מזרקה יפה בעיר באר שבע

fireman

New member
קו הרכבת לא יסתיים בדצמבר 2011

אני מצטער מאוד לאכזב אותך, סביר להניח רבעון שני של 2012 אלא אם יהיו הפתעות נוספות. זמן הנסיעה מאוניברסיטה להגנה 55 דקות מוצהר....לא יהיה 50 ובטח שבטח לא יהיה 45 דקות, בשום מקרה שבעולם. BRT הוא הכרחי בעיר באר שבע אם כי יש לי השגות בנוגע לאופן התכנון המוצע שלו ובכלל לאופן פריסת הקווים שלא ניתנה לגביו שום חוו"ד או תכנון מוצע וחבל מאוד. 1. יותר ממסכים, דווקא בעיר כמו באר שבע שכל סנטימטר רבוע משווע לטיפת צל נוטעים עצי דקל וושינגטוני שצריכת המים שלו אסטרונומית לעומת תרומה מינימלית לסביבה. 2. הכי מסכים, אתה יכול להסתובב בבאר שבע לפעמים גם שעתיים ולא תמצא אפילו פח אשפה מסכן אחד בשביל להשליך לתוכו בקבוק שתיה. 3. בהמשך המגמה של עירית באר שבע להכות ולהחמיר עם בעלי העסקים בעיר העתיקה עוד ועוד ועוד.....לעיר הזו אין עתיד. 4. למחוק עם בולדוזר ולחשוף את אתר העתיקות המדהים שנמצא קבור ממש מתחת לשוק העירוני ולפתח אתר תיירות. 5. שיפוצים אמרו?......כן? איפה? 200 מ"ר ריצוף ליד הסניף של מקדונלדס ו4 שלטי פרסום.....העיקר שיהיה קודם כל מאיפה להכניס עוד כסף, קודם שטחי פרסום. 6. בבאר שבע אין תעסוקה וזאת הבעיה העיקרית של העיר הזו. לא יעזרו מזרקות, מטוסים בככרות, טנקים על הגגות, אפרסקים ולימונים בשדרות, עצים הפוכים ולדים במדרכות......בעיר עדיין אין עבודה....כל השאר זאת קוסמטיקה רדודה ושטחית.

olli3

New member
מנהל
לגבי 2

כל כך קשה לך למצור כלוב של בקבוקים בעיר? לפחות בשכונות העיר הם נמצאים בכל מקום. פחים יש בכל מרכזי העיר ולא באמת חסר. בכל מרכז מסחרי שכונתי יש פחים. במקומות מרכזיים יש פחים וגם ברחבי השכונות ברחובות מרכזיים שמוגדרים כטיילת, פארקים ומקומות להליכה, לא חסר פחים. בשדרות רגר לא חסר פחים בקטעים הבנויים, החלק היחידי שאין בו זה החלק שבין מצדה לעיריה וזה ברור למה אין בו. שיפוצים של המרכזית, בניית הרציפים במתחם החניה שהיה צמוד למקדונלדס. לכשיושלם אוטובוסים יעברו לאסוף ממנו נוסעים וכך יוכלו לעבוד על חלקים אחרים במרכזית. מה אתה מצפה שיעתיקו את המרכזית למקום אחר בעיר? לאן בדיוק? אין באמת מקום לתחנה מרכזית כל כך גדולה שניתן לבנות אחת זמנית בזמן שהורסים את הישנה ובונים מחדש. אפילו בירושלים סבלו המון זמן מהעניין שיצרה המרכזית הזמנית, למרות שננקטו שם כל הצעדים כדי שהכל יעבוד חלק.

poland1

New member
אכן, מכינים את השטח לסגירת חלקים נרחבים

לתחנה והתחלת השיפוץ מהאסיבי.. העבודות צוברות תאוצה.. בקרוב סוגרים את המרכזית ומתחילים לשפץ.. התחבורה תעבור לרציפים הזמניים.

fireman

New member
מסתבר שכן, קשה מאוד.

