יש לי חידון

בצל אל

New member
../images/Emo41.gifיש לי חידון../images/Emo41.gif

כדי לעורר אתכם, שנרדמתם קצת מרוב חרובים בט"ו בשבט. השאלות דיי קלות, אבל זה רק בשביל לגרות לכם קצת את התאים האפורים. בהצלחה! 1. מהו "תמרון פיקארד". 2. בעונה הראשונה של TNG הציעו לפיקארד קידום לאדמירלות (שהוא דחה) - מי הציע, ואיזה תפקיד הוצע? בעונה השניה של TNG, החליפה ד"ר פולסקי את בברלי. 3. בפרק הראשון בעונה פיקארד הולך לחפש אותה כיוון שלא באה להגיד שלום - מה היתה הסיבה שד"ר פולסקי לא קיימה את הנוהל השגרתי, ומה היתה הסיטואציה שבה נפגשה עם פיקארד לראשונה. 4. מה היתה הסיבה שד"ר קראשר עזבה את תפקידה על האנטרפרייז באותה עונה, ומה היתה הסיבה שהשחקנית גייטס מקפאדן לקחה חופש לשנה? 5. המשקה החביב על פיקארד הוא תה ארל גריי: א. מדוע קוראים לתה "ארל גריי". ב. מהו המשקה האהוב על וורף, מי הציג לו אותו ומתי.

קלות?

אני חולה על TNG ואין לי מושג!!! מלבד 3: פולאסקי נפגשה עם טרוי ב10 forward כי טרוי נכנסה להיריון בלי לדעת איך זה קרה (כן, כן, כולנו אמרנו את זה!!!
) ואז פיקארד הגיע לשם ונפגש איתה שם. לגבי 4: אני גם נורא מסוקרנת מזה זמן רב, ושאלתי את זה פה בפורום ולא ענו לי
מה קרה לשחקנית? למה היא עזבה? ומה שקרה לדמות זה שהיא עזבה לנהל משהו או ללמוד משהו, לא?

SaidinsTaint

New member
אני יודע רק

את 1 אני חושב: התמרון הוא להתקרב אל ספינה, ואז להפעיל לשבריר שניה את הwarp engines ולזנק לטווח מאוד קרוב. כיוון שהווארפ מניע אותך מעל מהירות האור, האויב יראה אותך בשני מקומות בו זמנית. למה שהאויב לא ירה על הספינה שקרובה יותר, כשהוא מבין שהשתמשו עליו בפיקארד מנובר? לא יודע

SaidinsTaint

New member
אני יודע רק

את 1 אני חושב: התמרון הוא להתקרב אל ספינה, ואז להפעיל לשבריר שניה את הwarp engines ולזנק לטווח מאוד קרוב. כיוון שהווארפ מניע אותך מעל מהירות האור, האויב יראה אותך בשני מקומות בו זמנית. למה שהאויב לא ירה על הספינה שקרובה יותר, כשהוא מבין שהשתמשו עליו בפיקארד מנובר? לא יודע

SaidinsTaint

New member
אני גם יודע להגיד כל דבר פעמיים

אני גם יודע להגיד כל דבר פעמיים

Chakotay

New member
אני יודע על המשקה האהוב של וורפ

והוא פרוןג´ויס(מיץ שזיפים)

בצל אל

New member
באנה אתם ממש בושה לפירמה

מזה החולשה הזאת? תפתוח אנציקלופדיה, לפחות תעשו קולות של השתדלות. משהו! תראו שאתם מאמצים!

SaidinsTaint

New member
../images/Emo22.gifפתחתי אינציקלופדיה

יצא... C
ערך ראשון:
Cork Cork,city (1991 pop. 174,000), county town of Co. Cork, S Republic of Ireland, on the Lee River near its mouth on Cork Harbour. The oldest part of the town rests on an island between the north and south branches of the Lee, which is crossed by numerous bridges. Exports are largely farm produce (dairy products, grain, ...​
ערך שני
corn -> The Corn Plant The corn plant has a pithy noded stalk supported by prop roots. The staminate (male) flowers form the tassel at the top of the plant. The pistillate (female) flowers are the kernels on the cob, which is enclosed by a leafy husk beyond which extend threadlike styles and stigmas (the silk), which catch the pollen. The co...​
זה ממשיך ככה
לא נראה לי שזה יעזור

Lu Tze

New member
ואני חשבתי שאני פנאטי....

אם אתה חושב שאפשר למצוא את "תימרון פיקארד" באנצקלופדיה אני חושב שראית יותר מדי פרקים של סטר טרק (כן, יש דבר כזה כמו "יותר מדי פרקים של סטר טרק")

בצל אל

New member
אנציקלופדית סטר-טרק כמובן ../images/Emo3.gif

או את הראש שלך. מה שמכיל יותר טרק.
ויש כאלה מספיק באינטרנט. רק צריך לחפש.

zulti

New member
קצת תשובות.

