מכי"ת

*-*SUNSHINE*-*

New member
../images/Emo41.gif מכי"ת ../images/Emo41.gif

או בעברית,החלום שלי! ואני מה זה לא צוחקת... בקשתי,אם יש כאן בנות שהן מכיו"ת,שמירות מכיו"ת... איך התפקיד????נהנות????ממליצות?! תודה רבה!!!
-שני-

ben_holland

New member
אז ככה,

תתכונני לקום לפני השמש, להיות גננת לשלושים (במקרה הטוב) קב"ניסטים. להתמודד עם סמלים צעירים, רס"פים שבוזים, קצינות צעירות וקצינים מורעלים. דיסטנס עם הרספ שלך אבל לא עם הטירון שלך, הכנות סגל קצרות בין מחזורים מתישים. אחרי שלושה מחזורים כבר תרצי להיות פקידה אבל תמצאי את עצמך סמלת/קצינה. בכל מקרה את הולכת לעשות כיף חיים בן (מ"כ, סמל, רס"פ ועכשיו כמובן אזרח...)

תלוי...

תקשיבי...אני הייתי מכ"ית . התפקיד קשה מאד מאד. אם את טיפוס של לקרוע את עצמו וגם קצת בעלת כושר מנהיגות מסוים אז לכי על זה. מה שכן מאד מאד מספק!

kitty

New member
אז ככה...

אוקיי, הרשי לי להוסיף דברי חוכמה בניגוד לדבי ההבל שנאמרו על ידי ידידנו המ"כ המתוסכל שסביר להניח שהוא בן יחיד ולא הייתה לו חתימה לקרבי או שהוא נפל מאיזשהו מסלול והגיע לשם... בכל מקרה, להיות מ"כית זה אומר לתת המון מעצמך למען החיילים שלא יתנו בחזרה... זה להילחם איתם שיקומו בהשכמות, לוודא שיש שמירה בלילה, לוודא שאין השפטות בתוך המחלקה שלך...ועם כל זה גם להעביר את התכנים ולעזור עד כמה שאת יכולה לכל אחד מהם באופן אישי... תתפלאי כמה בעיות יכולות להיות במחלקה אחתת..אהל הסיפוק שיהיה לך אחרי שתעזרי לחייל, אפילו אם זה רק חייל אחד מתוך המחלקה שאת יודעת שהצלחת לשנות אצלו משהו, הוא אדיר. אני לא אשקר, התפקיד הוא קשה.... הקורס קשה וממש קורעים את התחת כדי להצליח... אבל בסוף זה שווה. ולא בכל בסיס יש דיסטנס בין חברי הסגל...זה ממש תלוי לאן את מגיעה. אני בכלל הגעתי לבסיס שמעבירים בו טירונות 03... אז יש לך הרבה אפשרויות. אבל הכי חשוב זה שאם את הולכת על התפקיד אז שתהיי הכי שלמה והכי מורעלת בעולם כי אחרת.. זה בלתי אפשרי. אם יש לך עוד שאלות..אני כאן. עד שיגמרו הגימלים... שיהיה לך בהצלחה! אה, ותשמרי על הרגליים....

ben_holland

New member
תגובה לקיטי

אני לא יודע על איזה תפקיד מכית את מדברת אבל אני משער שעברת קורס מכיות בשמונים או כבר בזיקים- קומ איחוד? בכל מקרה אני מדבר על התקופה של צביקה אמדור (אני קומ י"ב נוב´ 97) ובכל מקרה שלא יהיו טעויות, נהניתי מכל דקה בשירות שלי (ניצנים) פשוט אני אומר עכשיו שהתקופה הנוכחית הרבה יותר קשה לסגל עם כל הרווחת הפרט והשטויות האלה, היום מכ מסוגל לשלוט בחייל הרבה פחות ממה שלנו היה מותר... באיזה בט"ר מעבירים היום 03? בן

kitty

New member
תקשיב, תראה, תשמע...

