טורי בטקסס!

רעוּת

New member
../images/Emo207.gif

יש מעט אמנים שאני *באמת* רוצה להכיר כל שיר שהם כתבו אי פעם, ומחכה לשמוע כל שיר שהם עוד יכתבו. ממש מעט, גם כי אני לא מתמידה וגם כי אין לי כוח להתעמק תמיד ואני לא emotionally available או שאין לי זמן באמת לשבת ולהקשיב להכל. נראה לי שאפשר לספור את האמנים האלה על יד אחת אצלי, וטורי היא בהחלט אחת מהן. לא יודעת, רק הסיכוי לגלות עוד spark או winter שם, זה גורם לי לרצות להקשיב גם לדברים הפחות טובים ולצפות שיהיו עוד שירים כאלה, כי עם כל השינויים וההתפחות שלה, זאת עדיין טורי. אותה טורי שכתבה את LE לפני איזה 17 שנה, כשעוד הייתי בגן, ולא ידעתי בכלל שיום אחד השירים האלה ישפיעו לי על החיים ככה. אבל לא יודעת...לאור האלבומים האחרונים וכמה שירים ששמענו מהאלבום שייצא, אני תוהה לפעמים עם זאת באמת אותה טורי. כי אנשים באמת משתנים ומתפתחים ווואטאבר. ומה שכתבתי על טוסט זאת אולי רק דוגמא לזה, אבל אולי היא השתנתה והגישה שלה השתנתה והיא לא רוצה להיכנס עמוק יותר והיא לא רוצה לזעזע, וזה כל מה שיש לה להציע עכשיו, זה המנעד הרגשי שהיא מביאה עכשיו (של כפית..?
), של toast ולא spark. אני לא באה להספיד אותה או משהו, או לבסס דעה על האלבום לפני ששמעתי את כולו או לקטול אותו- אני מדברת בעיקר על 2 האלבומים שלפניו- וזה עדיין מבאס, לחשוב ככה, שמי שתפסת ממנו כ"כ הרבה פעם הוא כבר לא כזה יותר, שהיא ויתרה על אותם דברים שגרמו לי להתאהב בה מלכתחילה, שהיא המשיכה הלאה וכבר לא עושה FTCH יותר, אבל אני עדיין רוצה שירים כמו iieee לחתוך איתם ב-this funny time of year או בכלל. (ובנימה אופטימית זאת- גם אם אני אתאכזב מהאלבום שלה בסופו של דבר, we'll always have FTCH וכו'. אי אפשר לבטל את כל מה שהיא עשתה עד עכשיו).

avivs

New member
אני כמעט מתחבר למה שאת אומרת.

אם ההודעה הזו הייתה נכתבת אחרי הביקיפר (ואולי היא באמת גם נכתבה אז) יכול מאוד להיות שהייתי מתחבר יותר לרוח הדברים. אבל מבחינתי הביקיפר היה איום ונורא, אבל הפוסי היה כל כך טוב. נכון, אין שם ווינטר וכל זה, אבל יש שם שירים ממש טובים, עם קצב טוב וטורי שנותנת בראש. אחרי שמורידים את כל הזבל מהאלבום הזה, עדיין אפשר להשאר עם איזה 14 שירים טובים, וזה המון! כך שקשה לי להסתכל על שני האלבומים האחרונים של טורי ולהגיד, "אוי". מבחינתי השירים החדשים ששמענו השאירו אותי מבולבל לגמרי. את "אינגלנד" אני ממש ממש אוהב, יותר טוב מ90% מהביקיפר. מצד שני, את שני השירים האחרים אני מחבב הרבה הרבה פחות. אבל יכול מאוד להיות שהם יצאו רק בגלל שהם הכי מתאימים לרדיו מכל האלבום, וזה באמת נשמע כך לפי השירים ששמענו בהופעה חיה. השירים האלה, לפחות שניים מהם, מצוינים. גם בפורום הרשמי שלה, שם קוטלים אותה על ימין ועל שמאל, ממש מרוצים מהסאונד של ההופעה אתמול. העניין הוא כמובן המעבר מהפורמט של הפסנתר לסטודיו, אבל בינתיים זה נשמע די מבטיח. בכל מקרה, היום היא הולכת להופיע בתחנת רדיו עם שירים חדשים (לא ידוע איזה מבין השישה היא תבחר), וכך נוכל אולי לשמוע את השירים של אתמול באיכות הרבה יותר טובה. בקיצור, אני מבין את מה שאת אומרת. גם מתחבר לזה באיזשהו מקום, אבל מבחינתי האלבום האחרון השאיר אותי אופטימי ועם טעם לעוד. צריך פשוט לחכות ולראות. האלבום יוצא רשמית עוד חודשיים, אבל היא כנראה תדליף את כולו עוד קצת יותר מחודש. (נכון שלפי כמות ההדלפות בימים האחרונים נראה כאילו האלבום יוצא עוד שבוע?)

רעוּת

New member
כן, אבל,

התכוונתי יותר מבחינת עומק. אני גם חושבת ש-ADP יותר טוב מהביקיפר, ויש בו שירים יותר טובים אולי, אבל אני לא חושבת שיש מה להשוות בין העומק שלו לבין העומק של BFP, למשל. לא יודעת, נראה שזה הכיוון שהיא לוקחת אליו באלבומים האחרונים.

avivs

New member
אז במקרה הזה כן,

בהחלט פחות עומק. יש איזשהו נתק, לדעתי, בינה לבין חלק גדול מהשירים האחרונים. היא עדיין כותבת אותם טוב, אבל זה בגלל שהיא כותבת שירים כבר 40 ומשהו שנה. בסקרלט, לעומת זאת, כן היה עומק, הוא פשוט בא לידי ביטוי בצורה יותר מלודית ורגועה. אבל הוא בהחלט היה שם. הפוסי מבחינתי זה יותר אלבום שכיף להקשיב לו, אלבום עם מגוון נהדר. אבל אני לא ניגש אליו אף פעם בגלל העומק שלו. אולי באלבום החדש...

