עם כל הכבוד למק'קי - הוא לא מיסטר גאון-יותר-מהקדמונים.... ומגלים טיפה יותר דברים על רנן, למרות שזה עדיין לא כזה מושך להתעניין , מצטער.

Nogmor

New member
אה, נ.ב.

לפחות מק'קי יכול להתגאות במשהו אחד, הוא עקף את קרטר.. היא רק פוצצה שמש.. הוא שלושת-רבע מערכת שמש..

סלמאק

New member
שבע שמיניות, זה לא מדע מדוייק!

אבל תאמין לי שלסופרנובה יש השפעה גדולה יותר... זו מערכת שמש שלמה, ויותר מזה.

Freemee

New member
פרק חמוד

חח אני אוהב פרקים של רודני. תמיד מראים עד כמה רודני מתלהב ומראה את האגו המדעי שלו כשבעצם הוא לא כזה חכם ואז רואים אותו עושה טעויות
אני גם אוהב את כל המדע הזה של נשק טוב של הקדמונים וזה. כאן רואים שהקדמונים לא טיפשים וגם הם לא הכי חכמים שבעולם. תגידו, זה רק אני או שזה נראה שבאטלנטיס הקדמונים נראים הרבה יותר קרובים מבחינת ידע וטכנולוגיה לאנשים של כדור הארץ מאשר ב SG-1? כאילו רודני מבין את כל הטכנולוגיה שלהם כאילו זה PIECE OF CAKE לעומת שב SG-1 הקדמונים מוצגים כזה יותר מרוחקים מאיתנו.

Y. Welis

New member
נזכרתי הערב סוףסוף את מי רונן הזכיר

לי - זמר נחמד שלפני עשרים שנה פירסם סיגריות ברודוויי...

ayan2

New member
מה! זה! היה! צריך! להיות?!../images/Emo2.gif

עם כל הכבוד למקקי, מעולם לא חשבתי שהוא כזה שחצן-חושב-שהוא-יודע-הכל-לעולם-לא-טועה!!! דווקא תמיד היה נראה לי שהוא גאון, בעל יכולת חשיבה והבנה מהירה מאוד עם קורט של הכרה במגבלות יכולתיו. לא חשבתי שהפרק הזה היה אופייני לו בכלל. ורק וויר התנהגה כאילו היא יודעת שהוא כזה! האם בהמשך אבין מדוע הפרק הזה היה נחוץ? מדוע לגרום לנו (ולשפרד ולוויר ולכל השאר) להטיל בו ספק שיקח זמן עד שיחלוף??
הפרק היה כמובן מצויין. לראות את נשק הקדמונים יורה לכל הכיוונים היה מרשים מאוד. גם לראות כבר בתחילת הפרק את "פסולת הספינות" מרחפת בחלל היה מרשים. אבל היו כמה דברים מוזרים: היו כמה סצינות של טיילה ורונן שברור שהתרחשו במהלך אותו היום, שלא לאמר בתוך אותה שעה. במקביל לאותן סצינות החל רודני לעבוד על הנשק ונראה היה שמנסים להראות שעוברות שעות ועוברים ימים של עבודה רבה עד שהם עשו התקדמות של ממש. מה זה היה? שני רצפי זמן? (רצפי זמן בקטנה כמובן. ימים מול שעות). ועוד משהו שנראה לי לא הגיוני וזה התחמקותו של שפרד מהמטחים של נשק הקדמונים. עם כל הכבוד ליכולותיו כטייס (ויש כבוד!) זה חתיכת מזל היסטרי לא לחטוף פגיעה בכלל. פרט לכך - פרק מעולה. ואם מותר לדחוף מילה על הפרק של SG-1 שהיה בחמש - פרק עננננק! אוניל - ענקקקק! סצינת המאה כשהוא מנסה לא להגיד לדניאל שהוא זה שירה בו...
ענקקקקק!!!! סליחה על הניצלוש. הייתי חייבת...

nzkiwi

New member
לא הבנתי...

בסצינה הסופית שרודני פונה לשפרד ושואל אותו אם הוא שמע על משהו שקרה... למה הוא התכוון שהוא שמע? שפרד רק אמר שכן, אבל לא אמרו מה קרה..... וכמובן, בלי ספויילרים.

AtlantiX

New member
תחילת הסצינה האחרונה

שפרד רואה את מק'קיי ופונה לכיוון אחר כדי להתחמק ממנו. מק'קיי קורא לו ואומר שהוא חיפש אחריו בכל מקום ואז שפרד אומר "I heard". בתרגום חופשי : אני יודע שאתה מחפש אותי אבל לא בא לי לראות ת'פרצוף שלך בשנה הקרובה.

nzkiwi

New member
אה... תודה!

