נחלים

פומפיה

New member
../images/Emo41.gif נחלים ../images/Emo41.gif

בתום טיול מלבב במיוחד בשמורת דן (הליכה רגלית, מים, ירוק בעיניים וציוצים באוזניים - היש טוב מזה?), פנינו לחשוב על הפרק הקולינרי של היום. לאחר כמחצית הדקה (אולי פחות, אבל מי סופרת), נזכרנו ש"נחלים" מצויה באיזור וזו עשויה להיות הזדמנות לבדוק את "ההשמצות" אודותיה. 4 ק"מ לאחר מכן מצאנו את עצמנו מגרדים את הראש בתחנת דלק אלונית בין סופרמרקט לבין מקדונלדס כשברקע צפצופי מכוניות של נהגים נחפזים (ואני חוסכת את תיאור ריח הדלק למכורים
). חיטטנו בקפידה בין החנויות ("פלאפל, מישהו?") ולבסוף מצאנו אותה, נחבאת לה בפינה - "נחלים". המלצר האדיב כיוון אותנו לשולחנות אשר היו ממוקמים בחוץ. בנקודה זו, אודה, חיוך התפשט על פנינו. שולחנות עץ על גבי רחבה, אשר נושקת למדרון דשא ירוק, שבסופו נמצא הנחל שמפכפך לו לתומו (וטוב שכך). האווירה רומנטית להפליא, פשוט כך. כנראה שהמלצר מאוד התרגש למראה האורחים מהמרכז, כיוון שהתעקש לברר איתנו פעמיים אם זו הפעם הראשונה בו דורכת רגלנו במסעדה. אם לחסוך את הדקלום המפואר, המבנה הסטנדרטי של הארוחה הינו אספקה רציפה של אנטיפסטי בתוספת מנה עיקרית מבוקשת. אני למדתי מהתפריט על קיומה של ארוחת הטעימות, שלא הוזכרה על-ידי המלצר. החלטתי לבחור בארוחה בת 4 המנות, כשהאחרונה היא אחרונה, פשוטו כמשמעו. עבור מי שממש חייב, קיימת גם ארוחת טעימות בת 6 מנות. על מנת להבהיר, הסועד המאושר נדרש לבחור במספר מנות עיקריות והן מוגשות לו בגירסא מוקטנת. אני אקדים את המאוחר ואגלה שגם עם עזרה מהצד, ארבע המנות היו בהחלט למעלה מכוחותיי. וניסיתי
אני הצטיידתי בתבור לבן יבש והוא התחפר עם המרטיני שלו. ביאנקו. ראוי לציין, שלאורך הארוחה, המלצר דאג להגיש ולתחזק לפי בקשה כוסות עם מים זכים. מבחר האנטיפסטי, בתור פתיחה, היה חביב, טעים ומוצלח. המקבץ המשובח כלל זוקיני בולגרית, בטטות, שיני שום, גזר פיקנטי, פלפלים קלויים, חצילים קלויים עם גבינת שמנת, פלפל חריף למטיבי לשון, סלט ירוק ברוטב ויניגרט ולחם הבית עם חמאה וממרח כבד. היה מענג, ואם רוצים עוד - פשוט מבקשים. ניסינו עם החצילים וזה עבד. די התלבטתי לגבי מבנה הארוחה שלי (צמחונית ושאר תובנות) - מה שהיה ברור מייד הוא שאני מעוניינת להתוודע לפילה באס על מצע ריזוטו לימון ברוטב חמאה לבנה ועירית. החלטתי לצרף אליו גם פורל ברוטב תפוזים וג'ינג'ר ונתח צרוב של טונה אדומה ברוטב פסטו שמתלווה לתפוחי אדמה. הוא, מצידו, בחר במנה מעניינת שמפגישה בין סינטה עגל חלב ובין מולים ושרימפסים. לאחר כעשר דקות של ציפייה, המלצר הנמרץ בישר שהבס אזל להיום. לאחר שהתגברתי על מפח הנפש הפתאומי
, גיליתי שאין מנה עיקרית אחרת שמוצאת חן בעיניי, ולכן נקטתי בגישה יצירתית. בחרתי בפטריית פורטבלו ממולאת בגבינת רוקפור עם נקטרינה ופלפל חריף, אשר נמנית על מנות הפתיחה. לפיכך, התזמורת פצחה עם הפורטבלו, שהיתה פשוט מקסימה. התיידדנו במהירות ופשוט התענגתי. לאחר מנוחה קצרה המשכתי אל הפורל. המלצר התעקש (?) לפרק לי את הדג, וטוב שכך. הדג היה חביב והרוטב היה מעניין. סביר פלוס, בציון הכולל. לאחר מנוחה ארוכה יותר שכללה בהיה מחוייכת בנוף המקסים, ניסיתי להמשיך אל נתח הטונה. נתח הטונה המשיך במגמה היורדת ולדבריו היה מאוד חיוור, שלא לומר יבש וחסר טעם. שתי טעימות וחסל. בנקודה זו אני חייבת לסייג ולגלות, שסטייק הטונה מבית אורי בורי נמנה על אחת המנות החביבות עליו ולמרות הציפיות המונמכות, הוא התאכזב. מאוד. אני, באופן אישי, כבר לא יכלתי לשתף פעולה מבחינה קולינרית
המנה שלו בהחלט ערבה לחיכו. פירות הימים היו טריים ועשויים היטב והשילוב עם הסינטה, היה בעיניו "מרענן". מצד שני, הוא לא היה בטוח, שהוא יתמסר למנה זאת שוב בעתיד. יותר מעניין מאשר טעים, במילים שלי. הגענו ליישורת האחרונה עם רצון להתמסר ל"מילפוי תפוחים" - תפוחי עץ אפויים עם קינמון עם כדור גלידת וניל. גם כאן נתקלנו אחרי מספר דקות בשלט ה"אזל" ונאלצנו להסתפק ב"תענוג פסיפלורה" - עוגת גבינה מצופה בשכת קרם פסיפלורה. שכבת הגבינה היתה טעימה להפליא. הוא מדווח כי הפסיפלורה מצאה חן בעיניו (וכן, הוא היה בוחר בה שוב). סיכומו של דבר -
מיקום מצוין ואווירה כובשת. אנחנו ישבנו בחוץ ועם רדת הלילה מזג האויר הפך מעט קריר. ניתן לשבת גם בפנים, אבל...
בתפריט מופיעה אפשרות של ארוחה רומנטית לאור לפידים עם מלצר אישי, שמצריכה הודעה מראש של מספר ימים.
השירות היה אדיב ומרפרף - לא לוחץ ולא נוטש. הם היו שם כשהיו צריכים אותם. עם זאת, כדאי שהמלצרים יהיו מעודכנים במנות הזמינות על מנת למנוע אכזבות.
החשבון, שהגיע עם צמד כוסיות שנפס מלון, הסתכם בכ- 350 ש"ח. סביר בהחלט, לטעמי.
ישנה גישה נוחה לנכים.
לחביבי הקריטריון, תא השירותים הבודד נמצא נקי ונעים. לילה טוב ונפלא.

