ניתוח הפרק:Something Blue

../images/Emo41.gifניתוח הפרק:Something Blue../images/Emo41.gif

מה היה בפרק: ויילו עדיין שקועה בכאב ודיכאון בגלל אוז ומתנהגת מוזר מהרגיל. באפי וספייק עסוקים בלשגע אחד את השנייה בשנאתם. וריילי מזמין את באפי לפיקניק. כדי להפטר מהכאב ויילו מחליטה להטיל על עצמה כישוף שיגרום לכל מה שהיא אומרת להעשות, היא מבקשת שהלב שלה ירפא מכאב אך הכישוף לא פועל, באותו הרגע נכנס לחדר ג´יילס ומדבר עם ויילו, ויילו מתעצבנת עליו ואומרת לו שהוא לא רואה שום דבר, פתאום מופיע בעינייה ניצוץ כחלחל וראייתו של ג´יילס נחלשת. הוא מגיע הביתה ומנסה להטיל על ספייק את כישוף האמת, הוא בטעות מפיל את המפתח וספייק משתחרר ורץ החוצה, באפי מדברת עם ויילו, ואומרת לה שהיא מכשפה חזקה וטובה וכ´ו, וויילו אומרת שהיא הייתה רוצה להיות כמו איימי (שהפכה לעכברושה למי שלא זוכר), ויילו מדברת על כך שלרגע אחד היא בחורה רגילה, ולפתע מופיעה איימי ערומה על מיטתה של ויילו (עם שינוי צבע בשער, למי שלא זוכר היא הייתה בלונדה), ולרגע מאחר מכן חוזרת להיות חולדה, באפי יוצאת והולכת לחפש את ספייק וווילו מתעצבנת ואומרת שהיא בטח תמצא אותו בתוך 2 דקות, וכך זה קורה, ספייק עומד בחוץ על הדשא ובאפי עומדת לידו, הוא מתחיל לחפור בדשא כדי למצוא את ה"יוזמה" בסופו של דבר באפי קושרת אותו ומביאה אותו לביתו של ג´יילס. ויילו עוד עצבנית אומרת לזאנדר בציניות: "למה שהיא לא תתחתן איתו וזהו?" ג´יילס תופס את ספייק מציע לבאפי נישואים ובאפי מסכימה ומבקשת מג´יילס שיהיה זה שמוסר אותה בחתונה. ווילו אומרת לזאנדר שהוא מגנט שדים. לבנתיים בעוד שספייק ובאפי עסוקים בסידורים לחתונה ואורגיית ליקוקים בלתי פוסקת ג´יילס מתעוור לגמרי וספייק מחפש כישוף לעזור לו וטוען שזה בגלל שהוא החותן שלו. באפי יוצאת החוצה למצוא חומרים לכישוף ונעצרת מול חלון ראווה של שמלות כלה. בדיוק אז מופיע ריילי משום מקום (תגיד ריילי אין לך חיים שאתה כל הזמן מסתובב בחוץ?) והיא מספרת לו שהיא מתחתנת עם בחור זקן בשם ספייק! ריילי תופס ריצה ובורח ומעצבן את באפי מעט. לבנתיים אנייה וזאנדר עסוקים בעיסוקיהם יחד, ושדים מתחילים להופיע בביתו של זאנדר ולתקוף אותו. זאנדר ואנייה רצים לבית של ג´יילס, אנייה מבחינה בכך שבאפי וספייק אוחזים ידיים, הם מספרים לה שהם מתחתנים, וזאנדר נבהל, ושואל למה הוא לא יכול להיות עיוור. מהר מאוד הוא מסיק שווילו אשמה. לבנתיים ויילו נחטפת על ידיי שד. בכל מקרה הם רצים לחפש את ויילו ואז שדים תוקפים אותם מכל מהר והם רצים לבית קברות ונכנסים למואזוליזם. אנייה מנסה לבצע כישוף לקרוא לשד שחטף את ויילו אבל שוכחת את המילים. השד רוצה להפוך את ויילו לשדת נקמה, אבל כאשר הוא שומע שהיא לא מעונינת הוא מחזיר אותה בנימוס (שד נחמד!!!) למואזוליזם. באפי קופצת על ספייק ומנשקת אותו בדיוק אז מבטלת ויילו את הכישוף. באפי מבינה שהיא מנשקת את ספייק ועפה אחורה בליווי שלל יריקות וקולות של גועל. בבית של ג´יילס מכינה ויילו עוגיות שוקולד צ´יפ לכולם, באפי אוכלת עוגייה ומדברת עם ויילו, ספייק מבקש גם עוגיה, אבל באפי אומרת שלא מגיע לו, אז הוא אומר שעדיין יש לו טעם של באפי בבפה ושלפחות הוא לא זה שרצה את השיר "רוח מתחת לכנפיי" - שיר הנושא של הסרט "חופים", כולם מסתכלים על באפי בתהייה, והיא טוענת שזה הכישוף. לבסוף באפי נזכרת שהיא סיפרה לריילי האהבל שהיא מתחתנת, ורצה לספר לו שהיא עבדה עליו, בסוף השיחה ריילי תופס את באפי בפוזה של לקראת נשיקה ו"מאכזב" בכך שהוא סך הכל אומר לה משהו. וניקולה נושמת לרווחה!
