חשוב שתדעו

moran f

New member
ועדין

הקשבה לרדיו היא דבר די פסיבי. דיבור הוא אקטיבי, אבל לא דורש מהמבט לסטות מהכביש. כתיבת SMS כן דורשת את זה.

צלף

New member
זה גם הסחת דעת - הקשבה לרדיו

חוץ מלהתרכז על מה שנאמר (אני מניח ששומעים לא צריכים להתרכז כל כך בשמיעה כמו כבדי שמיעה אבל זה גם פעולה מחשבתית) יש בזה הסחת דעת - אבל רק שומע יכול לתאר את זה... קישור למאמר על הסחות דעת בנהיגה מצורף. http://www.maslulim.co.il/index.php?i=481

moran f

New member
קרא שוב

לא טענתי שהאזנה לרדיו לא מהווה הסחת דעת. הטענה היתה שזה משהו פסיבי (גם אם מתרכזים במה ששומעים, מה שאינו מחוייב המציאות). כשאתה מאזין לרדיו אתה לא צריך להסתכל עליו, הידיים שלך לא עסוקות בו (מלבד בהדלקה והעברת תחנות, דברים שאין צורך לעשות במשך רוב זמן ההאזנה). זאת להבדיל מכתיבת וקריאת SMS - מעבר לתשומת הלב הגדולה יותר שנדרשת לביצוע הפעולה, יש לה גם דרישות פיזיות הרבה יותר משמעותיות - הידיים עסוקות בפלאפון כל הזמן וגם העיניים נודדות לכיוונו במשך חלק לא קטן מהזמן.

צלף

New member
כמה צריך להשקיע ולהתרכז בשמיעה פסיבית ../images/Emo35.gif

מניסיוני - קשה לדבר על שמיעה פסיבית - כי אז זה רק סתם רעש, צריך כל הזמן להתרכז כדי להבין מה נשמע - אם אני מפעיל מוסיקה אני מתרכז בה ולא שומע דברים אחרים... קראתי מאמרים - לא חיפשתי אותם כרגע - ששמיעת מוסיקה או תוכנית ברדיו גוררת התרכזות בה - ואז המוח פחות מרוכז בנסיעה כי הוא שם לב לדברים אחרים, דברים אלו נאמרו על שומעים - ולא כבדי שמיעה - דברים אלו נאמרו על שומעים ולא כבדי שמיעה... יכול להיות שזה לא קריטי ושומעים יכולים לשמוע רדיו רועש ולתפקד סביר בנהיגה, אבל אין ספק שהקצאת תשומת לב למשהו אחד באה על חשבון תפקוד אחר...

moran f

New member
אתה שוב מתעלם מהנקודה המרכזית

טענה שאני לא טוענת - האזנה לרדיו לא מהווה הסחת דעת. זה יפה שקראת מחקרים, אבל זה לא משנה כי אני לא מתווכחת על הנקודה הזו (ואם כן הייתי, זה שקראת מחקרים לא היה רלוונטי בלי המחקרים המדוברים). הנסיון שלך לא רלוונטי כמובן, כי אנחנו לא מדברים רק על לקויי שמיעה. אגב - שמיעה היא פסיבית, האזנה דורשת תשומת לב (בכמות משתנה לפי התוכן והמאזין). טענה שאני כן טוענת - קריאת וכתיבת SMS בזמן הנהיגה מהווה לא רק הסחת דעת אלא גם פוגעת ממשית ביכולת לנהוג.כדי לקרוא ולכתוב אתה צריך להפעיל לא רק את המוח, אלא גם את הידיים והעיניים. אני מקווה שלא צריך לפרט איך הסטת העיניים לכיוון הפלאפון והורדת הידיים מההגה מפריעות לנהיגה.

צלף

New member
זה ברור שהסטת עינים פוגעת בנהיגה

אחד הדברים שהייתי צריך להילחם שהתחלתי לנהוג זה שבשיחה עם חברים ברכב לא אסיט את הפרצוף אוטומטית לפנים של החבר.. מסכים שזהב יותר חמור משניעה אבל מצאתי שגם שמיעה לרדיו מפריעה לנהיגה - בגלל הפגיעה בריכוז בסופו של דבר החוק לא חשוב, קודם חשובה הבטיחות ואחר אפשר להסתכל בחוק...

moran f

New member
מצוין

למיטב ידיעתי אין חוק שאוסר על האזנה לרדיו או דיבור בפלאפון בעזרת דיבורית. מצד שני, אני די בטוחה שכתיבת SMS (או קריאת SMS) בזמן הנהיגה מהווה עבירה על יותר מחוק אחד.

