חישוב עלות

רץ ברשת

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif שאלה :

"דגם N - 10 יצרוך 0.85 קווט"ש ( כ - 35 אג' לשעה )" כיצד הגעת ל 35 אגורות לשעה ? הרי 46 אגורות לקוט"ש כפול 0.85 קוט"ש = 39 אגורות. (לא שההבדל משנה, פשוט רוצה לוודא שאני לא טועה בצורת החישוב) אגב, האם אתה מכיר דגם של אלקטרה, בדירוג A, באותו סדר גודל של BTU (כ 9,000) ? שוב

אצלי החשמל יותר זול

מחיר קווט"ש ללא המע"מ הוא ( 41.66 אג' ) 0.4166 ש"ח . צא וחשב כעת 0.85 קווט"ש שווים 35.41 והכל לפני מע"מ

רץ ברשת

New member
../images/Emo13.gif בד"כ נהוג לציין

"לא כולל מע"מ"
אגב, האם אתה מכיר דגם של אלקטרה, בדירוג A, באותו סדר גודל של BTU (כ 9,000) ?

ITCHAKG

New member
ועל כן הוא עבר לשאול בפורום שפוץ ובניה

וכאילו לא הספיקה ההדרכה בנושא 1 מ"ר טיח על התקרה. אצל תלמידי חכמים קוראים לזה "פלפול", אבל במקרה הנדון הכינוי המתאים זה ברבור.

פלטרון

New member
צריכת חשמל של מזגן..

תראה - בוא נתחיל מהנתונים היבשים והפשוטים, ונמשיך להסתבך משם. למזגן יש כל מיני נתונים. אלו שאמורים לעניין אותך לעניין הצריכת חשמל הם - צריכת חשמל בקירור. צריכת חשמל בחימום. הנתונים הם בוואטים ( נניח 600).. כלומר 0.6 קילו וואט. אם 1 קילו וואט ("קילו וואט שעה" למעשה) עולה 50 אגורות, אז הצריכה היא 30 אגורות. מה שאומר בשורה התחתונה - שמזגן של 1 כוח סוס צורך חשמל בעלות של 30-40 אגורות לשעה.. סדר גודל. מה הנתון של 2720 וואט שהבאת? התשובה היא כזו - מזגן עושה דבר פשוט - לוקח את החום שבתוך הבית ומוציא אותו החוצה. הכמות חום שהוא עושה את זה עליה היא .. 2720 וואט (חום זה אנרגיה, וואט זה כמות אנרגיה מסויימת בכל שניה). אבל בשביל לעשות את זה הוא צריך בעצמו להשקיע עוד 600-800 וואט (עבור 1 כוח סוס). ורק על זה אתה משלם. מה זה דירוג אנרגטי - נניח יש שני מזגנים. הראשון משקיע 650 וואט... השני משקיע 650 וואט. אבל מה.. הראשון מקרר 2700.. והשני מקרר 3000... אז ברור שלשני יהיה דירוג טוב יותר. מה המסקנות עד כה - 1. עבור צריכת חשמל מה שמעניין אותך זה הנתון של "צריכת חשמל בקירור/בחימום". 2. עבור כמה מהר יתקרר החדר - מה שמעניין אותך זה הספק בקירור (או ה-BTU בקירור). 3. דירוג אנרגטי, COP - שניהם תלויים ב-1 ו-2.. אבל זה למעשה אותו דבר רק באותיות כדי שיהיה יותר פשוט, ולא יסתבכו עם מספרים ו-2 נתונים שונים. כשזה בא למזגן וקירור החדר יש עוד כמה נתונים שקשורים - גודל החדר (לא רק מ"ר, אלא גם גובה החדר), הכיוון אליו פונים הקירות החיצוניים, קומה קרקע/ביניים/גג.. איזה גג, הבידוד של הקירות, הבידוד משאר החדרים (חלל פתוח.. סוג דלת), הלחות באיזור שלך, כמה מכשירים חשמליים יש לך בחדר ועוד. מה שאומר במילים פשוטות - המזגן נותן מה שהוא נותן. בכמה זה יעזור לך לקרר את החדר (הרבה או מעט) זה כבר תלוי בהרבה מאוד גורמים. האם זה משנה את בחירת המזגן שלך? ... זו שאלת מיליון הדולר. בגדול - יש כאלו שטוענים שהרבה מזגנים לא בנויים ללחות הישראלית, ולכן יש מותגים טובים יותר מאחרים. שלא לדבר על כל מיני תכונות קטנות שיכולות לשנות (נניח - האם המזגן הוא "חכם" ולומד באופן יעיל מתי לפעול ומתי להפסיק.. מה שיכול לחסוך לא מעט, האם יש לו מצבי הפעלה חסכוניים ששומרים על הקור שהוא יצר מבלי להשקיע הרבה אנרגיה, וכו'). מצד שני - כמו שאמרתי למעלה, מה שחשוב בתכלס זה מה המזגן מציע (כמה הספק קור) עבור כמה צריכת חשמל. אז עכשיו אחרי ששיגעתי אותך עם הרבה נתונים - אתה יכול לחזור לבסיס. צריכת חשמל קובעת כמה תשלם לשעת הפעלה, ואילו הספק קירור קובע אם תצטרך להפעיל אותו יותר או פחות בשביל להגיע לאותה תוצאה - לכן זה גם משפיע על המחיר אבל לא "עבור שעת הפעלה" אלא במובן של "כמה תצטרך להפעיל".

רץ ברשת

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif

רבה

פלטרון

New member
הערה לגבי המידע שכתבתי..

האמת שמפריע לי שכתבת "מעט ידע מקצועי מוסמך", רומז שזה הכל נפנוף ידיים ולא מידע מדוייק. אני אמנם לא איש מקצוע בתחום המזגנים, אבל הדברים מדוייקים. אבל אם בכל זאת יש לך הערות ספיציפיות לגביהם - אשמח לקרוא וללמוד. לדעתי - 1. המידע נכון ומדויק. 2. אני לא איש מקצוע בתחום המזגנים. אני לא מסתיר זאת. אבל המקור לכל מה שכתבתי הוא כן מקצועי. בדיוק כמו שלא צריך להיות איש מקצוע בתחום המשפטים (עורך דין למשל) בשביל לומר דברים מדוייקים וברורים בנוגע לחוק מסויים.

למעלה