מזרקה יפה בעיר באר שבע

Superdror

New member
../images/Emo45.gif זה בהחלט נראה כמו מזרקה , מושך את העין

ונעים להסתכל על זה. (בניגוד למשתנה שעשו ליד תחנת הרכבת - כן, קשה לי להשתחרר מזה שכל הזמן אנשים שואלים אותו למה לא מטפלים בפיצוץ מים בלב העיר.....)

poland1

New member
תשמע, המזרקות שעשו ליד המשכן וליד

תחנת הרכבת הן מזרקות שיש גם בתל אביב וגם בכמה ערים במרכז.. התושבים בבאר שבע כנראה לא רגילים למזרקות כאלה, אז הם משמיצים.. המטרה שלה היא שהמים יצאו מהאדמה כאילו כחלק מהרחוב ושבימים החמים אנשים (בעיקר ילדים) השתעשעו במים ויתרעננו. זו בעצם המטרה. אבל אין ספק שהמזרקה הזו והמזרקה שליד מכללת סמי שמעון פשוט נהדרות ויותר מושכות את העין.

fireman

New member
תפסיק לבלבל את המוח

מה אנחנו גרים בפחונים של מחנות הפליטים בג'בליה?! מה זה להתרענן ולהשתעשע במים של מזרקה? מה נראה לך? במרכז העיר עשו בושה וחרפה של.......אני לא יודע איך לקרוא לזה אפילו....השם מזרקה מבייש כל מזרקה אחרת בעולם, פשוט ביזיון. תראה את המזרקה ליד המכללות....איזה יופי של מיצג מים....פשוט מעולה, אי אפשר להגיד אפילו מילה אחת נגד....רק לשבח! אני רק מקווה שהמזרקות הללו לא יסיימו את חייהן כמו המזרקה בעיר העתיקה....עובדת יום בשנה וגם אז היא נראית כמו ביצה.

poland1

New member
אם במרכז עשו וזה עבד אז למה לא לעשות

את זה כאן? אלה לא מזרקות שעשו רק בבאר שבע, אלו הן מזרקות מוכרות שיש בלא מעט מקומות! כן אדוני, המזרקות האלה נועדו להשתעשעות במים, המזרקות האלה נועדו להתיז מים מהאדמה כחלק מהמקום שהם נמצאים בו ללא שום גדרות ודברים כאלה.. לשם כך הם נועדו וכן עושים גם דברים יותר טובים, מוצלחים ומושקעים כמו שעשו ליד סורוקה, כמו שעשו ליד סמי שמעון וכמו המפל מים שעשו בכיכר רמות. אבל אין לזלזל במזרקה שליד הרכבת, יש מאחוריה מטרה גם אם זה נראה לך הכי דפוק בעולם.. לא עשו אותן רק בבאר שבע, ויש לא מעט דוגמאות ביו-טיוב. כן, אני מסכים שהמזרקות החדשות שעשו הרבה יותר יפות ומושכות את העין, אבל זה לא אומר שצריך לשלול מזרקות בצורה קצת אחרת שיש מאחוריהן מטרה אחרת לגמרי מרק מיצג יפה לעין. אתה לא אוהב? יופי, אל תגיד לי שאני מבלבל את המוח.. יש חופש ביטוי ואני משתמש בו ומביע גם את דעתי. תתווכח, תציג את דעתך, תתעקש, אבל אל תזלזל בחיים.

Superdror

New member
המשתנה מטומטמת וטיפשית.

וגם נראית מזעזע , במיוחד כשכל הפסולת ברחוב(ניילונים, שקיות,ניירות, בדלי סיגריות וכו') נלכדים במים שעפים לכל עבר ואפילו לא מתנקזים כמו שצריך. אתה אף פעם לא היית אובייקטיבי.

poland1

New member
עם הלכלוך יש מה לעשות ומקווה שיעשו..

אני עדיין ראיתי מזרקות כאלה בכמה מקומות בארץ חוץ מבאר שבע ואני עדיין חושב שהם לא עד כדי כך מזעזעות כמו שעשיתם אותן.. החדשות יותר יפות, אבל גם "המשתנות" כמו שאתה קורה להן, לא כאלה גרועות. ככה אני חושב. בכל מקרה, אני מברך על מה שעושים בעיר מבחינת עיצוב המרחב הציבורי מחדש, כל הכבוד לעירייה. לראשונה העירייה גם סיימה עם עודף תקציבי אחרי שחצתה את המליארד ש"ח בתקציב השנתי. צריך גם לברך.

