(
) טיפ השבוע

כן קוראים לזה ספרות יפה.

אני קוראת רק ספרות קריאה. מעולם לא גמרתי ספר שלם של עמוס עוז, מצד שני גם את אתגר קרת השלכתי בעצבים. שפרה הורן ופאולו קאלו גרמו לי נחת. אפשר להגיד שאני הקורא האנין טעם שאוהב ספרים קריאים עם קצת עומק. אין לי סנטימנטים. אם אני לא מצליחה להתרכז בקריאה, סימן שזה לא מרתק, ולא מרתק, אני לא מסיימת.

בסיפורים קצרים אתה מצפה לפואנטה.

ואני עדיין מחכה לפואנטה בסיפורים של אתגר קרת.

../images/Emo45.gif

כשהכל בא ביחד ללא כל הפרדה זה מאוד מעיק ומוציא כל חשק לקרוא. קורא לי המון שאני רואה פוסטים (למזלי הכתבות באינטרנט ערוכות ואין מצב כזה) שאני באמת רוצה לקרוא, אבל מה לעשות - ארוכים מאוד ואין שום פסקה או הפרדה. אני קורא את הכותרת בלבד ועובר הלאה. זה בלתי נסבל מבחינתי.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני חושבת שהכוונה

לא הייתה דווקא פיזור נושאים. פשוט יש המון אנשים שלא מחלקים לפסקאות, וזהמציק בעין ומייאש לקרוא. אני אישית הייתי רוצה אפשרות של רווח [של 1.5 או משהו, כמו בוורד], אבל עוד לא מצאתי אותה בעורך החדש

TheWhiteTigris

New member
יש הבדל

בין השטחי שאני התכוונתי, לשטחי שאתה הבנת. אני התכוונתי "שטחי" במובן של יכולת לגרד נושא לעומק - הרי אין מה לעשות, בהנחה שלא מדובר בסיפור בהמשכים, יש גבול ליכולת הבעה עמוקה בפוסט קצר. כשאתה מפרט נושא, ורוצה לפרט לפרטים ו"לעומק", אתה חייב להשתמש במילים. אי אפשר לכתוב פוסט קצרצר ולהביע בו את כל פרשנויות העולם... אתה הבנת "שטחי" במובן של מפגר או רדוד, וממש לא התכוונתי לזה (למרות שבהרבה מקרים, פוסטים קצרים בהחלט נוטים לזה, אבל לא התכוונתי לזה בהקשר הכללי, בטח לא בהקשר שלך...)

לפעמים אתה סתם רוצה להביע אמירה

זה לאוו דווקא מחייב להעמיק את אותה אמירה ולנתח אותה עד מוות. כבר קרה לי שרשמתי פוסט בעל 3 משפטים קצרים ביותר אבל הוא אמר הרבה יותר ממה שאלף ניתוחים יכלו לעשות.

TaxiMedia

New member
הכוונה שעומדת מאחורי הטיפ

לאור הפרשנויות הרבות שניתנו לטיפ, שמתי לב שכשאני נכנס לפוסט דרך לינק / המלצה ואני רואה גוש אחד וארוך משהו גורם לי לצאת מיד החוצה, עד היום לא הבנתי מה המשהו הזה. משום מה, כשנכנסתי לפוסטים שמחולקים לפיסקאות כפי שהצעתי איכשהו קראתי פיסקה ועוד פיסקה והשלמתי את הקריאה. הטיפ הזה לא מתיימר לכסות על יכולת כתיבה לא מעניינת לכשעצמה. הטיפ הזה, בשום סעיף שלו, לא מציע לחלק את הפסקאות בכוח ולבחור איזו שורה תהיה איפה. כל שאמרתי הוא, שרשומה מחולקת לפסקאות מזמינה פנימה, משרה אווירה מזמינה. אם הפיסקה הראשונה מעניינת, מסקרנת, כתובה טוב, אנחנו נמשיך לקרוא ולא נבחין באורך. כל שהטיפ הזה מתיימר להציע הוא סביבה נעימה ומזמינה. ולטעמי, גם הרבה יותר קריאה. הטיגריס צדק בדבריו, הוא פשוט הביא דוגמא איך לא מומלץ להשתמש בטיפ הזה.

TheWhiteTigris

New member
אוקי, עכשיו הבנתי

מה הייתה כוונתך, אז כן, אני מסכים כעת עם הטיפ שלך.

TaxiMedia

New member
כעת אני שם לב ששכחתי

לתת לך קרדיט על כך שהסברת אותי כ'כ יפה וברור עד כדי כך שלא הייתי צריך לכתוב בכלל את ההודעה הזאת. אני אוהב לקבל ממך מסר כשאני במחשב, בשידור חי, "דנטל הגיב להודעתך", הם חושבים שם בתפוז שאת גבר, הם כנראה עדיין לא מכירים את רשימת האקסל שלך, לא יודע, יש משהו ב"דנטל" המתלווה למסר שיוצר אצלי תחושה של מכובדות. כמה שזה נשמע מפליא, הערך מכובדות נדבק בך אצלי. אני שם לב שלא החלפנו בינינו דיעות כבר שבוע, לא נראה לי שזה בריא לשנינו. מישו רוצה איזה משחק שחמט ב - yahoo??? נמאס לי לשחק נגד הגויים האלה!

