לך

מצוטטת

New member
../images/Emo41.gif לך ../images/Emo41.gif

להקשיב/מאת קרל רוג´רס ===================== כאשר אני מבקש אותך להקשיב לי ואתה מתחיל לייעץ לי לא את שביקשתיך עשית. כשאני מבקש ממך להקשיב ואתה מנסה להשיב איך צריך להרגיש ומדוע אתה ברגשותי רק פוגע כאשר אני מבקש אותך להקשיב לי ואתה מרגיש שעליך לפתור את בעייתי אתה מאכזב אותי אפילו שזה נשמע לא הגיוני הקשב, כל שביקשתיך הוא להקשיב, לא לפעול, לא לדבר רק לשמוע בלי להגיב. אני יכול לדאוג לעצמי אינני חסר ישע אולי חסר ניסיון והססני אך לא חסר אונים כשאתה עושה משהו למעני שאני יכול לעשות בעצמי, אתה מגביר את חששותי, מנציח את מבוכתי. אולם כשמקבל אתה כעובדה פשוטה שאני מרגיש את מה שאני מרגיש אפילו זה לא הגיוני אזי אינני צריך לשכנע אותך ומתפנה להבין את המתרחש בנפשי מוציא בעצמי את התשובות מתוכי כך צצות מאליהן התשובות, ברורות ובהירות ואינני זקוק כלל לעצות כי אני, אני. גם רגשות לא הגיוניים הופכים למשמעותיים כשמבינים את שהם טומנים, את המקור ממנו הם נובעים. ייתכן, שלכן תפילות עוזרות לאיש משום שאלוהים מחריש. אינו מייעץ אינו מארגן, הוא רק מקשיב נותן לך לחשוב לבד את הדברים. לכן אנא רק הקשב, אם תרצה לדבר בקש, חכה רגע, ואז, אני אקשיב לך.

מצוטטת

New member
../images/Emo41.gif ועוד אחד ../images/Emo41.gif

קטע שקיבלתי היום במייל......(ואין לי מושג מי הכותב) אנשים בחושך… ראיתי המון אנשים הולכים בחושך ומחפשים ומחפשים… מרב אנשים ומרב חושך הם שכחו מזמן מה לחפש… זה שרצה בת זוג פגש בה במהלך הצעידה אבל לא שם לב הוא היה עסוק בחיפוש… זה שחשב על האור ראה אותו לרגע אבל כשחזר אל הצפיפות הלך האור לאיבוד… זה שחלם על חופש החמיץ אותו בגלל "חוק העדר"… כולם חיפשו את כולם אבל לא עצרו לרגע לראות אם מישהו נמצא בקרבתם… הם רצו קדימה אל המטרה הלא ברורה מלוכדים בלמצוא את עצמם נחושים למצוא את זולתם… ולא היה שם כלום מלבד החושך הגדול והאשליה הגדולה שיש משהו שמחכה להם… בסוף הדרך…. ורק להם…

האלי

New member
זה בקלות יכולתי להיות אני

אבל לא, למרות שזה בערך מה שאני אומר, לא אני כתבתי את הקטע הזה. מזל שהיה מי שהקדיש את הזמן שלו לכתוב את זה. בתקווה שיהיה מי שיטרח לקרוא את זה. שלך, האלי.

amigor

New member
כמה יפה! ../images/Emo141.gifהקשבה ערך עליון!

אנו יכולים לחסוך סליחה אם רק נדע ונקשיב לאחר נדע לא ללכת בחשיכה כי יש אנשים ליד שאולי פספסנו עמי

ophra

New member
בלי מילים ../images/Emo24.gif

(רק בקשה: מותר לגזור, לשמור, ולנצור?) עפ
(....)

למעלה