SpaceDog

New member
כנסו כנסו...

אין מה לדבר, עומק כמו ברביעייה הראשונה בחיים לא יהיה. היא כבר לא הנאנסת, ולא החברה של, היא אישה נשואה בעיירה מצ'עממת באנגליה, עם בעל קצת מגושם ובת שלא מתנהגת בהתאם לגילה (אלא הרבה יותר). אני קשור אל טורי בנימי נפשי כבר כמעט 20 שנה. אין פליץ שיצא לה והוא לא אצלי במהדורה מקורית. בהתחלה תמיד קיוויתי שהיא תוציא אלבום הפקה- יעני, תופים, גיטרות ובס, ממש כמו ADP. ואחרי שהוא יצא הייתי מבסוט, אני חייב לציין. נכון, אין בו רבדים עמוקים כמו בראשונים, אבל זה המצב. מה שכן, היא יכולה- מה זה יכולה- חייבת (!!): א. להרגיע עם כמות האלבומים. מי שעושה חישוב מתמטי פשוט (רעות, את תישארי בצד הפסיכולוגי), הממוצע הוא פחות משנתיים בין אלבום לאלבום. אנחנו לא הופכים למורעבים למשהו ממנה, כי היא פשוט מספקת דברים בלי הפסקה (וסתם, מהשרוול- הקומיק בוק טאטו, ויש מהדורה שנייה שכבר התחילו לעבוד עליה, ההופעות במונטריאוקס, אוסף הפסנתר שלא הכיל כל מה שהיה אמור להכיל, וכו'). ב. להוציא אלבום עם יותר בוזי שוללטטטט, כי איפושהו בכל התהליך הזה הוא הולך לאיבוד. כשאני שומע את UTP אני נמס מכמה שהפסנתר מקבל שם במה היא חייבת להפסיק להוציא שירי פופ זולים. וזה לא שאני לא אוהב פופ, או שאני לא זול (אני גם וגם, והרבה). למשל, bouncing הוא שיר פופי שאין מה לדבר, אבל מה- כ"כ קליט וכיפי, שאפילו בהופעה הוא הורס לא פחות. לעומת זאת, החדש- 500 מייל, בא לי לקשור אותה לרכב ולגרור אותה במשך אותו מרחק ואז להטביע אותה ב1000 אוקיינוסים. זאת בושה שהיא מוציאה דברים כאלו, זה מחזיר לי את הבחילה שחשתי כששמעתי את אירלנד. אוי... צמרמורת. אז אני אומר ככה- בואו נירגע קודם, אולי האלבום יפתיע עוד איכשהו, אין לדעת. אחרי הכל, מה עוד נשאר לנו? יהיה טוף. יאללה, שבת שלום.

רעוּת

New member
../images/Emo45.gif

ובקשר לצד הפסיכולוגי
אז לידיעתך, דווקא צריך שם לא מעט כישורים מתמטיים
כלומר, סטטיסטיים
כלומר, עבדו עלי
חשבתי שאני הולכת ללמוד מקצוע ללא מספרים, ושאני את הבגרות שלי במתמטיקה סיימתי, והשבוע מצאתי את עצמי מחשבת (שוב) סטיות תקן ומרחקים מהממוצע בקבוצות ניסוי שונות ופיקטיביות
. אז דווקא בחישוב ממוצעים אני טובה. אם תרצה אני גם יכולה לעשות מבחן t ולהשוות את קצת הוצאת האלבומים של טורי לקצב של אמנים אחרים ולהגיד לך אם זה מובהק או לא. הם הרסו לי ת'חיים
.

avivs

New member
../images/Emo41.gifCurtain Call

http://www.youtube.com/watch?v=j2G4PFMQ0ZU עזבו את האיכות של הוידאו. פשוט תקשיבו לשיר.

רעוּת

New member
ההתחלה שלו מזכירה לי את ההתחלה של מלנכולי

של החברים של נטאשה

Applebite

New member
אני דווקא לא ממש התלהבתי

אנמנם פסנתר, אבל הקטע שחוזר על עצמו לאורך כל השיר ממש פשוט ומשעמם לאוזן שלי. היא שרה נורא באותו פיץ' כל הזמן, רק בפזמון טיפה עולה למעלה, וזה משהו שאני שמה לב אליו בכל השירים החדשים כמעט, היא לא עושה שום דבר שמשקף את הקוהל המדהים שלה! אולי היא כבר לא מסוגלת?? העדפתי את lady in blue, שם שמעתי איזשהו ניצוץ (ספארק
) של טורי של פעם. בשיר הזה רק שמעתי קטע שחוזר על עצמו וחוזר על עצמו ולא משקף את כישרון הנגינה הווירטואוזי והנוגע שלה ולא את הקול המגניב והמגוון שלה. קיוויתי שלפחות ההתחלה הפסנתרית תזכיר משהו משירים כמו אייסיקל ואפולו'ז פרוק, אך לא. ומה הקטע של המבטא הדרומי המוגזם הזה?? "the looking glaeas" היא התחילה איתו בסקרלט ושם זה עוד היה נחמד ותואם את ההקשר, אבל כאן זה כבר עובר כל גבול לדעתי.

avivs

New member
../images/Emo41.gifCloud on my Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=BaPmeoqLk7A

למעלה