קניתי בקבוק שתיה בתחנה המרכזית, התחלתי ללכת ברגל לכיוון הוואן פלאזה. את הבקבוק שתיה גמרתי ליד סוכנות מרצדס, עד הוואן פלאזה החזקתי אותי בידים כי לא היה אפילו פח אשפה מחורבן אחד! כלוב לבקבוקים?! הצחקת אותי! מישהו אחר היה זורק את הבקבוק הזה לתוך איזה שיח....ואז היינו שואלים למה העיר מטונפת כל הזמן?

olli3

New member
מנהל
צודק.

אבל זה חלק קטן שאין בו פחי אשפה. דר"א בצד השני של הכביש, של דרך חברון יש פחי אשפה. בצד אחד יש ובצד השני אין, אכן תמוה. בכל מקרה, בהרבה מקומות בעיר יש פחי אשפה, מה שלא היה בעבר לצד ספספלי ישיבה וכו'. מרכז גילת למשל מלא בפחי אשפה, אך עדיין בעיקר בעלי העסקים במקום מטנפים את המקום שוב ושוב. המצב מעט דומה גם במרכז אורן. וזאת למה? באמת שאין לי מושג, אולי עצלנות ללכת לדחסן הגדול שמאחורי גילת.

Superdror

New member
אל תנסה לייפות את הדברים סתם.

לפעמים אני חוזר מהלימודים ברגל ומחזיק פחות קולה 20 דקות בידיים כי אין שום פח בדרך- וכשיש פח, בדר"כ אין שקית \ תחתית ומה שמניחים בו נופל לרצפה.

Superdror

New member
בעיר ב"ש יש בעיה של פחי אשפה ברחובות - זה

ידוע ולא מהיום.

olli3

New member
מנהל
זה מצחיק לאור מה שחברים סטודנטים שלי אומרים

שבבאר שבע חל שיפור משנה לשנה בעניין הפחים בעיר. הם אומנם רוב הזמן נמצאים בשכונות הסובבות את האוניברסיטה, אך תכל'ס הם צודקים. מספיק להסתובב באיזורים האלה ולראות את פחי המחזור לנייר מפוצצים, את כלובי הבקבוקים מלאים ולצידים גם בקבוקי זכוכית ופחיות שנחים ליד הכלוב כדי שאספני בקבוקים יתפרנסו מהם, זאת לעומת שכונות יוקרה שפחי הזבל עולים על גדותיהם ובפחי המחזור יש מעט פסולת ייעודית. מספיק הייתי זורק זבל בנווה זאב והפח תמיד היה עמוס בפסולת מגוונת, מעיתוני שבת, לבקבוקי שתייה שפירקו בארוחת השבת. כשחצי מטר ליד יש פח למחזור נייר ו150 מטרים משם יש כלוב בקבוקים. יצא לי לשאול כמה שכנים מדוע לא להפריד את הפסולת והתשובה שקיבלתי היא, למה שאני אעשה את העבודה הזאת? מה לי ולזה? ועוד תשובות בסגנון. מכאן בדיוק מגיעה הבעיה. כשאני רואה את פחי המחזור לקרטונים שהוצבו במיוחד ליד בתי עסק שונים. רשום על כל אחד מהם, נא לפתוח את הארגז (לשטח אותו) לפני השלכתו, אבל תעבור ליד פח שכזה ותראה שבכולו כל הקרטונים במצבם הארגזי ולא השטוח. לצד הפח הזה תראה פח צפרדע רגיל שעקב התמלאותו של פח הקרטונים, נזרקים אליו גם קרטונים. אז למה דווקא באיזורים הסטודנטיאלים, מקפידים על הפרדה בין הזבל ובמקומות אחרים בעיר לא ממש? ולמה אתה אומר שבעיר ב"ש יש בעיה של פחי אשפה וזה ידוע ולא מהיום כאשר רק לפני כמה חודשים בכל העיר נפרסו פחי מחזור ייעודיים. אז נכון שיש עוד מקום לשפר, אבל אני רואה מגמת שיפור מהיום ללפני שנה וללפני 5 שנים. אם אתה לא רואה את זה, אני לא מבין למה. ותעשה טובה לסביבה, בפעם הבאה שאתה מחזיק מיכל משקה מסוג כלשהו, שמור אותו, או אפילו בדרכך התפטר ממנו בסופר או אפילו פיצוציה (יש שמקבלות, בעיקר זכוכית). או שמור אותו ומחזר אותו כראוי, או הנח אותו על שפת המדרכה ולא בתוך הפח. הוא יאסף בשמחה דיי מהר על ידי מישהו שה30 אגורות האלו הם פרנסתו.