ראשית כל אני אכן מהקו"מ המאוחד שנעשה בימים אלה בג´וליס (פעם זה אכן היה בזיקים)... הקורס על כל תכניו שונה לגמרי ממה שהיה פעם..אבל זה לא רלוונטי. בכל מקרה, מ"כ לא אמור לשלוט בחייל...השאיפה, שלי בכל אופן, היא לגרום לחייל להקשיב לך ולעשות מה שהוא רוצה על ידי זה שהוא מכבד אותך, שהוא מעריך אותך בתור המפקד שלך ונותן לך את הכבוד המגיע לך. השיטה שעבדתם בה פעם הייתה לרמוס את הבן אדם ולבנות אותו מחדש כמו שאתם רוצים...היום זה כבר ממש לא עובד ככה. היום, אתה מקבל אזרח, והופך אותו לחייל... בלי לרמוס אותו אלא אתה עוזר לו לשפר את מה שכבר יש...עם כל מה שזה אומר. אתה משקם אותו, עוזר לו להשתנות. היום, הטירונות היא הרבה מעבר ללהפחיד... הרי אתה יודע כמה בעיות יש לחיילים... במיוחד לסוג האוכלוסיה שאיתה אתה ואני מתעסקים (דגש על האוכלוסיה שלי...פירוט בהמשך). בקיצור, הקטע הוא שאם לא באמת איכפת לך מהחייל, אין לך מה לחפש בתפקיד הזה...למרות הוואי סגל וכל מה שמסביב... חוות השומר.... בט"ר שמעבירים בו 03.
תעשה חיים... מיכל.

ben_holland

New member
מקאמ זה כבר סיפור אחר

אין קשר בין התפקיד שלך לשאר הבטרים של מגל. יש עדיין חשיפת רספ וחטיפות בחווה? מצטער שאני כותב בלי גרשים וסימני פיסוק פשוט אין לי כאן מקלדת בעברית והמקלדת של תפוז הוירטולת על הפנים. Ben

kitty

New member
מה ההבדל?!

למה אין קשר? זה שעובדים עם אוכלוסיה קצת יותר בעייתית זה לא אומר שהיחס לחייל משתנה...או יותר נכון זה לא אומר שהיחס לחייל צריך להיות שונה מבט"ר לבט"ר... ולא, אין חטיפות בחווה אבל יש חשיפת סמל ורס"פ.

יניב100

New member
לדעתי

לא משהו בכלל אלא אם כן אתה מ"כ ביחידה קרבית. כתבו לך בהודעה הראשונה או השניה את כל החסרונות. זה ממש כמו ליהיות גננת אם זה בטירונות כל"צ -02

*-*SUNSHINE*-*

New member
אני רק חייבת לציין....

שלאחר שקראתי את כל מה שכתבת לי <ובאמת באמת תודה!!!!> זה רק הגביר לי את הרצון להיות מכי"ת בצבא....אחחח מתי כבר יגיע הצו גיוס???? <אבל קודם שיגיע הצו הראשון...
> ת ו ד ה !!!! -שני-

