טופיק

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo41.gifטופיק../images/Emo41.gif

האם קרה למישהו מכם שנאלצתם לקרוא ספר לשיעור ספרות, והכוונה לספר שבכלל לא הסתכלתם קודם לכיוונו ולא עלה על דעתכם לקרוא, ורק לאחר שניתחתם אותו (ואולי הכנתם עליו עבודה) הוא פתאום מצא חן בעיניכם מאוד? בשנה שעברה לקחתי במכללה (אשקלון, אם זה מעניין מישהו) קורס כללי בספרות ישראלית עכשווית (בעיקר עמוס עוז וא.ב. יהושע), ולמרות שזה לא היה הז´אנר שנהגתי לקרוא, היתה לי מרצה מהממת, ד"ר כרמלה סרנגה, שפשוט עשתה מכל ספר חוויה. אז נכון שאת "מסע אל תום האלף"/א.ב. יהושע אהבתי עוד קודם, אבל העומק שגיליתי בו בעקבות ההרצאות בכיתה הדהים אותי. כך גם "אותו הים"/עמוס עוז, שאני כמעט בטוחה שכלל לא הייתי פותחת אם לא הייתי צריכה במסגרת רשימת הקריאה, אבל הניתוח שלו היה פשוט מקסים, וגיליתי בו כל כך הרבה רבדים וקישורים בין הקטעים שהוסיפו להנאה. גם לגבי "מר מאני"/א.ב. יהושע - הייתי צריכה להכין טבלה של כל החלקים בשביל להבין את השושלת, אבל בסופו של דבר נהניתי.

Reznik

New member
לי זה קרה בתיכון בכיתה ט´

נתנו עבודה לבחור ספר ומה שנשאר לי לרוא היה "יש ילדים זיגזג" הספר משום מה נראה לי ממש לא מענין (אין לי מושג למה בטח שפטתי לפי העטיפה....." אחרי קריאה מהנה בפעם הראשונה (ומאז היו עוד 3 או 4 פעמים שקראתי) אני ממליץ על הספר הזה לכל אחד שמחפש קריאה נעימה ומענינת

Arana

Well-known member
מנהל
רזניק, גם אתה כאן?!

לא ראיתי שנדדת לכאן קודם... איזה יופי.

suki da yo

New member
קרה, בטח שקרה

עם כמה וכמה ספרים שהייתי צריכה לקרוא לבגרות בספרות. עד היום ( וזה לא כל כך הרבה זמן, כי עדיין לא היתה לי את הבגרות..) אני טוענת שספר שאוהבים אותו רק אחרי שמנתחים אותו לא שווה מספיק ...

למעלה