מבהיל.. SQL Server 2005 Express

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif מבהיל.. SQL Server 2005 Express

כיום יש לי אתר שעובד מול MySQL. משיקולים כאלה ואחרים, חשבתי להעביר אותו ל MS SQL Server 2005 Express החינמי. קראתי שרשור בפורום זה, ובו ציטוט על הגבלת מספר ה Connections לבסיס הנתונים (5, 10, 20 וכו'). האם יש אמת בדבר ? מישהו יכול לפרט מעט ? האתר אמור להחזיק כ 1,000 גולשים בו זמנים, האם אוכל לעבור מ MySQL ל MS SQL Server 2005 Express החינמי ?

Nil ref error

אין מגבלה על כמות החיבורים לDB. בכל מקרה, לא נראה לי שיש לך 1000 חיבורים בו זמנית ל DB, רוב ה DB יחשמו אותך הרבה לפני כן. המגבלה היחיד של EXPRESS הוא DB של עד 4 GB.

בטיטi

New member
אני מניח שיש Pooling כלשהו, פשוט

הייתי מודאג ממה שכתוב כמה אשכולות מתחתי...

ציפי81

New member
ישנן הגבלות של מערכת ההפעלה!

שים לב לציטוט הבא, שלקוח מתוך הקישור http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/sql/2005/msde2sqlexpress.mspx#ESC Note: If SQL Server 2005 Express is running on Windows XP Home, it is limited to five simultaneous connections. If it is running on Windows 2000 or Windows XP Professional, it is limited to 10 simultaneous connections. However, these are limitations of the operating system and not of SQL Server 2005 Express.

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif Exception

עם הקונספט והמימוש של ה Logging Application Block הסתדרתי מצויין, יש לי קשיים קלים בהבנת הקונספט של ה Exception Application Block
בגדול הצלחתי להשתמש ב Replace, ובאמת לקבל Exception אחר, כולל ההודעה שהגדרתי. כעת אני מנסה את ה Wrap, אם אני מבין נכון, זה אמור ליצור Exception חדש (מהסוג שהגדרתי), לתת לו את הטקסט שהגדרתי, ולהכניס את ה Exception המקורי כ Inner. בנוסף הגדרתו אותו כ ThrowNewException, אבל משום מה אני מקבל את המקורי, ולא את המורחב. מה פיספסתי ?

מתכNET

New member
ההגבלה היא של מערכת ההפעלה וגם אז

זה לא שאם תגיע למקסימום יתבצע ביקוע גרעיני ספונטני וחסר שליטה....בסך הכל זה שמנסה להתחבר ימתין זמן קצר עד שהבקשה שלו תיענה.

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif מה זה משנה... ?

כשאני עובד עם MySQL אין לי הגבלה (לפחות לא מוצהרת), לא ברמת בסיס הנתונים ולא ברמת מערכת ההפעלה. לא ממש מעניין אותי היכן ההגבלה, אבל אם היא קיימת, זה די פוסל את 2005 Express...

מתכNET

New member
תבין,ההגבלה היא ברמת מערכת ההפעלה

אם MYSQL אינו מערכת הפעלה עצמאית,וככל הידוע לי הוא לא,אז ההגבלות שנובעות ממערכת ההפעלה חלות גם עליו חוץ מזה גם ל MYSQL עצמו יש הגבלות.

בטיטi

New member
לא ידוע לי על

הגבלה דומה ב MySQL, האם תוכל להביא ציטוט לכך ? תודה !

IdleThought

New member
אתם כל כך קטנוניים שזה מפחיד

לכל מערכת יש מגבלות אלו ואחרות , אי אפשר לבנות תוכנה כללית שתכסה את כל האפשרויות בצורה מלאה וסתם מתוך שיטוט קטן במדריך של MYSQL - אתה מוגבל עד 61 JOINS לשאילתה ובגרסאות שאינן קלאסטר מגבלת גודל הקבצים ע"פ מערכת ההפעלה היא לפי הטבלה הבאה: Operating System -File-size Limit Linux 2.2-Intel 32-bit- 2GB (LFS: 4GB) Linux 2.4+ (using ext3 filesystem) -4TB Solaris 9/10 -16TB NetWare w/NSS filesystem- 8TB Win32- w/ FAT/FAT32 2GB/4GB Win32 w/ NTFS- 2TB (possibly larger) MacOS X w/ HFS+- 2TB

זה מפחיד, ההוא מבהיל...

ממש סרט אימים נהיה פה. אני ממליץ על כוס מים ושלוש-ארבע נשימות עמוקות.

בטיטi

New member
../images/Emo31.gif מה הקשר ../images/Emo35.gif

אם אתה בנה אפליקציה באינטרנט, ולא בודק ומתכנן את עמידוה ושרידותה בעומסים, אז הגיע הזמן. מגבלות ה MySQL שציינת הם הרבה פחות מאיימות, הרבה יותר חשוב מספר החיבורים בו זמנית. 1. האם יש מגבלה כבו כשמשתמשים ב MySQL ? 2. האם אכן המגבלה קיימת ב Express ?

ציפי81

New member
אשמח לשמוע אם יש אנשים שניסו זאת

אני מתחילה ביום ראשון לטפל באתר חדש, והיתה לי התלבטות בין mySQL ל-SQL Server. הבעיה נפתרה במפתיע כשהתברר שבאתר יש אחסון ל-SQL, אבל נותרתי עם השאלה: מה קורה אם יש לי אתר עם תעבורה גבוהה (במקרה שלי מדובר באתר e commerce) כאשר הוא מאוחסן על SQL server express 2005.

בדרך כלל אין מה לדאוג.

בשרתי האחסון בדרך מותקנת גרסה מלאה ולא אקספרס. במה את בנית את בסיס הנתונים זה לא משנה. בעיני ההבדל הגדול בין בסיסי הנתונים שהזכרת, הוא בקלות השימוש, ו sql server לוקח בהליכה. לאתר סחר, זה לא ממש משנה אם עלות האחסון תהיה 6 דולר לחודש או 20 דולר לחודש, ואילו אנחנו, זמננו יקר. לכן להערכתי הבחירה הנכונה היא sql server .

למעלה