poland1

New member
מסכים איתך בהחלט.. רק בשנה האחרונה פיזרו

בעיר מעל 300 פחים, חלקם לצד פינות ישיבה מיוחדות ברחבי העיר.. ומתכוונים לפזר עוד מאות.. בעבר באמת הייתה מצוקת פחים, כיום טיפלו בזה. תוסיפו לזה עוד את ה4,700 פחי מחזור שפריסתם בעיר עומדת להסתיים.

olli3

New member
מנהל
ביום שתתחיל למחזר, תתלונן.

פחית שתייה ובקבוק אני שומר ומחזיר בסופר. זה שאתה בוחר לזרוק את זה בפח רגיל, זה עניין שלך. אבל לי יש את כל הסבלנות לשמור את פחית השתיה ולהחזיר אותה. למה? כי אכפת לי. אפילו קופסאות שימורים אני שומר וממחזר (מוכר לברזל), אין מקומות מחזור אחרים פשוט. והאמן לי שפחית שתייה או בקבוק שתזרוק ברחוב יאספו די מהר ע"י האנשים שמתפרנסים מכך בעל כורחם. לרוב אנשים קשי יום, קשישים וכו'. אז תחזיק 20 דקות פחית משקה ביד, לא יקרה כלום וההפך, אתה תתרום לסביבה שאתה כל כך מתעקש לשמור עליה. אבל זה שתזרוק פחית שתייה לפח רגיל, זה לא הכי תורם לסביבה, במקרה הזה באמת עדיף שתניח על המדרכה, מישהו כבר יאסוף את זה. מה שכן מדהים אותי זה לראות את עובדי הניקיון שמרוכנים את הפחים, שמנקים את הרחובות ואחרי שעה קלה זוהמה תהיה ברחוב שוב. כמה שלא יהיו פחים ברחבי העיר, תמיד תמצא זבל קרוב אליהם. זו מנטליות דפוקה שאין לי מושג מאיפה היא מגיעה. בנוגע לייפיוף המציאות, המצב בשנים האחרונות רק משתפר. פעם באמת יכולת ללכת קילומטרים על קילומטרים ולא היית נתקל בפח אחד. מקסימום היו אלו פחי צפרדע שמצאת בדרך אם הסתובבת בשכונה. נעשה שיפור עצום ומספיק דוד שלי שמגיע כל שנה מצרפת בחגי תשרי ומתפעל מהדברים החדשים שנבנים בעיר מידי שנה. על השינויים בעיר וכו'. אני לא יודע מאיפה התפיסה שלכם לראות רק את הרע משחור ולא להסתכל על שום דבר שעושים בעיר הזאת ולצחוק על כל פרוייקט שיוצא סוף סוף לדרך. לפני 10 שנים השטח של מרכז המורים היה שטח חול עצום ללא כלום עליו. איזור בתי המשפט וקרית הממשלה, מה היה בהם בדיוק? כמה שנים עבדו על שני הפרוייקטים האלו? יצירת המדרחוב בעיר לפני יותר מ15 שנה. הפיכת שדרות רגר ל5 נתיבים וממה שאני רואה כבר כמה שנים, בתכנון להרחבה גם החלק מהעיריה עד סורוקה. זה צעד חכם שנעשה לפני המון זמן ובזמנו נראה ממש לא נחוץ. אבל לאור התנועה הערה בשדרות רגר כיום, רואים ש3 נתיבים בקטעים האלו היו יוצרים פקקים. מספיק לראות את הפניה שמאלה למשחררים שכל יום בסביבות השעה 16-17 המקום כבר פקוק מכל הכיוונים, מלבד כיוון הנסיעה מצפון לדרום. ואני זוכר שגם אז אמרו, בשביל מה צריך 5 נתיבים? ולא חסר עוד פרוייקטים שקמו להם בעשור האחרון ולצחוק על זה שכלום לא קורה כאן, זה פשוט לא לראות את המציאות. כי אם כלום לא היה קורה כאן, אז הייתה לוקח תמונת נוף משנת 2001 ורואה את הכל כמו שהוא היום. אבל היי, דברים אשכרה השתנו. ואת זה אני לא יכול להגיד על כך כך הרבה ערים בישראל שאני מבקר בהן שנים על גבי שנים והן די דומות למה שהיו לפני עשור.

