חשוב שתדעו

cobico

New member
../images/Emo41.gifחשוב שתדעו

נציבות השוויון לאנשים עם מוגבלות פרסמה קריאה להוועצות בנושא הצעת שינוי לתו חנייה לנכים http://www.aisrael.org/Index.asp?ArticleID=7390&CategoryID=623&Page=1 הטויטה להצעת השינוי נמצאת פה http://img2.tapuz.co.il/forums/1_97513559.htm תגובתנו על ההצעה נמצאת האתר שלנו: http://vp.ios.st/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=192778 הנושא מאוד חשוב ודורש התיחסותכם תודה קובי כהן יו"ר מטה הפעולה של הנכים

black_magic

New member
זה קשור אלינו?

נכון שעפ"י בטל"א אנו מוכרים כנכים, אך אין לנו בעיה בניידות.. לא מגיע לנו תו נכה לפי מה שהבנתי..

black_magic

New member
כבר מקצצים

אני רק לא מבינה מה המטרה שלך בלפרסם את זה פה? תמיכה? אחרי כל, זה לא נושא שקשור לקהילה שלנו. לפי מה שקראתי (ברפרוף) זה לא זה שמקצצים בזכויות שלך, רק שינו את התקנון הזה כך שמי שבאמת סובל בניידות יקבל את התו לא? אם אני טועה, האר את עיניי

המרחפת

New member
הסולדריות קיימת,

והשאלה הראשונה, כפי שקראתי אותה, הייתה נטולת ציניות או זלזול- היא הייתה שאלה אמיתית, ששאלה האם בתוך כל המלל, אתה מבקש הזדהות או בא להתריע על משהו הנעשה גם לציבור הזה? מומלץ להבא לשים הקדמה של שתי שורות על מטרת הודעתך, הסבר קצר על מה אתה מנסה להשיג לפני שנוצרות אי הבנות חבל שנגררת לתשובות מתלהמות, ואיבדת תמיכה.

black_magic

New member
נופרע

אני שאלתי אותו האם זה קשור אלינו כדי להבין אם גם לחירשים מגיע לקבל תו נכה ולהבין מה המטרה של הפרסום שלו פה והוא לא ענה לי יפה.. זה יאה ליו"ר הנכים לענות כך "ואם יקצצו לך " ?

cobico

New member
הרחבת התשובה

תו חנייה ניתן לבעלי מגבלה הכלל המחייב הוא "מי שמוגבל בניידותו או מי שתנועתו בדרכים עלולה לסכן את בריאותו" על פי כלל זה גם מי שיש חשש לחייו בגלל חוסר יכולת להתמצא במקום ובמרחב נפגע מכך. וכן זה גם קשור למי שלקותו מביאה לקושי באיזון בשווי משקל למשל - תופעה מוכרת וידועה בקרב הלוקים בשמיעתם. ויש בעלי מגבלה הלוקים בשמיעתם שזקוקים לתו והוא מצוי ביידם. מעבר לזה מדובר בעקרון הסולידאריות !!!! ומאותו עקרון יצאו בעלי המגבלה כולם על מנת לחזק ידי הלוקים בשמיעתם בזמן התביעה לבג"צ בנוגע לשתל הכל כך חשוב וחיוני .... ומאותו עקרון פעלתי בתחילת מלחמת לבנון השנייה על מנת להביא למודעות הציבור את נושא העדר החיווי לאזעקות.... http://scoop.co.il/article.html?id=3161 ופעלתי על מנת להעלות את הנושא במליאת הכנסת ופעלתי לזרז את הטיפול הנושא על ידי שאילתה לשר הביטחון...... לכן התשובה שקיבלתי קצת הרגיזה אותי ומודה תגובתי היתה חריפה במקצת.... ומעבר לזה הכלל המחייב שאין פוגעים באיזון ולא פותרים מצוקה על ידי יצירת אחרת. מצוקת בעלי התו למקום חנייה לא יכולה להעשות על ידי יצירת מצוקה לבעלי מגבלה שמהם ילקח התו. מה גם שהמצוקה לא נגרמת במובהק על ידי עודף בתווי חנייה אלא בעיקר כתוצאה ממספר גורמים שונים אחרים והעיקריים שבהם: חוסר אכיפה (המשטרה לא אוכפת על פי הודעתה עברה זו ופקחי החנייה העירוניים מנועים מלאכוף תמרורים בשטח החצר (חניות קניונים ומרכזי קניות שלט אשרו את תמרוריהם בועדת התמרור) בהקצאה פחותה מהמתחייב של מקומות מסומנים כתוצאה מהקטנת מכסות (שינויים בתקנות הורידו את מכסות סימון מקומות החנייה מ - 5% לכדי 2% ..... ויש עוד ..... אני מקווה שתשובתי זו מספקת קובי כהן

black_magic

New member
אתה מוכן להסביר

מה זה אמור להיות? אתם יורדים עלי ועלינו בפורום שלכם? תתביישו http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ShowMessage-eng.asp?LangCode=Heb&ID=3873080

