למה התכוון הברי
-אין קץ לילדות

ענת1986

New member
../images/Emo41.gifלמה התכוון הברי../images/Emo35.gif-אין קץ לילדות

בואי ותני לי חזק את היד, ונצא למסע מיסתורי ונחמד. נחבק את הדובי נצייר עננים, ניקח רובה ונלחם כמו גדולים. ובלילה, נלך ביחד לישון, את תהיי הגברת ואני האדון. בצהרי היום הכל צבוע אדום, ואין קץ לילדות שחלפה כך פתאום. בצהרי היום הכל חוזר כמו חלום, רגעים ושעות שקפאו במקום. בצהרי היום... בואי נשחק את אותו המשחק, זה שהזמן כיסה באבק. נחבק את הדובי ואת תתביישי, תגידי לי עוד וכל כך תתרגשי. ובלילה נלך ביחד לישון, את תהיי הילדה ואני הילדון. בצהרי היום... (אין קץ לילדות- מילים: רמי פורטיס, לחן: ברי סחרוף ורמי פורטיס)

ענת1986

New member
הניתוח הקודם של ניצוצות- במאמרים

פה תודה רבה לכל המתתשפים במלאכת ניתוחי השירים...
ניתחנו כבר למעלה מ- 10 שירים, שזה המון!
שנמשיך ככה גם בהמשך...
לילה טוב

PussyHell

New member
אווו...הגיגים לקראת הלילה!

אני נורא אוהבת את אין קץ לילדות
. שיר מתוק בטירוף. הגרסא של ההופעה החיה מלאה בעוצמות גם היא. בכל אופן, שמתם לב שפורטיס הוא ממש אחלה של תמלילן?! אניווי... השיר מדבר על הכיסופים לילדות. נורא קל לי להתחבר להרגשה הזו, כי גם אני קצת מתגעגעת לילדות שלי. הו, התמימות הנפלאה.
לדעתי אומרים דווקא "בצהרי היום", משתי סיבות:
מכירים את השעות מנוחה של ההורים שלכם בצהריים? הסיאסטה המשותפת של מאמי & דאדי? אני אסתכן כאן בלהכניס את עצמי לנפתולי המוח הזקן של הזקנים הפרטיים שלי
ואנחש שבשעה שחוזרים מהעבודה...ויש כבר יותר זמן לעצמך, ואתה עם מי שאתה אוהב (או לא
) לידך, אתה מתגעגע אולי לשעות הצהריים האלו, ששיחקת בלגו ושתית חלב , ושיחקת... או שאתה מתגעגע לימי החיזורים העליזים של בת/בן זוג/תך, שיחיה. אקיצר, השיר הזה הוא כמיהה ברורה לרצון לחזור להיות ילדים תמימים, לשחק את המשחקים הפשוטים...ובכלל לשחק!

giba70

New member
עוד משהו קטן

נכון שהשיר הוא געגוע לילדות התמימה, אבל יש כאן סממנים של ילדים שרוצים להיות כמו הגדולים, לשחק באנשים מבוגרים: "ניקח רובה ונילחם כמו גדולים" "ובלילה נלך ביחד לישון, את תהיי הגברת ואני האדון..." כלומר זה געגוע לדברים שעושים אולי כמו מבוגרים אבל מתוך תמימות ולא מתוך ציניות ומחשבה תחילה כמו הגדולים. ועוד משהו שדורש התייחסות: "אין קץ לילדות שחלפה כך פתאום" כלומר הילדות חלפה מהר, אבל מצד שני היא נצחית כי תמיד רוצים לחזור אליה והרבה פעמים מנסים לעשות דברים "ילדותיים" ותמימים. בימינו אולי זה באמת נכון כיוון שככל שהעולם מתקדם הילדות חולפת לה יותר מהר, היא בעצם מתקצרת והילדים כאילו מתבגרים יותר מהר, כדי להיות מוכנים לעולם האמיתי, מאבדים מהר את התמימות.

מצחיק

בדיוק אתמול ניהלתי שיחה ארוכה על זה שהיום הילדות ארוכה מתמיד. עד גיל 18 אנחנו ילדים ממש (בלי להעליב חצי פורום). לא במובן ילדותי דוקא אלא בנושא אחריות קבלת החלטות ועמידה ברשות עצמך לסבתא שלי הילדות הסתיימה רשמית עם נישואיה בגיל 14 לאימי בגיל 14 היא עבדה במשרה מלאה (ולמדה בבית ספר ערב) ולי אין קץ לילדות.... ותחשבו על זה... ואגב כל ילדות ותמימות נגמרים כך פתאום...ללא קשר לגיל האמיתי

PussyHell

New member
אין קץ לילדות, אף פעם!