1. "תמרון פיקארד", הומצא ע"י (הפתעה) פיקארד, כאשר שירת על הסטארגייזר. הרעיון הוא לעשות קפיצת חלל (וורפ) בתוך המערכת, לזמן קצר, כך לעבור את המרחק במהירות גבוהה ממהירות האור, כך שלצד השני זה יראה כאילו הספינה השניה נמצאת בשני מקומות בו זמנית. 4. ד"ר קראשר נהייתה ראש "starfleet Medical", אאז"נ, גייטס מקפאדן נכנסה להריון או משהו. 5. ארל גריי זו תערובת תה שהוכנס לראשונה ע"י הרוזן (רוזן באנגלית-ארל) גרי... המשקה של וורף הוא מיץ שזיפים. A Warrior´s Drink. גיינן נתנה לוורף את המשקה הזה לראשונה.

n i v1

New member
יש לכם מזל שזולטי הגיע לעזרתכם

החוק הראשון של סטר טרק: אין דבר כזה "יותר מדי סטרטרק". החוק השני של סטר טרק: אין דבר כזה "יותר מדי סטרטרק". החוק השלישי של סטר טרק: כשלא יודעים, פותחים אנציקלופדיה. החוק הרביעי של סטר טרק: זו לא סדרת טלויזיה, זה ידע כללי. גט א לייף

sysiphus

New member
אין דבר כזה "משפט פיקארד"

אלא אם אתה מתכוון trial ולא sentence. במקרה זה, אולי אתה מתכוון לאירועי הפרק The Drumhead בעונה החמישית של "הדור הבא", בה אדמיראלית צי הכוכבים בשם סאטי מגיעה לאנטרפרייז בחיפוש אחר קנוניה ובסופו של דבר מעמידה את פיקארד למשפט על "פשעיו נגד האנושות" במהלך הטמעתו לבורג. ובעצם, אולי אתה מתכוון פשוט למשפט הכי פיקארד שיש... Make it So?

בצל אל

New member
../images/Emo41.gifמפאת קשיים בלתי צפויים בקרב

הטרקרים/טרקים/קלקרים חברי הפורום יש הארכת זמן עד מחר בערב, ואז אני אפתור את הטריויה ואחבר אחת אחרת, שתהייה (אולי) קלה יותר. יאללה יאללה, שאני לא אשלח אליכם את פנינה דבורין!

sysiphus

New member
תשובות תשובות תשובות

נו שיהיה... (בלי אנציקלופדיה או כל עזר חיצוני אחר - חשוב לציין!) 1. תמרון פיקארד ציינו רבים וטובים כבר, הוא בקרב קרוב (close combat) בין ספינות, לבצע קפיצה מהירה במרחק קצר לכיוון הספינה שתוקפת אותך - או-אז הספינה שלך נראית כאילו היא במספר (לאו דווקא שתיים, אולי היא "מרוחה" על פני מספר מקומות, תלוי בסוג המנוע) מקומות בו-זמנית. תנאי חשוב לתמרון הזה - לספינה היריבה צריכים להיות חיישני "אור" בלבד, קרי, לא יהיו מסוגלים לזהות תנועות מהירות יותר ממהירות האור בחלל. פיקארד השתמש בתמרון לראשונה במפגש הראשון עם ספינה, שהתבררה לאחר מכן כספינה פרנגית. הוא המציא את התמרון "על המקום", לאחר שפגע בחיישניה והשאיר אותה עם חיישני "תת-אור" בלבד. ראו ערך The Battle, פרק מהעונה הראשונה של TNG. 2. בעונה הראשונה לא צוין שהקידום הוא בהכרח לאדמיראליות, אבל כנראה שאכן כך. הקידום היה לפיקוד על אקדמיית צי הכוכבים, Commandant of Starfleet Academy. התפקיד הוצע לו ע"י חבר אדמירל, לא זוכר את השם. החבר הזהיר אותו מפני איזושהי קנוניה במטה צי הכוכבים, שמתגלה בפרק שלפני אחרון בעונה. 3. כולם כבר ענו איך פיקארד ופולאסקי נפגשים... 4. ובכן, ד"ר קראשר עזבה לפיקוד זמני על Starfleet Medical, אכן. היא הייתה מ"מ, אחרי הכל, סא"ל (Commander) בתפקיד קבוע כראש חיל הרפואה (Starfleet Medical) - לא נראה לי. השחקנית גייטס מקפאדן עזבה ע"מ להשתתף בסרט די מפורסם - המרדף אחר אוקטובר האדום - היא שיחקה את אישתו של ראיין, ראיין הראשון (לא ג´רי ראיין!), הלוא הוא אלק באלדווין. הצילומים ארכו חלק ניכר מהשנה, והיא החליטה לקחת שנה חופש מ"מסע". לצערה (וצערנו?) הסרט כ"כ התארך (תופעת "חולית", "שר הטבעות" ומה שתרצו) ועל כן מרבית הסצינות שלה נשארו על שולחן העריכה. אני מניח שאת הכסף היא קיבלה. 5. אין לי מושג קלוש למה קוראים ל"ארל גריי" בשמו. זו גם לא שאלת ידע TREK או ידע כללי, כי זה רחוק מלהיות ידע "כללי"... אשמח להשכיל אבל... לעומת זאת, לגבי וורף כולם יודעים שמיץ שזיפים הוא המשקה שלו... נשכח לציין שגאיינן הציגה לו את המשקה ב-10-Forward, בפרק מהמצוינים של TREKאי-פעם, פרק שבו סצינת "מיץ השזיפים" היא כמעט הסצינה היחידה של וורף - זה כי הוא לא מופיע הרבה בקו הזמן אליו אנו גולשים ב-"Yesterday´s Enterprise". ו... זהו.

למעלה