cobico

New member
הפורום שלנו הוא

http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?Communaid=22891 והאתר שלנו, www.vp.ios.st אין לנו קשר לפורום מזור... נכון גם אני כותב שם בדיוק כמו שאני כותב פה ואני לא אחראי לתשובות של "אוקספורד" או "צאק יו פארלי" שהוא ..... נהפוך הוא, אני חושב שתשובתי שם היא בכללה מאוד פרו ואל תנסה לשייך אליי דברים שאינם קשורים בי ובשום צורה. קובי

nickey

New member
כבר הגבתי בפורום

שלכם, ואני אגיב גם כן בפורום שלי. מאוד מרגיז אותי איך שאתם רואים את הדברים מנקודת המבט שלכם ומוציאים את הכל מהקשרם, ולגמרי לא מבינים מה הולך. אמם יש חרשים שהוציאו תו נכה בשביל הרכב שלהם, אבל יש עוד המון אחרים שלא עשו כן, מעדיפים לחנות כחוק ולא לגנוב לנכים את החנייה שלהם, אני ביניהם. אני בעלת רישיון, עברתי טסט ראשון בחיפה, ונוהגת רק כשיש לי זמן וכשיש צורך, הרי כידוע לך אני באילת. זמני קצר ולכן אגיב מחר.

moran f

New member
איך בדיוק הוא עשה את זה?

קובי העלה מספר טענות שתומכות בזכותם של (חלק מה)חרשים לקבל תו נכה. אם את מרגישה שאת לא צריכה תו כזה - מצוין, טוב שלא ביקשת. איפה פה היתה "ראיה מנקודת המבט שלכם" (ומעניין אותי למה את חושבת שאנשים אחרים צריכים לראות דברים דווקא מנקודת המבט שלך ולא מזו שלהם) והוצאת דברים מהקשרם?

אייני

New member
תבין משהו

באת וכתבת הודעה, ש"חשוב שתדעו!" ונראה כאילו התכוונת שהשינויים מתייחסים אלינו ישירות וחשוב שנדע. היא הגיבה לך בהתאם - לא הבינה מה חשוב, כי השינויים לא מתכוונים אלינו. (כן, אין מה לעשות, בני אדם, כשאתה אומר להם "חשוב שתדע" חושבים שאתה מתכוון אליהם. ככה נבראנו, "דפוקים"). בסך הכל נוצר כאן מצב של חוסר הבנה. אתה רצית שנדע ושנצטרף אליכם בשם הסולידריות, שנכה עוזר לנכה, גם אם זה לא קשור אליו ישירות. אין בעיה, באמת, פשוט היה "קצר" בתקשורת, אנחנו לא הבנו אותך, אתה, מיום רע או אני לא יודע מה, תקפת אותנו (וגם כאן כדאי לך לשים לב - תרגיע קצת. בתור יו"ר ארגון, ובכלל לא משנה איזה ארגון, אני מאוד מתפלא שלא שמעת עד היום על דיפלומטיה. יום רע? אל תענה, חכה קצת, תרגע, ספור עד עשר, כל הטריקים הישנים). בכל מקרה, לא משנה איזה חוסר הבנה היה כאן, לירידות הילדותיות שלך ושל הבחור השני בכלל לא היה מקום. זאת "הסולידריות" שאתה כל הזמן מדבר בשמה? נשמע יותר שהבחור סתם ממורמר על החרשים, לא יודע למה, ואתה פשוט הצטרפת אליו. מאדם בעל תפקיד כמוך הייתי מצפה שידע לכל הפחות לסתום את הפה כשצריך. סתם ניפחת עוד יותר את הסיפור ככה.

cobico

New member
כן ידידי ישירות אליכם.