AshkA_

New member
שתהיו בריאים

יש לי שאלה כאן אל כולם תגידו לי, עברתם טירונות בכלל? איך בכלל אפשר לומר שטירונות זה כיף? אני עכשיו בבית פעם ראשונה אחרי שבועיים בזיקים. אמנם נכון, הטירונות הכי קלה שיש לבנות, דרישות הכושר הגופני הן בדיחה אבל היחס... היחס של המכיות הוא פשוט נורא. קשה לי להבין איך אפשר לרצות להיות בתפקיד הזה. אני יודעת שזה הצגה, ובאמת מקווה בשבילן שבחיים האמיתיים שלהן הן לא ככה אבל זה לא מעלה ולא מוריד כלום. אז יופי. אנחנו בסך הכל טירוניות מושתנות, ועוד בלי שום קרביות ברזומה העכשוויות או העתידית, אבל זו לא סיבה להיות ככה רע. באמת שלא קשה. יש צחוקים, הבנות האחרות איתי מקסימות, הכל עובר וזורם אבל המפקדות פשוט רעות איתנו. היחס עצמו. רק על זה אני מדברת. כולן מחכות ל"שבירת דיסטנס" בסוף הטירונות, שתהיה ביום שלישי. לא מחכה לזה בכלל. לא אכפת לי מהן, לראות מה יש בהן מעבר ל´הקשב המפקדת´. אל תבינו לא נכון. אני לא מפונקת, וידעתי שזה בדיוק מה שיהיה. שורה תחתונה, המילה הנרדפת לטירונות זה השפלה. אנחנו כוח עבודה זול וזמין (במיוחד עכשיו בנקיונות של פסח השנתיים) ובכלליות כן צריכה להיות איזשהי תקופת מעבר בשביל לסגל אותנו לחיי הצבא, גם אם כל קשר לטירונות לבין השירות יהיה מקרי בהחלט. אבל זה לא תירוץ לדעתי. המזל שלי שהכל זורם אצלי ובאמת אני מצליחה לראות מעבר ולהנות שם, כי יש בטירונות הרבה אספקטים נפלאים. כלכך כיף להכיר אנשים חדשים, קצת לשנות אוירה אחרי אזרחות של כמעט שמונה חודשים אחרי בי"ס, המשמעת היא לא נוראה. פשוט לא לאחר ולזכור לקרוא להן הקשב המפקדת, וכמובן, לא להגיב, גם אם מתחשק מאוד. אבל שוב. זה לא משנה כלום. בדיעבד, אזכור את השבועיים וחצי המסכנים האלה כחוויה נעימה, כי הזכרונות הרעים מתעמעמים עם הזמן, אבל עד אז, זה המצב. בקיצור. אם להיות מכית זו משאת נפשך, שיבושם לך. פשוט תזכרי שגם אם יש לך סמכות ודרגת רב"ט על זרוע לאחר 4 חודשים בלבד, זה לא אומר שהטירוניות הן לא בני אדם.

*-*SUNSHINE*-*

New member
הכל תלוי בגישה..

ולא שום דבר אחר!!! אם הולכים בגישה של "זאת מכ"ית חרא,היא ממררת לי את החיים ועושה לי דווקא" אז בטח שתשנאי אותם...תחשבי על זה ככה,כולם עוברים טירונות...כולם טירונים מושתנים באיזהשהו שלב בחייהם...גם המכיו"ת שלך,שהן ממש רעות לטענתך,גם הן עברו את זה,גם אותן השפילו.... אני מכירה די הרבה חיילים,שלא היו מוכנים לפני הגיוס ש"ידרכו להם על כבוד" כי זה הכול בשבילם,ואחרי כמה שיחות ועניינים,ועם כל הכבוד בנים חי"רניקים מושפלים בהרבההההה יותר,הם הבינו שגם המפקדים שלהם עברו בדיוק אותו הדבר,ואולי יותר מהם. אולי נפלת על מפקדת שמנסה להיות הכי קשוחה בעולם ואת תגלי בשבירת דיסטנס שהיא אחד האנשים היותר מתוקים שקיימים. כדי להיות מכי"ת הרי צריך להיות 100% בנאדם,שאכפת לה,שיודעת מה שהיא עושה אז בקיצור...הרבה הרבה
ד"אגם חברה שלי בזיקים בטירונות והיא דווקא אומרת שהמפקדים אחלה בכלה..
-שני-

kitty

New member
לא יכולתי להתעלם...

