חשוב לדעת

צר לי לקרוא שאני "עוד גולשת..." המכתב הזה

הגיע אלי במייל. הוא הגיע אלי מאדם שאני מכירה והוא מהימן מבחינתי. מתוך כוונה טובה ורק כוונה טובה מצאתי לנכון להביא אותו בפניכם. כמכתב הובא כלשונו וכל אחת ואחד יאמץ או לא יאמץ את הדברים. צר לי מאוד אם פגעתי באינטלגנציה שלך!

חס וחלילה לתקוף אותך! ../images/Emo140.gif

אבל לי צורם לראות שאנשים שלא מבינים במדע, מפרסמים רשומות בורות כאלה ומפיצים אותן לאנשים כמוך וכמוני.

נועם@בת

New member
התנצלות ../images/Emo140.gif

הביטוי "עוד גולשת" אכו נשמע מזלזל, ואני מתנצלת על שפגעתי בך. יחד עם זה אני אכן חושבת שמכתבים כאלה הם זלזול באינטיליגנציה שכן הם מערבבים טפל עם עיקר, דברי טעם עם שטויות וגורמים לקורא התמים להאמין במה שכתוב שם.. הדוגמה של אקטימל היא הכי בולטת. שוב סליחה בתיה

בדיקה פשוטה באתר המצורף

הייתה פותרת את כל הבעיה אני לפני כל מכתב שאני מעבירה אני בודקת את זה כי אומנם אנחנו מקבלים ממישהו שאנחנו מאמינים לו אבל אולי עליו עבדו ?

אני דווקא חיפשתי שם לפני שכתבתי את מה שכתבתי

גם אני נוהגת להשמש באתר שצרפת הוא מעולה אבל את המכתב הזה לא מצאתי האם את מצאת?

למה במבה היא רעל??../images/Emo2.gif

הילדה שלי בת שנה ואוכלת הרבה במבה למה את אומרת שבמבה היא רעל?

ליאת 0212

New member
אולי רעל זו מילה מוגזמת, אבל תסתכלי על התוית,

תראי ברכיבים כל מיני דברים שאת לא מזהה, לא יודעת מה הם, אז למה להכניס את זה לילדה בת שנה לפה? אני, אגב, ביציאות מהבית תמיד מסתובבת עם סנדויץ' (לוקח שניה להכין אחד עם גבינה או חומוס) או עוגיות טחינה תוצרת בית או פרי. בכלל, מאז שהתחלתי לקרוא את התויות שעל המזון אני לא מכניסה הביתה הרבה דברים שפעם היו יושבים במטבח שלי דרך קבע.

ועוד טעות חמורה - בצק

רבות וטובות לפני תיקנו כאן כמה וכמה טעויות מזעזעות. יש משהו שנישכח "בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח הבצק לגובהו המקסימאלי" - יש כאן בילבול של שני דברים שונים לחלוטין! כשמכינים בצק פריך (תחתיות של פאי, קיש וכו' ואפילו עוגיות חמאה) צריך להשתמש במים מאוד קרים ואפילו מי קרח מסיבה פשוטה אחת - צריך למנוע את חימום הבצק וכתוצאה מזה את המסת החמאה/מרגרינה מה שגורם לבצק להתכווץ בזמן האפיה (טיפ - בכל מצב של הכנה כדי לתת לבצק לנוח במקרר ואפילוו במקפיא לפני האפיה) ובנוסף הבצק יצא קשה מאוד ולא פריך. במצב שרוצים שהבצק יתפח, קרי בצק שמרים, צריך להשתמש במים פושרים כי השמרים דווקא אוהבים חום. אוסיף ואומר שאמא שלי ממיסה את קוביית השמרים בחצי כוס מים חמימים. אני משתמשת בשימרית (בפירורים) ולא עושה את זה אבל יש לי מספיק נסיון משנים של אפיית חלות כל שבת ואין סוף סוגי לחמים ומאפים. בנוגע לB12, כאחת עם חסך די גדול ולאחר מחקר מאוד מעמיק בתחום אני יכולה לומר אין דבר חוץ מתוספים קבועים כל החיים שעוזרים. זה לא ויטמי שנאגר בגוף כמו שצריך למי שחסר. יש מחקרים שמדברים על אכילת כמויות גדולות של כבד בקר/עגל שקצת משפר אבל ממש לא פותר ולא מבטל את הצורך בתוסף יום יומי מתחת ללשון. גם לגבי היין אני אל מבינה את הקטע. זה נכון שעדיף לא לאחסן יין למשך זמן רב לאחר הפתיחה אך ורק כי הוא יהיה פחות טעים אבל בשום מצב לא מקולקל (אולי אם משאירים אותו על השיש בשיא החום כמה ימים והוא הופך לחומץ-יין) אני אפילו לא מתייחסת לכל הטעויות האחרות כי חלקן ממש עיצבנו אותי. עכשיו אני הולכת לראות מה חנן כהן כתב בלא רלוונטי

למעלה