Superdror

New member
הניסוח שלך לא פחות משעשע מהמזרקות

"אני עדיין חושב שהם לא עדי כדי כך מזעזעות". שורה תחתונה- אתה גם חושב שהן קצת מזעזעות
המזרקה הזו היא בדיחה טובה, גם אם היא בב"ש, גם אם היא בתל אביב, גם אם היא ברמת גן - בדיחה טובה!!!!! ואני אשמח אם תמצא לי ביוטיוב או כל מקום אחר סימולציה של מזרקות כאלו בארץ, אני אשמח לראות אם המחדל באותה הרמה של המחדל בב"ש.

poland1

New member
בבקשה.. אם זה מה שאתה רוצה

הנה כמה: http://www.youtube.com/watch?v=XSfV_v3XY_8 http://www.youtube.com/watch?v=Vo2_YQF1Ue4 http://www.youtube.com/watch?v=mK2fdjLar4A חלאס לנסות להתחכם ולנסות לצאת צודק, תפתח את הראש פעם אחת. וכן, אני לא מתלהב מהמזרקות האלה, אבל לא חושב שהן מזעזעות.. אני חושב שיש בזה אפילו משהו נחמד, באר שבע היא חמה ובכלל הארץ שלנו, נחמד שיש מזרקות שהאנשים יכולים להשתעשע בהם ולהתרענן.

fireman

New member
בהשוואה ל4-5 מזרקות שבנו עד היום

בשביל מרכז העיר המזרקה הייתה צריכה להיות המרשימה ביותר, המפוארת ביותר, היחודית ביותר והמעניינת ביותר, כזו שכל מי שירד מהרכבת יגיד וואו!...... דווקא במרכז העיר עשו את המזרקה הכי מעאפנה שיכולה להיות..... 12 צינורות שמשפריצים מים בשורה סתמית, משעממת ובנאלית.

olli3

New member
מנהל
ואתה מבין את השורה הסתמית והבנאלית הזאת?

ניסיתי להבין את הסדר המחזורי של איך המזרקה פועלת? את מה שעומד מאחורי "המחשבה" שלה? כי שוב, זה מה שעובר לילד במח, בצורת משחק. זה שאתה התבגרת כבר ואתה מסתכל על זה בעין בנאלית, של יופי הנה מים שיוצאים מהרצפה וחוזרים חלילה זה אחד. אבל אם אתה מסתכל על זה מנקודת מבט של סקרנות, של נסיון להבין איך זה עובד ואיך אפשר לנצח את המזרקה ולעבור בה בלי להירטב - הופה יש לך כאן משחק חשיבתי נהדר. מי שיורד מהרכבת בת"א מקבל או קניון (יש לנו בבאר שבע), או גשר בטון עם הרבה עובדים זרים, או קופצים עליו נהגי מוניות רבים והוא מתמלא כולו בפיח מאוטובוסים וכלי רכב וצעקות רבות וצפירות ובלאגן שלם או יורד באוניברסיטה ושם הוא מרגיש שהגיע לשממה. אז מה כאן הקטע בכלל? מי יורד מהרכבת ובכלל פונה לכיוון הזה? מי רואה את המזרקה הזאת. שאל כל חייל שמגיע לבאר שבע ביום ראשון ברכבת אם הוא שם לב אליה בכלל? מה אתה רוצה שיעשו שם ואיפה ימקמו דבר שכזה? בין המרכזית לרכבת, אחלה מיקום, אבל לך תסגור את המקום לעבודות למשך כמה חודשים או אפילו חודש. לך תדע, אולי בהקמת המרכזית החדשה יעשו שם גם מזרקה בקונספט המוכר של מזרקה.

Superdror

New member
משחק חשיבתי מעולה! נהדר! (לא נתווכח על זה)

אבל, האם אתה חושב שמרכז העיר הסואן, בין תחנת רכבת לבין תחנה מרכזית לבין בנייני עסקים הוא המקום למזרקה לרווחת ושעשוע הילדים ? מה קרה לפארקים בשכונות ? אולי נעשה כזו מזרקה גם בכניסה לבית המשפט ? שהילדים ישתעשעו !!!!!

olli3

New member
מנהל
זה לא בין תחנת רכבת לתחנה מרכזית.