תמיד ישאר משהו ילדותי בתוכו... אבל ילדות, או זיקנה, למי אכפת? את שניהם מתחילים וגומרים בתוך חיתול....

ענת1986

New member
מסכימה עם כולם, אבל ....

לדעתי, יש כמה שאלות לדיון בנוגע לשיר, שעלולות לערער טיפה את תחושת הילדות הטובה שהשיר מנסה להעביר: "מסע מסתורי ונחמד" - לאיזה מסע הוא בדיוק מתכוון? "נלך ביחד לישון, את תהיה הגברת ואני האדון"- השורה הזו והשורה הקודמת אכן מסמלות רצון של ילדים קטנים להיות כמו המבוגרים, אבל אולי יש פה רמז למשהו אחר? "בצהרי היום הכל צבוע אדום"- מה הצבע האדום מסמל? תמימות? לאו דווקא. "הכל חוזר כמו חלום, רגעים ושעות שקפאו במקום"- פלאשבקים, טראומות שחוזרות פתאום... "נחבק את הדובי ואת תתביישי"- מדוע וממי היא צריכה להתבייש? גם אני מאוד אוהבת את "אין קץ לילדות". זה אחד השירים המשותפים של ברי ופורטיס, האהובים עליי. אבל, יחד עם זאת, יש לי כבר כמה זמן נקודות למחשבה בנוגע לשיר, שמערערות אצלי את תחושת התמימות שלו....

צודקת

השיר הזה מדבר אולי על תמימות אבודה אבל הוא בטח שלא תמים! בעיקר בגלל הלחן שלו והשירה של פורטיס.... חוצמיזה שיותר מחבויים בו מסרים מיניים... אבל למה להרוס לכם את הילדות?

Queen Of Rain

New member
צהרי היום יכול להיות גם..../images/Emo26.gif

צהרי החיים שלנו "בצהרי היום הכל חוזר כמו חלום, רגעים ושעות שקפאו במקום..." אולי מלחמות ופלאשבקים משם כלומר חיילים משרתים בצבא בעודם מתחילים את צהרי חייהם אולי בגלל זה הצבע האדום ?דם?

המממ

New member
פירוש שיכול להרוס את התמימות...

מי שלא רוצה שלא יקרא... חשבתי שזה בעצם על פדופיל או משהו כזה... שהוא לוקח ילדה ובעצם הורס לה את הילדות... הוא כאילו נעשה ילד בכך שהוא אממ... "מתעסק" עם ילדה קטנה. הוא מדבר איתה במושגים ילדותיים- נחבק את הדובי, נצייר עננים וכו', אולי כדי שהיא תסכים לבוא איתו למסע ה"מסתורי ונחמד". אבל בעצם הוא עושה איתה דברים של גדולים. אבל עדיין, כאילו מתוך משחק "את תהיי הילדה ואני הילדון" ואח"כ "את תהיי הגברת ואני האדון". שוב, דברים של מבוגרים בעולם של ילדים. בקיצור, הילדה הזו מן הסתם באיזו טראומה ממה שקרה לה. "בצהרי היום הכל צבוע אדום ואין קץ לילדות שחלפה כך פתאום בצהרי היום הכל חוזר כמו חלום רגעים ושעות שקפאו במקום..." אולי כשהוא אנס אותה או מה שהוא לא עשה לה, היתה שעת צהריים. אני אתן לכם לחשוב לבד למה הכל צבוע אדום... ואז בעצם הוא גמר לה את הילדות. היא כבר לא ילדה תמימה. ואז אולי אחרי כמה שנים למשל, שוב בשעת צהריים, יש לה פלאשבק למה שקרה "הכל חוזר כמו חלום". הרגעים קפאו במקום- זה משהו שלא יעבור לעולם, זה לא יחלוף עם הזמן אף פעם. הילדות חלפה באותו רגע שקפא במקום. מצד אחד היא כבר לעולם לא תהיה אותה ילדה תמימה ורגילה, אבל מצד שני, כשיש לה את הפלאשבקים, היא עדיין מרגישה ילדה. מקווה שאתם מבינים את כוונתי ולא בלבלתי אתכם מדי. אשמח לשמוע תגובות.