המרחפת

New member
מהווה עבירה על חוק אחד בלבד.

למעשה אין חוק נגד כתיבת הודעות SMS בזמן נהיגה. כאשר אדם נתפס בשעה ששלח הודעה תוך כדי נהיגה, בדו"ח יהיה רשום שנהג מבלי לשים את שתי ידיו על ההגה.

moran f

New member
זה אחד מאלו שחשבתי עליהם

אבל לא הייתי בטוחה אם החוק אוסר על דיבור בפלאפון ללא דיבורית או על שימוש בפלאפון ללא דיבורית (ואז גם כתיבת SMS נכללת כעבירה על החוק).

צלף

New member
קראתי באיזה מקום גם שחושבים

לחוקק חוק שאוסר שיחה בפלאפון בנהיגה - גם עם דיבורית - בגלל שזה מפריע להתרכזות בנהיגה - מתאר שאי פעם יגמרו לחוקק את זה...

moran f

New member
סליחה, פספסתי מילה

הגישה שלך מאוד לא נכונה. אם החוק לא טוב - פעל לשינויו. אבל כל עוד הוא חוק במדינה, אתה כאזרח אמור להתייחס אליו. אם אתה מתכוון לכך שלא כל דבר שמותר לפי החוק לעשותו אכן ראוי לעשותו - זה בהחלט נכון (ולכן לא חייבים להאזין לרדיו או לדבר בפלאפון בזמן הנהיגה). בכל מקרה, שליחת SMS בזמן הנהיגה אינה חוקית ואינה בטיחותית. אין לרדיו כל קשר לכך.

צלף

New member
מורן - קודם כל אני חושב על בטחוני - אחר כך

על החוק. לפי ניסיוני בזמן האזנה לרדיו או שיחה במכונית עם חבר תשומת הלב שלי לנהיגה יורדת אז לכן אני לא נוהג עם רדיו ומשתדל לא לנהל שיחות עם חבר (לרוב אני רק מדבר ומסביר כמו מורה דרך על כל מקום שאנחנו עוברים בו
) לגבי החוק - החוק מתיר את זה בודאי - אבל לא כל היתר לפי החוק הוא דבר מוסרי... sms או שיחה בשפת סימנים - נו איך אפשר בנהיגה בלי להסתכן (עוד לפני שפתחתי את ספר החוקים).

moran f

New member
ושוב, השאלה היא לאיזה כיוון

לא לעשות דבר שמותר על פי החוק כי נראה לך לא בטיחותי לעשותו - בוודאי. כמובן, זה לא מחייב אף אחד אחר - החוק מתיר כאן שיקול דעת מתוך הבנה שמידת הסחת הדעת שונה בין אנשים. לעשות דבר שהחוק אוסר עליו מכיוון שנראה לך שהחוק טועה והוא כן בטוח - זה לא. כמובן, את כל זה כבר אמרתי בהודעה שהגבת עליה.

ליקוים קולות שמיעה

הכוונה לא לנהוג מי נהוג טוב יותר ערבי ישראל יהודי נהוג טוב נוצרי נהוג בסדר..מה מה שחור נהוג מצוין לבן נהוג מסודר..אז מה מה שומע נוהג חרש נהג צמוד לשר חרש תחבורה לא יודע לנהוג..הכוונה לתו חרש יחשב למכובדת לקהילת חרשים למשפחות חרשים חברים חרשים אחים חרשים.לחנות בכל חניונים בכל ארץ או יחזירו לנו אדמה מדינה שומעים התנחלתם לשטח של חרש דינמיט בדרך נהגים שומעים דורכים על חניה בשטח של חרש על מה תבטלו לחרש חניה מכובד על מה חרש שישלם חשבון על חניה האחוזות החוף שנלקח מחרש אדמה למה שישלם על אדמה שנלקח..למה שחרש ישתוק על תחת ליליקוים שמיעה..שמעתם טוב אולי לא ישמע חרש אך יש לקבל תו חרש מקנה הטבות תחבורה חניונות בשווי תמורה אדמה של חרש שנלקח אדמה להאחוזות החוף בשווי מיליונים שקלים לקחתם שומעים קופה חניונים..הרסו אדמה מיועדת לבניה בית אבוב חרשים או אפשרויות לקידום אולם ספורט או בשווי חצי דונם אדמה שייכת לחרש מה מה שייך ליקוי שמיעה? אדמה ניתן מתנה לחרש מגברת הלן קלר חרשת עיורת...מדינה שומעים האחוזות החוף לקחתם הרסתם מה נשאר לחרש לשלם על תחבורה חניונות האחוזות החוף...בשביל זה יש דון חרש סקוטי...

למעלה