מפגש פורום ב-14/07

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif מפגש פורום ב-14/07

ב-14/07 יתקיים מפגש של פורום "יפן - שפה ותרבות" בדוג'ו של זאב ארליך ברח' טלר 28 ברחובות (מפה מצורפת
). מטרת המפגש היא לתת לחובבי יפן הזדמנות להיפגש, לדבר ולהעשיר אחד את השני בנושא יפן. במפגש הזה (ובמפגשים שיבואו אחריו בתקווה
) יתקיימו הרצאות וסדנאות בנושא יפן. יהיו גם שיחות ביפנית (למי שרוצה לנסות את כוחו
), נשמע ביחד מוזיקה יפנית ונצפה בסרטונים קצרים על יפן (במפגשים הבאים אולי גם נשלב הקרנה של סרטים יפנים באורך מלא). לו"ז המפגש הראשון ב-14/07: 10:30 - הגעה, התכנסות, דיבורים 11:00 - סבב היכרות רשמי 11:10 - הדגמת אייקידו ואיאיידו - זאב ארליך 11:25 - סרטון אנימציה קצר - זאב ארליך 11:30 - הפסקה (זמן חופשי) 12:00 - סדנת קליגרפיה - Tenguy 13:00 - הפסקת אוכל 13:45 - הרצאה על ההיסטוריה של הכתב היפני - GnomeBubble 14:15 - מצגת קצרה של סיפורי זן - ChicoAnimado 14:30 - זמן חופשי 16:00 - סוף לוח הזמנים עוד פתוח לשינויים, אם ישתנו דברים ברגע האחרון, אבל אלו בגדול הפעילויות שיהיו. פעילויות שיתקיימו במהלך הזמן החופשי:
השמעת מוזיקה יפנית - כל מי שיש לו דיסקים (אפשר גם MP3ים) שהוא אוהב, יכול להביא, ונשמיע אותם במהלך ההפסקות והזמן החופשי.
שיחה ביפנית (כמובן)
משחקי גו - מי שרוצה יוכל להתנסות במשחק העתיק הזה (שאמנם הומצא בסין, אבל שוכלל לכדי אמנות ביפן). אני אארגן כמה לוחות, אבל אני אשמח אם עוד אנשים יוכלו לבוא עם לוח. זה הכל. עכשיו רק נשאר לדאוג שהרבה אנשים יגיעו ויהנו במפגש. אני אשמח אם תוכלו להפיץ את ההודעה הזאת לעוד אנשים שאתם מכירים שאמנם לא נמצאים בפורום, אבל מתעניינים ביפן.

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif שרשור הגעה ../images/Emo41.gif

כל מי שמגיע (או שלפחות נראה לו שהוא מגיע) שיצביע כאן. חוץ מזה שככה נוכל לדעת מי מגיע (מן הסתם
), זה ייתן לנו הערכה לגבי כמות האוכל שנצטרך להכין (ואני מקווה שנוכל לעמוד בה
). אלו האנשים שבינתיים אשרו את הגעתם: GnomeBubble, כלומר אני זאב ארליך ToHrU neko coral chan Kawaii Baka Tenguy furrball hazu1 שרית semuelf gbarnoy (אולי?) CountDust oracle neko Nisenhouse חלק מחברי הפורום גם יחזיקו לנו אצבעות בכל מיני מקומות אקזוטיים (פחות או יותר) מעבר לים

../images/Emo45.gifמגיעה

שמחה שזה יוצא לפועל ואשמח לתרום בתחום האוכל. לצערי באוכל יפני אני עדיין לא מוכשרת מספיק (אלא אם מחשיבים את כדורי הבצק הקטנים שראיתי לפני שנתיים ב"טעם העיר" ושנקראו קינוח יפני מתוק-כאוכל יפני. אני אישית יודעת להכין את זה כי הכרתי את זה כקינוח דני (מדנמרק) מובהק בשם אפלסקיווה). בכל אופן אני מכירה סופר שלפחות פעם היו בו חטיפים מיפן-יש להם אריזות משעשעות.. אם כן, אביא ובמידה ולא - תאלצו להסתפק ב"אפלסקיווה" או בעוגת שוקולד ביתית (אם מתוק אכן נדרש לארוע)

GnomeBubble

New member
כדורי בצק ממולאים?

