מקפיץ

כל ההתחלות קשות , ותיכף תבינו למה

מאת: גלי® (מנהלת פורום שנות השישים) - הקישור של גלי אני מתכוונת ...:)))
היכן נולד אלביס
מתי קיבל את הגיטרה הראשונה שלו , ומה היה מחירה
מתי עברה משפחתו לממפיס
היכן ומתי הקליט אלביס את שני שיריו הראשונים
מי היו המוסיקאים הראשונים שנגנו איתו
מה היו הסינגלים הראשונים שהקליט
בהופעתו הפומבית הראשונה של אלביס , באוברטון פארק בממפיס , (30.07.54) , קרו שני דברים מיוחדים ... מה הם
הופעת הרדיו הראשונה שלו , מתי והיכן
מי היה האמרגן הראשון שלו , ומתי הוחלף
מה היה "תקליט הזהב הראשון של אלביס ?מתי יצא
מה היה בצידו השני
כמה עותקים מכר בשבוע הראשון
מה היו הופעותיו הטלויזיוניות הראשונת של אלביס
מה היה אלבום הזהב הראשון של אלביס ? מתי יצא
עם מי נחתם החוזה הקולנועי הראשון שלו , ולכמה שנים
הופעתיו הראשונות בתוכנית של אד סאליבן , מתי ? מה שר שם
מה היה סרטו הראשון של אלביס ומתי יצא לאקרנים
באיזו תוכנית צולם לראשונה ממותניו ומעלה בלבד , בתואנה שתנועותיו "סקסיות מידי
מה היתה נשיקתו הקולנועית הראשונה של אלביס ? מי היתה הפרטנרית
מה היה הלהיט המוסיקלי ש"ייצר" הסרט
מתי נקנתה האחוזה "גרייסלנד"
מתי גויס אלביס ?היכן הוצב אלביס בגרמניה וכמה זמן שהה שם
(למטיבי לכת : מה היה מספרו האישי
)
ממה נפטרה אימו גלדיס ומתי
מתי פגש אלביסינו לראשונה בפריסילה
ולכל אלו שנבהלו מקושי השאלות , תוכלו להרגע ובינתיים לשחק במשחק נחמד תודה גלי
אמיר

מה עם החידה, הצום רוקן לכם את המוח

יאללה לפתור יש פרסים
בוקר טוב
לכולם - TCB חוזרים לעבודה
אמיר

Tacitus

New member
אתם השתגעתם?!?!?

לענות על כל הסעיפים בחידה? למה שלא תהרגו אותי וזהו?

במידה ותענה על הכול תקבל ../images/Emo26.gif

את החתימה של אלביס שאין לך, מה דעתך
דיויד ידידי, אתה לא ממש יודע את התשובות המלאות, ומתחמק באלגנטיות, מה אתה אומר
אנשים אין צורך לענות על כולם מי שיודעה סעיף שיענה יאללה,
לנו אמיר

Tacitus

New member
אמיר ידידי, נראה לך שאני מתחמק?!?

פשוט, יש פה ימבה סעיפים, ואני לא רוצה לעבוד קשה. אבל אתה יודע מה? אם עד חצות לא יענו על כל השאלות, אני אענה על כולן. מוסכם?

זו היתה עקיצה, כך זאת כדירבון לפתור

מוסכם . כנראה שהייתי צריך לחלק זאת ל - 2 אמיר

Tacitus

New member
הנה: (תשובות לא בהכרח בסדר)