poland1

New member
מסכים עם כל מילה. אלה הם חברי הפורום,

אני כבר למדתי להכיר את האנשים האלה.

fireman

New member
אתה מניח הנחות שהגעת אליהן

על דעת עצמך ודעתך האישית בלבד שלא נתמכת בשום צורה עם המציאות. אני במקר גר עם סופרדרור באותו הבית, בבית הזה מפרידים כל פסולת וכל פסולת מגיעה לפח היעודי לה. אצלנו בבית יש שק גדול שלתוכו אנחנו מרכזים את כלל בקבוקי המשקה ובסופו של דבר כל הבקבוקים המשפחתיים מושלכים אל הכלוב וכל מיכלי המשקה תחת חוק הפיקדון נאספים וניתנים לאישה קשת יום שזאת פרנסתה היחידה. כל פיסת נייר שיוצאת מהבית הזה, החל מעיתון השבת ועד לניירת הגרוסה, הכל הולך לפח האשפה היעודי לנייר. פסולת הגינה נאספת ומופרדת מפסולת אחרת שנאספת בגינה ומרוכזת לאיסוף וכל השאר (שאין מה להפריד יותר) הולך למיכל האשפה הירוק. אז לבוא ולהניח שאצלנו בבית לא ממחזרים ולא מפרידים אשפה ולא סביבתיים וכל מיני שטויות מנותקות מהמציאות שכתבת שם זה פשוט תלוש מהמציאות. אין שום קשר בין העובדה שאין פחים בעיר באר שבע לסוגיית הממחזר או לא ממחזר כן פיקדון או לא פיקדון..... היום הלכתי מהמכללה הטכנולוגית לביתי שבנאות לון, מדברים על סביבה, הלכתי ברגל....יותר מזה? קניתי בקבוק שתיה במכללה ויצאתי לדרך. לכל אורך הדרך לא נתקלתי ולו בפח אשפה אחד. אז הכנסתי את הבקבוק לתיק הגב שלי ובבית השלכתי אותו לסל הבקבוקים שיש לנו.....מישהו אחר....משליך לתוך השיח הקרוב....למה? כי לא אכפת לו מה30 אגורות? כי לא מעניינים אותו אנשים קשי יום? כי הוא לא "ירוק" מספיק?! בולשיט....זה בגלל שעירית באר שבע לא טרחה להתקין מתקנים ראויים להשלכת אשפה. 300 מיכלי אשפה זה טיפה בים. העיר צריכה 10000 פחים, לא 300. המצב משתפר, אין ספק, אבל אי אפשר להניח את הדעת עם 300 פחים, עם כל הכבוד לך ועם כל הכבוד לאור שאותו קונים בנזיד עדשים, תקעו 2 וחצי ספסלים ו4 פחים ומשתנה והוא כבר מרגיש בלאס ווגאס. את רגר לדעתי צריך כחמישיית נתיבים לכל אורכו, גם במחיר מחיקת כל המבנים על גדות הכביש באזור ו' הישנה וד'.

poland1

New member
לפחות אתה חושב שהמצב משתפר ובאמת

אנחנו עדים לשינוי עצום בעיר שרק הולכת ומתפתחת. תוך כמה שנים לפני התוכניות למרחב הציבורי של באר שבע, אני חושב שאנחנו נהיה גאים מאוד במה שקורה כאן היום בשביל המחר.

olli3

New member
מנהל
לא ידעתי ולא יכולתי לדעת.

אבל השתמע מדבריכם שהבקבוק/פחית הציקו לכם ביד (השתמשתם בביטוי, נאלצתי אם אינני טועה). זה גרם לי להסיק את המסקנות האלו. אז קודם כל מצטער על כך, לא יכולתי לדעת. דבר שני, אתה באמת חושב שהמצב בערים אחרות בארץ כל כך שונה? ולא, על תסתכל על איזוריים מרכזיים בערים אחרות. נכון שיש מה לשפר, אבל יש שיפור עצום במה שהיה לפני כמה וכמה שנים בעירנו. להגיד שזה טיפה בים, לא נראה לי פייר. בתור ילד אני זוכר שהמצב היה הרבה יותר גרוע (הייתי מסתובב שעות עם שקית ניילון ונייר שעטף את הסנדוויץ' עד שמצאתי פח). היום המצב הרבה יותר טוב, כך אני רואה זאת לפחות.

