לא קראת כמו שצריך את דבריי...
אני לא אומר שצריך לחכות שהמחבל יירה את הירייה הראשונה. אם מישהו מאיים עליי ועל האנשים היקרים לי (וזה לאו דווקא אומר שהוא כבר התחיל לירות), אני לא אהסס לנטרל אותו בכל דרך אפשרית, וכן, קרוב לוודאי שזה אומר להרוג אותו. וככה כל אדם רציונלי אמור להתנהג. וכבוד זה דבר טוב ויפה, אבל בסה"כ החיים הם ערך עליון, וזלזול בחשיבות שלהם רק גורע מהכבוד שלך. כבוד הוא לא רק להרגיש כרגע, בטווח הקצר והמיידי, שמכבדים אותך. כבוד הוא לראות דברים לטווח הארוך. קח כדוגמא כמה מהאומנים הגדולים בהיסטוריה. בימי חייהם הם היו מושא ללעג וקלס במקרה הרע, וסתם אבק אדם במקרה הטוב. אבל הם לא היו שבויים בצורך הזה ללכת עם העדר ולנסות להשיג עכשיו "כבוד" מהחברה בכל מחיר. הם היו אנשים עם אידאולוגיה מאוד ברורה ועמוד שדרה, ולא היו זקוקים לאישור של החברה על כל פיפס שהם עשו. לכאורה, בעיניי כל אדם שחי באותה תקופה, הם היו חסרי כבוד לחלוטין, אבל הם ראו לטווח הארוך וידעו שמה שהם יוצרים זה הדבר האמיתי. ואכן, מאות שנים אחרי מותם, החברה מעריכה אותם סוף סוף. זה הכבוד האמיתי בעיניי. ערכים של כבוד שאתה מוכן או לא מוכן למות עבורם כיום, יכול מאוד להיות שבעוד מאה שנה כבר ייחשבו לדבר נלוז לחלוטין. מעבר לכך, אדם חזק באמת, אדם שבעיניי ראוי באמת לכבוד, הוא אדם שמסוגל להתאושש מהשפלות שהוא חווה, ולעתים אף למנף אותן ולצאת מהן מחוזק עוד יותר משנכנס אליהן. ממוות אתה לא יכול להתאושש. זה סופי לחלוטין. ברגע שאתה מת, אתה לא יכול יותר להמשיך ולהשיג הישגים ראויים לכבוד ולהערכה. אם אתה עדיין חיי, אז לא משנה כמה מושפל אתה כרגע, אתה תמיד יכול להתקדם קדימה ולהשיג עוד ועוד הישגים. פילוסופיית החיים שלי אומרת, שאם אתה שואף להישגים טובים, אז ככל שתמשיך לחיות, תמשיך להשיג עוד ועוד כאלה. כנראה...
ושוב, אני חוזר לטענה העיקרית שלי, שאתה כותב שמין הוא הרסני, אבל לא מסביר למה. אני הסברתי למה אלימות היא הרסנית (למרות שבאופן אישי, אני חושב שאמנם לא צריך לחשוף לאלימות גרפית ילדים בני 5, אבל יש גבול לצדקנות ואלימות היא בהחלט דבר שאסור לחשוש להראות על המסך לאנשים בוגרים. ממש כמו כל פן אחר בחיים) אבל אתה רק כותב שמין הוא הרסני, וכתבת באילו מקומות הוא מופיע. טרם הסברת באיזה אופן הצגת מין בסדרות טלוויזיה היא הרסנית. ומי יודע, אולי אם תסביר לי אני אשתכנע...
סוטי מין ופושעי מין קיימים בלי קשר למין שמוצג בטלוויזיה, ואינספור מחקרים כבר הוכיחו שהצגת מין בתקשורת ההמונים לא גורמת לעליה יחסית בפשעי המין בקרב האוכלוסיה. מה לעשות שפשוט יש הרבה פושעים ואנשים חולניים בעולם... היו כאלה גם לפני מאות ואלפי שנים, בזה אתה יכול להיות בטוח. ואונס, למשל, הוא לא פשע שמונע ע"י דחף מיני. אונס מונע ע"י דחף אלים. כשהאנס מבצע את זממו, הוא לא עושה כן בשביל לזכות בעונג מיני, אלא בשביל להרגיש שהוא בעמדת כוח וכוחנות, ולהרגיש שהוא שולט באופן אלים על האדם שמולו. פסיכולוגית, ידוע שפשעים כמו אונס הם פשעים המונעים מדחף אלים, ממש כמו אדם שמרגיש צורך לתקוף אדם אחר באגרופים "בשביל הכיף"... כך שמהבחינה הזאת, מתן לגיטימציה תרבותית לאלימות תורמם הרבה יותר להתרבות פוטנציאלית של פשעי מין מאשר מתן לגיטימציה דומה למין. מעבר לכך, אני ציינתי שאני לא מדבר על הצגת סצנות טלוויזיוניות של מין מעוות ולא בריא. אני מתכוון להצגה של סצנות מין נורמטיביות ובריאות, בין שני צדדים מסכימים, שרוצים בכך ונהנים מכך באותה מידה. אני לא אומר שאלימות היא לא חלק מהטבע, אבל זה בהחלט לא יעיל למין האנושי שהוא נוהג באלימות כל כך לא טבעית כלפי עצמו. כשאיזה פרסי אחד אומר שהוא רוצה לפתח נשק גרעיני ולהשמיד את מדינת ישראל, ממש לא מדובר באלימות טבעית, אלא בדפוס התנהגות שהמין האנושי, כזן של בע"ח, צריך לשאוף לבאר. מדובר בדפוס שבסופו של דבר הורס את העולם שבו אנו חיים ובסופו של דבר מסכן מאוד את עצם הישרדות המין האנושי. ואני לא אומר שהמטרה שלנו כאן היא להשריץ עשרות ילדים. להפך. אני חושב שעדיף לעשות פחות ילדים ולהשקיע יותר בכל ילד. אבל בהחלט נכון להגיד שהמטרה שלנו היא לעשות ילדים. לא 18 ילדים, אבל 2-3 ילדים, שאפשר תמוך בהם כלכלית ולחנך אותם ולתת להם את תשומת הלב הנדרשת. המטרה הביולוגית של האורגניזם המכונה בני אדם, היא לשרוד לאורך זמן ארוך ככל האפשר. בן אדם ספציפי לא יכול כרגע לחיות לנצח, אז הדבר הכי קרוב לזה שהוא מסוגל, זה להוריש את הגנים שלו הלאה ע"י התרבות.