* אלוויס נלד בטופלו, מזרח ממפיס. * ליום הולדתו ה-11,קיבל אלוויס מתנה, גיטרה. הגיטרה שווה 7.75 $ * המשפחה עברה לממפיס ב-12/9/1948 * אוגוסט 1953 * ביל בלאק וסקוטי מור * "האושר שלי", "כשכאב הלב שלך מתחיל" * 7/7/1954, הופיע אלוויס פרסלי אצל דיואי פיליפס ולראשונה ברדיו. * האמרגן הראשון: סקוטי מור. הוחלף ע"י בוב ניל ב-1/1/1954 * תקליט הזהב הראשון: "מלון שברון הלב". בצדו השני: "אני הייתי האחד". (I was the one). * אלבום הזהב הראשון "אלוויס פרסלי", מ-13/3/1956 * הופעתו הראשונה של אלוויס אצל אד סאליבן הייתה ב-9/9/1956. הוא שר את השירים הבאים: "אל תהי אכזרית", "אהביני ברכות", ובחלק השני הוא שר את: "Ready Teddy", ו-"כלב ציד". * אלוויס צונזר אצל אד סאליבן בתכנית השלישית והאחרונה שלו, ב-6/1/1957 * נשיקת הבכורה של אלוויס הייתה בסרט "לאהוב אותך", יחד עם השחקנית דייסי בריקר. * גרייסלנד נרכשה ע"י אלוויס בחודש מארס, שנת 1957. * אלוויס נקרא לשרת את הדוד סם ב-24/3/1958. לאחר דחייה. הוא היה אמור להתגייס ב-20/1/1958. אלוויס הוצב במערב גרמניה ב-22/9/1958. * גלאדיס נפטרה מהתקף לב, ב-14/8/1958 * פריסליה לראשונה הוצגה לאלוויס, בשנת 1959, בהיותה בת 14!!! (חולני!!) לצערי, לא עניתי על כל השאלות. לא נורא, אני אכרות לי אצבע מחר....

נסיון יפה וכל הכבוד על האומץ ../images/Emo45.gif

יש תשובות מלאות, יש תשובות לא מדוייקות, יש סעיפים שחסרים ושאלות גם. מי רוצה להתמודד עם עם מה שנשאר ולא נשאר הרבה. 1 - טופולו, נכון, באיזו עיר
2 - ליום ההולדת ה 11, נכון, והשנה היא 1946, המחיר לא היה 7.75 $, מה היה המחיר של הגיטרה שקנה וורנון לבנו אלביס בן ה 11
3 - 1948, נכון. 4 - אוגוסט 1953, נכון, היכן הוקלטו השירים
, My Happiness, That’s When Your Heartaches Begin, נכון, מה היה הסכום ששילם
5 - ביל בלאק וסקוטי מור, נכון. 6 - מה היו שני הסינגלים הראשונים והתאריך המלא
7 - בהופעתו הפומבית הראשונה של אלביס , באוברטון פארק בממפיס , (30.07.54) , קרו שני דברים מיוחדים ... מה הם
8 - התשובה לא נכונה (לגבי הופעת הרדיו הראשונה) 9 - התשובה לא מדייקת (לגבי האמרגו הראשון) 10 - תקליט הזהב הראשון: "מלון שברון הלב". בצדו השני: "אני הייתי האחד". (I was the one). - נכון, כמה עותקים בשבוע הראשון
, ומתי יצא
. 11 - לגבי הופעותיו הטלוויזיוניות הראשונות של אלביס, גלי(מחברת הטריוויה) ציינה שם אחר שגם לי הוא לא מוכר וזה לא אד סאליבן. אז אצל מי היה
. 12 - תשובה נכונה (לגבי תקליט הזהב הראשון). 13 - עם מי נחתם החוזה הקולנועי הראשון שלו
, ולכמה שנים
14 - (לגבי השירים באד סליבן) - תשובה מלאה. 15 - מה היה סרטו הראשון של אלביס ומתי יצא לאקרנים
16 - באיזו תוכנית צולם לראשונה ממותניו ומעלה בלבד , בתואנה שתנועותיו "סקסיות מידי
17 - לגבי הנשיקה הראשונה, שם השחקנית לא נכון, שם הסרט נכון, באיזה שיר
18 - תשובה מדוייקת (לגבי רכישת גרייסלנד) 19 - אלביס התגייס במרץ 58, נכון, היכן הוצב במערב גרמניה
, כמה זמן שהה שם
ומה הספרו האישי
. 20 - גלדיס לא נפטרה מהתקף לב, 14/8/58 - מדוייק. 21 - פרסילה הוצגה בשנת 1959, נכון, למשהו יש מוסג האיזה חודש בשנה
דייויד על הניסיון
אמיר

