קציצות כרובית/נירהמ1../images/Emo39.gif
קציצות כרובית/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 כרובית קטנה – מבושלת במי מלח עד לריכוך ומסוננת מנוזלים 5 תפוחי אדמה – מבושלים במי מלח ומסוננים מנוזלים 1 בצל בינוני מטוגן ומסונן מהשמן 4 ביצים צרור קטן של כוסברה (או פטרוזיליה) 2 גבעולי בצל ירוק - קצוץ מעט פרורי לחם – כמה שתופס (לא יותר מדי כדי שהעיסה לא תהיה יבשה) מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן קנולה לטיגון הכנה: - מערבבים את כל החומרים בקערה - מקררים כשעה במקרר - יוצרים קציצות - מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות הערה (של נירה): מצוינות גם להכנה בתנור – פשוט מוסיפים מעט שמן לבלילה, מקררים במקרר מכינים את הקציצות, לפני הכנסה לתנור מושחים אותן במעט שמן ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום בינוני עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.
קציצות כרובית/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 כרובית קטנה – מבושלת במי מלח עד לריכוך ומסוננת מנוזלים 5 תפוחי אדמה – מבושלים במי מלח ומסוננים מנוזלים 1 בצל בינוני מטוגן ומסונן מהשמן 4 ביצים צרור קטן של כוסברה (או פטרוזיליה) 2 גבעולי בצל ירוק - קצוץ מעט פרורי לחם – כמה שתופס (לא יותר מדי כדי שהעיסה לא תהיה יבשה) מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן קנולה לטיגון הכנה: - מערבבים את כל החומרים בקערה - מקררים כשעה במקרר - יוצרים קציצות - מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות הערה (של נירה): מצוינות גם להכנה בתנור – פשוט מוסיפים מעט שמן לבלילה, מקררים במקרר מכינים את הקציצות, לפני הכנסה לתנור מושחים אותן במעט שמן ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום בינוני עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.