>>>
-ים

>>> ../images/Emo41.gif -ים

ניווט אסטרונומי הלך חלף לו. אך עדיין אפשר ורצוי להעזר בכוכבים. מי מכם נעזר בכוכבים בזמן הפלגת לילה,ובאיזה אופן???

arye9

New member
שמש וכוכבים

במשך שנים השתמשתי להורדת השמש בשיטת מרק סנטהילר (haversine) וחישובי הצהרה כמובן בצורה קונבנציונלית רק אחרי שנים השתמשתי בטבלאות 214 כוכבים ב 249 בשנים האחרונות, בתקופת נווט הלווינים הורדתי שמש כמה פעמים ביום בכדי לבדוק נכונות תוכנה שבניתי לחישוב המיקום בעזרת השמש.

Alex33

New member
..רק כדי לבדוק עננות/ראות בחושך...

וסתם כיף להסתכל כשהים רגוע ואתה על ההגה... לצרכי ניווט..אני פשוט לוקח עוד GPS(.. ,שלא יופעל,ויאוכסן בצורה מוגנת ממים וברקים). גם כשידעתי-אחרי הקורס..-זה תחום שמחייב תירגול (וספרים מעודכנים יקרים למדי לרכישה),אחרת היכולת נעלמת.

בת ים

New member
אהבתי אתה הניווט ../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif

האסטרונומי. אפילו לקחתי קורס נוסף. בפועל, אני נהנית לצפות בכיפת הכוכבים ולזהות אותם בלילה, אבל חוץ ממספר פעמים שבהם השתמשנו בסקסטנט בשביל הכיף, לא שכור לי שממש השתמשנו הניווט אסטרונומי. חבל!!

גם בעידן הלווינים...

אמנם לא ה-GPS של היום הפלגתי עם רבי חובלים שדרשו ביצוע תצפיות לגורמי שמיים למרות שידעו שזה כבר לא באופנה. וכך מצאתי את עצמי אין ספור פעמים,עם סקסטנט ביד אחת וסטופר ביד השנייה,"רץ" מצד לצד ומנסה "לצוד" כוכבים. כמובן שבאניה גדולה ויציבה זה יותר קל ועם הזמן והנסיון הדיוק מגיע לרמות גבוהות.

אדם99

New member
ימאים הם שמרנים מטבעם, אבל הגיע

הזמן להפנים את העובדה שעידן הסקסטנט והכרונומטר עבר מהעולם, היום כשמערכת GPS האמריקאית עומדת להיות מתוגברת במערכת אירופאית מקבילה ותואמת, והרוסים בתהליך של הקמת מערכת דומה, הגיע הזמן להעביר את הסקסטנט והכרונומטר מהארון בספינה לפינה מתאימה בסלון ולהתרפק על הזכרונות של תצפיות בוקר וערב תחת עינו הבוחנת של קצין גנ"ק או קפטן קפדן.

ספור שהיה ---> ../images/Emo41.gif -ים

באחת ההפלגות לקפריסין,הצוות היה 5 סקיפרים מתחילים ואנוכי. ובהפלגות שכאלה כיף להשתעשע. שם המשחק-- נפילת מערכות. ראשון יצא מהמשחק ה GPS החביב. החברה עברו לניווט באמצעות DR שני יצא מהמשחק הלוג והשעון החברה המשיכו להפליג לפי מצפן עד שיראו חוף. שלישי יצא מהמשחק ----> האחד והיחיד המצפן. יש לציין כי כבר הלילה ירד והכוכבים זהרו. החברה ביקשו תידרוך על זיהוי כוכבים וכאן ההפלגה התחילה להיות מענינת: לאחר זיהוי מערכות עיקריות ובעיקר את כוכב הצפון ולאחר תירגול בזיהוי זוויות לכוכב הצפון המשכנו לשוט ולשמור קורס עפ"י הערכת הזווית שלנו מכוכב הצפון מקפידים להתחשב בתנועת הכוכבים סביבו ולאור הבוקר קפריסין מתגלה ומכאן עברנו לניווט חופי אך רק לפי המפה עדיין ללא מכשירים או מצפן. ומה לומר-כל אחד חייב לעצמו הפלגה כזו. ורק בכדי להבין כי התלות שלנו במכשירים המופלאים ניתנת להתרה. אלון

ה ש ח ף

New member
הניווט האסטרונומי

בימינו הסקסטאנט עולה יותר מ GPS, כך שזול ונוח יותר לקנות GPS נוסף לצורך גיבוי מאשר לסמוך על הניווט האסטרונומי. עדיין יוצא לי מדי פעם ללמד חניך סקרן כיצד מורידים שמש או כוכב והוא תמיד מופתע מהדיוק. אגב, היום לא צריך ספרי ניווט כדי לחשב ניווט אסטרונומי, ניתן למצוא תוכנות שמחשבות פיקס אם רק תכניס להן את נתוני התצפית. לפני כ 5 שנים ביצעתי הפלגה שמטרתה היתה ניווט אסטרונומי, בדרך חזרה הוצאתי את הפיוז מה GPS ביציאה מתעלת רודום, קבעתי נתיב ים פתוח שלא ניתן לראות את החוף לאורכו, והגענו לחיפה בעזרת הסקסטאנט בלבד. דבר שאני עדיין מרבה להשתמש בו זה בדיקת שגיאות מצפן לפי כוכב. הזכרנו כאן פעם בעיות דויאציה שנובעות מהנחת חפצים מתחתיים בקרבת המצפן, התמצאות במעט אסטרונומיה יכולה תמיד להדליק אור אדום כאשר המצפן לא תקין. בדיקה מטמטית יותר (חישוב מדוייק של השגיאה) יכול גם לגלות אם התקנת הרמקולים השפיעה ועד כמה על המצפן. בחייל הים זוכרים את ספינת הטילים שעלתה בלילה חשוך על החוף הסעודי לפני כ 20 שנה, אם קצין המשמרת היה מבחין בכוכבים ששינו את מיקומם היה יכול למנוע את כל הסיפור. אני גם תמיד מוקיר תודה לניווט האסטרונומי שעזר לי להתחיל עם אשתי... שימוש לא פחות חשוב להכרת השמיים.

arye9

New member
שגיאת המצפן

בנוסף לאפשרות בדיקת השגיאה בעזרת כוכב, אפשר למצוא את שגיאת המצפן על ידי האמפליטוד (בשתי השיטות חייבים להעזר באלמנק) הסבר כאן. אפשרות להדפיס טבלת אמפליטוד לקוי הרוחב שלנו (ואחרים).

ה ש ח ף

New member
אלמנק ממוחשב

היום לא חייבים לקנות את כל הספרות, אלמנק עולה כ 20 פאונד, והוא טוב לשנה (אפשרות מוגבלת לשנה נוספת) קיימות תוכנות חינם ברשת שנותנות גם את נתוני האלמנק. החסרון הוא שצריך מחשב.

למעלה