נקיון נפשי

../images/Emo41.gif נקיון נפשי

דובר כאן על נקיון הבית מחפצים מיותרים ואז עלה המשפט של נקיון הנפש מהרגלים שנרכשו ע"י ההורים. הייתי מוסיפה לזה גם הרגלים שנרכשו מתוך חוויות מסויימות, והפכו לטבע, למרות שאין בהם צורך. אז אילו הייתם לוקחים עכשיו את מטאטא הנפש, אילו הרגלים הייתם מנקים מעצמכם? מה נרכש בעבר, ולמעשה - אין בו שימוש?

לירננה

New member
מקובעות וחסר חופש

דיברתי היום עם הפסיכולוגית שלי על זה. אני נורא לחוצה משינויים, לא מוצאת בי מספיק מרחב כדי להתגמש. מרגישה לא מאוזנת כשאני מתפקדת בחוסר ודאות וחוסר בהירות. דיברנו על העבודה שלי-שבה השעות כל הזמן משתנות. לא משבוע לשבוע, אבל באופן כללי הן לא עד הסוף קבועות וזה פתוח לשינויים (שלי וגם שלהם, זה פשוט תלוי בהמון גורמים ואנשים). וזה מלחיץ וזה עושה לי רע. ביקשו ממני לשנות את הימים שלי בעבודה, ואני לקחתי את זה בתור חובה. חשבתי כאילו אני מוכרחה לעשות את זה. ורק אחר כך חשבתי שבעצם אני ממש לא חייבת להסכים. אמנם טובת המקום היא כזו שכדאי שאני אסכים,אבל אם טובתי האישית היא כזו שזה לא טוב לי,כי זה פחות מסתדר לי עם השבוע שלי,אז אני לא חייבת. הפסיכולוגית אמרה שאין בי מספיק מרחב לעוד אפשרויות, וגם להשפעה שלי על המצב הקיים. אני רק חושבת שהסביבה החיצונית מחליטה ואני צריכה להסכים. לא חושבת על דרכים בהן אני יכולה להשפיע. את הלחץ הזה וחוסר החופש הזה הייתי רוצה לנקות מעליי. אבל זה כל כך קשה.

אובססית הפרפקטציוניזם ...

הרצון להוכיח תמיד לכולם שאני טובה, שאני מצליחה, שהכל מעולה אצלי, שעושה הכל בצורה מושלמת... הפרפקטציוניזם הוא טוב, כי אני עושה דברים מכל הלב, אבל הוא מאוד פוגע בי ולכן הייתי רוצה לטאטא לפחות חלק ממנו.

BellA עלמה

New member
אני

- פיזור יתר (חוסר סדר בלגניסטית) - פחדנות(שמרנות) - עצבנות -ואולי גם כל מיני הרגלי חיים בסיסיים

sunshine2004

New member
המשפט...

"למה זה מגיע לי"...אותו כבר ניקיתי... השתמשתי בו הרבה בעבר - אבל הבנתי שאין טעם - זה הרבה יותר מורכב. זה בעצם משפט יכול להשאיר במקום במקום להמשיך הלאה.... הייתי מנקה את הפחד שלי משינויים והצלחה!!! והופכת אותו לדחף...

....

הייתי מנקה את חוסר הספונטאניות במצבים מסויימים, שזה בעצם קצת כמו פחד משינויים שהזכרתם כאן. הייתי מנקה כמה דיעות שנתקבעו עוד מזמן מזמן, על כשלון והצלחה. במיוחד הייתי מנקה את הפאניקה לגבי המאמי הנבחן שלי.

infected19

New member
חרדות ביקורתיות

ההורים שלי מאוד חרדים ופרנואידים וישרתי את הנושא הזה מהם אבל אני מתכחש לזה אני לא נותן לזה להציף אותי למעלה טוב יש גורמים חיצונים חח שעוזרים לי בזה ולגבי הביקורתיות הראייה שלי מאוד שונה מאוד ביקרותיית לגבי החיים ולפעמים צריך לקבל את הדברים כמו שהם ולא צריך לתסבך אותם ....

למעלה