ארטישוק חמצמץ בגריל/adidushim../images/Emo39.gif
ארטישוק חמצמץ בגריל/adidushim
קישור לתמונה היפהפיה של המנה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=24043405&FlagSybase=1 "מנה עם טעמים עדינים של ארטישוק. טועמים מהעלים עם המלית החמצמצה,ומגיעים לבסוף ללב הארטישוק- מעולה כמנת פתיחה..." חומרים: 4 ארטישוקים 2 עגבניות 1/2 1 פרורי לחם 1/2 כוס חומץ יין לבן 2 כפות חומץ בלסמי 1/2 כוס שמן זית 2 עגבניות, ללא זרעים, קצוצות לקוביות קטנות חופן פטרוזיליה פלפל שחור גרוס מלח הכנה: - מנקים את הארטישוקים: חותכים את הגבעול אם יש וגוזמים את קצוות העלים. - את העלים הפנימיים יש להסיר, וכמו כן את ה"שערות" שקיימות בתוך הארטישוק - בעזרת כפית. - מרתיחים מים עם מיץ מלימון ומלח בסיר, מכניסים את ארטישוקים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות - במהלך הבישול מכינים את מלית פרורי הלחם והעגבניות: הרעיון הוא לשים בקערה פרורי לחם ולהוסיף חומץ ושמן זית ע"פ טעמכם האישי (לא חובה להשתמש בכל כמות החומץ אם אינכם אוהבים את טעמו הדומיננטי). - מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת העגבניות,ומתבלים. - בעזרת האצבעות מכניסים בין העלים כמות קטנה של המלית וכך פותחים את הארטישוק לצורת פרח. - אופים בתנור במשך 10-5 דקות על גריל. - מעבירים לצלחת, מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון.
ארטישוק חמצמץ בגריל/adidushim