me22f

New member
ננסה להשלים....../images/Emo101.gif

1. הבית היה ברחוב "אולד סנטינו רוד", או משהו כזה... באזור העוני במזרח טופלו מיסיסיפי... 2.יש הגורסים כי היה זה יום הולדתו ה-9, או ה-10... יש האומרים ה-11. בעיקרון - אלויס רצה לקנות אקדח (יש הגורסים אופניים...). היתה זו גלדיס שקנתה לו את הגיטרה. לא וורנון????. כמה עלתה? 3-4 דולר? 3.ליתר דיוק - ספטמבר 1948. 4. השירים הוקלטו באולפני סאן בממפיס. 5. שילם 2 דולר לצד: סה"כ - 4 דולר. 6. ומעט מאוחר יותר הצטרף גם די ג'יי פונטנה על התופים... 7. 2 דברים מיוחדים?...ממ... קרעו ממנו את הבגדים? :) 8. לואיזיאנה היירייד בשריפפורט לואיזיאנה, אוקטובר 1954. חודש מאוחר יותר הוצע להם חוזה לשנה. 9.האמרגן הראשון?... בוב ניל, בלי סקוטי מור. נכון? 10. heartbreak hotel מכר 2 מליון עותקים עד סוף השנה(?) בשבוע הראשון.....? יצא ב-7 בינואר. זכה בשני תקליט זהב (גם צד ב' היה לתקליטון זהב) 11. the dorsey brothers show ב-8 בינואר 1956 (יום הולדתו ה21). 13. המפיק האל ווליס החתים את אלויס ל-3 סרטים עם חברת פארמונט (אגב - מבחן הבד נערך ב01.04.1956) - 7 שנים. ופה, אמיר, אני רוצה לתקן אותך: הסרט היה של "פוקס המאה ה20" ואכן היה אמור להיקרא "הרינו ברודרס" - על שם האחים רינו בס-ר-ט, ולא החברה המפיקה.... וואליס, כמו שניתן להבין, לא הפיק את הסרט הראשון(אלביס היה אמור לשחק בסרט בשם "מוריד הגשם") כי אם העביר את הזכויות עליו לחברת "פוקס". 15. הסרט love me tender" - יצא לאקרנים לראשונה ב-15 בנובמבר 1956 ביו יורק. 16. צולם ממותניו ומעלה בתוכנית של מילטון ברל. 17. שם השחקנית: ג'אנה לאנד - שיחקה מעריצה של הזמר דיק ריוורס, אותון מגלם אלביס בסרט. הלהיט: teddy beae 18. תוספת... אלויס שילם עבורה 100,000 דולר
. קולטים? 19. 53310761 - מספר אישי. ב22.9.58 יצאה יחידתו לגרמניה. הוצב ב?...ביתו היה ב"בדנהיים"? 20. גלדיס נפטרה מצהבת. כמו כן, סבלה מעייפות, דיכאון, משקל יתר, לב חלש ומכבד נפוח - מצריכת אלכוהול. 21. הוצגה בפניו ב...דצמבר 58? ינואר 59? תהנו.............