התשובה העקרונית היא שאין קובעים מראש ומגבילים זכויות בצורה גורפת ולמה? כי השאלה היא מאוד אישית ויחסית אובדן השמיעה עצמו הוא לא במרכז השאלה הנשאלת בקשר למגבלת השמיעה אלא התופעות האחרות הקשורות בה. אחת מהן למשל (יש עוד כמה) היא הפגיעה במרכז שיווי המשקל המצוי באוזן. לפעמים החרשות מלווה בפגיעה במרכז זה. משמעות אותה פגיעה היא אובדן שוויי המשקל וזה בצורה עקיפה גורם לכך שמי שנפגע בו. שיכול הוא לאבד פתאום את שווי המשקלו וליפול,להזיק לבריאותו ולסכן את חייו, כך בכל פעם שהוא נאלץ להלך מרחקי הליכה ארוכים ולעבור מכשולים ואפילו הם "רק" שפת מדרכה. אני מניח שהתשובה ברורה... .הקושי יוצר מגבלה וזו יוצרת צורך והצורך דורש תו חנייה - על מנת להקל במרחק שנדרש להלך כדי למנוע סיכון מיותר. הנה לך דוגמא אחת כיצד נדרש תו ודווקא למי ש"על פניו" נראה שאינו מוגבל בתנועתו בגלל לקות רגליים..... כל העיסוק הזה, במי כן ולמי מגיע, הוא בעניי התעסקות שלא לצורך. אני בטוח שחרשים רבים שלא סובלים מתופעה זו יגידו לך "קשקוש הרי אין שום צורך ולשם מה דרוש לחרש תו?!" אבל חרשים אחרים שסובלים מהתופעה זו יגידו, מדובר בצורך חיוני!!! מי באמת מסוגל לענות על שאלה זו? ברור לכולנו שרק ר ו פ א מ ו מ ח ה העוסק בטיפול הפרטני ובאותו אדם בעל הקושי ורק הוא יכול להמליץ על צורך בתו. והנה לך, דוגמא אחת למה חטאו בנציבות שנכנסו לעיסוק הזה! וכמה חשוב שנושא קביעת הקריטריון הרפואי יעשה על ידי ערב רב של מומחים מהשורה הראשונה הערים לכל המגבלות הקשורות ולכל ליקוי וליקוי... לצערי, רק שאחד מאותם החרשים באמת יפול יפגע וימות חלילה ובדרך מהרכב למרכול, רק אז תתעורר סערה ציבורית ותשאל השאלה מדוע גרעו לחרשים את הזכות לתו?!!!..... אני מקווה שתשובתי "פוקחת עיניים" ומדוע אני כל כך נחרץ שאני נלחם בכל הכוונה הזדונית הזו לפגוע בזכויות קיימות. כבר אמרתי ובמספר הזדמנויות שלא מחליפים מצוקה אחת במצוקה אחרת, לא מחליפים את מצוקת החנייה במצוקתם של אותם שתישלל מהם הזכות לתו. בעניי זו התעסקות שיש בה הרבה יותר מטעם לפגם. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר ברורים. ואגב, לכל אותם סקפטיים ששואלים למה אני נדחף ודווקא לנושא זה, התשובה פשוטה, אני ער לבעיות לקויי השמיעה מאחר שגם אמי וגם אחותי סובלות מהן..... קובי

צלף

New member
צודק... ../images/Emo45.gif

לא כל כך מודעים לכך - אבל חלק מהחרשים או כבדי שמיעה - בעיית השמיעה מלווה בבעיית שיווי משקל , כך שבמקרה כזה הפטור הוא במקום - ותודה לקובי שהאיר את פנינו בזה.. הבעיה הראשית וזה מה שגורם לבילבול הוא: עבור מה תו המשולש
או שזה הנחה כללית לנכים מסיבות שונות ואז למה יגרע חלקם של חרשים (שאין להם בעיית ניידות), או שזה עבור כאלו שיש להם בעיית ניידות ואז רק כאלו עם בעיות כאלו בעסק... ויש גם עוד בעייה: איך מזהים שהרכב שייך לכבד שמיעה
פשוט מאוד - האנטנה של הרכב לא בחוץ אלא מוכנסת לתוך הרכב - ובדרך כלל גם אין רדיו (לפחות אצלי זה כך) - אז ברשיון רכב יש חיוב עבור אגרת רדיו ואין אפשרות לקבל עליה פטור - אלא רק דרך התו המשולש, ואז ביטול הפטור תו המשולש לחרשים מחייב פרוצודורה חוקית לקבלת פטור מתשלום אגרת רדיו...

תו חרש..

תתביישו ליקוים שמיעה שיברך שר חרש תחבורה..הלואי יהיה נשיא חרש,שופט חרש,שוטר חרש,פקח חרש,אותי לא מזיז תחבורה שומעים..לא תקבע לי מדינה תחבורה שומעים..תו חרש מסמן להתרחק מסכנה נהגים שומעים..סקר עולמי אומרת חרש נוהג הכי נזהר מליקוים נהיגה שמיעה..ליקוים גמישות זרועות ידיים שומעים,,ליקוים ראיה שומע מרוב אטימות אוזניים,,ליקוים שווי משקל שפתיים מגמגמות,,תו עיטור נהיגה חרש לא יזיז מדינה שומעים אותי לא נוותר בקלות ניתן תו חרש בתמורה תו נכה..

צלף

New member
אם כולם יהיו כבדי שמיעה אז לא יהיו יותר בעיות

זה אני מבין ממה שכתבת - וזה נכון - כל הבעיה זה שרוב האכלוסייה שומעת הרבה יותר טוב מאיתנו. אני חושב שחירש באמת נוהג זהיר מהשומעים - בתנאי שהוא מודע למגבלות שלו ולא מנסה לחקות את הרגלי הנהיגה שלהם...

צלף

New member
שזה חיקוי לדבר ב../images/Emo56.gif או להקשיב ל../images/Emo125.gif בזמן

הנהיגה... ומדענים הראו שכל הפעולות הללו מורידות את הריכוז בנהיגה ב-

למעלה