Superdror

New member
אתה נתפסת לפחית שתייה

כאילו שאם זה היה שקית של במבה\אריזה של טעמי\כיפלי זה באמת היה משנה את העובדה שהסתובבתי זמן רב עם פסולת בלי שיהיה לי היכן להשליך אותה. אז אני "צדיק" ואני אסחוב את זה עד הבית אם צריך, אנשים אחרים משליכים לרחוב.

olli3

New member
מנהל
כן, רק שאנשים אחרים משליכים לרחוב גם אם יש פח

שנמצא 10 מטרים מהם ואני רואה את זה יום יום מחלון ביתי. לעולם לא אבין מה גורם לבן אדם שרואה פח לידו לזרוק דבר מה על הרצפה. מי שאכפת לו ישמור, משי לא אכפת לו, גם אם יראה פח שקרוב אליו זה לא ממש יזיז לו והתופעה נפוצה, נפוצה מידי. לא אומר שאין צורך לשפר את מערך הפחים בעיר, רק חושב שגם אם יהיה פח כל 50 מטרים, זה לא מה שיניע את אותם אנשים מההרגלים המגונים שלהם.

fireman

New member
ועוד דבר....

95% מהפרוייקטים שאתם מזכירים כאן הם פרוייקטים במינוף ציבורי או פרטי, אלו לא פרוייקטים שמבוצעים לרווחת התושבים, היכל המשפט וקרית הממשלה לא קמו בזכות עירית באר שבע....אלה מבנים ממשלתיים שבאו במקרה של בית המשפט להחליף מבנה ישן ובמקרה של קרית הממשלה לרכז את כל המוסדות הממשלתיים לתוך מבנה אחד... הגראנד קניון הוא פרוייקט מסחרי של מישהו שרוצה לעשות ממנו כסף והרבה, אין כאן אידיאולוגיה....יש כאן כסף והמון, אף אחד לא שם חצי מיליארד שקל על אידיאולוגיה, אל תהיו נאיביים. מגדלי סוקולוב וקרן ואביסרור וליברטי וC וכוליי וכוליי אלו פרוייקטים נדל"ניים פרטיים, אין להם שום נגיעה לעירית באר שבע מעבר לך שהיא מוסמכת רישוי בניה. המדרחוב.....גש לכל בעל עסק במדרחוב הזה, אם מישהו מהם יגיד לך מילה טובה על המדרחוב הזה, אני ממנה את עצמי ליד ימינו של אור ואני אתחיל לכתוב שטויות כמוהו. דברים חייבים להשתנות אבל הדברים הללו לא בהכרח מוכתבים ע"י עירית באר שבע ולא....עוד מזרקה וקצת קוסמטיקה זה לא מה שמחולל שינוי.... הבאת מקומות עבודה ומפעלים זה תהליך מכונן שינוי. שיפור מערכת החינוך זה תהליך מכונן שינוי. שיפור מערכת התחבורה זה תהליך מכונן שינוי. מזרקה לא מייצרת מקומות עבודה, זה רק נראה יפה....אבל איפה זה עוזר לאותו קשה יום שאוסף בקבוקים או לאם החד הורית שצריכה לעבוד אצל קבלן במשכורת רעב ולקבל השלמת הכנסה?

zahipan10

New member
אני לא חושב שיש צורך ב-5 נתיבים...

להוסיף עוד ועוד נתיבים זה לא הפיתרון, זה לא יגמר אף פעם, יש צורך בהקמת תחבורה ציבורית יעילה כמו רכבת קלה או BRT ורק זה יפחית את מספר המכוניות בעיר ויפחית את הפקקים.

zahipan10

New member
זה יפה שמתכננים...

אבל השאלה היא מתי זה יהיה כבר בנוי? בעוד 3 שנים או כשיהיו לי נכדים? בכל אופן אני לא סומך על העירייה כי זה יכול לקחת אפילו 10 שנים, אני מתכוון לקנות בקרוב אופניים חשמליים וכך אני יחסוך דלק.

למעלה