ניורופידבק

Ronaldinio1

New member
../images/Emo41.gif ניורופידבק

שלום רב! אני סטודנט לרפואה וסובל מבעיות קשב וריכוז. עוד לא עשיתי את מבחן TOVA, אולם לפני שאני מתחיל בטיפול תרופתי הייתי רוצה לנסות אלטרנטיבות אחרות. קראתי לאחרונה כמה מאמרים בעניין טיפול בניורופידבק והבנתי שקיימים כמה מרכזים בארץ. הייתי שמח לדעת אם יש מרכז בב"ש או בת"א/ מרכז. ואם מישהו כאן התנסה בניורופידבק אשמח מאד לשמוע את דעתו. תודה.

zivadina

New member
נוירופידבק

יש לנו מספר קישורים על נוירופידבק בתוך המדור המקושר למטה. תסתכל בכותרות עם המילה "נוירופידבק" המופיעה באות נ' לפי סדר הא"ב. יש שם גם רשמים של מבוגרים שהתנסו, שהם חברים בפורום התמיכה למבוגרים. האתר הכי מעניין הוא של ד"ר ענת ברנע, הכותבת בפרוט רב על השיטה. צריך להכנס לתוך האתר כדי למצוא מאמר מאוד מדעי בתוכו. ד"ר ברנע תתארח אצלנו בתאריך 29/12/04 ותוכל לשאול אותה אז את כל מה שמעניין אותך. אם הבנתי נכון, הנוירופידבק מיועד לבעלי אמצעים, היות שדרושים 40-60 טיפולים, כל אחד במחיר של 200 ש"ח פחות או יותר כדי להגיע לתוצאה, וצריך גם לשמור עליה. נדמה לי שכתבו פה שיש אפשרות לטפל במסגרת חלק מקופות החולים.

zivadina

New member
מבוגרים עם ADHD

למקרא תגובתך אני חייבת להדגיש שהפרעת קשב ורכוז מאבחנים על ידי שלוש בדיקות לפחות: 1. בדיקה קלינית של רופא נוירולוג או פסיכיאטר (למבוגרים עדיף פסיכיאטר) 2. מילוי שאלון על ידי המטופל וסביבתו הקרובה 3. בדיקת TOVA רק אינטגרציה של שלושת המרכיבים האלו יכולה להוות בדיקה מהימנה של הפרעת קשב ורכוז. בנוסף, לידיעתך, הטיפול התרופתי בריטלין לסוגיו, אדרל או סטרטרה, הוכח כטיפול המועיל, היעיל והמקיף ביותר בהפרעת הקשב. אני חושבת שעדיף קודם קריאה, אחר כך אבחון, אחר כך טיפול. כך עושים ברפואה, לא?

Ronaldinio1

New member
קודם כל תודה רבה.

אני בהחלט מסכים עם מה שכתבת. למעט בדיקת TOVA שאני מתכוון לעבור בחודש הקרוב, עברתי את כל הבדיקות הרלוונטיות. אני מודע ליתרונות המוכחים של ריטלין ואני בהחלט לא פוסל שימוש בו בעתיד אולם ניורופידבק לא בא במקום והוא יכול להוות טיפול משלים לקבלת תוצאות אופטימליות. קראתי הרבה מאד מחקרים ושאר חומר תיאורטי לגבי ניורופידבק כולל אתרה של ד"ר ברנע אך עדיין לא מצאתי כתובות ו/או טלפונים של מרכזים בארץ. אשמח מאד אם תוכלי לצרף לי קישור או להעשיר אותי בדרך אחרת.

zivadina

New member
קישורים על נוירופידבק ומטפלים

תוכל למצוא 3 קישורים שמתחילים במילה "נוירופידבק" ונמצאים באות נ' לפי סדר הא"ב.

Ronaldinio1

New member
עוד פעם תודה, אבל...

נכנסתי לקישורים ולמעט הקישור של ד"ר ברנע לא מצאתי מידע על אף מרכז אחר. המרכז של דוקטור ברנע נמצא רחוק ממקום מגוריי ובגלל שלקבלת תוצאות אופטימליות צריכים לעבור כמה עשרות פגישות אני לא רואה את עצמי עובר שם טיפול בשבע שנים הקרובות... היתכן והמרכז של ד"ר ברנע הוא היחיד מסוגו בארץ?! נראה לי מאד מוזר. אשמח מאד מאד אם תוכלי למצוא מרכזים באזור המרכז.

zivadina

New member
א.י.ל.י.ם

היא האגודה הישראלית לפיסכופיזיולוגיה יישומית ולמשוב ביולוגי, ויש אצלנו הפנייה לאתר שלה. לא ברור לי למה הקישור אליה לא עובד, גם כאשר ניסיתי דרך google. אני מעבירה לך קישור לנשיא האגודה, ומקווה שהוא יעדכן אותך ויעדכן גם את הקישור הצולע.

למעלה