השלמות ותשובות ../images/Emo39.gif

תשובות לשאלות טריווה של גלי הנה התשובות ביחד עם השאלות : 1 . היכן נולד אלביס? 1 , טופאלו , מיסיסיפי . 2 . מתי קיבל את הגיטרה הראשונה שלו , ומה היה מחירה ? 2 . 1946 , $12.95 . 3 . מתי עברה משפחתו לממפיס ? 3 . 1948 . 4 . היכן ומתי הקליט אלביס את שני שיריו הראשונים ? 4 . קיץ 1953 , אולפני Sun Studios בממפיס ... הוא הקליט את My Happiness ו -That’s When Your Heartaches Begin .... הסכום ששילם היה 4$ ... 5 . מי היו המוסיקאים הראשונים שנגנו איתו ? 5 . שנה לאחר מכן , בקיץ 1954 , בעל האולפנים , סם פיליפס , קישר בינו לבין סקוט מור (גיטריסט) וביל בלק (בסיסט) . 6 . מה היו הסינגלים הראשונים שהקליט ? 6 . That’s All Right ו - Blue Moon of Kentucky . (5.7.54) 7 . בהופעתו הפומבית הראשונה של אלביס , באוברטון פארק בממפיס , (30.07.54) , קרו שני דברים מיוחדים ... מה הם ? 7 . שמו אוית בשגיאה (Ellis Presley) , טלטול הרגל העצבני שלו (שהפך לסימלו המסחרי ) אומץ .... 8 . הופעת הרדיו הראשונה שלו , מתי והיכן ? 8 . 16.10.54 , ברדיו "לואיזיאנה היירייד" 9 . מי היה האמרגן הראשון שלו , ומתי הוחלף ? 9 . הראשון היה בוב ניל , והוא הוחלף באוגוסט 1955 . 10 . מה היה "תקליט הזהב הראשון של אלביס ?מתי יצא ? מה היה בצידו השני ?כמה עותקים מכר בשבוע הראשון ? 10 . התקליט כלל את השיר Heartbreak Hotel , יצא ב27.01.56 , ובשבוע הראשון נמכר ב 300,000 ....בצידו השני היה השיר (I Was the One... 11 . מה היו הופעותיו הטלויזיוניות הראשונת של אלביס ? 11 . בין ה28.01.56 ל24.03.56 - שש הופעות בתוכניתו של ג´קי גליסון ... 12 . מה היה אלבום הזהב הראשון של אלביס ? מתי יצא ? 12 . אלבומו הראשון נקרא (איך לא .:))) ) Elvis Presley והוא יצא ב13.03.56 ... 13 . עם מי נחתם החוזה הקולנועי הראשון שלו , ולכמה שנים ? 13 . באפריל 1957 , עם "אולפני פאראמונט" , לשבע שנים .... 14 . הופעתיו הראשונות בתוכנית של אד סאליבן , מתי ? מה שר שם ? 14 . הראשונה ב 9.9.56 ... הוא שר שם את Don´t Be Cruel, Love Me Tender, Ready Teddy,Hound Dog השניה ב 28.9.56 , הוא שר את Don´t Be Cruel, Love Me Tender, Love Me , Hound Dog. 15 . מה היה סרטו הראשון של אלביס ומתי יצא לאקרנים ? 15 . Love Me Tender , הקרנת הבכורה ב 16.11.56 . 16 . באיזו תוכנית צולם לראשונה ממותניו ומעלה בלבד , בתואנה שתנועותיו "סקסיות מידי ? 16 . התוכנית של אד סאליבן ששודרה ב 6.1.57 ... 17 . מה היתה נשיקתו הקולנועית הראשונה של אלביס ? מי היתה הפרטנרית ? מה היה הלהיט המוסיקלי ש"ייצר" הסרט? 17 . בסרטו השני , שצולם בינואר 57 , Loving You , השחקנית היתה יאנה לאנד , והלהיט הוא Teddy Bear ... 18 . מתי נקנתה האחוזה "גרייסלנד" ? 18 . מרץ 1957 . 19 . מתי גויס אלביס ?היכן הוצב אלביס בגרמניה וכמה זמן שהה שם ? (למטיבי לכת : מה היה מספרו האישי ? ) 19 . מרץ 1958 ... ב 1.10.58 הוצב בפריידבורג לשנה וחצי (53310761) 20 . ממה נפטרה אימו גלדיס ומתי ? 20 . 14.8.58 . מדלקת כבד נגיפית חמורה .... 21 . מתי פגש אלביסינו לראשונה בפריסילה ? 21 . נובמבר 1959 ...

למעלה