לא הבנתי אותו נכון
כנראה שבתת מודע קיוויתי שבסוף לא היה פיצוץ הרסני

STING3ER

New member
פרק קצת מוגזם

אני שונא שעושים בסדרות מדע בדיוני פרקים על "הנשק האולטימטיבי" זה שפועל בכוח אסטרונומי ואין אוייב שיכול להחזיק מעמד נגדו.... וזה היה ברור שהם לא יצליחו להשיג את הנשק הזה בגלל שאם הם היו משיגים אותו אז זה יכל להיות הפרק האחרון של אטלנטיס וגם SG1 אבל היה מעניין

Y. Welis

New member
זה נכון. אלא אם כמובן הידע שנצבר

ישמש בעתיד (בד"כ פרק סיום העונה) לבניית נשק דומה, אחרי שלגמרי במקרה יתגלה האלמנט החסר שיבטיח את היציבות (כי מן הסתם כל התיעוד שהשתמר שם נלקח לאטלנטיס). אגב תיאוריית החלקיקים שלא ניתן לנבא את מיקומם - זה מבוסס על דבר אמיתי. סרט מעניין בנושא - What the Bleep do we know.

subatoi

New member
(עוד) פרק

שרודני כיכב בו. לא כמו הפרק ההוא עם הבחורה שנכנסה בו, אבל עדיין הוא היה המוביל כאן. למרות שזכינו לראות צדדים קצת לא מחמיאים שלו
ואחד הדברים המרשימים ביותר בפרק היו האפקטים. פשוט אפקטים מצוינים, והרבה מהם.

neboris

New member
לא אהבתי

אולי פשוט היה לי יום רע, אבל אותי הפרק הזה לא הרשים בכלל. העלילה הייתה כל כך צפויה ולא כל כך מעניינת. הדמויות היו מעצבנות יותר מבדרך כלל, במיוחד טיילה המתחסדת ואיש המערות "אל תגידו לי מה לעשות" רונון. אפילו ההתנהגות של רודני הייתה לגמרי מוגזמת - נכון שהוא שחצן וחושב שאין חכם ממנו, אבל לי זה נראה מאוד לא טבעי איך פתאום מסתם בן אדם עם שגעון גדלות הוא הפך לבן אדם מסוכן עם שגעון גדלות (ישר הייתה לי אסוציאציה לסרט מלחמת הכוכבים האחרון שבו, לדעת רבים מהצופים, היה מעבר חד מדי ולא הגיוני מאנאקין סקייווקר עם בעיית סמכות מסויימת אל דארת' ויידר הרשע רוצח הילדים). היו רגעים בודדים בלבד בפרק הזה שהיו בסדר, כגון, הנשק והנזיפה של וויר על פיצוץ שלושת רבעי ממערכת הכוכב. באופן כללי, אני די מאוכזב מהעונה השניה. לאחר שראיתי את ששת הפרקים הראשונים הבעיה העיקרית היא, לדעתי, הכתיבה. היא סתמים מדי והעלילות לא מעניינות מספיק. הכותבים היו צריכים להשקיע קצת יותר כי זו רק עונה שניה של הסדרה שעוד לא הבשילה והדמויות לבד לא יכולות להחזיק פרק שלם. לא זכור לי שלסג1 היו בעיות דומות. זאת אומרת, היו להם מדי פעם פרקים גרועים אבל לא הייתי הרגשה כללית כזאת של שעמום על עונה שלמה של הסדרה. נ.ב. כמו שכתבתי בתחילת ההודעה, יכול להיות שאני סתם מוציא את תסכוליי על הפרק הזה ובצפיה שניה אני אשנה את דעתי, אבל כרגע אני לא מצליח לדמיין את עצמי רואה את הפרק הזה עוד פעם. נ.נ.ב (או נ.ב.ב.) המבנה של הנשק נראה כמו הבניין של בנק ישראל בירושלים. ראו תמונה מצורפת.

subatoi

New member
העלילה המשנית

עם טיילה ורונן היתה פשוט משעממת ומוזרה. ברור שצריך להתחיל להכניס את רונן מדי פעם ולגלות לנו דברים על עברו, כמו שעושים לכל דמות חדשה שמצטרפת, אבל עשו את זה בסיפור קטן מדי, בלי הרבה פואנטה. אז הוא גילה שיש עוד אנשים מהכוכב שלו (שזה סבבה, אבל זה היה יכול לקחת בדיוק 47 שניות לסיים עם זה), והוא נקם במישהו שהוא הכיר מפעם, על דברים מוצדקים, כנראה. מה זה תרם לנו? בשביל זה סיפור משני שלם לאורך כל הפרק? אז רונן חמום מוח ועם חוש צדק מפותח, ולא מפחד מאפאחד. אז מה חדש? בקשר לשאר הפרקים של העונה, אני דווקא חושב שהם היו בסדר. זה היה פרק קצת מוזר, כמו שאמרת.

Nogmor

New member
דווקא אני יותר חשבתי שהבניין דומה..

לצוללת הצהובה של הביטלס, כמו בתמונה שלי משמאל.

למעלה