מקסיקו

פנגולין

New member
../images/Emo41.gif מקסיקו ../images/Emo41.gif

שלום לכולם, אנחנו רוצים לנסוע לטיול של כחודש במקסיקו. עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי תשובות למה שחיפשתי, אז אולי תוכלו לעזור לי. אנחנו רוצים לנסוע מאמצע יולי עד אמצע אוגוסט. התקציב הוא כ-1000-1500$ לאדם, לא כולל כרטיס הטיסה. והשאלות הן:
האם זו תקופה טובה לנסוע מבחינת מזג אויר? אם לא, אז למה לצפות?
מקומות מומלצים לטיול (לא טרקים מפרכים)?
כמה זמן להקדיש לבירה?
האם התקציב בכלל ריאלי? מוגזם?
חברות תעופה מומלצות? כאלו שעדיף לא להתקרב אליהן? אשמח לתשובות גם במסרים תודה פנגולין

sela v

New member
אם כבר מדברים על זה

אילו יתרונות יש בפורום הזה על פני אלה של למטייל? איפה אתם חושבים שהיה אפשר לשפר את הפורום הזה?

SPnage

New member
אם כבר שאלת

אין מה לעשות, האתר שלהם פשוט לוקח בענק על מה שיש בתפוז, מהסיבה הפשוטה שיש שם המון המון כותבים קבועים שמשקיעים ועוזרים (ואני יודע, עד לא מזמן הייתי אחד מהם). אני חושב שהקישור שיש להם מ-YNET גם עוזר להם לזרם של שואלים אקראיים. כמו כן אנשים המחפשים מידע ולאו דווקא פורום ימצאו אותו בשפע באתר למטייל ואולי במקרה יגיעו גם לפורום. בפרדס לא פעם הרגשתי שאני מחפש מחט בערימה של שחט כשחיפשתי מידע או פורום כלשהו, ולמי שאינו איש מחשבים זה יכול להיות קצת מרתיע (וזו כמובן לא בעיה של הפורום הזה). תן קפיצה קלה לפורום אסיה או אוסטרליה-נ"ז ותראה כמה טיפים ותשובות מוכנות מראש יש להם שם, מאמרים וטיפים בלי סוף. אם רק חלק קטן מזה היה פה בפורום זה היה מצויין. דבר נוסף שחסר זה גולשים - הפורום הזה לא מספיק פעיל לטעמי. היתרון הגדול שיש לפורום פה הוא יותר טכני, שם השירשורים לא קופצים וזה מעצבן חוץ מזה שהמערכת שלהם כבר הרבה זמן מקרטעת וזה מאוד מתסכל לגלוש ככה. דבר נוסף הפורום שם נורא ממוסחר, שאלות על איפה אפשר להשיג ספר יד שנייה או פרסום של אתרי אינטרנט מתחרים ולא רק חנויות נמחקים על ימין ועל שמאל (וזאת הסיבה שאני מחרים אותם). פה אפשר לכתוב בחופשיות בלי פחד של הצנזורה. וכמובן, להם אין את מנהל הפורום שלנו

sela v

New member
למטייל

אני יודע שמנסים לכתוב, ואף לקרא הודעות בפורום שלהם הדבר איטי וקשה. מידע - הבעיה היא לעתים גם במידע עודף, שצריך לקרא המון חומר דבר שנמנע בעת שקונים ספר, שנערך ע"י אנשים. אני חושב שלמטייל עדיין לא שואפים לזה, אחרת הם היו גובים עבור כך כסף. הפורום הזה לא מנסה להתחרות אלא להוות אלטרנטיבה. אני לא עובד במשרה מלאה על הפורום (העבודה נעשית על בסיס התנדבותי). אני חושב שהפורום הזה הוא יותר פורום חברי ואישי מהפורומים של למטייל, שמוצף בשאלות. איך הייתם מביאים את המידע החסר לפורום זה? האם ע"י הוספת מאמרים למאמרי הפורום? יש גם את מילוני הפורום שאפשר להשתמש בו ואת השאלות הנפוצות? או אולי צריך משהו שעוד לא קיים?