liti

New member
ביקורת משובחת,

התיאורים שלך ממש מעוררים תיאבון. יחד עם הביקורות של רויטל שמאוד אוהבת את המסעדה, בהחלט נראה לי שאבקר במקום בהזדמנות הקרובה! (יאללה שתגיע ההזדמנות, אני משתוקקת לחופשה בצפון
)

taltul11

New member
יופי של ביקורת!

נורא נהניתי לקרוא את הביקורת שלך. פעמיים כבר יצא לי ולבן זוגי לאכול ב"נחלים". וכמו שכתבת השירות היה אדיב מאוד האוכל היה מצויין כמיטב זכרוני, אבל כשאני היתי שם לא היתה את האפשרות של ארוחת טעימות וחבל!!! אני ממש אוהבת את הרעיון של "לאכול מהכל"
. אולי הגיע הזמן לפעם שלישית... (ואומרים פירות ים ולא פירות ימים!
מצטערת היתי חייבת לתקן! יום טוב.

המקום אכן שווה בעיני..

למרות שהיום נסעתי עם חברה לעבודה וריכלנו על שלל המסעדות : על נחלים היא אמרה שפעם אחרונה שהוריה היו שם הם נורא התאכזבו לעומת הפעם הראשונה שאכלו שם.. אני מאוד נהנתי שם עד כדי כך שכשהמנות העיקריות היו גרועות(המנה עם הצדפות היתה מלוחה נורא וקרה) אז לא היה אכפת לי כי המנות הראשונות והאוירה והעיצוב הספיקו לי . * את גיטל בית הקפה בראש פינה היא ציינה לשבח (אני חייבת לדגום אותו) *ואת מסעדת הכפר הדרום אמריקאית שבראש פינה, למרות ששתינו בדיעה שהעיצוב שם צורם- כמו חדר אוכל ישן.

yardenj

New member
גיטל זה טוב

אבל לא מדהים,מבחינת הקפה הוא די סטנדרטי אבל הקינוחים שם טובים,באופן אישי אני ממליץ על פאי תפוחים עם אוכמניות (שלי יותר טוב )שיושב מצוין עם כוס קפה.

ביקורת נהדרת ../images/Emo45.gif

כבר מזמן שמעתי על המסעדה, וטרם יצאנו לנו (בביקור האחרון בצפון חקרנו את הגליל המערבי...). כתוב נהדר, עושה חשק וממש יכולתי להרגיש את תענוג הדברים הטעימים, ואת האכזבה ממה שחסר או פחות טעים. שתהיינה רק ארוחות טובות!

למעלה