איזור סואן? הכביש היחסית רחוק אולי כן, אבל איך זה קשור לשטח הדי גדול שיש שם שכל מה שאי פעם עשו בו בעבר זה ללכת באלכסון. אז נכון ששם אין ממש ילדים, בקטע של ילדים יותר התכוונתי למזרקה הזהה שיש ברחבת הספריה. בנוגע לבתי המשפט, יש שם כבר מזרקה בוא נתחיל מזה, יותר בסגנון של מפלים ואם תסתובב שם בשעות אחה"צ-ערב תראה המון ילדים שבעיקר באים לרכב על אופניים-סקייטבורד ושאר דברים דומים במתחם הזה. בנוגע למיקום במתחם הרכבת, אז כמו שאמרתי זה גם ככה לא קרוב לפתח היציאה מהרכבת וגם ככה עם כל ההמולה אף אחד לא שומע את המים הרחוקים, שלא לדבר על באי המרכזית שאין להם כמעט סיכוי להגיע אליה. בנוסף מי שכבר מגיע לעיסוקיו בקרית הממשלה ובתי המשפט, בין אם הגיע באוטובוס או רכבת, גם לא מגיע למקום הזה אלא הולך עם הכביש שמוציא מהמרכזית לשדרות בן צבי וחוצה את הכביש. מה שאני אומר בעצם שגם ככה המקום הזה כפי שהיה בעבר לא משך אליו כמעט אף אחד ולא הייתה שם תנועה כה ערה של בני אדם. בכל מקרה אני לא חושב שלהקים שם מזרקה מרשימה זה רעיון טוב, כי מי יראה אותה? לא חבל על הכסף? יש מספיק מקומות אטרקטיביים להקים מזרקות מרהיבות, אני ממש לא חושב שהרחבה הזאת היא מקום למזרקה מרהיבה. בגבעתיים שי אחת בקניון גבעתיים שזה מקום דיי מרכזי בעיר. מה שהולך שם בקיץ זה כמו בריכה עירונית, זה גם צמוד לפארק כזה ומשפחות פשוט מגיעות לשם לפיקניק + השתעשעות במים לילדים. הקונספט הזה בגבעתיים מנצח ביותר, אם היו עושים את זה באחד מהפארקים המרכזים בעיר זה היה נחמד, אבל רגע, אין לנו ממש כאלה במרכזי העיר אלא רק בשכונות.

Superdror

New member
יופי, אז הנה כתבת בעצמך

שבאיזור הזה אין ילדים והמזרקה שם לא מהווה אטרקציה עבור ילדים וגם לא עבור העוברים ושבים, מסתבר. אז מה היה הטעם לבנות שם מזרקה מלכתחילה? ובכלל, להוסיף חטא על פשע ולעשות אותה עלובה, או כפי שאתה כתבת "אני לא חושב שלהקים שם מזרקה מרשימה זה רעיון טוב", כלומר, המזרקה לא מרשימה אלא סתם בזבוז כסף. קיצר, תעודת עניות.

poland1

New member
אתה קצת מזלזל במשהו שכן השקיעו בו..

זה שאתה חושב שזה מכוער, לא אומר שכולם חושבים כמוך. אתה מוזמן לבקר, אבל דיי להשמיץ בצורה כזו את המזרקות האלה, הן לא עד כדי כך נוראיות כמו שאתה נוהג להציג אותן! ככה הקימו אותן: http://www.youtube.com/watch?v=9thEEOQ36cU&feature=player_embedded

olli3

New member
מנהל
לא הבנת אותי כל כך.

אמרתי שלטעמי אין שום טעם לבנות שם מזרקה מרשימה, כי זה סתם בזבוז לשים אחת מושקעת שם. אבל אם הולכים על הקו של "עיר המים", אז יהיה נחמד שיהיו מזרקות מרשימות במקומות מרכזיים (כמו זו שעשו בסורוקה), לצד מזרקות "פשוטות". כך שאני לא רואה בעין רעה את זה שיש מזרקות פשוטות ברחבי העיר.

למעלה