מסקנות: *ספייק ערפד מוזר, שומע סקס פיסטולס ורואה "פיתויים" (בפרקים הבאים גם נגלה שהוא רואה "דוסון קריק") *ויילו ממש לא יודעת לרקוד! *לבאפי יש ממש יציאות בכל הנוגע לרומנטיקה. *ריילי כבר יותר מדיי מתקרב לבאפי.
הערות: *התספורת של אנייה לא מתאימה לה, היה לה יותר יפה עם השער הארוך. *זה היה הפרק הכי מצחיק בעונה! *ספייק סקסי! *ריילי לא! *זאנדר מזכיר את צ´אנדלר בינג (מחברים יא בלונדים) בהתנהגותו.
רמזים לעתיד: *ריילי נתפס היום תולה שלט ליום הזדהות עם לסביות בקולג´, רק רמז עדין למה שעתיד לקרות לאחת הדמויות בפרק. *ראיתם את המתח המיני בין באפי לספייק? נכון שהם נראים פשוט נהדר ביחד?
ציטוטי הפרק: Buffy: look at my.. poor neck, All bare and tender and exposed.. all that blood just .. pumping away.. (Spike, by this time, is all but licking his lips) GILES: Oh, please. SPIKE: Giles, make her stop. באפי:"תראה את הצוואר שלי - כולו ערום, ועדין, וחשוף. כל הדם הזה, מבעבע לו". *ספייק מלקק את השפתיים* ג´ילס: "או, בבקשה!" ספייק: "ג´יילס, תגרום לה להפסיק!" SPIKE: (Yells) Come on, now! It´s telly time! SPIKE: (v.o.) "Passions" is on! Timmy´s down the bloody well, and if you make me miss it, I´ll- GILES: (Yells to Spike) You´ll do what? Lick me to death? ספייק: "נו כבר! זה זמן טלוויזיה! יש "פיתויים!" טימי נפל לתוך הבאר, אם תגרום לי לפספס את זה אני..." ג´יילס: "את מה? תלקק אותי למוות???" SPIKE: Oh, pouty! Look at that lip.. gonna get it.. gonna get it.. (She giggles and they kiss and such) BUFFY: (Playfully) Oh.. stop.. GILES: Yes, please stop. ספייק: "אוו, משרברבת שפתיים! תראי את השפה הזאת.. אני אתפוס אותה, אני אתפוס אותה." *באפי מצחקקת והם מתנשקים* באפי בציחקוקים: "או.. תפסיק.." ג´יילס: "כן, בבקשה תפסיק!" SPIKE: Oh, fluffy. SPIKE: Wear this to the rehearsal dinner and the whole thing´s off. BUFFY: Shut-up, honey. ספייק: "אוו פ´לאפ´י (ספייק מחזיק ביד חצאית כתומה של באפי עם כל מיני דברים פרוותים עלייה, מה שגורם לי לתהות, למה ספייקי מחטט לבאף בארון???) ספייק:"תלבשי את זה לארוחת חזרה, והכל מבוטל." באפי: "סתום ת´פה, מותק." BUFFY: Spike lips! Lips of Spike! באפי: "שפתיי ספייק! שפתיים של ספייק!" SPIKE: Don´t I get a cookie? BUFFY: No. SPIKE: Well, I gotta have something. I still have Buffy taste in my mouth. BUFFY: You´re a pig, Spike. SPIKE: Yeah.. well I´m not the one who wanted, "Wind Beneath My Wings" for the first dance. BUFFY: That was the spell. ספייק: "אני לא מקבל עוגייה?" באפי: "לא." ספייק: "נו, אני חייב קבל משהו, עדיין יש לי טעם של באפי בפה. באפי:"אתה חזיר, ספייק." "כן, לפחות אני לא זה שרה "רוח מתחת לכנפיי" בשביל הריקוד הראשון." באפי: "זה היה הכישוף..."
חולת נפש