לשאלתך...

כמו שנאמר כבר בפורום ההוא יש ים חומר זמין ונגיש בצורה הרבה יותר מסודרת , הרבה כתבות מסודרות, הרבה מידע ואינפורמציה חשובה ... החיסרון הגדול שלו הוא בפורום כמובן... ופה נכנס תפוז שלו פורום הרבה יותר נוח וידידותי:) לדעתי אפשר לשפר ע"י הוספת מאמרים כמו שציינת, אולי להוסיף כתבות מפי אנשים שחוו טיולים שם ויכולים לעזור... וכמו כן לסדר את האינפורמציה היבשה בצורה יותר נוחה ופרטנית... כמובן שיעזור להכניס לפה מידי פעם מרצה מקצועי או מדריך מוסמך שיענה על השאלות... תודה סער

sela v

New member
מי זה סער../images/Emo35.gif

לגבי מרצים מקצועים. כל מי שחזר מטיול ארוך והתברך בקצת כשרון יכול להרצות. שאלתי כבר בעבר מי מוכן להרצות ולצלם את ההרצאה, ושנעלה את זה לפורום, היו גישושים עם אנשים שונים, אבל בינתיים זה לא קרה. לגבי מאמרים פה אני זקוק לאנשים מהפורום. חשבתי להשתמש במילון הפורום, ולפתוח מילון חדש לכל מדינה, וככה יהיה אפשר להכניס חופשי (כל אחד שרוצה) תוספות, ואני יכול לעבור מדי כמה זמן, ולבדוק ולערוך. הערכים לכל מדינה יהיו נושאים כמו לינה, שמות של אזורים/ערים, תחבורה ועוד וכל אחד שירצה יוכל לפרט.

Blueyes2

New member
אחלה רעיון

יש אנשים ( כמוני בערך..) שכתיבת מאמר זה לא הצד החזק שלהם.. ברגע שיש טיפים המסודרים לפי נושאים, נראה לי שיותר אנשים יתנדבו לכתוב . יש רק צורך בהעלאת המודעות למילון מצד הכותבים והקוראים.

sela v

New member
בו נפתח אחד לדוגמא

ובגלל שאת נראה לי תהיי הראשונה לכתוב בנושא, על איזה מדינה את רוצה לכתוב? אירלנד?

Blueyes2

New member
הבטתי במילון של הפורום..

וקצת נראה לי בלאגן להכניס את המידע בתור מונחים.. אם היה אפשר לחלק לקטגוריות כמו שהצעת : לינה ,הוצאות , מזג אוויר וכו'..( שלא יגידו שאני מעתיקה את הרעיון מלמטייל פשוט זה יותר נח ) כך שכל אחד ויכל להזין את הנתונים ..ולפי מדינות.. חשוב שזה יהיה מסודר ונגיש. אני יכולה לכתוב על דרום גרמניה ,טירול באוסטריה , טורקיה , אירלנד ( למרות שיש לעשות עבודת שחזור..) ,דר' אמריקה -ברזיל ופרו בעיקר .. ועוד קצת אם תהיה סבלנות, בתקווה על סין...

sela v

New member
אני חושב שהאתר של למטייל מפורסם

דיו, שממש אין צורך להציגו. היה טוב אם היית באתר של למטייל מפנה אנשים לכאן

nitsansh

New member
ימחקו לו את ההודעה...

