מספר שאלות

קטיפה

New member
../images/Emo41.gifמספר שאלות ../images/Emo41.gif

יש לי כמה שאלות 1 כשעושים לסוס פרסה אז זה כואב לו? 2 מאיזה גיל מתחילים לאלף סוס? 3 אם אפשר הסבר קצר על קוליק 4 מהם המחלות הפוגועות הכי בסוסים? 5 כמה זמן סייח יונק? 6 כמה זמן נמשך הריון של סוסה? 7 איך קוראים לפעולה שסוס עומד על שתי רגליים? תודה לכל מי שיענה (אם יענו) קטיפה

taz512

New member
תשובות

1. לא כשעושים את זה נכון, תחשבי על גזיזת ציפורנים. 2. תלוי בסגנון ובשיטה, כעיקרון זה מגיל שנתיים עד גיל שלוש, תלוי בסוג הסוס ולאיזה סגנון מאלפים אותו. 3.יש הסבר במאמרים ובטאגלינס של דוקטור אלישר הוטרינר. 4. מחלות קיבה ולמיניטיס, זה המחלות הכי שכיחות אצל סוסים. 5. בטבע כמעט שנה, עד שהסייח הבא בתור מגיע, בארוות מפרידים בין שלוש חודשים לחצי שנה בערך. 6. 11 חודשים 7. ווילי או עליה על שתי רגלים. מקווה שעזרתי. טאז, השד והתשובות

קטיפה

New member
תודה רבה../images/Emo39.gifועוד שאלה..../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

כמה עולה בדר"כ סייח?

taz512

New member
שאלת השאלות

תשמעי סייח יכול להתחיל מ500 שקל, ויכול להיגמר במאות אלפי שקלים ולפעמים מליונים, זה תלוי איזה גזה, מי ההורים קו הדם, הצבע המבנה וכו´ וכו´. יש המון דברים שונים. בקניית סייח יש כמה פלוסים ויש כמה מינוסים, הפלובים הם, אתה מגדל סייח מגיל צעיר, אתה יכול לקנות אותו יחסית בזול, ואתה יודע בדיוק מה עבר אליו כל החיים שלו. המינוסים זה שאתה אף פעם לא יכול לדעת מה יצא ממנו, סייח יכול להיראות פצצה אבל כשהוא גדל פתאום הוא נראה חרא, ואתה צריך לחכות מספר שנים לפני שאתה רואה ממנו משהו, רכיבה, הרבעות, או במקרה של נקבה סייחים חדשים. בקיצור צריך לעשות את השיקולים הנכונים לפני שניגשים לקניית סייח. טאז, השד והסייחים

taz512

New member
אפשר לומר

שני סוסים שהם של מישהו אחר ואני מטפל בהם והם כמו שלי רק שלא עולה לי כסף להחזיק אותם. ועוד סוס זכר עם ביצים ששני חברים שלי קנו והכניסו אותי בתור שותף. אז כן אפשר לומר שיש לי סוס. טאז, השד והסוס

קטיפה

New member
לא הבנתי את ה...

לא פעם ראשונה אני שומעת סוס זכר עם ביצים לההה הוא זכר אז הוא לא יהיה עם ביצים..

פרסה

New member
סוס זכר בלי ביצים נקרא מסורס

ולצערנו יש הרבה כאלה בארץ אגב אתם יודעים?! יש וטרינר בארץ שמסרס את הסוסים רק בשביל לאכול את הביצים יאק

taz512

New member
למה לצערנו?

סוס שלא הולך להרביע להחזיק אותו עם ביצים זה לא טוב. הוא סתם משתגע מכל נקבה שעוברת לידו והוא לא יכול לעשות שום דבר בעניין. סוס שלא מרביע צריך לסרס אותו. טאז, השד והסירוס

פרסה

New member
תראה

לפעמים יש סוסים שחיבים לסרס אבל לפי דעתי צריך לתת להם להתרבות בצורה טבעית תחשוב שאותך יסרסו... בדיוק כמו שאתה צריך ויש לך דחף מיני גם הוא צריך האומנם רק בני אדם מקימים יחסי מין בשביל הכיף אבל גם בשבילו זה הנאה אחרת הוא לא היה עושה את זה יש הרבה אנשים שחושבים איזה כיף לסוס הרבעות אבל זה לא סוס הרבעות לא מזדווג מרצון יש לו זמן מוקצב הוא חיב לעלות ואם לא אז מגרים אותו לעלות על הנקבה לפי דעתי סוס הוא חמוד בלי קשר לאיזה גזע הוא נקווה שפעם אנשים יבינו זאת.... אני לא מאמין שאתה תוכל להסתדר אם יסרסו אותך... זה מגביל לך חלק יפה מהחיים

