טלאים שימושיים

chayahd99

New member
../images/Emo41.gif טלאים שימושיים

כולנו יודעות שיש אינספור דברים נפלאים שאפשר לעשות מטלאים, אבל לפעמים כשיש לנו המון שאריות בד ואנחנו רוצים לעשות איזה פרויקט קטן ומהיר, אנחנו לא מצליחות לחשוב על רעיון מתאים. אני מקווה שהשרשור הבא יספק מעט השראה
כל אחת מוזמנת לכתוב המלצה לדבר שימושי שניתן לעשות מטלאים. כמובן, כדאי להוסיף תמונה והוראות הכנה או קישור מתאים. אני אתחיל ראשונה, עם המשטח לסירים חמים. אומנם בנאלי ומוכר אך הייתי חייבת להזכיר ולו רק בשביל לצרף את ההסבר הנחמד שמצאתי ברשת. מי הבאה בתור

ayala26

New member
כרית סיכות

שכחתי לכתוב קודם: בכריות הטלאים נעשה שימוש בממש בדים קטנים בגודל רבע של רבע שמן ובכל כרית בדים אחרים... זה בהחלט פרוייקט שמתאים לשאריות.

justmom

New member
String piecing

טכניקה עתיקה מאוד לשימוש בשאריות - לא צריך לחתוך לצורות מדויקות, תופרים על בסיס נייר ומשתמשים בריבועים שמתקבלים כאילו היו חתיכות בד שלמות. כמו למשל כא. במאה ה-19, אשת איכר בשם סוזן מקקורד יצרה כמה יצירות מופת בטלאים, ביניהן שמיכה מאוד ידועה בשם Trailing Vine שבה כל העלים עשויים בשיטה הזו, משאריות קטנטנות. למטה יש קישור לפרט מהשמיכה שמראה את השימוש בשאריות הזעירות.

ayala26

New member
וואו היצירה עם העלים מדהימה!!

אני מאוד אוהבת שאריות ואני אוספת אותם ולא זורקת לעולם. יש לי כבר 3 ארגזים
דברים שאני יוצרת עם שאריות: קלמרים ציורים בבד

חרוזית1

New member
איילה הקלמרים רעיון מצוין אבל איך תופרים את

הרוכסן ?? לפני שתופרים את הצדדים? אף פעם לא ניסיתי

chayahd99

New member
אהבתי את הקלמרים

הבנתי מהבלוג שחלקם הוכנו למטרות צדקה, אבל נראה שיש לך הרבה. מה את עושה עם השאר? מוכרת?

ayala26

New member
נשארו לי חמישה

לא כל כך הרבה. יש לי עוד המון דברים שלא בשימוש. זו לא סיבה לא להכין

השנה עברתי דירה פעמיים וזה אומר פעמיים מיון

אז כן פשעתי את הפשע האולטימטיבי וזרקתי או נתתי המון בדים היו לי המון בדי ריפוד בכמות של לפתוח מרפדיה אז נתתי לגיסתי ולחברה אבל על הכותנות לא ויתרתי יש לי לכל צבע קופסה מלאה בשאריות קטנות ואת היותר גדולות אני שמה בסלסילה מקופלות ומסודרות כמו חיילים במיסדר אז למרות שאני לא זורקת לעיתים נדירות אני משתמשת בהן יש טכניקה שניקראת colourwash שאידאלית לניצול שאריות קטנות חותכים ריבועים של 5*5 ס"מ בכל מיני צבעים ומסדרים אותם על פליזלין בצורה יפה אפשר ליצור דוגמא או סתם בלי סדר כלשהו רק התאמת צבעים מגהצים כך שכל הריבועים ידבקו ואז לפי הקווים שנוצרים תופרים בשורות לאורך ולרוחב אבל כדי שלא יהיה עומס של בד במיפגשים בין האורך לרוחב עושים פיקים ופותחים את התפר טוב אני בטוחה שאני לא ברורה אבל לא יודעת איך להסביר אז אם יש שאלות אענה

חרוזית1

New member
אסנת אם זה מונח אחד ליד השני על הפליזלין

איך יש עומס על התפרים? הרי זה מתבקש לתפור מלמעלה נכון? יש לך דוגמא? בקשר לקופסאות אני שוקלת לקנות ארונית שקופה מאיקאה מכל הצדדים זכוכית וכך אוכל לראות את הבדים כי בקופסאות זה מתיש לפתוח ולחפש

הקופסאות שאני משתמשת הן אלו שמקבלים במרכולים

כשקונים בשר הן לא גדולות מאד אבל לשאריות קטנות הן מספיקות אני מתכוונת לכאלה שאי אפשר לקפל פינת העבודה שלי נימצאת בחדר שינה בעלי בנה לי אותה ואני לא יכולה להוסיף שום רהיט כי זה יצור עומס בחדר אז אני מאחסנת דברים גם בארון במרפסת הכביסה ניראה לי בדיעבד שעשיתי בחכמה שהתחתנתי עם נגר

למעלה