זה נראה לי מה שנקרא ביפנית dango (מאותו הפתגם שאמרתי קודם - hana yori dango). אחד המילויים הכי מקובלים זה אנקו (ממרח פולי אזוקי), אבל לא נראה לי שאת זה יש בדנמרק

neko

New member
../images/Emo45.gif איזה כיף, אני מגיע פעמיים!

אני מקווה שזה לא ידרוש ממני לסוע את כל הדרך פעמיים, זה יותר מחצי שעה לכיוון...

neko

New member
גנום - אתה לוקח על עצמך להכין טאגי

שמות? מישהו אחר יכול?

GnomeBubble

New member
חשבתי שכל אחד יכין לעצמו

במיוחד כשלא בטוח שכל מי שבא יודיע. אבל אולי אם מישהו יכין תגים למי שכן מודיע, אז זה באמת יהיה נחמד.

neko

New member
האם שזה לא רציני, צריך פתק

וסיכת בטחון ויש לך אחלה טאג שם
רק תבהיר לכולם פורמלית להכין (או שנמצא מישהו שיכין כדי שזה יהיה אחיד)

neko

New member
אתה רואה מה זה?!

כ"כ הרבה זמן לא כתבתי בפורום, שכבר שכחתי שכולם רואים את מה שאני כותב

Tenguy

New member
אתם רצינים? אני יכול לבדוק מחר בבנק

יש לי איפה שהוא מגירה לשם אני זורק (אם אני לא מאבד בינתיים...) את התגים שאני מקבל בכנסים וקורסים של היי-טק, אני חושב שיש לי שם איזה 6-8 תגים... זה לא בעייה להחליף את השם שלי בפתקים אחרים... זה ניראה לי טיפ-טיפה מוזר... בסוף נביא גם יחצנית וכמה עיתונאים...

GnomeBubble

New member
אפשר לנסות לסדר משהו

עכשיו אחרי שגם רוג'ר ווטרס הופיע וגם הביטלס הופיעו בתיאוריה (אם רק היו נותנים להם להיכנס
), אז אין שום בעיה להביא לכאן איזה L'arc en Ciel

coral chan

New member
אפשר פשוט לקחת מדבקות חלקות ../images/Emo210.gif

אביא כמה דפי מדבקות (יש לי בשפע מאלו) ולורד, כל אחד יכתוב את שמו והניק שלו, וידביק על החולצה. פשוט,לא? ^-^

GnomeBubble

New member
../images/Emo209.gif שרשור אוכל ../images/Emo209.gif

יש פתגם ביפנית שאומר 花より団子 - לפני הפרח, הדאנגו (מאפה ממולא במשהו מתוק). במקרה שלנו זה אומר: לא מדברים על יפן על בטן ריקה (אני מקווה?). אני מודע לעובדה שלא כולם כאן בשלנים גדולים, אבל גם מי שיכול להביא כיבוד ושתיה קלה יעזור
. בישול יפני וכיבוד יפני (במיוחד ואגאשי
) יתקבל בברכה, אבל גם במבה וביסלי זה בסדר
בינתיים היתה לנו היענות קטנה מאוד כאן, אז בבקשה מכולם - מי שיכול שיעזור, אחרת נהיה כולנו רעבים
רשימה של מי שהציעו להביא כיבוד ושתיה בינתיים (וסליחה אם שכחתי מישהו) coral chan - שתיה וכיבוד hazu1 - כיבוד יפני (edamame) ואני - שתיה, כיבוד, ואם אני אצליח להכין, אז גם טמפורה. למי שיכול להביא שתיה, כיבוד או אוכל, אני אשמח גם אם תוכלו לתת כמויות משוערות. ושוב
לכל מי שעזר לנו, עוזר לנו, יעזור לנו, ובכלל לכל מי שבא

למעלה