ענת1986

New member
בדיוק מה שאני חושבת.... ../images/Emo9.gif

אני מסכימה איתך ובדיוק לזה רמזתי בהודעה הקודמת שלי… כל התיאור של הבית הראשון הוא בעצם המסע שהמבוגר עושה עם הילדה. הוא מתנהג כמו ילד, מפתה אותה בדברים שילדים בני גילה אוהבים (ציורים, דובים וכו'…) והכל כדי להיות איתה בלילה… הילדה מקבלת ממנו יחס של מלכה וגם בלילה, בסיום המסע המשותף שלהם, היא תהיה הגברת והוא האדון… הבהרת היטב את הכוונה בפזמון לדעתי… אבל משהו לחידוד העניין: "ואין קץ לילדות שחלפה לה פתאום"- לדעתי מסמל את אובדן הבתולים שלה, התמימות והילדותיות שנעלמו בין רגע… אבל לילדות שלה אין בעצם קץ כי היא רק באמצע שלה, אין לה אפשרות להתבגר בגיל כזה. היא עדיין ילדה צעירה. ומה שמדגיש את העניין זה הבית השני: "נחבק את הדובי"- מדגיש את העובדה שהיא עדיין ילדה למרות הלילה הקודם. "ואת תתביישי, תגידי לי עוד וכל כך תתרגשי"- הילדה מתחילה להבין שקורה פה משהו מוזר ולא בסדר, היא מתביישת ממנו. למרות הבושה וההבנה האיטית, היא עדיין סומכת עליו, מבקשת עוד כדי לרצות אותו. "ובלילה נלך ביחד לישון, את תהיי הילדה ואני הילדון"- אותו מעשה חוזר גם בלילה השני. רק שהפעם היא אינה גברת והוא אינו אדון… ישנה הנמכה של התארים, שבאה ליצור שוויון מעוות ובלתי אפשרי מבחינה הגיונית. אז אכן שיר שאפשר לראות מכמה היבטים שונים בתכלית...

RYaniv

New member
כנ"ל כאן

השיר ללא ספק מדבר על פדופיליה (ופורטיס רק מחזק את העניין עם הקול שלו בשיר הזה). מכיוון ששני הקודמים לי ניתחו נפלא את השיר, אני אתייחס לפזמון בלבד, שלגביו יש לי השערה אחרת: "בצהרי היום הכל צבוע אדום, ואין קץ לילדות שחלפה כך פתאום." הקטע הזה הוא כבר לאחר המעשה, ולא בזמן המעשה עצמו. פתאום החיים הנורמאליים של הילדה הופכים להיות נוראיים, אדומים, והילדות והתמימות חלפו להן כליל. "בצהרי היום הכל חוזר כמו חלום, רגעים ושעות שקפאו במקום. בצהרי היום..." כאן כבר מדובר על הפלאשבקים מהאירוע שהיא עברה שמגיעים לה לאחר מכן, על איך שכל המעשה הזה של האונס, שארך דקות ספורות (לא, אני לא מדבר מנסיון), נראה כאילו הוא נמשך לנצח מבעד לעיניה של הילדה.

קניידעל

New member
זאת לא פדופיליה- זה פורטיס

ברצינות- יש כאן מישהו ששמע דיסק של פורטיס ולא קלט את הקטע שלו עם ילדות קטנות. הבנאדם שר על ממתקים, ילדות מאחורי מסכות וכל דבר תמים כביכול. ומי לא זוכר את השורה האלמותית- "יש כאן הרבה ילדות יפות הערב- הא- הא- הא" מהרצועה השומר של הגן בכשהגיטרה.... הקיצר- זה פורטיס!!!! מישהו ציפה להגיון? לתמימות אמיתית? מבנאדם ששר על בנות 16 ששוברות לו את הביצים? עזבו אתכם... פורטיס הוא מטורף וככה הוא יישאר- והשיר רק מתאר שיחות מפגרות של בני זוג בזמן שמתחרמנים. זה הכל. הוא מבטיח לה מסע למקומות שהיא לא מכירה- שם הם יילחמו כמו גדולים, או משחק שאף אחד לא משחק בו כבר- הכל כדי לדבר, אין לזה משמעות אמיתית ועכשיו- למה הכל צבוע אדום? למה הילדות חלפה סתם פתאום? למה הכל חוזר כמו חלום? למה הזמן קפא במקום? עוד לא קלטתם? זה בגלל שזה מתחרז! וזה נשמע מיסטי- לא תמיד יש משמעות להכל... אבל אני סתם עצבני כי חזרתי עכשיו מפורום תיאוריה במוזיקה, אז תתעלמו מחלק גדול מההודעה הזאת. להתראות, ביי ביי ושק של סנטימנטים לכולכם.

עצבני אבל צודק

ונמאס לי להצדיק את כולכם אבל זה מה יש. כולכם צודקים עד מאד קניידעל בראליות ובהתבוננות נכוחה על החיים (וואי איזה כיף להשתמש במילים כאלו!!) הממ.. ענת ,גיבה פוסי וכל מי ששכחתי שארגנו סיפור מאחורי השיר. אבל מה שלדעתי יפה במיוחד בספרות זה היכולת להתבונן על משהו בלי קשר ישיר לכוונת המשורר , בכיוונים שונים ובכל זאת "אלו ואלו דברי אלוקים חיים"- והלכה כקניעדל (שיש לו אפילו שם עם ניחוח רבני)

למעלה