כן גם אני!

נראה לי שהיום בערב יש האש.... הפרק האהוב עליי. אממ.. נכון שספייק ובאפי נראים מושלם יחד?
חולת נפש

iDiT HP

New member
האש יהיה כזה טוב!

אני מחכה לפרק הזה כי הפרק הזה יהיה תרגום! לכל הדברים הכתובים שהם, טוב, כותבים בפרק שהאמת זה די עיצבן אותי לעצור את הסרט על המחשב כדי לנסות לקרוא את הכתוב... *אני לא קוראת כל כך מהר* שלא לדבר שלפרק שלי יש כתוביות בגרמנית... שזה מתסכל שיש תרגום רק שזה לא בשפה הנכונה! :(

פשוט 6

New member
פרק טוב, כמו תמיד אבל

באפי וספייק ביחד? הרשו לי להגיב על זה כמו שזנדר הגיב: "?Can I be blind". זה דוחה! וריילי לא כזה נורא, חכו להמשך!

sour girl

New member
כן הוא כן נורא...

ביחוד בהמשך הוא נהיה ילדותי ומעצבן... ואני איתך בקטע של באפי ספייק זה קצת מפריע... יש לה משהו לדברים מתים וקרים ,ריילי או יותר נכוןCaptain Cardboard הוא לגמרי אחד מהם...

פשוט 6

New member
בכל מקרה התכוונתי

שעדיף ריילי מאשר ספייק, לזה התכוונתי. ואנג´ל גם מה זה עיצבן אותי... הם ניראו טוב, אבל הוא היה כזה...unfocused.

ריילי עדיף מספייק?

טוב אוליי ספייק הפך להיות כלבלב מסכן הפרק הזה, וגם קצת נודניק: "תנו לי לראות טלוויזיה, תאכילו אותי, אני אהרוג אתכם!" אבל חוץ מזה הוא עדיין ספייק, וריילי הוא פשוט מטומטם!!! מכוער, ונקניק מעצבן ונדבק!
חולת נפש

אשמה

New member
ש-ע-ר-ו-ר-י-ה!!!

אני לא מאמינה שדבר כזה עובר בלי תגובה... אני חייבת להסביר משהו. ספייק הוא הקצפת, ריילי הוא אולי העוגה. עוגה טעימה, נהנים ממנה, אבל בסוף היא משמינה ופגעת בך. הקצפת לעומת זאת היא "ה"דבר - הנאה שאין כמוהה... ועכשיו בטונים יותר רציניים, ריילי פשוט לא יכול על ספייק, בכל פן שלא תסתכלו על זה, ברגע שחושבים על זה לעומק מבינים כמה זה הדבר הנכון כרגע לפחות - לא מגעיל!:)))))))))

הייזל

New member
ואם כבר מדברים על ספייק

אני חושבת שאחד הקטעים הגדולים בסדרה(ללא ספק הכניסה הכי מוצלחת) שמור לכניסה של ספייק ודרוסילה(בעונה השניה?) כאשר במחי 5 דקות ספייק מחסל את הילד הערפד שהמאסטר כל כך ניסה לשמר. ספייק היה רשע כל כך מרענן. הרשעות הרעננה הזו מאד חסרה לי בעונה הנוכחית. בלי קשר מגיע לניקול
כן|
עבור הניתוחים הנהדרים שלה. היפ היפ הוריי!

בהחלט.

ספייק ודרו בנפרד הם דמויות עוצמתיות, אבל ביחד, אני חייבת לומר שאני תוהה על קנקנם של זוג זה.. והפרק הזה פשוט לא ניסה למכור שום דבר אחר חוץ מספייק ובאפי, ואם מתייחסים לזה ככה, זה פרק ממש מצחיק :) ואל.

פשוט 6

New member
ספייק "הסיסי"

ספייק היה רע כשהוא היה עם דרוסילה, והם באמת היו זוג טוב. כל הקטע של ספייק הנחמד והעוזר היה מצחיק ומגוחך. ובכלל, יש העונה הרבה פחות אקשן בינתיים. וילו בוכה על אוז, ספייק לא יכול לנשוך, ובלה בלה בלה ... לא רואים הרבה קרבות ו slaying being made. אבל אני יודע שזה ישתפר.

../images/Emo9.gif oh please stop ot...

חחח... אהבתי את ספייק הרשע, זה שלא דופק חשבון! אבל אני אוהבת את ספייק בכל מצב, אז זה לא נורא.. חוץ מזה שכשהוא טוב הוא דמות מצחיקה! העונה הרביעית לא היה רשע קבוע שאיים על חיי החבורה. בכלל העונה הרביעית הייתה דיי שקטה ודרמטית שכזאתי, אבל זה רק השקט שלפני הסערה (אני מניחה)
חולת נפש

sour girl

New member
ספייק רשע .. ../images/Emo58.gif

לפני שספייק הפך להיות הסמרטוט של באפי הוא היה עוד בסדר כזה אבל אחר כך הוא נהיה מעצבן ואובססיבי (עונה 5) מי שראה הבין.. ודרוסילה פשוט דמות גדולה ביחוד בפרק הזה שאני לא זוכרת איך קוראים לו בעונה 2 של אנג´ל שהוא בסוף שורף אותן...

אשמה

New member
אני דווקא לא

עבר זמנם, ממש עבר זמנם לפי דעתי אי אפשר להחזיר אותם עכשיו כי גם אם הם היו מנסים זה לא היה מצליח. חוצמזה אני רוצה להזכיר שהיא עזבה אותו לטובת שד כאוס - אנשים באמת! אפילו אני לא הייתי סולחת על דבר כזה! אתם ראיתם את השד הזה?????:)

למעלה