taz512

New member
תשמע

כולנו הינו רוצים לראות את הסוסים בטבע רצים ונהנים. אבל בסופו של דבר סוסים זה גם עסק, ורוצים להרביע סוסים בתוך הגזע בשביל להביח אותו, כמו שהאמא הפולניה רוצה שהבן שלה יתחתן עם פולניה "כשרה" תשמע סוס ברגע שהוא כל הזמן מוגרע והוא לא פורק את זה מסוגל פשוט להשתגע. אני אפשט לך את זה, תחשוב שאותך ישימו בתא, ויעברו מולך כל היום את קלאודיה שיפר, סינדי קראופרד ופאמלה אנדרסון ערומות, כמה זמן ייקח עד שאתה תשתגע? ולסוס הרבעות אין זמן מוקצב, מעלים אותו על הסוסה, וכשהוא גומר הוא גומר, אף אחד לא יכול לומר לו, קדימה קדימה. תשמע חמוד זה לא קשור, חמוד או לא חמוד, יש פה שיקולים של רכיבה ועסקים, אני אישית לא מתכוון לקחת את הסוסה של ה15000$ ולהרביע אותה עם איזה מקומי של 3000 שקל, כי הסייח יהיה שווה 1000 שקל במקרה הטוב. אם אני הרביע אותה עם סוס טהור גזע, אז הסייח יהיה שווה מינימום 1000$ אתה מבין את ההבדלים. ופרסה אתה עובד בחוות אשכרות, עם הרבה סוסים מסורסים, איך אתה חושב שהסוסים היו מתנהגים אם הם לא היו מסורסים? ואפילו על תכניס נקבות למשוואה, תחשוב מה היה קורה עם היית יוצא לרכיבה עם חמש סוסים עם ביצים. מה הסכנה פה? ועם נקבה תעבור באמצע? אז מה תהיה הסכנה? אותי לא יסרסו כי אני ברזילאי טהור גזע, ואף אחד לא מתקרב לאזור הזה שלי עם משהו חד. אז החיים שלי כרגע לא הולכים להיות מוגבלים. טאז, השד וההגבלות

דרך אגב....

גם סוסים מסורסים לפעמים עושים בעיות בקטע הזה (תאיר- שחר, טיול זוכרת?) אז רק שלא תגידו שזה לגמרי עוזר.......

פרסה

New member
תקשיב תשמע תראה :*)

טוב תמיד יש את הביזנס אצלנו בחווה רובם אם ביצים. אנחנו לא מסרסים אף סוס אין לנו לב לזה כל הסוסים המסורסים שלנו זה סוסים שקנינו אותתם ככה וחלקם אני לא יודע בכלל למה מסוסרים גיצ´ה למשל מסורס וזה הסוס הכי רגוע בחווה (אחרי ספתאלה) וגרג גם רגוע והוא מסורס והרשימה ארוכה....

angel457

New member
אצלנו בחווה כל הסוסים מסורסים...

בגלל שאצלנו זו חוות רכיבה.. וילדים קטנים גם רוכבים עליהם.... ככה שזה מאוד מסוכן...

angel457

New member
חחחח.. סירסו את ג´וניור לפני...

3 שנים בערך.. אולי יותר.. וסול מסורס... כל הסוסים בחווה מסורסים...

angel457

New member
תראי.. לגבי סול..

זה לא ממש מסוכן.. כי סול סרסו אותו כבר מגיל צעיר... והוא עוד לא הספיק להרביע נקבות ככה.. שזה לא מסוכן... וג´וניור... אולי זה קצת מסוכן.. אבל לא נראה לי.. למרות שהוא הרביע כבר פעמיים.. סה"כ ג´וניור הוא ססו אחלה.. ודר"כ ג´וניור מתחיל לעבוד בערך עוד שבוע... שבועיים...

אבו-דני

New member
סוס מסורס וסוס הרבעה

-- בעגה המקצועית סוסית סוס מסורס מכונה "גאלדינג" GELDING סוס הרבעה מכונה "סטליון" STALLION ויש לו מועדון מעריצות...
אגב פר הרבעה מכונה "סטאד" STUD לו מישהו לא הבין אתכם כאשר אתם אומרים לו באנגלית STALLION אפשר תמיד לאמר A STUD HORSE הוא יבין גם יבין

למעלה