בתור מי שהיה מנהל פורום בלמטייל אני יודע שהם מצנזרים הודעות שמפנות לפורומים מתחרים...

clownfish

New member
ההמלצות שלי למקסיקו

מכיוון ששאלת שאלה יחסית פשוטה וקיבלת דיון שלם על יתרונות וחסרונות הפורום מול למטייל, אני אנסה בכל זאת לתרום מנסיוני. אם יש לך רק חודש, חבל לדעתי לבזבז אותו על מקסיקו סיטי - עיר גדולה ומאוד עמוסה (המאוכלסת ביותר בעולם - כ-50 מליון תושבים אם אני זוכרת נכון). עדיף לנחות בקנקון שנמצאת בחצי האי יוקטן, כן, לחופי הקריבים, לתפוס מעבורת לאיסלה מוחרס אחד האיים המדהימים שיש, ולהרגע שם איזה יומיים-שלושה-שבוע. עוד באזור קנקון יש את הכפר טולום - חושות סטייל דהב, ואת עיירת מסיבות החוף הבלתי ניתנת לפספוס פלאייה דל כרמן. משם כדאי להמשיך קצת לתוך חצי האי לביקור באתרי המאיה המרשימים בצ'יצ'ן-איצה (פירמידות מפורסמות) ובפלנקה (חובה חובה חובה) - עיר מאיה בתוך הג'ונגל. משם להמשיך לעיירה הקולוניאלית המטריפה סאן קריסטובל דה לאס קאסאס, שממנה גם ניתן לצאת לביקור בכפרים מקומיים ולקניון סומידרו - אמנם אין שם מכירות סוף עונה אבל יש שם נהר מתפתל בין פיורדים עצומים (נחמד, אבל אם אין לך זמן, אפשר לוותר). זה באופן כללי המסלול המומלץ, שגם משאיר לך זמן לגלוש קצת לצדדים (גם בזמנים וגם במסלול). האוטובוסים מאוד נוחים ואמינים, ויש כמה רמות (מקומיים, לתיירים) והמחירים בהתאם. עדיף ללכת על התיירותיים - הם הרבה יותר נוחים ובטוחים (בפעם היחידה שנסעתי באוטובוס עם מקומיים היה גשם שוטף ולא היו מגבים בשמשה הקדמית, המושבים פחות נוחים ומרווחים ובקיצור, אוטובוס מקומי זה בשביל חוויה חד פעמית). אם יש לכם זמן, כדאי לקפוץ לבליז הסמוכה וליהנות מאווירת ג'מייקה באיים.

ddorrittoss

New member
אפשר להתווכח קצת?

מקסיקו סיטי היא עיר מדהימה. וענקית. אני יודעת על 20 מליון, אבל זה היה לפני שנתיים. אולי האוכלוסיה צמחה מעט
... בכל מקרה 30 מליון איש לפה או לשם לא ממש משנים לעיני התייר המזדמן.... גם לגבי החופים יש לי השגות (בתור אחת שבילתה 3 שבועות לאורך הקריבי!)... בכל מקרה..סלע, באמת מאמרים היו יכולים לעזור כאן, אבל, מצד שני, העובדה היא שלפורום הזה אני נכנסת גם שנתיים אחרי שטסתי ולפורום המשוקץ - לא. כאן אני מרגישה שהפורום הרבה יותר אישי, גם אם אני לא מכירה את הנפשות הפועלות למרות המפגש שהיה... מתנהלים כאן דיונים רציניים וגם סתם חוויות וממש יש ליווי של אנשים לפני במשך ואחרי הטיול וזה פשוט כיף. לדוגמא אני שאלתי לגבי לטייל לבד (בתור בחורה)אומנם לא ענו לי (התשובה היא אפשר בהחלט), אבל לקראת הסוף כבר סיפרתי שכן, חזרתי כתבתי והשאר הסטוריה.. אומנם אני לא מהתורמים הכבדים לכאן ולפעמים אני פשוט נכנסת וקוראת מאוחר מאד דברים אז להגיב זה כבר לא רלוונטי... בכל מקרה אני אשמח לעזור.. מקסיקו? קובה? גואטמלה? הונדורס? ניקרגואה כבר מאחורי, ועל בליז כל מה שיש לי להגיד זה רק לא לשכוח לצלול. או לפחות לשנרקל. לצערי לא טיילתי שם.. רק תבקש.

למעלה