מהגישה של שתיכן לגבי יחס המפקדים... המפקדים לא משפילים את הטירונים שלהם!!! לעולם אני לא אשפיל חייל שלי, לעולם לא השפלתי! הגישה שלכן כל כך לא נכונה. מטרת הטירונות היא לא להשפיל את החיילים וכמה שיותר העיקר שיהיו אחר כך צחוקים בישיבת סגל, ממש לא! ומה זה בדיוק אמור להביע "את החירניקים משפילים הרבה יותר?!" אני נחשבת לחירניקית... ומעולם לא הושפלתי בטירונות שלי... כן, ספגתי הרבה משמעת חזקה, וזה היה קשה, והמפקדים דרשו ממני המון, אבל מעולם לא הושפלתי. אם את מרגישה מושפלת, יש לך את כל הכלים שבעולם כדי לעשות משהו בנידון.. תקבלי את המפקדת שלך אם את מרגישה שהיא פוגעת בך. זה שאת נופלת ל20 שכיבות שמיכה זה בגלל שעשית משהו שלא היית צריכה לעשות ולא בגלל שמישהו מנסה להשפיל אותך! בקיצור, הגיע הזמן שתצאו מהקטע הזה שטירונות זה מסע השפלות אחד ארוך.

AshkA_

New member
זה הכל רק משחק של דמעות

שוב. לא הבנתם אותי נכון. זה לא שהן עושות לנו משהו רע. הכל "בגבולות הזכויות" שלנו. אפילו להפך. אני מתצטערת שהן לא היו קשות איתנו מההתחלה ונותנות עונשים, במקום להתחיל עם זה רק בימים האחרונים. אם זה היה מההתחלה, אז כולן היו נכנסות לתלם ישר, ולא עושות את הבעיות שהמחלקה שלי עושה. אז גם המכיות היו פחות לחוצות ומאוכזבות "שהמחלקה ש ל י תראה כך?!" כבר עכשיו, אחרי יום אחד בבית, שהיה נפלא לכל הדיעות, אני מרגישה טוב יותר וחשה כאילו כלום לא נורא וכלום לא היה נורא, ואין לי מושג למה חשתי כך בכלל. מחר זה יעבור :) אבל נשארו רק שלושה ימים, וכבר גיליתי כמה 24 שעות זה זמן קצר. אז באמת חפיף. הכל תלוי בסוג האנשים, לדעתי. ובמקרה שלי נפלתי טוב. אשקה במצ"ר (מצב רוח) מאוד חיובי

אשקה

עושה רושם שאת מאוד סובלת בטירונות :) בסופו של דבר זאת חוויה והטירונות שלך היא כלום באמת כלום אני מתאר לעצמי שאתן אלה שעושות אותה קשה, בסופו של דבר גם המפקדים לא נהנים להיות בדיסטאנס. הכי חשוב זה לא להיות יבשים, ככה אפשר להעביר את הטירונות בכיף איכשהו. יש לך כבר מושג מה את הולכת לעשות ? דברי איתי באיי סי קיו 111058934

*-*SUNSHINE*-*

New member
יכול להיות

שלא הבנת אותי כמו שרציתי להבהיר את עצמי....ואם זה היה נראה לך מעליב או משהו אז סליחה מראש. פשוט אני מכירה די הרבה חיילים כאלה שהם האבא של הג´ובניקים וכאלה שהם הכי קרביים שאפשר.כ"א מספר אחרת מתאר את יחס המפקדים ומנקודת מבט אישית. וככה זה נראה,ממש כך... אם מעולם לא השפלת טירון שלך אז באמת שמגיע לך כל הכבוד כי זה לא התפקיד של מ"כית,למרות שאני עוד לא מכי"ת,עוד לא בצבא ואפשר לומר שיש לי הרבה זמן עד הטירונות,אתם לא מודעות כמה אני רוצה כבר להתגייס ,להיות חלק מצה"ל,לנשום משמעמת ולהעביר אותה... הרי מכי"ת צריכה להיות אדם חזק מחד גיסא ומאידך גיסא אמורה להיות רגיש במיוחד, מפני שהיא מטפלת ,מדברת,כל היום עם בני אדם... וטירונות זה לא מסע השפלות אבל עובדה שאם טירון יעשה שטויות במשך כל הטירונות ובאיזהשהו שלב המפקד שלו יעניש אותו בצורה כלשהי ,הוא עלול לראות זאת כהשפלה...אבל בכ"ז...יש ויש... באמת
אם דברים יצאו מהקשרם... -שני-

למעלה