דנטל

New member
מענין אם אתה במחשב עכשיו

אני לא מסמנת וי בתגובות על הודעות, אלא רק בפורומים שנכנסתי אליהם במקרה ולא באופן קבוע; ולעזאזל עם הלשון-זכר (וואו, פעם ראשונה שאני שמה לב שזה מונח אירוטי לגמרי). באמת שאני לא פמיניסטית, אבל ראבק תפעילו קצת שכל ותנסחו משפט יוניסקסי כמו "קיבלת תגובה מדנטל"; אולי הפירוש של המלה "דנטל" זה מה שיוצר אצלך תחושה של מכובדות, וזאת בהנחה שאתה קורא את זה DANTEL במלרע. מה הבעיה שלך עם הגויים? הם מנצחים?
אם כבר לסמן וי על תגובות. יש פה מישהו שלא בחר באופציה של קבלת מסר על תגובות בבלוג?

TaxiMedia

New member
כן, אני כאן

אני בדיוק אופה משהו בבלוג, למען האמת הוא די מוכן, אני רק מתבייש לפרסם אותו בשעה כזאת, עניין של אגו את האחרונה שתבין על מה אני מדבר. בכל אופן, "הגויים האלה" הוא ביטוי ידוע בציבור, מסכים איתך שהוא נשמע לא טוב, אני התכוונתי לומר "לא ישראלים", יצאה לי מילה אנטיגויים. נראה לי בעצם שכמעט כל מי שמשתמש בביטוי הזה משתמש בו על בסיס הטעות הזאת. חוץ מהאנטיגויים האכזרים. בכל מקרה, אני בעד להמציא מילה נכונה לוגית לביטוי "לא ישראלים" ולראות אם אכן זה משפיע על השפה ומצמם את הביטוי "הגויים האלה". אני גם מרשה לעצמי, מטעם המכובדות שלך, שאגב איננה מהסיבה אותה הזכרת, לחשוף מה עומד לצאת מהתנור עם הזריחה, החלה שתצא מחר היא (גלינג גלינג) "להפוך למקצוענים", הכי בנאלי שיש, צפי להפתעות. אחרי שעשיתי סיבוב של "תוכן שיווקי" על חשבון מי שקורא עכשיו, אני גם אומר לך שאין מצב שמישהו לא בחר באופציה של "לא לקבל מסרים", יחד עם זאת, זה לא אומר בהכרח שאין בלוגרים שעד היום לא מבינים למה הם לא מקבלים מסרים כאלה.

דנטל

New member
אין לי בעיה עם המלה "גויים"

אין לי בעיה עם אף מלה שנאמרת לא מתוך כוונה לפגוע. למשל, כדוגמה, "כושים" מבחינתי היא לא מלת גנאי כל עוד לא אמרו אותה כגנאי. אז לענינך, גויים בשבילי = לא ישראלים. כלומר, אם מישהו ישתמש במלה הזו כגנאי - אבין שמדובר בגנאי, כשם שאצלך הבנתי שלא מדובר בגנאי. ושאני אבין, כי במקרה הזה אני לא בטוחה שהבנתי, אתה לא מפרסם רשומות בלילה בגלל שפחות אנשים יראו אותך ב"עדכונים האחרונים"? מזל שיש לי בלוג למבוגרים בלבד שבמילא לא מופיע בעדכונים האחרונים, כי אני מפרסמת פוסטים כמעט אך ורק בלילה (ויש שיגידו, מוקדם בבוקר). בבלוג השני לא שמתי לב מתי פרסמתי פוסטים, אבל בלילה זה הכי נח לי. אלה פשוט השעות שיש לי זמן ושכבר אין מה לבדוק בפורומים ומשעמם לי, אז זו הזדמנות פז להכריח את עצמי לכתוב. ואמנם, עוד מוקדם בשבילי, אבל אני קרועה מעייפות, אז ליל"ט
. חבל רק שעייפות לא אומרת שבאמת ארדם, אבל לנסות צריך.

TaxiMedia

New member
והוא שאמרתי, את לא תביני

נראה לך שמעניינות אותי החמש דקות שהפוס נמצא ב"עידכונים אחרונים"???!!! סתם לא רוצה שיראו אני מפרסם רשומות בשעה 3 בבוקר...

גאמי

New member
אתה רציני? אתה כותב, אתה איש רוח

המוזות הגדולות ביותר מגיעות לך בשעות האלה והמסטוליות הכרונית שלך רק מוסיפה להם חן, פרסם בשלוש, בארבע, חמש לפנות בוקר, פרסם, אל תתבייש.

למעלה